Ronde van Valencia 2020 - live op tv en livestream

Ronde van Valencia 2020 - live op tv en livestream Op woensdag 5 februari 2020 gaat de 71e editie van start van de Spaanse wielerkoers de Ronde van Valencia (Volta a la Comunitat Valenciana). De slotetappe van de Ronde van Valencia 2020 wordt verreden op zondag 9 februari. De Ronde van Valencia 2020 wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze Volta a la Comunitat Valenciana online volgen via een livestream. Er staan veel interessante deelnemers op de startlijst van deze Spaanse rittenkoers. Hoe is de geschiedenis van deze Oost-Spaanse wielerwedstrijd verlopen? Hoe zien het parcours en het rittenschema van de Volta a la Comunitat Valenciana 2020 eruit?

Geschiedenis Ronde van Valencia

Wisselende namen

Deze Spaanse rittenkoers ontstond eind jaren twintig. Van oorsprong heette deze wedstrijd echter nog niet de Ronde van Valencia, maar de 'Vuelta a Levante' (Ronde van Levante). Deze naam had de koers vanaf de eerste editie (in 1929) tot en met 1977. Levante is de streek in het oosten van Spanje, waartoe onder meer de regio's Valencia en Murcia behoren.

Nadat de koers in 1978 niet georganiseerd kon worden, besloot men hem in 1979 nieuw leven in te blazen, ditmaal onder de naam Vuelta a la Region de Valencia. Slechts eenmaal droeg de wedstrijd officieel die naam. In 1980 kreeg deze Spaanse wielerkoers wederom een nieuwe naam, namelijk: de Vuelta a las Tres Provincias (de ronde van de drie provincies).

Vuelta a la Comunitat Valenciana

In 1984 kreeg de wedstrijd alweer een nieuwe naam: de Vuelta a la Comunidad Valenciana. Deze officiële naam heeft deze ronde sindsdien behouden. In 2008 kwamen er grote organisatorische problemen. Dit had mede te maken met de grote financiële crisis waar Spanje zwaar door werd getroffen. Daardoor kon de wedstrijd in de periode 2009-2015 niet worden georganiseerd.

Terugkeer

Er waren pogingen om de Ronde van Valencia in 2010 of 2011 weer terug te laten keren op de wielerkalender. Die initiatieven mislukten echter. In 2015 kwam er een nieuwe poging, ditmaal mede door de Spaanse ex-toprenner Angel Casero (winnaar van de Vuelta 2001) en diens broer Rafaël Casero. Deze twee ex-profs zijn beiden afkomstig uit Valencia. De poging van de broers Casero werd een succes. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Ronde van Valencia in 2016 'slechts' als eendagswedstrijd terug zou keren op de kalender, maar uiteindelijk slaagde men erin om de wedstrijd in 2016 weer, net als in het verleden, een rittenkoers te laten zijn.

Erelijst

In 1929 werd de eerste editie van deze koers gewonnen door de Spanjaard Salvador Cardona. In de loop der jaren is deze Spaanse rittenkoers door veel grote renners gewonnen. Daaronder waren Julian Berrendero (1942), Rik van Looy (1959), Eddy Merckx (1969), Bernard Hinault (1986), Stephen Roche (1987), Laurent Jalabert (1996) en Alejandro Valverde (2004, 2007 en 2018). Twee keer werd de Ronde van Valencia door een Nederlander gewonnen: Tom Cordes (1990) en Wout Poels (2016).

Parcours en rittenschema - Volta a la Comunitat Valenciana 2020

Hieronder vindt u het parcours van de Volta a la Comunitat Valenciana 2020. Er is in 2020 geen tijdrit opgenomen in het etappeschema. De belangrijkste etappe voor het algemeen klassement is in theorie de rit van zaterdag 8 februari. Dat is een bergetappe met een bergop aankomst.

