Ronde van Turkije 2021 (Tour of Turkey) live tv & livestream

Ronde van Turkije 2021 (Tour of Turkey) live tv & livestream De 56e editie van de Presidential Cycling Tour Of Turkey wordt verreden in het voorjaar van 2021. In 2020 wordt er vanwege het coronavirus geen Tour of Turkey gehouden. De Ronde van Turkije 2021 is live op tv te volgen. Ook is deze Tour of Turkey online te bekijken via een livestream. Hoe is de geschiedenis van de Tour of Turkey verlopen?

Geschiedenis: Ronde van Turkije

De Tour of Turkey wordt verreden sinds midden jaren zestig. Decennialang was het een amateurronde. Op de deelnemerslijst stonden in die tijd, behalve Turkse teams, ook veel sterke amateurploegen uit Oost-Europa. Zo won bijvoorbeeld Andrei Kivilev in zijn amateurtijd deze ronde. Hij zegevierde in 1995. Sinds deze ronde in 2008 promoveerde naar categorie 2.1 van de UCI Europe Tour, is de interesse van West-Europese profploegen in deze wedstrijd sterk toegenomen.

De Ronde van Turkije wordt door velen mede beschouwd als een goede voorbereidingswedstrijd op de Giro d'Italia. In 2010 is de wedstrijd gepromoveerd naar categorie 2.HC (buitencategorie) van de Europe Tour. Bekende eindwinnaars van de Presidential Tour of Turkey zijn onder meer Daryl Impey (2009), Giovanni Visconti (2010), Alexander Efimkin (2011), Natnael Berhane (2013), Adam Yates (2014), Kristijan Durasek (2015) en Diego Ulissi (2017).

Uitslagen Ronde van Turkije 2014

In de Tour of Turkey 2014 was de Brit Mark Cavendish een zeer succesvolle rittenkaper. Hij won vier van de acht ritten van deze etappekoers: de 1e, 2e, 4e en 8e. De derde rit (een bergrit) werd gewonnen door Rein Taaramae (Estland), die op deze dag ook de leiderstrui pakte. De vijfde en de zevende rit werden gewonnen door de Italiaan Viviani. De zesde rit werd gewonnen door het Britse toptalent Adam Yates, die op deze dag ook de leiderstrui pakte en uiteindelijk de Presidential Tour of Turkey zou winnen, met een voorsprong met 5 seconden op Taaramae.

Uitslagen Ronde van Turkije 2015

In 2015 was Cavendish wederom een succesvolle rittenkaper in de Tour of Turkey. Hij won de eerste etappe, de tweede etappe en de zevende etappe. De derde rit (de bergrit naar Elmali, die beschouwd werd als de koninginnenrit van deze Ronde van Turkije) werd gewonnen door de Italiaanse veteraan Davide Rebellin. André Greipel won de vierde rit, Sacha Modolo de vijfde rit en Peio Bilbao de zesde rit. De slotrit in Istanbul werd gewonnen door Lluis Mas. De Kroaat Kristijan Đurasek van Lampre-Merida pakte de eindzege in deze ronde, met een voorsprong van 32 seconden op de Argentijn Sepulveda van het team Bretagne.

Uitslagen Ronde van Turkije 2016

De openingsetappe werd gewonnen door de Pool Niemiec van Lampre. Hij kwam solo over de finish, met een voorsprong van 11 seconden op de Portugees Goncalves. Met een achterstand van 16 seconden op de ritwinnaar won de Italiaan Marco Zanotti de pelotonsprint en werd derde in de daguitslag. De tweede rit was een buitengewoon boeiende etappe, waarin volop werd aangevallen en het peloton in vele groepjes uiteen viel. Peio Bilbao won de etappe, Niemiec behield de leiderstrui. De derde etappe werd gewonnen door de Duitser André Greipel (Lotto-Soudal). De Spanjaard Bilbao pakte de leiderstrui. De vierde etappe werd gewonnen door de Italiaan Modolo. Na deze rit bleef Bilbao leider in het algemeen klassement.

