Snooker: Champion of Champions 2020, live tv en livestream

Snooker: Champion of Champions 2020, live tv en livestream Van maandag 2 november tot en met zondag 8 november 2020 wordt het Champion of Champions snookertoernooi gespeeld. Het evenement vindt plaats in Milton Keynes (Engeland). Tot de deelnemers aan het Champion of Champions-toernooi behoort een speler uit België: Luca Brecel. Het Champion of Champions is live te bekijken op tv. Ook is dit snookertoernooi op het internet te volgen via een livestream.

Historie: snooker

Biljart

Al eeuwenlang worden er allerlei vormen van het biljartspel gespeeld. Oorspronkelijk was het een outdoor spel. De oudste biljarttafels die ontdekt zijn, stammen uit de 14e eeuw. Het spel was geliefd bij diverse Franse koningen. In de 15e eeuw had Lodewijk XI een biljarttafel waarmee hij het spel indoor speelde. Dit is de oudste 'indoor biljarttafel' die bekend is. Zonnekoning Lodewijk XIV (1638-1715) was ook een fanatieke biljarter en hij zorgde ervoor dat het spel zeer populair werd bij de Franse adel. Ook in Engeland werd het spel in de 17e en 18e eeuw extreem populair onder de adel.

Snooker

Er zijn in de loop der eeuwen heel veel verschillende vormen van biljart geweest. Het snookerspel ontstond waarschijnlijk rond 1870 bij Britse militairen in India. In 1884 werden de officiële regels van het snooker opgetekend door de militair Sir Neville Chamberlain. Snooker werd erg populair onder de militairen in India en zij namen het ook mee terug naar Engeland. Daar was snooker oorspronkelijk vooral een spel voor militairen, adel en herenclubs. Later werd snooker ook een populair spel in cafés. In 1927 werd het eerste officiële wereldkampioenschap snooker georganiseerd. Vanaf de jaren zeventig wordt snooker in Engeland ook live op tv uitgezonden. Mede door de opkomst van de kleurentelevisie werd snooker in die periode een aantrekkelijke tv-sport. Het is sindsdien uitgegroeid tot één van de populairste sporten van Engeland, zowel om te bekijken als om te doen.

Snooker en het coronavirus in 2020

Net als de rest van de sportwereld, kwam ook de snookerwereld in het voorjaar van 2020 tot stilstand vanwege het coronavirus. De grote toernooien die in deze periode gespeeld zouden worden, waaronder het WK snooker, werden afgelast. Het wereldkampioenschap wordt echter later in het jaar 2020 alsnog gespeeld: het wereldkampioenschap snooker 2020 begon op 31 juli.

Historie: Champion of Champions

Champion of Champions is de naam van een snookertoernooi dat in 1978 voor het eerst werd georganiseerd. Hieraan deden heel wat wereldtoppers mee; het werd gewonnen door de toenmalige wereldkampioen Ray Reardon. In 1980 werd een tweede editie van het Champion of Champions-toernooi georganiseerd. Die editie was commercieel gezien een flop, met als gevolg dat het evenement voor vele jaren van de kalender verdween. Pas in 2013 werd het Champion of Champions-toernooi weer nieuw leven in geblazen. Dat jaar ging de eindzege naar Ronnie O'Sullivan. Sindsdien staat het evenement jaarlijks op de kalender. Van 2013 tot en met 2019 werd het Champion of Champions-toernooi in Coventry gespeeld. In 2020 vindt het, vanwege de coronacrisis, plaats in Milton Keynes.

Prijzengeld Champion of Champions

Hoe ziet de prijzenpot van de Champion of Champions Snooker eruit? De winnaar krijgt 150.000 pond. De verliezende finalist ontvangt 60.000 pond. In totaal is er op dit toernooi 440.000 pond te verdienen.

Deelnemers Champion of Champions

Zoals de naam van het toernooi al doet vermoeden, doen alleen de ware topspelers mee aan het Champion of Champions-toernooi. Het evenement heeft 16 deelnemers. De deelnemers zijn alle winnaar van toptoernooien in het voorgaande jaren. Daaronder zijn dus wereldtoppers zoals Ronnie O'Sullivan, Neil Robertson, Mark Selby en Judd Trump. Ook de Belg Luca Brecel mag in 2020 deelnmen, omdat hij in juni 2020 de Championship League Snooker won. Luca Brecel speelt in de eerste ronde tegen Mark Selby.

