GP Adrie van der Poel Hoogerheide 2021 live tv en livestream

GP Adrie van der Poel Hoogerheide 2021 live tv en livestream In Hoogerheide wordt op zondag 24 januari 2021 de Grote Prijs Adrie van der Poel gehouden. Dit is de laatste veldrit van de Telenet UCI Wereldbeker Veldrijden 2020-2021. Deze Brabantse veldrit is live op tv te zien. Daarnaast is de GP Adrie van der Poel ook op het internet via een livestream te volgen. Waar bevindt zich het parcours van de GP Adrie van der Poel? Hoe ziet het programma van deze manche van de World Cup Cyclocross eruit? Welke deelnemers staan bij deze veldrit in Hoogerheide op de startlijst? Hoe is de geschiedenis van de Grote Prijs Adrie van der Poel verlopen?

Historie: GP Adrie van der Poel Hoogerheide

In februari van het jaar 2000 nam Adrie van der Poel, na een lange en succesvolle carrière, afscheid van de wielersport. In Hoogerheide organiseerde men een afscheidswedstrijd voor hem: de Grote Prijs Adrie van der Poel. Het evenement werd een groot succes. Mede daarom bleef het niet bij een eenmalige wedstrijd. In de daaropvolgende jaren werd er ook iedere winter een GP Adrie van der Poel georganiseerd. De wedstrijd groeide binnen korte tijd uit tot één van de meest prestigieuze crossen in de veldritwereld.

Erelijst

Recordhouders qua aantal zeges in de GP Adrie van der Poel zijn Sven Nys en Mathieu van der Poel. Nys zegevierde drie keer in Hoogerheide: in 2003, 2005 en 2007. Mathieu van der Poel won in 2015, 2016, 2018 en 2019. Niels Albert en Richard Groenendaal wonnen de GP Adrie van der Poel twee keer. Recente winnaars van deze Brabantse cross zijn onder meer Kevin Pauwels (2012), Martin Bina (2013) en Lars van der Haar (2017). Op het parcours in Hoogerheide werd ook twee keer het WK cyclocross gehouden. De profwereldtitels werden toen gewonnen door Niels Albert (2009) en Zdenek Stybar (2014).

Adrie, David en Mathieu van der Poel

Adrie van der Poel behoort tot de grootste coureurs uit de Nederlandse wielerhistorie. Hij won als wegrenner klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, Parijs-Tours, de Amstel Gold Race, Parijs-Brussel, de Scheldeprijs, de Clasica San Sebastian en het Kampioenschap van Zürich. Ook als veldrijder was hij een absolute wereldtopper. Hij won vijf keer zilver op het WK cyclocross, één keer brons en één keer goud. Ook pakte hij zes keer de Nederlandse proftitel in het veld.

Van der Poel is getrouwd met Corrine Poulidor, een dochter van de legendarische Franse wielrenner Raymond Poulidor. Adrie en Corrine hebben twee zonen die zeer getalenteerde wielrenners zijn. David van der Poel (geboren op 15 juni 1992) werd Nederlands kampioen veldrijden in de categorieën junioren en beloften. Ook won hij de wereldbeker veldrijden voor junioren. Sinds 2014 is hij officieel veldritprof. Zijn jongere broer Mathieu van der Poel (geboren op 19 januari 1995) heeft zelfs nog veel meer talent. In de juniorencategorie werd hij onder meer twee keer wereldkampioen veldrijden en daarnaast ook één keer wereldkampioen op de weg. Reeds op 19-jarige leeftijd stapte hij over naar de profs. Kort na zijn twintigste verjaardag werd hij in Tabor (Tsjechië) wereldkampioen veldrijden bij de profs. Hij werd daarmee de jongste profwereldkampioen cyclocross aller tijden.

Wereldbeker Veldrijden 2020-2021

De Grote Prijs Adrie van der Poel is de slotwedstrijd van de Telenet UCI World Cup Cyclocross 2020-2021. In Hoogerheide wordt de eindwinnaar van dit klassement gehuldigd. Telenet is hoofdsponsor van dit klassement en alle manches van de World Cup worden daarom ook live op tv en per livestream uitgezonden door Telenet Play Sports, maar de wedstrijden zijn ook bij diverse andere omroepen live te zien.