De vijfde etappe werd gewonnen door de jonge, getalenteerde sprinters Jakub Mareczko. Deze Italiaan rijdt voor SouthEast. De zesde rit, een grote bergetappe, werd gewonnen door de Spanjaard Roson (Caja Rural). Na deze bergrit stond de Portugees Gonçalves (Caja Rural) aan de leiding in het algemeen klassement. Modolo won de zevende etappe. Dit was zijn tweede ritzege in deze ronde; eerder won hij al de vierde rit. Gonçalves bleef na deze etappe de leider in het algemeen klassement. Mareczko won de slotetappe, wat zijn tweede ritwinst was in deze ronde. Gonçalves won het eindklassement.

Datum Ronde van Turkije 2017

In 2017 was de Presidential Tour of Turkey voor het eerst een onderdeel van de UCI World Tour. Oorspronkelijk zou deze etappekoers in 2017, net als de voorgaande jaren, in het voorjaar worden verreden. Mede doordat in die periode de kalender reeds erg druk is en er dus veel concurrentie van andere koersen is, dreigde de Ronde van Turkije in 2017 een minder goede deelnemerslijst te krijgen dan men van een World Tour-wedstrijd zou verwachten. Mede daarom heeft men besloten om de Tour of Turkey te verhuizen naar een andere datum (in het najaar), waarop er minder concurrentie van andere grote koersen is. Ook in 2018 wordt deze koers verreden in het najaar.

Uitslagen Ronde van Turkije 2017

De openingsrit van de Tour of Turkey 2017 eindigde in een massasprint. De finale werd ontsierd door een grote valpartij. Uiteindelijk won Sam Bennett deze eerste etappe, Marco Benfatto werd tweede en Edward Theuns finishte als derde. Sam Bennett won ook de tweede etappe van deze rittenkoers en behield dus ook op de tweede dag zijn leiderstrui. Ook de derde rit won Bennett in een groepssprint en ook die dag hield hij dus de leiderstrui. De vierde rit was de koninginnenrit van deze Ronde van Turkije. De Italiaan Diego Ulissi won die vierde etappe en pakte ook de leiderstrui. In de vijfde rit toonde Bennett zich wederom de beste sprinter van dit peloton en pakte al zijn vierde etappezege in de Ronde van Turkije 2017. In de finale van de zesde en laatste rit van deze ronde leek Bennett wederom één van de belangrijkste kanshebbers voor de ritzege te zijn, maar in de bochtige slotfase kwam hij ten val. De Belg Edward Theuns pakte de zege in de slotrit. De Italiaan Diego Ulissi won het eindklassement.

Uitslagen Ronde van Turkije 2018

De openingsrit van de Tour of Turkey 2018 werd gewonnen door Richeze. De grote rittenkaper in deze Ronde van Turkije was Sam Bennett: hij won de tweede, derde en zesde (laatste) etappe. De vierde rit werd gewonnen door Lutsenko. In de vijfde etappe ging de ritzege naar Alvaro Hodeg. Het eindklassement van deze Ronde van Turkije werd gewonnen door de Spanjaard Prades.

Uitslagen Tour of Turkey 2019

De openingsrit eindigde in een massasprint. Die werd gewonnen door de Ier Sam Bennett (Bora Hansgrohe). Op de tweede plek eindigde de Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quickstep). Bennet won ook de tweede etappe; ditmaal zegevierde hij in een sprint heuvelop. De derde rit werd gewonnen door Fabio Jakobsen. Hij zegevierde in de massasprint voor Bennett en Cavendish. Op vrijdag won Caleb Ewan de vierde rit; hij zegevierde in een massasprint heuvelop. Op zaterdag werd de bergrit gewonnen door Felix Grossschartner. Deze coureur van Bora sloeg een dubbelslag: hij pakte die dag ook de leiderstrui in het algemeen klassement. Op zondag won Ewan de slotrit van deze Ronde van Turkije. Grossschartner won het eindklassement.

Parcours Presidential Tour of Turkey 2021

Hoe ziet het parcours eruit van de Ronde van Turkije 2021? Het etappeschema bestaat uit zes ritten. Het definitieve rittenschema is nog niet gepresenteerd.T.z.t. vindt u het rittenschema van de Ronde van Turkije 2021.

