Darts: World Series Finals 2020, live op tv en livestream

Darts: World Series Finals 2020, live op tv en livestream De zesde editie van de World Series of Darts Finals wordt gehouden van vrijdag 18 september tot en met zondag 20 september 2020. Dit evenement vindt plaats in Salzburg (Oostenrijk). De hoofdsponsor van het evenement is Bwin. Wie zijn de prominente deelnemers aan de World Series Finals Darts? Hoe zien het programma en het speelschema van dit toernooi eruit? Hoeveel prijzengeld kunnen de deelnemers verdienen? De World Series Finals worden in Nederland deels live op tv uitgezonden door RTL7. Alle dagen zijn de World Series of Darts Finals online volgen via een livestream.

PDC World Series of Darts

De World Series of Darts is een serie toernooien die de Professional Darts Corporation (PDC) sinds 2013 jaarlijks organiseert. Het grote doel van de World Series of Darts is de mondialisering van het profdarts. Men wil via deze toernooien darts promoten in landen waar het nog geen grote sport is, maar waar darts volgens de PDC wel een grote groeipotentie heeft.

De evenementen vinden met name plaats in Azië (Verenigde Arabische Emiraten en Japan) en in Oceanië (Australië en Nieuw-Zeeland). Bij de toernooien van de World Series of Darts bestaat vaak de helft van het deelnemersveld uit internationale topspelers van de PDC en de andere helft bestaat meestal uit darters uit het land waar het evenement plaatsvindt.

Vernieuwingen in 2015: ranking en finals

Met ingang van het seizoen 2015 heeft de PDC het World Series Darts-project duidelijk op een grootsere manier aangepakt dan bij de twee voorgaande edities. In 2015 is er voor het eerst een aparte ranking op basis van de World Series of Darts-evenementen. De World Series of Dartsworden in 2015 ook voor het eerst afgesloten met de ‘World Series Finals Darts’, een soort masterstoernooi waarvoor men zich onder meer via de ranking van de World Series of Darts kan plaatsen.

World Series of Darts Finals 2015

In 2015 deden er vier Nederlanders mee aan de eerste editie van dit toernooi. Dimitri van den Bergh en Benito van de Pas werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen stonden tegenover elkaar in de kwartfinales. Van Gerwen won en schakelde zo dus zijn landgenoot uit. Michael van Gerwen won uiteindelijk het toernooi door in de finale Peter Wright te verslaan met 11-10.

World Series of Darts Finals 2016

In 2016 deden er vier Nederlanders mee aan dit toernooi: Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas. Klaasen werd al in de eerste ronde uitgeschakeld, Van Barneveld in de tweede ronde en Benito van de Pas in de kwartfinale. Michael van Gerwen haalde de finale en stond daarin wederom tegenover Peter Wright. En net als in 2015 versloeg hij hem ook in de finale van 2016 en won zo voor de tweede keer de World Series Finals Darts.

Vernieuwingen World Series Darts in 2017: deelnemersveld en nieuwe toernooien

In 2017 werden er wederom een aantal vernieuwingen doorgevoerd bij de PDC World Series. Zo kwamen er twee toernooien bij op continenten waar voorheen geen regulier toernooi van de World Series of Darts werd gespeeld: de US Masters in Amerika en de German Darts Masters in Duitsland. Daarnaast had men met ingang van 2017 niet meer een 'vast deelnemersveld' qua geplaatste spelers. Tot en met de editie van 2016 had de PDC bij de World Series jaarlijks een vaste groep van acht topdarters gecontracteerd die bij elk toernooi van de World Series de acht geplaatste spelers waren en die het dan opnamen tegen de lokale darters. Sinds 2017 houdt men niet meer zo strikt vast aan één vaste groep van acht darters en krijgen ook diverse andere topdarters de kans om in de World Series te spelen.

World Series Darts Finals 2017

In 2017 deden er vier Nederlanders mee aan de World Series of Darts Finals. Jan Dekker en Jelle Klaasen werden in de eerste ronde van de Finals uitgeschakeld. Raymond van Barneveld werd in de tweede ronde uitgeschakeld. Michael van Gerwen won het toernooi. Hij versloeg in de finale Gary Anderson met 11-6.

