1e etappe Vuelta 2020, live op tv en livestream

1e etappe Vuelta 2020, live op tv en livestream De openingsrit van de Vuelta Ciclista a Espana 2020 wordt verreden op dinsdag 20 oktober. De start van die eerste etappe is in Irun. De finish is bij het Santuario de Arrate (het heiligdom van Arrate). In de finale van deze openingsrit moet al behoorlijk wat worden geklommen. Deze openingsrit van de Vuelta 2020 is live op tv te zien. Ook is deze eerste etappe van de Ronde van Spanje op het internet via een livestream te bekijken.

Coronacrisis: nieuwe data, nieuwe startplaats

Oorspronkelijk zou op vrijdag 14 augustus 2020 de eerste etappe van de Vuelta Ciclista a Espana 2020 verreden worden. Dit zou een ploegentijdrit in Utrecht (Nederland) zijn. Vanwege het coronavirus gaat deze ploegentijdrit in Nederland in 2020 echter niet door. De Vuelta is op de kalender verplaatst naar het najaar (oktober en november) en de start is verplaatst naar Irun. Daar wordt niet een ploegentijdrit verreden, maar een heuvelrit. Men hoopt dat de openingsrit van de Ronde van Spanje in 2022 (of mogelijk in 2021 of 2023) alsnog in Utrecht kan plaatsvinden.

Vuelta 2020

Het rittenschema van de Vuelta 2020 bestaat in totaal uit 18 etappes. Oorspronkelijk zou deze Vuelta uit 21 etappes bestaan, maar de drie Nederlandse etappes zijn afgelast.

Parcours openingsrit Vuelta: Irun-Santuario de Arrate

De start is in Irun. Het parcours van de openingsrit heeft een lengte van 169,5 kilometer. De eerste circa 70 kilometer van de etappe zijn relatie vlak. De rest van het parcours is heuvelachtig. Er zijn vier serieuze beklimmingen opgenomen in de route. De eerste twee zijn van de derde categorie. Daarna volgen twee beklimmingen van de tweede categorie. De top van de laatste klim is op twee kilometer van de finish.

Heiligdom van Arrate

Op de laatste berg van deze dag bevindt zich een befaamde katholieke kerk. In die kerk kan men de schrijn bezichtigen van de Heilige Maagd van Arrate. Zij is sinds 1928 de beschermheilige van de stad Eibar, die bij deze berg ligt.

Vuelta live op tv

De Vuelta a España wordt live op tv uitgezonden door diverse omroepen. Bij Eurosport en de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) zijn alle etappes van deze rittenkoers live te zien.

Livestream eerste etappe Vuelta 2020 (openingsrit)

De Ronde van Spanje kan men ook via een livestream bekijken. Met zo'n livestream kan men op een smartphone, tablet, laptop of desktop computer de live-beelden zien.

Livestream 1e etappe bij Sporza

De Ronde van Spanje is ook via een livestream van Sporza (VRT) te bekijken. Hun livestream begint tegelijkertijd met hun live tv-uitzendingen. Deze livestream is geheel gratis. Hun gratis livestream van de Vuelta is echter alleen voor kijkers in België te ontvangen. Voor kijkers uit andere landen is deze officiële livestream van Sporza bij de Ronde van Spanje geo-blocked. De gratis livestream is op hun site onder meer te vinden via een link in het menu 'Nu Live'. Eveneens kan men op die vrijdagavond deze gratis livestream vinden in de rubriek 'Wielrennen' op de site van Sporza. Ook is deze gratis livestream van de Ronde van Spanje te zien op de Sporza App.

Livestream Eurosport

De Ronde van Spanje is ook met een livestream door Eurosport uitgezonden. De officiële livestream van Eurosport van deze openingsrit van de Vuelta is op die avond te vinden op de Eurosport Player. Om die livestream van deze openingsrit te kunnen bekijken, dient men wel een abonnement op die dienst te hebben. Ook alle andere etappes van deze Vuelta zijn via een livestream op de Eurosport Player te bekijken.