Rittenschema Ronde van Valencia 2020

 • Wo. 5 februari, rit 1: Castello – Vila Real 180 km
 • Do. 6 februari, rit 2: Torrent – Cullera 181 km (heuvelop finish)
 • Vr. 7 februari, rit 3: Orihuela – Torrevieja 175 km
 • Za. 8 februari, rit 4: Calp – Sierra de Bernia 156 km (bergrit)
 • Zo. 9 februari, rit 5: Paterna – Valencia 98 km

Deelnemers: startlijst Ronde van Valencia 2020

Welke prominente deelnemers staan op de startlijst met rugnummers van de Ronde van Valencia 2020? Omdat deze koers doorgaans een interessant en veelzijdig parcours heeft, hebben veel toppers interesse om deze wedstrijd als voorbereidingskoers te rijden. Op de startlijst van de Volta a la Comunitat Valenciana 2020 staan veel interessante deelnemers, waaronder klassementsrenners zoals Alejandro Valverde, Tadej Pogacar, Daniel Martin, Ion Izagirre, Marc Soler, Wout Poels, Tao Geoghegan Hart, David de la Cruz en Michał Kwiatkowski. Sterke sprinters op de deelnemerslijst zijn onder meer Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen, Matteo Trentin, Alexander Kristoff en John Degenkolb. Andere prominente deelnemers op de startlijst zijn klassiekercoureurs zoals de Belgen Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Yves Lampaert en Philippe Gilbert.

Tom Dumoulin?

Oorspronkelijk stond ook Tom Dumoulin op de startlijst van deze Spaanse rittenkoers. Dit is zou dan de eerst officiële wegwielerwedstrijd zijn die Tom Dumoulin zou rijden sinds zijn knieblessureleed uit de zomer van 2019. Helaas heeft hij wegens ziekte moeten beslissen om toch niet van start te gaan in deze Ronde van Valencia.

Live op tv: Eurosport

De Ronde van Valencia 2020 wordt live op tv uitgezonden door Eurosport. Hieronder vindt u het uitzendschema (tv en livestream) van deze Spaanse wielerkoers.

Uitzendschema Ronde van Valencia 2020: live tv en livestream

 • Wo. 5 februari: 15u00 live op Eurosport 1 en livestream
 • Do. 6 februari: 15u00 live op Eurosport 1 en livestream
 • Vr. 7 februari: 15u00 live op Eurosport 1 en livestream
 • Za. 8 februari: 15u00 live op Eurosport 1 en livestream
 • Zo. 9 februari: 14u30 live op Eurosport 1 en livestream

Wielrennen live op tv

In de periode dat de Ronde van Valencia wordt verreden, kunnen wielerliefhebbers ook live op tv (of via een livestream) kijken naar diverse veldritten. Op woensdag 5 februari wordt de Ethias Parkcross Maldegem verreden. Op zaterdag 8 februari staan de slotmanche van de DVV Trofee op het programma: de Krawatencross in Lille. Op zondag 9 februari kan men live kijken naar de Superprestige Cyclocross Merksplas.

Terwijl de Ronde van Valencia live wordt uitgezonden op Eurosport1, kan men op de abonneezender Eurosport2 (of via een livestream) ook kijken naar twee andere wegwedstrijden: de Ronde van Saoedi-Arabië en de Ronde van Langkawi. Van 19 tot en met 23 februari kan men op Eurosport1 (en via de livestream) kijken naar de Ruta del Sol. Voor veel Vlaamse en Nederlandse wielerliefhebbers begint het seizoen echter pas echt op 29 februari, als de Omloop het Nieuwsblad wordt verreden.

Livestream Ronde van Valencia 2020

Livestream Eurosport

De Volta a la Comunitat Valenciana 2020 is ook live online te volgen via een livestream van Eurosport. Met zo'n livestream is de Ronde van Valencia 2020 te volgen via smartphones, tablets, laptops, desktop computers, enzovoort. De officiële livestream bevindt zich op de Eurosport Player. Om deze livestream te gebruiken, dient men een abonnement op deze app te hebben. Eurosport presenteert zich op die app ook echt als de 'Home of Cycling'. Er zijn heel veel wielerwedstrijden via die app per livestream te bekijken. Zo heeft Eurosport de exclusieve livestream voor Nederland en Vlaanderen van de Giro d'Italia. Ook zijn alle etappe van de Tour van start tot finish op die livestream te zien. Op hun livestream zijn echter ook veel kleine koersen live te zien, waaronder zelfs koersen die in de lage landen niet op tv te zien zijn.

Go App: livestream

Het is ook mogelijk om per livestream via de Go App (online tv) naar de Ronde van Valencia 2020 te kijken. Met die applicatie kan men per livestream kijken naar de zenders uit het standaardpakket van Ziggo. Hiermee kan men dus ook via een livestream kijken naar de live-uitzendingen van Eurosport bij de Volta a la Comunitat Valenciana. De etappes worden door Eurosport immers live uitgezonden op Eurosport 1 en dat kanaal zit in het standaardpakket, zodat men die dus per livestream op die app kan bekijken. Via de Ziggo Go App kan men niet alleen per livestream naar de etappes van de Ronde van Valencia kijken, maar kan men ook de uitzendingen achteraf via een stream terugkijken.