World Series Finals Darts 2018

In 2018 deden er twee Nederlanders mee aan de World Series of Darts Finals: Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.
Zij speelden tegen elkaar in de kwartfinale van de Finals. De wedstrijd werd gewonnen door Van Barneveld (10-8). Vervolgens werd
Raymond van Barneveld in de halve finale uitgeschakeld door James Wade (11-2). In de finale won Wade met 11-10 van Michael Smith.

World Series Finals Darts 2019

In 2019 werden de Finals in Nederland gespeeld: in de AFAS Live te Amsterdam. Tot de deelnemers aan deze Finals behoorden vijf Nederlanders: Jeffrey de Zwaan, Jermain Wattimena, Danny Noppert, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. De finale ging tussen twee Nederlanders: Van Gerwen pakte hierin met 11-2 de zege tegen Danny Noppert.

World Series of Darts Finals 2020 deelnemers

In 2020 heeft dit toernooi in de praktijk eigenlijk een heel andere functie dan de voorgaande jaren. Vanwege de coronacrisis konden namelijk de World Series-toernooien niet doorgaan. Ditmaal is het dus het slottoernooi van die serie, waaraan de beste spelers van de World Series Ranking meedoen. De PDC heeft daarom op een andere manier het deelnemersveld vol moeten krijgen. De acht beste spelers van de wereldranglijst mogen automatisch deelnemen (waaronder dus Van Gerwen, Wright en Price). Daarnaast heeft de PDC twaalf spelers uitgenodigd, waaronder Dimitri van den Bergh, Mensur Suljovic en Fallon Sherrock. Tot slot kunnen nog vier darters een plek op de deelnemerslijst verkrijgen via een kwalificatietoernooi. In totaal zijn er dus 24 deelnemers aan dit toernooi.

Prijzengeld World Series Finals Darts

Hoeveel bedraagt het prijzengeld van dit toernooi? Het totale prijzengeld bedraagt 300.000 pond. De winnaar van de World Series Finals of Darts krijgt 70.000 pond. De verliezende finalist ontvangt 30.000 pond. Verliezende halve finalisten krijgen 20.000 pond. Wie in de kwartfinales wordt uitgeschakeld krijgt 15.000 pond. Spelers die in de tweede ronde (laatste 16) worden uitgeschakeld krijgen nog 7500 pond. Wie al in de eerste ronde van de World Series Finals of Darts wordt uitgeschakeld krijgt nog 5000 pond.

World Series Finals Darts 2020: programma en speelschema

Hoe ziet het programma van dit evenement eruit? In 2020 bestaat dit toernooi uit drie speeldagen. Op vrijdag 18 september vindt de eerste ronde plaats. Op zaterdag 19 september vindt de tweede ronde plaats. Op zondagmiddag 20 september worden de kwartfinales gespeeld. Op zondagavond worden de halve finales en de finale gehouden.

Opzet van het speelschema

In de eerste ronde van dit toernooi hebben de best geplaatste spelers (topdarters zoals Michael van Gerwen) een 'bye', wat inhoudt dat ze in die ronde niet hoeven te spelen. Voor hen begint dit toernooi pas in de tweede ronde. Hieronder vindt u het speelschema dat middels loting tot stand is gekomen. In dat schema worden de uitslagen ingevuld.

Programma vrijdag 18 september (1e ronde):

 • Harry Ward - Darius Labanauskas 2-6
 • Ian White - Damon Heta 5-6
 • Dave Chisnall - Cody Harris 2-6
 • Vincent van der Voort (Ned) - Joe Cullen 6-0
 • Jeff Smith - Fallon Sherrock 6-5
 • Krzysztof Ratajski - Mensur Suljovic 6-3
 • Glen Durrant - Dimitri Van den Bergh (Bel) 6-3
 • Simon Whitlock - Steve Beaton 5-6

Programma zaterdag 19 september (2e ronde):

 • James Wade - Jeff Smith 6-3
 • Nathan Aspinall - Darius Labanauskas 6-1
 • Daryl Gurney - Cody Harris 6-2
 • Gerwyn Price - Vincent van der Voort (Ned) 6-3
 • Rob Cross - Steve Beaton 6-0
 • Peter Wright - Damon Heta 6-3
 • Michael van Gerwen (Ned) - Glen Durrant 4-6
 • Michael Smith - Krzysztof Ratajski 6-4

Programma middagsessie zondag 20 september:

 • Peter Wright - Daryl Gurney 10-5
 • Gerwyn Price - Nathan Aspinall 10-9
 • James Wade - Glen Durrant 10-9
 • Rob Cross - Michael Smith 10-8

Avondsessie zondag 20 september:

 • Halve finale: Gerwyn Price - Peter Wright 11-6
 • Halve finale: Rob Cross - James Wade 11-7
 • Finale: Gerwyn Price - Rob Cross 11-9

Live op tv: World Series Finals Darts 2020 op RTL7

In Engeland worden de World Series of Darts Finals op tv uitgezonden door ITV. In Nederland wordt dit evenement op tv uitgezonden door RTL7. In België werd het toernooi in 2019 nog door Eleven Sports uitgezonden, doch dat is in 2020 niet meer het geval.

Minder door RTL7 live op tv uitgezonden dan voorheen, wel alles via livestream

RTL7 zendt in 2020 veel minder van het toernooi live op tv uit dan voorheen. Wel zijn alle sessies per livestream bij hen te bekijken. Het toernooi is op het internet live te volgen via livestreams van onder meer RTL7 en van de dartsbond PDC. Hieronder vindt u het schema van de tv-uitzendingen van RTL7. Tot de overige toernooien van de PDC die RTL7 in de periode daarna live op tv uitzendt, behoren onder meer de Grand Slam of Darts, de Players Championships Finalsof Darts en natuurlijk het hoogtepunt van het seizoen, het WK Darts.

Uitzendschema World Series Finals Darts bij RTL7 (tv en livestream)

 • Vrijdag 18 september: vanaf 20u00 alleen via livestream (niet live op tv)
 • Zaterdag 19 september: vanaf 20u00 alleen via livestream (niet live op tv)
 • Zondag 20 september: middagsessie 14u00-18u00 (kwartfinales) alleen live online (livestream)
 • Zondag 20 september: 18u00-20u00 (samenvatting kwartfinales)
 • Zondag 20 september: 20u00-23u30 (live halve finales en finale)

Livestream World Series Finals 2020

Livestream World Series Finals Darts via Videoland

De World Series of Darts Finals zijn live op het internet te bekijken via een livestream van de streamingdienst Videoland. Hieronder vindt u het uitzendschema van deze livestream. Videoland is een dochteronderneming van RTL Nederland. De officiële livestream voor Nederland wordt verzorgd door de redactie van RTL7 Darts. Men dient wel een abonnement bij Videoland te hebben voor het bekijken van zo'n officiële livestream van RTL7. Het voordeel van een livestream is, dat men ook live alle sessies kan bekijken die niet live op tv wordt uitgezonden. Een ander voordeel is, dat men via een livestream ook naar de World Series of Finals op de smartphone of computer kan kijken, als men geen tv binnen handbereik heeft.

Uitzendschema livestream World Series Finals Darts 2020

 • Vr. 18 september: livestream vanaf 20u00
 • Za. 19 september livestream vanaf 20u00
 • Zo. 20 september: livestream van 14u00-18u00 (middagsessie)
 • Zo. 20 september: livestream vanaf 20u00 (avondsessie)

Livestream World Series Finals Darts bij DAZN

Er wordt ook een livestream door de streamingdienst DAZN verzorgd. Deze streamingdienst profileert zich als 'het Netflix van de Sport'. De streamingdienst DAZN is officieel in 2020 nog niet openbaar beschikbaar in Nederland en België.

Livestream PDC? Niet in Nederland

De organisatie PDC produceert ook zelf een betalende livestream-dienst waarop dit darts-evenement wordt uitgezonden. Hun livestream is voor kijkers uit Nederland echter 'geo-blocked'. Dit komt doordat RTL7 de exclusieve uitzendrechten (live tv en livestream) heeft voor Nederland. Er zijn wel legale alternatieven waar men alsnog dti toernooi grotendeels per livestream kan bekijken. Men kan dit namelijk via een livestream doen op een tv-app. Voorbeelden hiervan zijn de Go App en de iTV-app.