Champion of Champions Snooker 2020 live op tv

Niet live op tv bij Eurosport

Het Champion of Champions is Engeland is het live op tv te zien bij ITV4. In HongKong is het onder meer live op tv te zien bij NowTv. In Nieuw-Zeeland vinden de live tv-uitzendingen plaats op Sky. Dit is één van de weinige toptoernooien in het snooker, dat niet door Eurosport live op tv of per livestream wordt uitgezonden. Dat is natuurlijk spijtig voor veel fans in Nederland en België, die gewend zijn om veel topsnooker live op Eurosport 1 te bekijken.

Nederland: wel live op tv bij Ziggo Sport Totaal

Het Coral Tour Championship wordt wel live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Een deel van hun live tv-uitzendingen vindt plaats op hun 'open net' (kanaal 14, dat gratis is voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo), maar ook vinden delen plaats op abonneezenders zoals Ziggo Sport Docu en Ziggo Sport Extra. De eerste live-uitzending begint op 2 november om 13u45 op zowel kanaal 14 als op de abonneezender Extra. De avondsessie van die maandag is vanaf 19u45 live te zien op de abonneenzender en pas vanaf circa 23u00 op hun 'open net' (kanaal 14). T.z.t. vindt u hier hun uitzendschema (live tv en livestream). Indien er nog wijzigingen plaatsvinden, dan wordt het onderstaande schema geüpdatet.

Uitzendschema Snooker: Champion of Champions 2020 (live tv en stream)

 • Ma. 2 november op Ziggo Sport 14: 13u45-17u45 en 23u00-24u00
 • Ma. 2 november op Ziggo Sport Extra en livestream: 13u45-17u45 en 19u45-24u00
 • Di. 3 november: vanaf 13u45-18u15 op Ziggo Sport 14, Extra en livestream
 • Wo. 4 november op Ziggo Sport 14: 13u45-15u30 en 17u30-18u15
 • Wo. 4 november op Ziggo Sport Docu en livestream: 13u45-18u20
 • Do. 5 november 13u45-18u15 en 19u45-0u15 op Ziggo Sport 14, Extra en livestream
 • 6, 7 en 8 november: definitief schema n.n.b.

België: Eleven Sports

In België en diverse andere landen zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) in handen van Eleven Sports Network.

Livestream Champion of Champions Snooker 2020

Livestream snooker bij Ziggo Sport Totaal

De snookerwedstrijden zijn te bekijken via een livestream van Ziggo Sport Totaal. Met zo'n livestream kan men het Champion of Champions-toernooi 2020 bekijken op een computer of smartphone. De livestream van dit snookertoernooi begint doorgaans tegelijkertijd met de tv-uitzending. Hun officiële livestream van dit snookertoernooi bevindt op de Ziggo Sport Go App. Die livestream is te bekijken door vaste abonnees en door mensen die deze stream van het Champion of Champions kopen via PPV (Pay Per Veiw).

Livestream Go app voor Champion of Champions Snooker 2020 (hele EU)

Het is eventueel ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar het Champion of Champions Snooker 2020 te kijken. De Go App is een tv-app van Ziggo. Om werkelijk alle uitzendingen van het Champion of Champions Snooker op die app te kunnen bekijken, dient wel een abonnement te hebben op digitale tv bij Ziggo en een aanvullend abonnement op Ziggo Sport Totaal (dit is te koop, maar kan men ook als 'gratis' bonuspakket kiezen bij bepaalde abonnementscombinaties). Abonnees van digitale tv bij Ziggo kunnen live tv-uitzendingen bekijken via een livestream de Ziggo Go App. Via de Ziggo Go App kan elke abonnee van die tv-aanbieder namelijk via een livestream naar televisiezenders kijken, die hij of zij ook thuis op hun televisietoestel kunnen ontvangen. De uitzendingen op kanaal 14 (veel middagsessies van het Champion of Champions 2020) zijn automatisch 'gratis' te bekijken via die app door alle abonnees van Ziggo.

