InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Wie is de wielrenner Julien Bérard?

Wie is de wielrenner Julien Bérard?

Wie is de wielrenner Julien Bérard? Julien Bérard is een wielrenner uit Frankrijk. Hij is geboren op 27 juli 1987. Julien Bérard is een wielrenner die het vooral moet hebben van het knechten. Daardoor behaalde hij de afgelopen jaren niet heel erg veel goede resultaten. In zijn carrière (tot en met 2016) won hij nog nooit een profkoers. Toch reed hij wel zes grote rondes en vijf monumenten. In 2017 rijdt hij voor het Franse Ag2r La Mondiale. Maar wie is Julien Bérard nou eigenlijk?

Ploegen van Julien Bérard

JaarTeam (niveau van team)
2008Ag2r La Mondiale (vanaf 1/08) (WT)
2010Ag2r La Mondiale (WT)
2011Ag2r La Mondiale (WT)
2012Ag2r La Mondiale (WT)
2013Ag2r La Mondiale (WT)
2014Ag2r La Mondiale (WT)
2015Ag2r La Mondiale (WT)
2016Ag2r La Mondiale (WT)
2017Ag2r La Mondiale (WT)

Overwinningen

Julien Bérard won in zijn carrière (tot 2017) nooit in een profkoers. Wel wist hij twee keer te winnen op een net iets lager niveau. In 2009 reed hij samen met Nikita Novikov weg uit het peloton in de Ronde de l'Isard (UCI Categorie 2.2U). Ze wisten drie secondes over te houden en vervolgens was Julien Bérard te snel voor Nikita Novikov in de sprint. Later dat jaar wist hij een keer te winnen. In de eerste etappe van de Tour de l'Avenir 2009 (2.Ncup) was hij er samen met zijn landgenoot Romain Sicard vandoor gegaan en ook hier hielden ze het vol tot de streep. Net als in de Ronde de l'Isard wist Julien Bérard zijn tegenstander te verslaan in de sprint.

Podiumplekken in profkoersen

Derde Tour de Doubs 2011 (1.1)

De Tour de Doubs 2011 werd geteisterd door ontzettend slecht weer. In de regen verbrokkelde het peloton helemaal. Arthur Vichot reed vlak voor de finish weg bij zijn medevluchters en won met zestien secondes voorsprong op een groepje met onder andere Julien Bérard. Het lukte Julien Bérard om als tweede van het groepje over de finish te komen en daardoor mocht hij voor het eerst het podium op in een profwedstrijd.

Derde etappe één Tour de Wallonie 2013 (2.HC)

In de eerste etappe van de Tour de Wallonie 2013 probeerden Alexandr Kolobnev, Anthony Geslin, Stijn Devolder en Julien Bérard er vandoor te gaan op twintig kilometer van de finish. Dat lukte verrassend genoeg en ze verzamelden al gauw een minuut voorsprong. Vlak voor de finish ging Stijn Devolder ervandoor, maar hij werd weer teruggepakt. In de sprint die daarna volgde was Alexandr zoveel sneller dan de rest dat hij ze nog op secondes zette. Anthony Geslin werd tweede twee secondes voor Julien Bérard.

Grote rondes

Julien Bérard reed tot en met 2016 in totaal zeven grote rondes. Daarvan reed hij zes keer de Giro d'Italia en één keer de Vuelta a Espana. Op de Giro d'Italia van 2013 na reed hij al zijn grote rondes uit. Meestal eindigde hij dan rond de honderdste plaats. Zijn beste prestatie in een etappe in een grote ronde was een 23 plek, maar hij heeft zich wel vaak laten zien door het sterke knechtenwerk dat hij deed.

Monumenten

Julien Bérard reed vijf keer een monument in zijn carrière. In 2010 lukte het hem niet om, een week nadat hij uitgevallen was in de Ronde van Vlaanderen (1.UWT) op tijd binnen te komen in Paris - Roubaix (1.UWT). In de twee volgende jaren mocht hij van start gaan in Il Lombardia (1.UWT), maar ook daar haalde hij de finish telkens niet. In 2015 startte hij voor het eerst in Milano - Sanremo (1.UWT) en daar lukte het hem om voor het eerst een monument (op tijd) uit te rijden.

Belofteperiode

Vooral in 2009 reed Julien Bérard als belofte best goed. Met zijn eerder beschreven twee overwinningen en een derde plek in de Mi-août Bretonne (2.2) liet hij zien dat hij profwaardig was. In de Mi-août Bretonne kon hij Niels Albert en Frederik Wilmann volgen in de heuvels en sprintte hij naar een tweede plaats. In de daaropvolgende etappes verloor hij telkens tijd, maar toch kon hij derde worden in het eindklassement. Ook de tiende plaats in het eindklassement van de Ronde de l'Isard (2.2U) en de tiende plaats in Les Boucles du Sud Ardèche (1.2) waren goede prestaties.

Overige topresultaten

Ondanks dat Julien Bérard vaak knecht is, weet hij toch een paar zeer goede prestaties achter zijn naam te zetten.
 • vierde Classic Loire Atlantique 2014 (1.1)
 • zesde La Tropicale Amissa Bongo 2010 (2.1)
 • twintigste Santos Tour Down Under 2015 (2.UWT)
 • achtste La Poly Normande 2010 (1.1)
 • achtste Route Adélie de Vitré 2012 (1.1)
 • tiende Route Adélie de Vitré 2013 (1.1)
 • tiende Route Adélie de Vitré 2014 (1.1)
 • tiende Route du Sud 2014 (2.1)
 • veertiende Paris - Tours 2012 (1.HC)
 • veertiende Tour de Vendée 2012 (1.HC)
 • veertiende GP du Canton d'Argovie 2015 (1.HC)
 • 23e Amstel Gold Race 2013 (1.UWT)

Lees verder

© 2017 - 2019 Wicow, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Boekverslag "Julien" van Owen DonkersBoekverslag "Julien" van Owen DonkersJulien Korver gaat naar Amerika samen met zijn vrouw Simone. Zij wil er promoveren, hij wil er een bijbaantje nemen om i…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • http://www.procyclingstats.com/rider/Julien_Berard
 • http://cqranking.com/men/asp/gen/rider.asp?riderid=6144
 • http://www.wielerflits.nl/?s=julien+berard

Reageer op het artikel "Wie is de wielrenner Julien Bérard?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Wicow
Laatste update: 29-06-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Special: Ag2r La Mondiale 2017
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!