InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Wie is de wielrenner Rudy Barbier?

Wie is de wielrenner Rudy Barbier?

Wie is de wielrenner Rudy Barbier? Rudy Barbier is een wielrenner uit Frankrijk. Hij is geboren op 18 december 1992. Rudy Barbier is een wielrenner die na een iets zwaardere wedstrijd nog heel erg snel is. Daardoor kan hij best wel goede resultaten behalen in veel Franse koersen. In zijn carrière (tot en met 2016) won hij één profoverwinning en hij reed nog nooit een grote ronde. Wel startte hij twee keer in een monument. In 2017 rijdt hij voor het Franse Ag2r La Mondiale. Maar wie is Rudy Barbier nou eigenlijk?

Ploegen van Rudy Barbier

JaarTeam (niveau van team)
2012Bridgstone - Anchor (vanaf 1/08) (CT)
2013Roubaix - Lille Métropole (vanaf 1/08) (CT)
2014Roubaix - Lille Métropole (CT)
2015Roubaix - Lille Métropole (CT)
2016Roubaix - Métropole Européenne de Lille (CT)
2017Ag2r La Mondiale (WT)

Profoverwinningen

Cholet - Pays De Loire 2016 (UCI categorie 1.1)

Barbier won zijn eerste profkoers in 2016. Al op vijftig kilometer van de finish werden de vluchters teruggehaald. Kadri probeerde er daarna alleen vandoor te gaan, maar dat mislukte. Hij werd teruggehaald door Direct Energie. Een sterk uitgedund peloton kwam, na nog een aanval van Le Bon en Gaudin, aan in Cholet. Door een valpartij werd Coquard van Direct Energie echter uitgeschakeld en daardoor kon Barbier als eerste over de streep komen.

Tweede plekken in profkoersen

Tour de l'Ain 2015 - etappe twee (2.1)

De eerste keer dat Barbier tweede werd in een profkoers was in de Tour de l'Ain. Tijdens de rit haalde Cofidis de vluchters terug voor Nacer Bouhanni. Die wist de sprint uiteindelijk te winnen vlak voor Barbier en Markus.

Critérium International 2016 - etappe één (2.HC)

De vluchters Latour, Calmejane en Leveau bleven heel erg lang aan de leiding van de wedstrijd. Op vijf kilometer van het einde kon Leveau niet meer meer, maar Latour en Calmejane hadden nog 35 secondes voorsprong. De sprinters wisten dat gat nog net te dichten en daardoor won Sam Bennett voor Barbier.

Tour de l'Ain 2016 - etappe één (2.1)

Nadat Geniez, Gerard en Voeckler ingerekend waren door Etixx - QuickStep werd het in de openingsetappe van de Tour de l'Ain een sprint. Hierin was Trentin veruit de beste. Barbier kon net voor Bauhaus tweede worden.

Etoile de Bessèges 2017 - etappe twee (2.1)

In een vlakke etappe door Frankrijk ontstond er een kopgroep van 23 renners. Hierbij zaten bijna alle favorieten voor het eindklassement en de kopgroep hield dan ook stand tot aan de finish. De sprint van de kopgroep werd gewonnen door Alexander Kristoff, net voor Rudy Barbier.

Grand Prix de la Somme 2017 (1.1)

Al vroeg in de eendagskoers wilde er een groepje van vijftien man vandoor gaan. Ze kregen een kleine voorsprong, maar het peloton liet ze nooit echt wegrijden en na zeventig kilometer werden ze alweer ingerekend. Daarna ontstond er een kopgroepje met Maxime Vantomme, Flavien Dassonville en Arnaud Courteille. Zij kregen wel anderhalve minuut voorsprong, maar ook zij werden weer ingerekend. Daardoor kwam er een massasprint en in die sprint won Adrien Petit voor Rudy Barbier.

Derde plekken in profkoersen

Tour de Picardie 2014 - etappe twee (1.1)

Barbier haalde zijn eerste podiumplek in een profkoers in de Tour de Picardie. In de sprint waren Démare en Sinkeldam veel sneller dan de rest van het peloton. Zij sprintten zelf twee secondes weg van de rest. Barbier kon nog net derde worden.

GP de Denain Porte du Hainaut 2016 (1.1)

De vluchters Geniez, De Winter en Turgot werden ruim op tijd teruggehaald door Cofidis. In de sprint maakte Nacer Bouhanni daarna het werk mooi af. Achter Valle kon Barbier net eerder over de streep komen dan Raymond Kreder en dus mocht hij het podium op.

4 Jours de Dunkerque 2016 - etappe drie (2.HC)

Een groepje met onder andere Gougeard en Keisse werd pas op een paar kilometer van de finish bijgehaald. Coquard won vervolgens de sprint voor Planckaert en Barbier.

Paris - Bourges 2016 (1.1)

Op zestien kilometer van de finish werden de vluchters al teruggehaald door de sprintersploegen. In de volgende kilometers reed Cofidis de hele tijd op kop om er voor te zorgen dat er geen renners meer wegreden. Dat lukte en in de sprint was Sam Bennett de beste voor Porsev en Barbier.

