InfoNu.nl > Sport > Overige sport > German Darts Masters - World Series of Darts 2017 live op tv

German Darts Masters - World Series of Darts 2017 live op tv

German Darts Masters - World Series of Darts 2017 live op tv Op vrijdag 20 oktober en zaterdag 21 oktober 2017 worden de PDC German Darts Masters gehouden. Dit toernooi is een onderdeel van de PDC World Series of Darts 2017. De German Darts Masters vinden plaats in Düsseldorf. Veel wereldtoppers behoren tot de deelnemers aan dit toernooi. De German Darts Masters worden live op tv uitgezonden. Daarnaast is dit PDC-toernooi ook via een livestream op het internet te volgen. Op vrijdag 20 oktober staan de wedstrijden uit de eerste ronde op het programma. Op zaterdag 21 oktober staan de kwartfinales, halve finales en finale op het programma.

World Series of Darts

De PDC World Series of Darts bestaan sinds 2013. Deze wedstrijdserie wordt georganiseerd door de dartsbond PDC (Professional Darts Corporation). De toernooien van de World Series zijn bedoeld om darts te promoten buiten de landen waar deze sport al grote populariteit heeft (dus buiten Groot-Brittannië en Nederland).

Bij de evenementen van de World Series krijgen doorgaans ook de lokale talenten uit het land waar het toernooi plaatsvindt, de kans om zich voor dit proftoernooi te kwalificeren en het dan op te nemen tegen de absolute wereldtoppers. In de eerste jaren werden de reguliere toernooien van de PDC buiten Europa gespeeld, met name in Azië en Oceanië. Met ingang van 2017 wordt ook één van de reguliere evenementen van de World Series in Europa gehouden: de German Darts Masters.

De World Series 2017
In 2017 bestaan de World Series in totaal uit acht toernooien. Eerst worden er zeven reguliere toernooien gespeeld en vervolgens spelen de beste spelers van de World Series begin november de World Series Finals te Glasgow (Schotland). De World Series 2017 begonnen in mei in Dubai. Daar pakte Gary Anderson de toernooizege door in de finale Michael van Gerwen te verslaan. Vervolgens pakte Michael van Gerwen in juli de eindoverwinningen in de twee toernooien die daarop volgden: de Shanghai Masters en de US Masters.

In augustus verhuisden de World Series naar het continent Oceanië voor drie toernooien. Het eerste vond plaats in Nieuw-Zeeland (Auckland) en werd gewonnen door Kyle Anderson. Daarna werden er twee toernooien in Australië gespeeld. Phil Taylor pakte de eindzege in Melbourne. Gary Anderson won het toernooi in Perth, door in de finale Raymond van Barneveld te verslaan.

Naamsverwarring: German Darts Masters

Bij het bedenken van een naam voor dit toernooi in Düsseldorf heeft de dartsbond voor enige verwarring gezorgd. Het wordt immers de 'German Darts Masters' genoemd, maar er was al een (kleiner) toernooi dat nota bene ook door de PDC wordt georganiseerd en dat eveneens deze naam draagt. Dat evenement is echter een onderdeel van een andere reeks toernooien van de PDC: de PDC European Pro Tour.

De officiële, complete naam van dat andere evenement is daarom de 'German Darts Masters - PDC European Pro Tour', terwijl het evenement dat meetelt voor de World Series logischerwijs als complete naam heeft gekregen: 'German Darts Masters - World Series'. Verwarrend genoeg worden de beide toernooien in de pers doorgaans kortweg de 'German Darts Masters' genoemd.

Darts in Duitsland

Vergeleken met veel andere landen is darts in Duitsland relatief populair. Het is echter zeker niet een land dat veel mondiale topdarters voort heeft gebracht. De Duitser Max Hopp wordt wel beschouwd als een zeer groot talent, die in de toekomst tot de wereldtop zou kunnen gaan behoren. Hopp werd geboren 20 augustus 1996. In 2012 won hij de WDF Europe Youth Cup (het EK voor jeugdspelers). In 2015 won het PDC WK darts voor jeugdspelers. De bijnaam van Hopp is 'The Maximiser'.