Livestream via Go App (hele EU)

Dit toernooi is ook grotendeels via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Via die app kan men per livestream (op een smartphone of computer) naar allerlei tv-zenders kijken. Tot de tv-zenders die men op die app per livestream kan volgen behoort RTL7. Via die app kan men dus alleen per livestream de dartswedstrijden van dit toernooi bekijken die ook live op tv worden uitgezonden. De wedstrijden van dit evenement die alleen via de exclusieve livestream van RTL7 worden uitgezonden (en niet live op tv), kan men helaas dus niet per livestream via die app bekijken. De Go App is een dienst voor klanten van digitale televisie bij Ziggo. Zij kunnen via deze app in de hele EU per livestream naar televisie kijken, zonder dat zij daar iets voor hoeven bij te betalen. Voor hen is er via deze dienst dus een soort legale 'gratis livestream' beschikbaar, waarop zij dus wel net wat minder dartspartijen kunnen bekijken, dan het geval is voor de betalende abonnees van de officiële livestream van RTL7 Darts. Zo'n livestream op de Ziggo Go App is overigens ook in een beperkt aantal landen buiten de EU te bekijken, waaronder Noorwegen, Liechtenstein, IJsland, Frans-Guyana en Martinique.

Livestream via iTV-app

Voor klanten van Ziggo is er dus de Go App om op het internet per livestream naar televisie te kijken. Voor klanten van KPN is er de iTV-app om via online een livestream naar televisie te kijken. Ook zij kunnen daarmee alle zenders die zij thuis op tv kunnen bekijken, in elk land van de Europese Unie ook per livestream op een smartphone of tablet bekijken. Men dient bij KPN wel een abonnement te hebben op Interactieve Tv, om op de iTV-app per livestream tv te kunnen kijken. Ook hier geldt weer dat kleine nadeel dat de Ziggo Go App eveneens heeft. Anders dan het geval is op de RTL7 livestream, kan men op de iTV-app niet elke wedstrijd van dit evenement per livestream bekijken. (De wedstrijden van vrijdag, zaterdag en de middagsessie van zondag zijn niet op die livestream op de iTV-app te bekijken.) De partijen van de avondsessie van de zondag kan men per livestream wel op die iTV-app bekijken. De iTV-app is zoals gezegd vooral bedoeld voor mensen die per livestream tv willen kijken op een smartphone of tablet. Indien men liever dit dartsevenement via een livestream bekijkt op een desktop computer of laptop, dan heeft men daar bij KPN een ander alternatief voor. Men kan voor zo'n livestream dan inloggen op de site van Interactieve Tv bij KPN. Ook voor de livestream op die site geldt, dat men hem in de hele EU kan bekijken.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Darts Players Championship Finals 2020 live tv en livestreamDarts Players Championship Finals 2020 live tv en livestreamVan vrijdag 27 november tot en met zondag 29 november 2020 worden de PDC Players Championship Finals gehouden. Dit toern…
Tennis: ATP Finals 2020 (Masters), live op tv en livestreamTennis: ATP Finals 2020 (Masters), live op tv en livestreamVan zondag 15 november tot en met zondag 22 november worden de ATP Finals 2020 gehouden. Dit is de 51e editie van dit of…
World Cup of Darts 2020, live op tv en livestreamWorld Cup of Darts 2020, live op tv en livestreamVan vrijdag 6 november tot en met zondag 8 november 2020 wordt in Graz (Oostenrijk) de PDC Betvictor World Cup of Darts…
PDC Darts kalender 2020: toernooien op de Pro TourPDC Darts kalender 2020: toernooien op de Pro TourDe PDC is anno 2020 de grootste dartsorganisatie ter wereld. Elk jaar worden er weer vele toernooien gehouden. De beste…

Wielrennen: wie is Karsten Kroon?Wielrennen: wie is Karsten Kroon?Karsten Kroon reed jaren als knecht voor de Rabobank kopman Michael Boogerd. Hij veranderde van ploeg om voor eigen resu…
Veldrit Koksijde: Duinencross 2021, live op tv en livestreamVeldrit Koksijde: Duinencross 2021, live op tv en livestreamIn de kustplaats Koksijde (België) wordt in november 2021 de Vlaamse Duinencross georganiseerd. Deze West-Vlaamse cycloc…
Bronnen en referenties
 • http://www.pdc.tv/world-series-of-darts-events
 • http://www.dartfreakz.nl/blog/pdc2/phil-taylor-als-koploper-naar-world-series-of-darts-finals-2015/
 • http://www.rtl7darts.nl/toernooien
 • http://www.rtl7darts.nl/nieuws/660/ook_geen_nederlandse_qualifier_voor_worl/

Reageer op het artikel "Darts: World Series Finals 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!