Ronde van Turkije 2019 (Tour of Turkey) live tv & livestream

Ronde van Turkije 2019 (Tour of Turkey) live tv & livestream De 55e editie van de Presidential Cycling Tour Of Turkey begint op dinsdag 16 april 2019. De slotrit wordt verreden op zondag 21 april. De Tour of Turkey 2019 is een onderdeel van de UCI World Tour. De Ronde van Turkije is live op tv te volgen. Ook is deze Tour of Turkey online te bekijken via een livestream. Hoe zien het parcours en het rittenschema van deze Turkse ronde eruit? Welke teams zullen bij de Tour of Turkey 2019 op de startlijst staan? Hoe is de geschiedenis van de Tour of Turkey verlopen?

Geschiedenis: Ronde van Turkije

De Tour of Turkey wordt verreden sinds midden jaren zestig. Decennialang was het een amateurronde. Op de deelnemerslijst stonden in die tijd, behalve Turkse teams, ook veel sterke amateurploegen uit Oost-Europa. Zo won bijvoorbeeld Andrei Kivilev in zijn amateurtijd deze ronde. Hij zegevierde in 1995. Sinds deze ronde in 2008 promoveerde naar categorie 2.1 van de UCI Europe Tour, is de interesse van West-Europese profploegen in deze wedstrijd sterk toegenomen.

De Ronde van Turkije wordt door velen mede beschouwd als een goede voorbereidingswedstrijd op de Giro d'Italia. In 2010 is de wedstrijd gepromoveerd naar categorie 2.HC (buitencategorie) van de Europe Tour. Bekende eindwinnaars van de Presidential Tour of Turkey zijn onder meer Daryl Impey (2009), Giovanni Visconti (2010), Alexander Efimkin (2011), Natnael Berhane (2013), Adam Yates (2014), Kristijan Durasek (2015) en Diego Ulissi (2017).

Uitslagen Ronde van Turkije 2014

In de Tour of Turkey 2014 was de Brit Mark Cavendish een zeer succesvolle rittenkaper. Hij won vier van de acht ritten van deze etappekoers: de 1e, 2e, 4e en 8e. De derde rit (een bergrit) werd gewonnen door Rein Taaramae (Estland), die op deze dag ook de leiderstrui pakte. De vijfde en de zevende rit werden gewonnen door de Italiaan Viviani. De zesde rit werd gewonnen door het Britse toptalent Adam Yates, die op deze dag ook de leiderstrui pakte en uiteindelijk de Presidential Tour of Turkey zou winnen, met een voorsprong met 5 seconden op Taaramae.

Uitslagen Ronde van Turkije 2015

In 2015 was Cavendish wederom een succesvolle rittenkaper in de Tour of Turkey. Hij won de eerste etappe, de tweede etappe en de zevende etappe. De derde rit (de bergrit naar Elmali, die beschouwd werd als de koninginnenrit van deze Ronde van Turkije) werd gewonnen door de Italiaanse veteraan Davide Rebellin. André Greipel won de vierde rit, Sacha Modolo de vijfde rit en Peio Bilbao de zesde rit. De slotrit in Istanbul werd gewonnen door Lluis Mas. De Kroaat Kristijan Đurasek van Lampre-Merida pakte de eindzege in deze ronde, met een voorsprong van 32 seconden op de Argentijn Sepulveda van het team Bretagne.

Uitslagen Ronde van Turkije 2016

De openingsetappe werd gewonnen door de Pool Niemiec van Lampre. Hij kwam solo over de finish, met een voorsprong van 11 seconden op de Portugees Goncalves. Met een achterstand van 16 seconden op de ritwinnaar won de Italiaan Marco Zanotti de pelotonsprint en werd derde in de daguitslag. De tweede rit was een buitengewoon boeiende etappe, waarin volop werd aangevallen en het peloton in vele groepjes uiteen viel. Peio Bilbao won de etappe, Niemiec behield de leiderstrui. De derde etappe werd gewonnen door de Duitser André Greipel (Lotto-Soudal). De Spanjaard Bilbao pakte de leiderstrui. De vierde etappe werd gewonnen door de Italiaan Modolo. Na deze rit bleef Bilbao leider in het algemeen klassement.

De vijfde etappe werd gewonnen door de jonge, getalenteerde sprinters Jakub Mareczko. Deze Italiaan rijdt voor SouthEast. De zesde rit, een grote bergetappe, werd gewonnen door de Spanjaard Roson (Caja Rural). Na deze bergrit stond de Portugees Gonçalves (Caja Rural) aan de leiding in het algemeen klassement. Modolo won de zevende etappe. Dit was zijn tweede ritzege in deze ronde; eerder won hij al de vierde rit. Gonçalves bleef na deze etappe de leider in het algemeen klassement. Mareczko won de slotetappe, wat zijn tweede ritwinst was in deze ronde. Gonçalves won het eindklassement.