Bij de PDC beschouwt men Duitsland als een enorme potentiële groeimarkt. Men heeft de hoop dat er in dat land een grote dartshype kan ontstaan, indien Hopp inderdaad bij de senioren doorbreekt naar de absolute wereldtop. Dat is ook één van de redenen waarom men met ingang van 2017 één van de toernooien van de World Series in Duitsland laat plaatsvinden.

Locatie: Castello Arena - Düsseldorf

De German Darts Masters World Series 2017 worden gehouden in de Castello Arena te Düsseldorf. De Castello Arena is een congres- en evenementencomplex dat in 2005 werd geopend. De sporthallen van dit complex worden doorgaans onder meer voor handbal en basketbal gebruikt.

Düsseldorf
De plaats Düsseldorf telt ruim 600.000 inwoners en is de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen. Het is de geboorteplaats van de grote dichter Heinrich Heine. De universiteit van Düsseldorf heet als eerbetoon aan hem de Heinrich Heine Universität. Düsseldorf is ook de bakermat van beroemde bands zoals Kraftwerk en de Toten Hosen. In de zomer van 2017 was Düsseldorf de startplaats van de Tour de France.

Prijzengeld German Darts Masters 2017

Het totale prijzengeld van de German Darts Masters is 60.000 Britse ponden. De winnaar krijgt hiervan 20.000 pond. De verliezende finalist van dit toernooi ontvangt 10.000 pond. De spelers die in de halve finale van dit Duitse toernooi van de World Series verliezen, krijgen 5000 pond. Spelers die in de kwartfinales verliezen krijgen nog 2500 pond. Wie reeds in de eerste ronde wordt uitgeschakeld, krijgt 1250 pond aan prijzengeld.

Deelnemers

Er doen zestien spelers mee aan de German Darts Masters 2017. Acht daarvan zijn gekwalificeerd via de World Series Order of Merit; dit is een ranglijst op basis van de World Series-toernooien. Deze acht spelers behoren tot de absolute wereldtop. Zij hebben ook een geplaatste status bij dit toernooi. Dit zijn Gary Anderson, Michael van Gerwen, Phil Taylor, Peter Wright, Raymond van Barneveld, James Wade, Daryl Gurney en Kyle Anderson.

Daarnaast heeft de PDC voor dit toernooi twee wildcards uitgedeeld aan de Duitsers die het hoogst op de wereldranglijst van de PDC staan. Dit zijn Max Hopp en Martin Schindler. Ook heeft de PDC besloten om een wildcard te geven aan de Oostenrijkse topper Mensur Suljovic. De overige plekken gaan naar de beste spelers uit de Duitse PDC-competitie: de Germany Superleague. Via die competitie hebben de volgende darters zich gekwalificeerd: Maik Langendorf, Kevin Munch, Stefan Stoyke, Dragutin Horvat en Robert Marijanovic.

Programma en speelschema

Hoe zien het programma en het speelschema van de German Darts Masters 2017 eruit? Het toernooi wordt gespeeld volgens het knock-out-systeem. De eerste ronde vindt plaats op vrijdag 20 oktober vanaf 20u00. Er worden dan acht partijen gespeeld. De winnaars kwalificeren zich voor de kwartfinales, die op de middag van zaterdag 21 oktober vanaf 14u00 plaatsvinden. Op die zaterdag worden de halve finales en de finale gespeeld tijdens de avondsessie, die om 20u00 begint.

Hieronder vindt u het speelschema dat middels loting tot stand is gekomen. Achter elke geplaatste speler staat (bij de eerste ronde) diens plek op de plaatsingslijst vermeld. Tijdens het toernooi wordt het speelschema telkens geüpdatet. In dat schema worden ook de uitslagen van de German Darts Masters - World Series bijgehouden.

Update: Blessure Michael van Gerwen

De Nederlander Michael van Gerwen begon aan de German Masters met een enkelblessure. In de eerste ronde had hij tijdens zijn wedstrijd duidelijk veel pijn, maar toch wist hij die partij te winnen en zich zo voor de kwartfinale te plaatsen. Daarna heeft hij echter op doktersadvies moeten besluiten om zich uit het toernooie terug te trekken. Van Gerwen speelt zijn wedstrijd in de kwartfinale dus niet. Zijn geplande tegenstander James Wade gaat hierdoor automatisch verder naar de halve finale.