Deelnemers: startlijst met rugnummers

Welke ploegen staan op de startlijst van deze Ronde van Turkije? Aangezien het een relatief nieuwe World Tour-wedstrijd is, hebben de World Tour Teams geen startplicht bij deze Turkse wielerwedstrijd (anders dan bij de grote wedstrijden die al jaren tot de World Tour behoren). Zodra bekend is welke ploegen deelnemen aan deze rittenkoers, dan wordt dat hier gemeld.

Live op tv: Eurosport

De Ronde van Turkije 2021 wordt live op tv worden uitgezonden door Eurosport. T.z.t. vindt u hier het uitzendschema van de live tv-uitzendingen van Eurosport voor deze Tour of Turkey.

Livestream Tour of Turkey

Livestream Eurosport

De Presidential Tour of Turkey 2021 is ook live op het internet te volgen via een livestream. De officiële livestream van de Ronde van Turkije wordt door Eurosport beschikbaar gesteld. Met deze livestream kan men dus elke etappe van deze koers live op een computer (of smartphone) bekijken.

Er is bij elke etappe een livestream te vinden op de Eurosport Player App. De livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending. Om de Tour of Turkey 2021 via die livestream te bekijken, dient men wel een abonnement op die app van Eurosport te hebben. Op de Eurosport Player heeft men een breed aanbod aan wedstrijden die men per livestream uitzendt. Zo heeft men ook de exclusieve livestream voor Nederland en Vlaanderen van de Giro d'Italia.

Livestream Go App

Het is ook mogelijk om de etappes van de Ronde van Turkije te bekijken op de Go App (online tv). Bij die streamingdienst kan men online tv kijken en kan men ook per livestream de uitzendingen van Eurosport bekijken. Deze dienst is beschikbaar voor klanten van digitale tv bij Ziggo.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ronde van Catalonië 2021 - live op tv en livestreamRonde van Catalonië 2021 - live op tv en livestreamDe Ronde van Catalonië 2021 wordt verreden in maart 2021. Het is de 100e editie van de Volta Ciclista a Catalunya. Deze…
Ronde van het Baskenland 2021 - live op tv en livestreamRonde van het Baskenland 2021 - live op tv en livestreamIn 2021 wordt de 60e editie van de Ronde van het Baskenland verreden. De 'Vuelta Ciclista al Pais Vasco' is een onderdee…
Ronde van Romandië 2021, live op tv en livestreamRonde van Romandië 2021, live op tv en livestreamDe 74e editie van de Ronde van Romandië wordt verreden in het voorjaar van 2021. Romandië is het Franstalige deel van Zw…
Nokere Koerse 2021, live op tv en livestreamNokere Koerse 2021, live op tv en livestreamIn maart 2021 wordt de 75 editie van Nokere Koerse - Danilith Classic verreden worden. Dit is een wielerwedstrijd van de…

Armspieren kweken en trainen: armspieroefeningen voor mannenArmspieren kweken en trainen: armspieroefeningen voor mannenWil jij graag dikke armspieren kweken en trainen? Om als man dikkere armspieren te trainen is het van belang om zowel de…
Amstel Gold Race 2020 - live op tv en livestreamAmstel Gold Race 2020 - live op tv en livestreamOp zaterdag 10 oktober 2020 zou de 55e editie van de Amstel Gold Race verreden worden. Als gevolg van de Nederlandse maa…
Bronnen en referenties
  • https://tourofturkey.org/
  • http://fr.wikipedia.org/wiki/Tour_de_Turquie
  • http://tv.eurosport.nl/tvschedule.shtml
  • http://dewielersite.net/db2/wielersite/wedstrijdfiche.php?wedstrijdid=1877
  • http://www.wielerflits.nl/nieuws/42484/etappeschema-ronde-van-turkije-2015-gepresenteerd.html
  • https://www.procyclingstats.com/race/tour-of-turkey/2018/startlist
  • https://www.wielerflits.nl/nieuws/ronde-van-turkije-heeft-routeschema-uitgestippeld/
  • http://www.tourofturkey.org.tr/EN/icerik/about-3

Reageer op het artikel "Ronde van Turkije 2021 (Tour of Turkey) live tv & livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-08-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!