Programma GP Adrie van der Poel op 24 januari 2021

 • 10u00: Junioren
 • 11u30: Beloften (U23)
 • 13u30: Dames Elite
 • 15u00: Heren Elite (profs)

Parcours: locatie cyclocross Hoogerheide

Het parcours van de Grote Prijs Adrie van der Poel bevindt zich nabij het centrum van Hoogerheide. De start en de finish zijn aan de Scheldeweg. De omloop heeft een lengte van 3100 meter. Het rennerskwartier bevindt zich aan de Putseweg. Toeschouwers die de wedstrijd per auto bezoeken, kunnen op de dag van de wedstrijd borden volgen die hen naar de beschikbare parkeerplekken leiden. De wedstrijd is ook per openbaar vervoer te bezoeken. Vanaf station Bergen op Zoom kan men de bus naar Hoogerheide nemen.

Deelnemers: selecties Nederland en België

Welke deelnemers zullen namens Nederland en België van start gaan in Hoogerheide? Bij de heren elite en de dames elite heeft de top 50 van de UCI-ranking (wereldranglijst) doorgans automatisch startrecht in elke wedstrijd van de Telenet UCI Worldcup Cyclocross, maar hierbij geldt wel een maximum aantal deelnemers per land. Hieronder vindt u t.z.t. de Belgische en Nederlandse selectie. De wedstrijd in Hoogerheide kan gezien worden als een grote generale repetitie voor het WK veldrijden 2021 dat een week later wordt gehouden. Daarom zullen de wereldtoppers proberen om met een goede vorm en met veel focus in Hoogerheide aan de start te staan. Tot de prominente deelnemers behoren waarschijnlijk onder meer Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Deelnemers: startlijst heren elite (profs)

Welke renners staan in Hoogerheide op de middag van zondag 24 januari 2021 allemaal op de deelnemerslijst van de laatste manche van de World Cup Cyclocross 2021 voor heren elite (profs)? Hieronder vindt u t.z.t. de startlijst met rugnummers van de Grote Prijs Adrie van der Poel - Hoogerheide 2021 voor heren elite (profs).

Live op tv: Telenet, Proximus en Eurosport

GP Adrie van der Poel live op tv bij Telenet en Proximus

De uitzendrechten van de Grote Prijs Adrie van der Poel zijn voor België onder meer in handen van Telenet en Proximus. Bij Telenet zendt men de wedstrijd live uit op zowel hun open kanaal (Playtime), dat beschikbaar is voor alle klanten die digitale tv bij Telenet hebben, en ook op een zender van Play Sports (die is alleen beschikbaar voor Play Sports-abonnees). Op de zender van Play Sports begint de live tv-uitzending bijvoorbeeld op 24 januari om 13u15 met de dameswedstrijd in Hoogerheide. De start van de herenwedstrijd is bij de GP Adrie van der Poel om 15u00.

Live bij Eurosport NL (herenwedstrijd live op tv)

In de Benelux zijn de live uitzendrechten van de wereldbekerwedstrijden eveneens in handen van Eurosport (tv en livestream).

Op tv bij de NPO

De NOS heeft ook de uitzendrechten (tv en livestream) voor deze cross. Op die middag van 24 januari hebben zij hun reguliere zondagmiddaguitzending op Nederland 1 (NPO1), waarin verschillende sportevenementen te zien zijn, waaronder ook de GP Adrie van der Poel 2021. Hoeveel men exact van elke sport op zo'n zondagmiddag uitzendt, wordt vaak pas op de dag zelf (mede door de sportactualiteit) bepaald. Het ligt in hun planning om ook aandacht te besteden aan de GP Adrie van der Poel. Wie er echter zeker van wil zijn dat hij integraal de GP Adrie van der Poel 2021 kan zien, kan dus zekerheidshalve beter naar een livestream of naar een andere tv-omroep kijken, waar men de wedstrijd sowieso integraal uitzendt.

Veldrit Hoogerheide niet live bij Sporza

Bij diverse voorgaande edities zond de Vlaamse publieke omroep VRT Sporza de GP Adrie van der Poel live op tv uit (en daarnaast ook online via een gratis livestream). In 2021 zendt Sporza deze veldrit echter niet live uit op tv (en evenmin via een livestream van Sporza). Wel is er op de Vlaamse publieke zender één in de namiddag van 24 januari een uitgebreide samenvatting te zien van deze wereldbekercross.

Omroep Brabant live? Niet in 2021

In Nederland zond jarenlang ook de regionale zender Omroep Brabant weer deze wedstrijd live uit op tv (en via een gratis livestream). Dit was zeer lovenswaardig, vooral in de jaren toen deze cross niet live door de NOS, Eurosport of Sporza werd uitgezonden. Dankzij Omroep Brabant kon men in Nederland toch nog live deze cross bekijken op tv en via de livestream. In 2021 is er echter geen live-uitzending van de GP Adrie van der Poel gepland. Waarschijnlijk komt dit doordat er inmiddels alternatieven zijn voorzien voor Nederlanders om deze cross live op tv en online per livestream te bekijken.