Livestream Eleven Sports

Dit evenement is ook via een livestream van Eleven Sports Network te volgen. Dat is een ambitieuze internationale sportomroep die zich vooral focust op online uitzendingen (per livestream) van topsport. Zij hebben onder meer de uitzendrechten (live tv en livestream) van het Belgische voetbal. Ook zenden zij in diverse landen via hun livestream de UFC uit.

Livestream DAZN

Er wordt ook een livestream door de streamingdienst DAZN verzorgd van het Champion of Champions Snooker 2020. Het ambitieuze DAZN wil uitgroeien tot het 'Netlix van de sport'. Hun livestream richt zich onder meer op Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Italië, de Verenigde Staten, Canada, Japan en Brazilië. De streamingdienst is in België en Nederland anno juni 2020 echter nog niet officieel beschikaar. Zij hebben echter wel de ambitie om in de loop van 2020 of 2021 ook Nederland en België te veroveren.

Livestream NLZIET? Neen

Is er ook een livestream van het Champion of Champions Snooker te vinden op de populaire Nederlandse tv-app NLZIET? Neen, op die app is geen livestream van het Champion of Champions beschikbaar, aangezien Ziggo Sport niet tot de omroepen behoort die samenwerkt aan dit streamingplatform.

Livestream KPN?

Is het mogelijk voor klanten van KPN om dit toernooi live op tv of via een livestream te volgen? Zij dienen een aanvullend abonnement te hebben bij Ziggo Sport Totaal om in Nederland dit evenement via een livestream te kunnen bekijken.

Overige livestreams bij het Champion of Champions Snooker 2020

In Engeland zendt ITV4 het Champion of Champions Snooker via een livestream uit. Hun livestream is echter geo-restricted: buiten Groot-Brittannië kan men hun stream van het Champion of Champions Snooker niet live bekijken. In China wordt er een livestream van het Champion of CHampions beschikbaar gesteld door Superstart Online. Hun livestream kan alleen in China bekeken worden. In diverse landen is het mogelijk om het snooker te bekijken via een betaalde livestream van Matchroom Sport. Nederland en België behoren daar echter niet toe. (Matchroom sport is de organisator van veel grote evenementen in de wereld van het snooker, waaronder dit toernooi, maar ook het WK snooker. Via hun streamingdienst bieden zij een betaalde livestream aan die met name bedoeld is voor landen waar de tv-zenders niet de uitzendrechten van die snookertoernooien hebben.)

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: FC Barcelona-Dynamo Kiev live tv en livestreamVoetbal 2020: FC Barcelona-Dynamo Kiev live tv en livestreamOp woensdag 4 november 2020 wordt de voetbalwedstrijd tussen FC Barcelona en Dynamo Kiev gespeeld in de UEFA Champions L…
RB Leipzig - Paris Saint-Germain live tv & livestream (2020)RB Leipzig - Paris Saint-Germain live tv & livestream (2020)Op dinsdag 18 augustus 2020 speelt Paris Saint-Germain tegen RB Leipzig. Dit is een wedstrijd in de halve finales van de…
Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020)Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020)Op woensdag 12 augustus 2020 speelt Paris Saint-Germain tegen Atalanta Bergamo. Dit is een wedstrijd in de kwartfinale v…
Voetbal 2020: Dynamo Kiev-KAA Gent, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Dynamo Kiev-KAA Gent, live op tv en livestreamOp dinsdag 29 september 2020 wordt er een wedstrijd gespeeld tussen Dyanom Kiev en KAA Gent. Dit is een wedstrijd in de…

Ronde van Burgos 2020, live op tv en livestreamRonde van Burgos 2020, live op tv en livestreamVan dinsdag 28 juli tot en met zaterdag 1 augustus 2020 wordt de Ronde van Burgos verreden. Dit is de eerste grote inter…
Bislett: The Impossible Games 2020, live tv en livestreamBislett: The Impossible Games 2020, live tv en livestreamIn Oslo (Noorwegen) worden jaarlijks de Bislett Games georganiseerd. Dit atletiekevenement is een onderdeel van de Diamo…
Bronnen en referenties
 • http://www.championshipleaguesnooker.co.uk/fixtures-results/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Cue_sports
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Snooker
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Championship_League
 • https://www.eurosport.nl/tvschedule.shtml

Reageer op het artikel "Snooker: Champion of Champions 2020, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 30-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!