InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Hoe werkt Gymder? Een sportmaatje vinden via de gym-app

Hoe werkt Gymder? Een sportmaatje vinden via de gym-app

Hoe werkt Gymder? Een sportmaatje vinden via de gym-app Wil je graag gaan sporten, maar niet alleen? Vind je geen sportmaatje of sportvriendje van hetzelfde niveau? Dan is Gymder de app die je kan helpen. Gymber is geen dating-app, maar is er enkel op gericht om een sportpartner te vinden om samen te gaan sporten. De app heeft veel gelijkenissen met Tinder, de populaire dating-app. Op basis van je Facebookgegevens gaat Gymder op zoek naar de perfecte match. Sportvoorkeuren en gegevens van je Facebookprofiel worden gebruikt om een sportmaatje in de buurt te vinden. Met een beetje geluk kun je via Gymder ook een vaste partner vinden. Een toevallige match op gebied van sport kan wel eens leiden tot een echte relatie, zonder dat dit initieel de bedoeling was.

Wat is Gymder?

De ontwikkelaars van de Gymder-app hadden voor ogen om sportieve mensen met elkaar in contact brengen via een app, om samen te kunnen gaan sporten. Gymder heeft haar naam niet gestolen en verwijst naar het woord ‘Gym’. Als je de app opent, dan krijg je onmiddellijk een overzicht van alle sportieve mensen uit jouw omgeving die zich aangemeld hebben en bij gevolg ook een Gymder-account hebben. Swipen is voor Tinder maar niet voor Gymder. Bij het aanklikken van een bepaald profiel, kun je zien of deze persoon dezelfde fitness- of sportactiviteiten beoefent. De app laat je toe om personen te gaan volgen, te 'liken' (POW-en) of een bericht te sturen. Via het bericht kun je je toekomstige gym-partner eerst beter leren kennen alvorens je er mee af zou spreken.

Hoe werkt Gymder? Op zoek naar een sportmaatje

Eerst en vooral dien je de Gymder-app te downloaden. De app wordt gratis aangeboden voor iOS of Android. De eerste stap op Gymder is het aanmaken van een account. Je kiest je eigen profielfoto, een naam, je geboortedatum en je geslacht. Bij de rubriek ‘Info’ kun je een passende tekst over jezelf schrijven waarmee je toekomstige sportpartner overtuigd wordt om voor jou te kiezen. Als slot kies je je favoriete work-out. Je kunt kiezen uit Crossfit, Bootcamp, Hardcore enzovoort.

Zoeken naar profielen

Als eenmaal je profiel afgewerkt is, dan kun je mensen in jouw buurt en omgeving gaan opzoeken. Je kunt nu op zoek naar je perfecte gympartner. Klik op zijn of haar profiel om een gesprek aan te gaan. Je kunt elkaar ook gaan POW-en. POW-en is gelijkaardig aan de ‘Like’ van Facebook.

Ontdek meer profielen met “Gymder Explore”

De ‘Explore’-pagina komt overeen met de ‘Ontdekken’-pagina op Instagram. Mensen van over de hele wereld komen tevoorschijn en je kunt al deze mensen hun profielen gaan bekijken. Aangezien Gymder een Gym-app is, kom je vooral zeer gespierde en sportieve mensen tegen. Zij zijn maar al te fier om hun lichaam op Gymder te tonen. Indien je interesse hebt in dit profiel, kun je besluiten om de persoon te volgen.

Gymder is geen dating-app, of toch wel?

De ontwikkelaars van de Gymder-app beweren bij hoog en laag dat Gymder geen dating-app is. De enige bedoeling van de app is hulp te bieden bij de zoektocht naar een workout-maatje. Wat niet is, kan uiteraard nog komen. Jouw nieuw sportmaatje kan uitgroeien tot je beste vriend of vriendin, en kan zelfs op termijn je nieuw lief worden. Uiteindelijk heb je niets te verliezen. Als je toch op zoek gaat op Gymder naar een toekomstige relatie kun je als vriend starten. Indien het meer wordt, des te beter. Indien de relatie niets wordt, dan heb je er toch een sportmaatje bij. In ieder geval blijf je sporten en sporten heeft heel wat voordelen voor je gezondheid.

Sporten met twee of groepssporten zijn langer vol te houden. / Bron: MabelAmber, PixabaySporten met twee of groepssporten zijn langer vol te houden. / Bron: MabelAmber, Pixabay

Samen sporten is leuker en gezelliger

Samen sporten heeft heel wat voordelen. Je houdt het langer vol, de tijd gaat sneller voorbij en bovendien is het nog gezellig ook. Samen sporten maakt ook gelukkiger en versterkt de vriendschap tussen de sporters onderling. Je gaat ook niet zo snel opgeven. Je sportmaatje zal je blijven aanmoedigen om toch nog even door te zetten, terwijl wanneer je alleen zou sporten je heel snel de handdoek zou gooien. Een lichte sociale druk leidt finaal ook tot betere sportprestaties. Een ander voordeel is dat samen sporten gelukkiger maakt door de aanmaak van endorfines. Endorfine wordt ook het gelukshormoon genoemd. Door samen te sporten gaat de aanmaak van endorfine omhoog, waardoor je gelukkiger wordt maar ook betere sportprestaties levert. Een verhoogd endorfinegehalte werkt immers pijnstillend.

Bootcamp
Een populaire workout die samen in groep kan beoefend worden is de Bootcamp. Het doel van Bootcamp is om de kracht en uithouding te verbeteren door intense groepstrainingen van ongeveer een uur. Het teamverband zorgt ervoor dat de deelnemers intenser sporten dan dat ze apart zouden doen, waardoor er meer efficiëntie van de training ontstaat.
© 2018 Auteurjr, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Dating apps: Tinder en Love PotionDating apps: Tinder en Love PotionTinder is een gratis date app waarbij je via je Facebook account potentiële matches kunt beoordelen en leren kennen. Dat…
Hoe werkt Tinder? Online daten via de Tinder-appHoe werkt Tinder? Online daten via de Tinder-appTinder heeft een nauwe connectie met Facebook. Tinder is een dating-app waarmee je heel eenvoudig contacten kan leggen m…
Hoe houd je het sporten vol?Hoe houd je het sporten vol?Wil je meer gaan sporten, bijvoorbeeld omdat je wilt afvallen? Dan is de kans aanwezig dat je heel enthousiast begint, m…
De beste Tinder tips!Tinder is in korte tijd de grootste dating app geworden. Inmiddels is de app ook in Nederland ontzettend populair. Tinde…
10 redenen om alleen te sportenSamen sporten is hartstikke gezellig, veilig en werkt voor sommigen ook motiverend. Samen sporten is ook een uitstekende…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Skeeze, Pixabay (bewerkt)
  • Wikipedia, https://nl.wikipedia.org/wiki/Bootcamp_(sport)
  • Hln.be, https://www.hln.be/nina/fit-gezond/deze-app-helpt-je-bij-het-vinden-van-een-sportmaatje~acae0a50/
  • Styletoday.nl, https://www.styletoday.nl/lifestyle/sportfreaks-opgelet-vindt-date-gymder/
  • Afbeelding bron 1: MabelAmber, Pixabay

Reageer op het artikel "Hoe werkt Gymder? Een sportmaatje vinden via de gym-app"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Auteurjr
Laatste update: 08-03-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!