Livestream GP Adrie van der Poel 2021 (Hoogerheide, 24 januari)

Livestream Telenet

De Grote Prijs Adrie van der Poel 2021 is ook live op het internet via een livestream van Telenet Play Sports. Met deze livestream kan men bijvoorbeeld op een computer of smartphone naar de cyclocross van Hoogerheide kijken. De livestream begint om 13u15 (tegelijk met hun live tv-uitzending). Hun livestream van de GP Adrie van der Poel bevindt zich op hun website. Ook kan men die Belgische livestream van de GP Adrie van der Poel 2021 vinden op de Play Sports Go App. Deze livestream van de cyclocross van Hoogerheide is door abonnees van Play Sports te bekijken. Wie geen vast abonnement op Play Sports heeft, kan deze livestream verkrijgen door een dagpas of weekendpas te kopen.

Livestream Cyclocross Hoogerheide bij Eurosport

Verder is er nog een livestream van deze cross beschikbaar van Eurosport. De stream van de dameswedstrijd begint bij Eurosport om 13u30. De livestream van de herenwedstrijd van deze cyclocross in Hoogerheide begint om15u00. Hun officiële livestream bevindt zich op de Eurosport Player App. Voor die livestream geldt echter ook dat men een vast abonnement dient te hebben om deze te kunnen bekijken. Eurosport is 'The Home of Cycling'. Ook veel andere wielerwedstrijden zijn per livestream bij hen te zien. Zo kan men bij hen op die avond ook per livestream naar de wegwielerwedstrijd Tour de San Juan kijken. Eveneens kan men per livestream in deze periode diverse baanwielerwedstrijden bekijken.

Livestream NPO

Ook is deze cross online te volgen via een livestream op de website van de NOS. De livestream van NOS Studio Sport bevindt zich op de middag van 24 januari in de rubriek 'Sport'. Het is een gratis livestream. Via deze livestream zijn de dameswedstrijd en de herenwedstrijd live te zien. De gratis livestream van de dameswedstrijd van Hoogerheide begint bij de NOS om 13u30. De gratis livestream van de herencross in Hoogerheide begint om 15u00. Behalve op de website van de NOS, kan men deze livestream van de GP van Hoogerheide ook via de NOS-app bekijken. Deze gratis livestream van de GP Hoogerheide is echter wel 'geo-restricted', wat inhoudt dat men officieel deze stream niet buiten Nederland mag bekijken. Voor kijkers uit andere landen is die gratis livestream 'geo-blocked'.

Go App Livestream

Als legaal alternatief voor de reguliere livestream-diensten bestaat er ook de Go App (tv online). Hiermee kan men per livestream naar tv kijken. Daarmee kan men per livestream op de middag van 24 januari 2021 bijvoorbeeld naar de live-uitzending van Eurosport kijken van de GP Adrie van der Poel. Elke livestream van Ziggo Go (dus ook deze stream bij de veldrit van Hoogerheide) mag men via deze applicatie in de gehele EU bekijken. Deze dienst is bedoeld voor klanten van Ziggo.

FloBikes livestream

Ook het Canadese bedrijf FloBikes biedt een livestream aan van de GP Adrie van der Poel 2021. Hun livestream is echter alleen beschikbaar voor abonnees van deze dienst. Daarnaast is deze livestream officieel ook nog eens geo-restricted, wat inhoudt dat men deze stream officieel alleen in Canada mag bekijken. Voor andere landen is deze livestream van FloBikes bij deze Nederlandse veldrit 'geo-blocked'.

Livestream UCI

Er is een officiële (Engelstalige) livestream beschikbaar via het YouTube-channel van de internationale wielerbond UCI, maar die is wel geo-restricted (wat wil zegen dat die niet in elk land beschikbaar is). Dat houdt in dit geval in dat men deze livestream alleen in landen mag bekijken waar geen omroep de uitzendrechten (live tv en livestream) heeft van deze Nederlandse cross. In de praktijk houdt dit dus in dat men deze gratis livestream officieel onder meer in Nederland en België niet mag bekijken.