4 Jours de Dunkerque 2017 - etappe twee (2.HC)

Alexis Gougeard, Jon Ander Insausti, Jonas Rickaert, Andrea Vendrame en Tim Ariesen gingen er al vroeg vandoor, maar zoals gewoonlijk werden ze op tijd teruggehaald. Daardoor kwam er een massasprint en daarin was het Arnaud Démare die Jens Debusschere en Rudy Barbier versloeg.

Grote rondes en Monumenten

Rudy Barbier rijdt in 2017 pas voor het eerste op het hoogste niveau. Daardoor heeft hij tot 2017 nog nooit een grote ronde of een monument gereden. In 2017 mocht hij voor het eerst starten in twee monumenten. Hij wist als nummer 111 de finish te halen in de Ronde van Vlaanderen en in Paris - Roubaix wist hij niet de finish te halen.

Door welke prestaties kreeg Barbier een contract

Team Bridgestone Anchor

In 2012 tekende Barbier een stagecontract bij het continentale Team Bridgestone Anchor. Voor dat team reed hij ook zijn eerste profkoersen. In de Chateauroux Classic de l'Indre Trophee Fenioux (1.1) wist hij de finish niet te halen. In de Grand Prix de la Somme (1.1) wist hij echter acht man achter zich te houden en werd hij 44e. Ook in de Duo Normand (1.1) wist hij de finish te halen.

Paris - Arras Tour 2013 (2.2)

Deze resultaten overtuigden Team Bridgestone Anchor niet en dus begon hij 2013 bij Armée de Terre, een ploeg die niet geregistreerd was bij de UCI. Daar begon hij zijn jaar heel erg goed. Na een paar goede resultaten in Franse koersen begon hij met veel vertrouwen aan de Paris - Arras Tour 2013 (2.2). In beide etappes kon hij het peloton goed volgen en kon hij meedoen om de ritzege in de massasprint. In de eerste etappe werd het een tiende plek, maar in de tweede etappe was hij de snelste. Daarmee pakte hij zijn eerste overwinning, maar omdat het een .2 koers was nog niet zijn eerste profoverwinning. Hij werd door deze goede prestaties vierde in het eindklassement.

Roubaix Lille Métropole

Door zijn overwinning in de Paris - Arras Tour 2013 (2.2) kreeg Barbier een stagecontract bij Roubaix Lille Métropole. Hij eindigde daar gelijk twee keer in de top tien van een etappe. Hierdoor kreeg hij een contract voor volgend jaar. Ook de volgende drie jaar reed hij voor Roubaix Lille Métropole. Doordat hij veel goede resultaten behaalde kreeg hij voor 2017 een contract bij Ag2r La Mondiale.

Beloftekoersen

Barbier reed wel een paar beloftekoersen, maar daar haalde hij nooit echt heel goede resultaten. Zijn beste resultaat was een 59e plek in de ZLM Tour (1.Ncup).

Overige topresultaten

Naast de resultaten die hierboven zijn benoemd behaalde Barbier ook nog andere goede resultaten.
 • negende Prudential RideLondon-Surrey Classic 2017 (1.UWT)
 • zesde Scheldeprijs 2017 (1.HC)
 • vierde World Ports Classic 2015 (2.1)
 • veertiende Eschborn-Frankfurt 'Rund um den Finanzplatz' 2017 (1.UWT)
 • achtste GP de Fourmies 2014 (1.HC)
 • vijfde Grand Prix d'Isbergues 2016 (1.1)
 • vijfde Tour de Picardie 2014 (2.1)
 • vijfde Grand Prix de la Somme 2016 (1.1)
 • zesde Paris - Bourges 2013 (1.1)
 • elfde GP de Denain 2013 (1.HC)
 • zevende La Roue Tourangelle Région Centre 2015 (1.1)
 • zevende La Poly Normande 2016 (1.1)
 • zevende Tour de Vendée 2016 (1.1)

Lees verder

© 2017 - 2019 Wicow, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Braille, het blindenschriftBraille, het blindenschriftOm te lezen heb je niet per se je ogen nodig. Blinden gebruiken hun vingers om te lezen. Gemakkelijk is dit echter niet…
Het Pellè kapselHet Pellè kapselGraziano Pellè, voetballer, topscorer van Feyenoord Rotterdam en tevens een stijlicoon is misschien nog wel beroemder va…
Braille, lezen met je vingersBraille, lezen met je vingersLange tijd was het voor blinden niet mogelijk om rechtstreeks kennis te maken met geschreven tekst, kranten of literatuu…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • http://www.procyclingstats.com/rider/Rudy_Barbier
 • http://cqranking.com/men/asp/gen/rider.asp?riderid=19995
 • http://www.wielerflits.nl/?s=Rudy+Barbier+

Reageer op het artikel "Wie is de wielrenner Rudy Barbier?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Wicow
Laatste update: 06-08-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Special: Ag2r La Mondiale 2017
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!