Datum Ronde van Turkije 2017

In 2017 was de Presidential Tour of Turkey voor het eerst een onderdeel van de UCI World Tour. Oorspronkelijk zou deze etappekoers in 2017, net als de voorgaande jaren, in het voorjaar worden verreden. Mede doordat in die periode de kalender reeds erg druk is en er dus veel concurrentie van andere koersen is, dreigde de Ronde van Turkije in 2017 een minder goede deelnemerslijst te krijgen dan men van een World Tour-wedstrijd zou verwachten. Mede daarom heeft men besloten om de Tour of Turkey te verhuizen naar een andere datum (in het najaar), waarop er minder concurrentie van andere grote koersen is. Ook in 2018 wordt deze koers verreden in het najaar.

Uitslagen Ronde van Turkije 2017

De openingsrit van de Tour of Turkey 2017 eindigde in een massasprint. De finale werd ontsierd door een grote valpartij. Uiteindelijk won Sam Bennett deze eerste etappe, Marco Benfatto werd tweede en Edward Theuns finishte als derde. Sam Bennett won ook de tweede etappe van deze rittenkoers en behield dus ook op de tweede dag zijn leiderstrui. Ook de derde rit won Bennett in een groepssprint en ook die dag hield hij dus de leiderstrui. De vierde rit was de koninginnenrit van deze Ronde van Turkije. De Italiaan Diego Ulissi won die vierde etappe en pakte ook de leiderstrui. In de vijfde rit toonde Bennett zich wederom de beste sprinter van dit peloton en pakte al zijn vierde etappezege in de Ronde van Turkije 2017. In de finale van de zesde en laatste rit van deze ronde leek Bennett wederom één van de belangrijkste kanshebbers voor de ritzege te zijn, maar in de bochtige slotfase kwam hij ten val. De Belg Edward Theuns pakte de zege in de slotrit. De Italiaan Diego Ulissi won het eindklassement.

Uitslagen Ronde van Turkije 2018

De openingsrit van de Tour of Turkey 2018 werd gewonnen door Richeze. De grote rittenkaper in deze Ronde van Turkije was Sam Bennett: hij won de tweede, derde en zesde (laatste) etappe. De vierde rit werd gewonnen door Lutsenko. In de vijfde etappe ging de ritzege naar Alvaro Hodeg. Het eindklassement van deze Ronde van Turkije werd gewonnen door de Spanjaard Prades.

Parcours Presidential Tour of Turkey 2019

Hoe ziet het parcours eruit van de Ronde van Turkije 2019? Het etappeschema bestaat uit zes ritten. Hieronder vindt u het rittenschema van de Ronde van Turkije 2019.

Rittenschema Tour of Turkey 2019

 • Di. 16 april, rit 1: Istanbul - Tekirdağ 165 km
 • Wo. 17 april, rit 2: Tekirdağ - Eceabat 180 km (heuvelop finish)
 • Do. 18 april, rit 3: Çanakkale - Edremit 155 km
 • Vr. 19 april, rit 4: Balikesir - Bursa 185 km (heuvelop finish)
 • Za. 20 april, rit 5: Bursa - Kartepe 170 km (bergetappe)
 • Zo. 21 april, rit 6: Sakarya - Istanbul 165 km

Deelnemers: startlijst met rugnummers

Welke ploegen staan op de startlijst met rugnummers van deze Ronde van Turkije? Aangezien het een relatief nieuwe World Tour-wedstrijd is, hebben de 18 World Tour Teams geen startplicht bij deze Turkse wielerwedstrijd (anders dan bij de grote wedstrijden die al jaren tot de World Tour behoren). Tot de World Tour Teams op de deelnemerslijst behoren onder meer Astana, Lotto-Soudal, UAE Team Emirates, Bora Hansgrohe, Dimension Data, Deceuninck-QuickStep en CCC.

Prominente deelnemers op de startlijst

Wie zijn de prominente deelnemers op de startlijst van de Ronde van Turkije 2019? Voor Deceuninck-QuickStep staan bij deze koers onder meer de sprinters Fabio Jakobsen en Alvaro Hodeg en het talent Remco Evenepoel op de startlijst. Lotto-Soudal gaat van start met de sprint Caleb Ewan als speerpunt; hij wordt omringd door onder meer De Buyst en Kluge. Ook bij Bora gaat men van start met een sterke sprinter: Sam Bennett. Voor Dimension Data behoort Mark Cavendish tot de deelnemers. Bij Astana staat onder meer Kudus op de startlijst. Voor UAE Team Emirates staan op de deelnemerslijst onder meer Conti, Consonni en Polanc.

Live op tv: Eurosport

De Ronde van Turkije 2019 wordt live op tv worden uitgezonden door Eurosport. De eerste live tv-uitzending begint op dinsdag 16 april om 12u00 op Eurosport 1. Op de doordeweekse dagen begint de live-uitzending om 12u00, maar op de laatste twee dagen (zaterdag en zondag) begint de live-uitzending om 14u00. Hieronder vindt u het uitzendschema van de live tv-uitzendingen van Eurosport voor deze Tour of Turkey.