Livestream iTV-app

Deze Spaanse etappekoers is ook te bekijken via een livestream op de iTV-app. Hierop kunnen klanten van Interactieve Tv bij KPN per livestream naar een groot aantal televisiezenders kijken, waaronder Eurosport. De iTV-app van KPN kan men gebruiken om in de hele EU per livestream naar tv te kijken. Ook kunnen klanten van KPN de site Interactieve Tv gebruiken om per livestream naar televisie te kijken.

Uitslagen Ronde van Valencia 2020

De openingsrit van deze rittenkoers eindigde op woensdag 5 februari in een massasprint. Die werd gewonnen door de Nederlander Dylan Groenewegen, voor zijn landgenoot Fabio Jakobsen. De tweede etappe werd gewonnen door Pogacar. In de sprint bergop zegevierde hij voor Valverde. De derde etappe eindigde in een massasprint. Hoewel Groenewegen onderweg gevallen was en ook nog materiaalpech had, zat hij in de finale toch weer voorin en pakte de etappezege. Zijn landgenoot Jakobsen werd weer tweede. De bergrit van zaterdag werd gewonnen Pogacar. Hij kwam solo over de finish, met een voorsprong van 10 seconden op Wout Poels. De slotrit op zondag eindigde in een massasprint. Ditmaal won Fabio Jakobsen voor Dylan Groenewegen. Pogacar won het eindklassement.

Voorgaande editie: uitslagen Ronde van Valencia 2019

De openingstijdrit werd gewonnen door Edvald Boasson Hagen. Op de tweede plek eindigde Ion Izagirre, de derde plek was voor Tony Martin. De Belg Dylan Teuns werd vierde in die openingstijdrit en de Nederlander Jos van Emden werd vijfde. De tweede etappe eindigde in een massasprint, die gewonnen werd door de Italiaan Matteo Trentin. De derde etappe (sprint heuvelop) werd gewonnen door Olympisch kampioen Greg van Avermaet. Op zaterdag won Adam Yates de vierde etappe (bergop finish). Op zondag 10 februari won Dylan Groenewegen de slotrit. De Spanjaard Ion Izagirre pakte de eindzege in het algemeen klassement.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ronde van het Baskenland 2021 - live op tv en livestreamRonde van het Baskenland 2021 - live op tv en livestreamIn 2021 wordt de 60e editie van de Ronde van het Baskenland verreden. De 'Vuelta Ciclista al Pais Vasco' is een onderdee…
Ronde van Catalonië 2021 - live op tv en livestreamRonde van Catalonië 2021 - live op tv en livestreamDe Ronde van Catalonië 2021 wordt verreden in maart 2021. Het is de 100e editie van de Volta Ciclista a Catalunya. Deze…
Vuelta 2020 - deelnemers en startlijstVuelta 2020 - deelnemers en startlijstDe 75e editie van de Ronde van Spanje wordt verreden in het najaar van 2020. Oorspronkelijk zou de start in augustus zij…
Giro d'Italia 2020 - deelnemers en startlijstGiro d'Italia 2020 - deelnemers en startlijstDe Giro d’Italia 2020 gaat van start in Hongarije. Het is de 103e editie van deze Italiaanse wielerkoers. De laatste eta…

Skieën en snowboarden; wat zijn de verschillen?Skieën en snowboarden; wat zijn de verschillen?Skieën en snowboarden zijn twee sporten die op sommige gebieden zeer verschillend van elkaar zijn. Het snowboarden is bi…
Ronde van Oman - Tour of Oman 2019Ronde van Oman - Tour of Oman 2019In 2019 wordt de tiende editie georganiseerd van de Tour of Oman. Op zaterdag 16 februari wordt de openingsetappe verred…
Bronnen en referenties
 • https://vueltacv.es/presentacion-oficial-68a-volta-c-v-gran-premi-banc-sabadell/
 • https://es.wikipedia.org/wiki/Vuelta_a_la_Comunidad_Valenciana
 • http://www.wielerflits.nl/nieuws/227391/minder-tijdritkilometers-in-ruta-del-sol-meer-in-valencia.html
 • http://www.procyclingstats.com/race/Volta_a_la_Comunitat_Valenciana_2017_Startlist
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Levante_(streek)

Reageer op het artikel "Ronde van Valencia 2020 - live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-02-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!