Livestream Cyclocross Hoogerheide via iTV-app

Klanten van Interactieve Tv bij KPN kunnen de GP Adrie van der Poel 2021 te Hoogerheide op 24 januari 2021 per livestream bekijken op de iTV-app. Via die app kan men per livestream naar een groot aantal tv-zenders kijken, waaronder NPO1 en Eurosport1, waarop de GP Cyclocross van Hoogerheide deels te zien is. Zo'n livestream op die app kan men in de hele EU bekijken. Zo'n app is vooral bedoeld voor mensen die een livestream willen gebruiken op een smartphone (of een tablet). Wie als klant van KPN deze veldrit op 24 januari wil bekijken via een livestream op een desktop computer, kan hiervoor beter de site van Interactieve Tv van KPN gebruiken. Op die site kan men ook inloggen als men via een livestream naar tv wil kijken op een laptop.

Livestream via o.a. Red Bull en GCN

De GP Adrie van der Poel 2021 te Hoogerheide wordt op zondag 24 januari op het internet ook live via een officiële stream uitgezonden door diverse andere partijen. Zo biedt men deze cyclocross onder meer een livestream aan bij Redbull Tv en bij GC (Global Cycling Network). Voor dergelijke livestreams geldt echter doorgaans wel dat ze 'geo-resricted' zijn en men ze niet in elk land kan bekijken.

Omroep Brabant livestream? Neen

Bij veel voorgaande edities van de GP Adrie van der Poel was er ook een gratis livestream (geo-restricted, alleen voor kijkers in Nederland) beschikbaar bij Omroep Brabant van deze Brabantse veldrit. In 2021 is er bij deze regionale omroep echter geen live tv-uitzending gepland van deze Brabantse cyclocross en logischerwijs ook geen livestream.

Voorgaande editie: uitslag GP Adrie van der Poel 2020

 1. Mathieu van der Poel (Ned)
 2. Toon Aerts (Bel)
 3. Eli Iserbyt (Bel)
 4. Michael Vanthourenhout (Bel)
 5. Tim Merlier (Bel)
 6. Lars van der Haar (Ned)
 7. Tom Pidcock (UK)
 8. Wout van Aert (Bel)
 9. Laurens Sweeck (Bel)
 10. Corné van Kessel (Ned)

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cyclocross Gullegem 2021, live op tv en livestreamCyclocross Gullegem 2021, live op tv en livestreamOp zaterdag 2 januari 2021 wordt de Hexia Cyclocross Gullegem verreden. ​Dit is de vierde editie van deze West-Vla…
Veldrit Koksijde: Duinencross 2020, live op tv en livestreamVeldrit Koksijde: Duinencross 2020, live op tv en livestreamIn de kustplaats Koksijde (België) wordt op zondag 22 november 2020 de Vlaamse Duinencross georganiseerd. Deze West-Vlaa…
Veldrit Mol: Zilvermeercross 2021, live op tv en livestreamVeldrit Mol: Zilvermeercross 2021, live op tv en livestreamOp zaterdag 16 januari 2021 wordt de Zilvermeercross 2021 verreden. Dit is de zevende editie van deze veldrit. De Zilver…
Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 28 november 2020 wordt de tweede editie verreden van de Caps Urban Cross Kortrijk. Deze West-Vlaamse veldrit…

Kuurne-Brussel-Kuurne 2020 live op tv en livestreamKuurne-Brussel-Kuurne 2020 live op tv en livestreamKuurne-Brussel-Kuurne 2020 wordt verreden op zondag 1 maart. Dit is de 72e editie van de Belgische wielerkoers. Kuurne-B…
Volta ao Algarve & Ruta del Sol 2020, live tv en livestreamVolta ao Algarve & Ruta del Sol 2020, live tv en livestreamOp woensdag 19 februari 2020 gaat de Portugese wielerkoers 'Volta ao Algarve' (Ronde van de Algarve) van start. Op dieze…
Bronnen en referenties
 • http://gpadrievanderpoel.nl/praktische-informatie/programma/
 • http://www.uci.ch/cyclo-cross/ucievents/2016-cyclo-cross-uci-cyclo-cross-world-cup
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/GP_Adrie_van_der_Poel
 • http://www.veldritkrant.be/nieuws/2015-10-21/wat-brengen-telenet-en-sporza-van-het-veldrijden-op-de-buis

Reageer op het artikel "GP Adrie van der Poel Hoogerheide 2021 live tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Rudy van Genechten, 25-08-2020 12:30 #1
Hallo ik zou graag willen weten of het veldrijden in Hogerheide 2021 doorgaat?
Wij komen al 11 jaar kijken en huren een huisje van 8 personen maar nu weten wij niet wat te doen.
Kunnen jullie ons halpen? Reactie infoteur, 26-08-2020
Helaas is er nog veel onzeker over het veldritseizoen. Bij veel veldritten is het nog niet zeker of ze doorgaan (met of zonder publiek). Pas over enige tijd zal hier zekerheid over zijn.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 27-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 1
Schrijf mee!