Uitzendschema Eurosport: Ronde van Turkije 2019, live tv en livestream

 • Dinsdag 16 april: om 12u00 live op Eurosport 1 en de livestream (Eurosport Player)
 • Woensdag 17 april: om 12u00 live op Eurosport 1 en livestream
 • Donderdag 18 april: om 12u00 live op Eurosport 1 en livestream
 • Vrijdag 19 april: om 12u00 live op Eurosport 1 en livestream
 • Zaterdag 20 april: om 14u00 live op Eurosport 1 en livestream
 • Zondag 21 april: om 14u00 live op Eurosport 1 en livestream

Wielrennen live op tv

Welke andere topwielerevenementen zijn in april live op tv te zien? Op dinsdag 16 april wordt de werelduurrecordpoging van Campenaerts live uitgezonden. Op woensdag 17 april kan men live kijken naar de de Brabantse Pijl. Op zondag 21 april is de Limburgse klassieker Amstel Gold Race live op tv en online via de livestream te bekijken. Op woensdag 24 april wordt de Ardennenklassieker Waalse Pijl live uitgezonden. Op zondag 28 april staat Luik-Bastenaken-Luik op de kalender.

Livestream Tour of Turkey

Livestream Eurosport

De Presidential Tour of Turkey 2019 is dus ook live op het internet te volgen via een livestream. De officiële livestream van de Ronde van Turkije wordt door Eurosport beschikbaar gesteld. Met deze livestream kan men dus elke etappe van deze koers live op een computer (of smartphone) bekijken.

Er is bij elke etappe een livestream te vinden op de Eurosport Player App. De livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending. Om de Tour of Turkey 2019 via die livestream te bekijken, dient men wel een abonnement op die app van Eurosport te hebben. Op de Eurosport Player heeft men een breed aanbod aan wedstrijden die men per livestream uitzendt. Zo heeft men ook de exclusieve livestream voor Nederland en Vlaanderen van de Giro d'Italia 2019.

Livestream Go App

Het is ook mogelijk om de etappes van de Ronde van Turkije te bekijken op de Go App (online tv). Bij die streamingdienst kan men online tv kijken en kan men ook per livestream de uitzendingen van Eurosport bekijken. Deze dienst is beschikbaar voor klanten van digitale tv bij Ziggo.

Uitslagen Tour of Turkey 2019

De openingsrit eindigde in een massasprint. Die werd gewonnen door de Ier Sam Bennett (Bora Hansgrohe). Op de tweede plek eindigde de Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quickstep). Bennet won ook de tweede etappe; ditmaal zegevierde hij in een sprint heuvelop. De derde rit werd gewonnen door Fabio Jakobsen. Hij zegevierde in de massasprint voor Bennett en Cavendish. Op vrijdag won Caleb Ewan de vierde rit; hij zegevierde in een massasprint heuvelop. Op zaterdag werd de bergrit gewonnen door Felix Grossschartner. Deze coureur van Bora sloeg een dubbelslag: hij pakte die dag ook de leiderstrui in het algemeen klassement. Op zondag won Ewan de slotrit van deze Ronde van Turkije. Grossschartner won het eindklassement.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ronde van Oman - Tour of Oman 2019Ronde van Oman - Tour of Oman 2019In 2019 wordt de tiende editie georganiseerd van de Tour of Oman. Op zaterdag 16 februari wordt de openingsetappe verred…
Primus Classic 2021, live op tv en livestreamPrimus Classic 2021, live op tv en livestreamIn september 2021 wordt de Primus Classic Impanis - van Petegem verreden. In het verleden heette deze wedstrijd de Grote…
Ronde van Lombardije 2020 - live op tv en livestreamRonde van Lombardije 2020 - live op tv en livestreamIn 2020 wordt de 114e editie van de Ronde van Lombardije georganiseerd. De datum van deze koers is 15 augstus. Deze Ital…
Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 28 november 2020 wordt de tweede editie verreden van de Caps Urban Cross Kortrijk. Deze West-Vlaamse veldrit…

Armspieren kweken en trainen: armspieroefeningen voor mannenArmspieren kweken en trainen: armspieroefeningen voor mannenWil jij graag dikke armspieren kweken en trainen? Om als man dikkere armspieren te trainen is het van belang om zowel de…
Amstel Gold Race 2020 - live op tv en livestreamAmstel Gold Race 2020 - live op tv en livestreamOp zondag 19 april zou de 55e editie verreden worden van de Amstel Gold Race. Deze Nederlandse klassieker is een onderde…
Bronnen en referenties
 • https://tourofturkey.org/
 • http://fr.wikipedia.org/wiki/Tour_de_Turquie
 • http://tv.eurosport.nl/tvschedule.shtml
 • http://dewielersite.net/db2/wielersite/wedstrijdfiche.php?wedstrijdid=1877
 • http://www.wielerflits.nl/nieuws/42484/etappeschema-ronde-van-turkije-2015-gepresenteerd.html
 • https://www.procyclingstats.com/race/tour-of-turkey/2018/startlist
 • https://www.wielerflits.nl/nieuws/ronde-van-turkije-heeft-routeschema-uitgestippeld/
 • http://www.tourofturkey.org.tr/EN/icerik/about-3

Reageer op het artikel "Ronde van Turkije 2019 (Tour of Turkey) live tv & livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-04-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!