Livestream Vuelta via Go App

Er bestaat ook de mogelijkheid om via een livestream op de Go App (online tv) naar de Ronde van Spanje te kijken. Via die app van VodafoneZiggo is het mogelijk om in de hele EU (en in diverse andere landen, zoals Noorwegen en IJsland) per livestream naar tv-zenders te kijken. Deze dienst is automatisch beschikbaar voor klanten van digitale tv bij Ziggo. Tot de zenders die men hierop per livestream kan bekijken behoren Eurosport1 en Sporza.

Livestream NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om de Ronde van Spanje via een livestream op de NLziet-app te bekijken? Neen, de zenders die men op die app per livestream kan bekijken, zenden de Ronde van Spanje niet live uit.

Livestream via iTV

De Vuelta Ciclista a España is ook live te bekijken via de iTV-app. Dit is een dienst waarmee klanten van interactieve tv bij KPN via een livestream tv kunnen bekijken. Tot de zenders die zij via de livestream kunnen bekijken, behoren namelijk Eurosport 1 en VRT één. De iTV-app is bedoeld voor KPN-klanten die via een livestream tv willen kijken op een smartphone of tablet. Indien KPN-klanten een livestream willen bekijken op een desktop computer, notebook of laptop, dan kunnen ze hiervoor inloggen op de site van Interactie Tv.

Livestream FloBikes: alleen vanuit Canada

De populaire streamingdienst FloBikes heeft ook een livestream van de Ronde van Spanje. Helaas is de livestream van dit Noord-Amerikaanse bedrijf bij de Ronde van Spanje niet in Nederland of België te bekijken. Zij hebben alleen de uitzendrechten voor Canada en alleen in dat land is hun livestream dus te zien.

Voorgaande editie: uitslag openingsrit Vuelta 2019

De openingsrit van de Ronde van Spanje 2019 werd gewonnen door Team Astana. Deze ploegentijdrit werd ontsierd door een aantal grote valpartijen. Met name de teams van Jumbo en UAE Emirates verloren door valpartijen heel wat tijd.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Biografie: Mathieu HermansBiografie: Mathieu HermansOp 9 januari 1963 werd Mathieu Hermans geboren in de Noord-Brabantse plaats Goirle. In 1985 werd hij profwielrenner. Ein…
Vuelta 2020 - parcours en rittenschemaVuelta 2020 - parcours en rittenschemaOp dinsdag 20 oktober 2020 gaat de 75e editie van de Vuelta Ciclista a Espana van start in de Spaanse plaats Irun. De sl…
Het palmares van Tom BoonenAan koosnaampjes geen gebrek voor Tommeke Boonen. Sinds de Bom van Balen in 2005 gans wielerminnend Vlaanderen charmeerd…
Vuelta 2020 - deelnemers en startlijstVuelta 2020 - deelnemers en startlijstDe 75e editie van de Ronde van Spanje wordt verreden in het najaar van 2020. De start van deze wielerwedstrijd is op 20…

25 krachtoefeningen voor een sterker lichaam25 krachtoefeningen voor een sterker lichaamSteeds meer Nederlanders doen aan fitness. Soms weten mensen echter niet wat de beste manier van sporten is. Een persona…
Veldrit: Ethias Cross Eeklo 2021, live op tv en livestreamVeldrit: Ethias Cross Eeklo 2021, live op tv en livestreamDe 24e editie van de veldrit van Eeklo vindt plaats op zaterdag 13 februari 2021. Deze veldrit is een onderdeel van de w…
Bronnen en referenties
  • http://www.lavuelta.com/14pr/en/recorrido/index.html?e=1
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wapenstilstandsdag
  • http://www.touretappe.nl/vuelta-2017-parcours/etappe-1-spanje-route-2017/
  • http://www.procyclingstats.com
  • http://www.cyclingnews.com

Reageer op het artikel "1e etappe Vuelta 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 10-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!