Comeback en herstel Michael van Gerwen?

Van Gerwen moest enige dagen rust nemen. Hij is echter op tijd hersteld om weer deel te kunnen nemen aan het EK darts 2017 te Hasselt.

Speelschema eerste ronde:
 • Gary Anderson (1) - Max Hopp 6-3
 • Raymond van Barneveld (5, Ned) - Stefan Stoyke 6-3
 • Peter Wright (4) - Dragutin Horvat 6-5
 • Mensur Suljovic - Kyle Anderson (8) 6-5
 • Michael van Gerwen (2, Ned) - Martin Schindler 6-2
 • James Wade (6) - Kevin Munch 6-2
 • Phil Taylor (3) - Robert Marijanovic 6-2
 • Maik Langendorf - Daryl Gurney (7) 0-6

Speelschema kwartfinales (zaterdagmiddag):

 • Gary Anderson - Raymond van Barneveld (Ned) 8-10
 • Peter Wright - Mensur Suljovic 10-9
 • Michael van Gerwen (Ned) - James Wade (blessure Van Gerwen, Wade naar halve finale)
 • Phil Taylor - Daryl Gurney 10-7

Speelschema halve finales (zaterdagavond):

 • Raymond van Barneveld (Ned) - Peter Wright 9-11
 • Phil Taylor - James Wade 11-7

Finale German Darts Masters World Series 2017:

 • Peter Wright - Phil Taylor 11-4

Live op tv - RTL7

In Groot Brittannië wordt dit evenement live op tv uitgezonden door ITV. In Nederland wordt het toernooi op tv uitgezonden door RTL7. Op vrijdag toont RTL7 (deels live en deels in samenvatting) de wedstrijden van de eerste ronde. In de vroege zaterdagavond zendt men samenvattingen van de kwartfinales uit. Daarna zendt men vanaf acht uur 's avonds live de halve finales en de finale uit.

Uitzendschema RTL7: German Darts Masters 2017
 • Vrijdag 20 oktober: 22u00-23u59
 • Zaterdag 21 oktober: 18u00-19u59 (samenvatting middagsessie)
 • Zaterdag 22 oktober: 20u00-23u30 (live)

Darts live op tv bij RTL7 in het najaar van 2017
Het eerstvolgende toernooi dat RTL7 hierna uitzendt is het EK darts 2017 dat van start gaat op 26 oktober. Een week later (op 4 november) beginnen in Glasgow de PDC World Series Finals. Medio november wordt het enige grote jaarlijkse toernooi gespeeld waar de toppers van de PDC en de BDO tegen elkaar spelen: de Grand Slam of Darts. Vervolgens worden van 24 tot en met 26 november de Players Championship Finals gehouden. Dat is het voorlaatste tv-toernooi van het kalenderjaar 2017. Als afsluiter van het jaar begint medio december het grootste toernooi van de dartswereld: het PDC WK darts.

Livestream German Darts Masters - World Series 2017

De German Darts Masters 2017 zijn ook live op het internet te volgen via een stream. Er zijn onder meer livestreams beschikbaar op de websites van de PDC en van RTL7. Voor het bekijken van deze livestreams dient men echter wel een abonnement te hebben. Via de livestream kan men meer wedstrijden bekijken dan op tv. Via de livestream van RTL7 zijn bijvoorbeeld op zaterdagmiddag live de kwartfinales te zien, die deze zender niet live op tv uitzendt.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
 • https://www.pdc.tv/node/7301
 • https://de.wikipedia.org/wiki/Castello_D%C3%BCsseldorf
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Max_Hopp
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Heine-Universiteit
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_German_Darts_Masters_(World_Series_of_Darts)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/World_Series_of_Darts_(tour)

Reageer op het artikel "German Darts Masters - World Series of Darts 2017 live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 26-10-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Special: Darts in 2017
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!