Snooker: Coral Tour Championship 2020, live tv en livestream

Snooker: Coral Tour Championship 2020, live tv en livestream Van zaterdag 20 juni tot en met vrijdag 26 juni 2020 wordt het Coral Tour Championship Snooker gespeeld. Het evenement vindt plaats in Milton Keynes (Engeland). Dit is het tweede grote snookertoernooi na de 'coronabreak'. Vanwege het coronavirus is er geen publiek aanwezig bij dit snookertoernooi. Het Tour Championship 2020 is live op tv en per livestream te volgen.

Historie: snooker

Biljart

Al eeuwenlang worden er allerlei vormen van het biljartspel gespeeld. Oorspronkelijk was het een outdoor spel. De oudste biljarttafels die ontdekt zijn, stammen uit de 14e eeuw. Het spel was geliefd bij diverse Franse koningen. In de 15e eeuw had Lodewijk XI een biljarttafel waarmee hij het spel indoor speelde. Dit is de oudste 'indoor biljarttafel' die bekend is. Zonnekoning Lodewijk XIV (1638-1715) was ook een fanatieke biljarter en hij zorgde ervoor dat het spel zeer populair werd bij de Franse adel. Ook in Engeland werd het spel in de 17e en 18e eeuw extreem populair onder de adel.

Snooker

Er zijn in de loop der eeuwen heel veel verschillende vormen van biljart geweest. Het snookerspel ontstond waarschijnlijk rond 1870 bij Britse militairen in India. In 1884 werden de officiële regels van het snooker opgetekend door de militair Sir Neville Chamberlain. Snooker werd erg populair onder de militairen in India en zij namen het ook mee terug naar Engeland. Daar was snooker oorspronkelijk vooral een spel voor militairen, adel en herenclubs. Later werd snooker ook een populair spel in cafés. In 1927 werd het eerste officiële wereldkampioenschap snooker georganiseerd. Vanaf de jaren zeventig wordt snooker in Engeland ook live op tv uitgezonden. Mede door de opkomst van de kleurentelevisie werd snooker in die periode een aantrekkelijke tv-sport. Het is sindsdien uitgegroeid tot één van de populairste sporten van Engeland, zowel om te bekijken als om te doen.

Snooker en het coronavirus in 2020

Net als de rest van de sportwereld, kwam ook de snookerwereld in het voorjaar van 2020 tot stilstand vanwege het coronavirus. De grote toernooien die in deze periode gespeeld zouden worden, waaronder het WK snooker, werden afgelast. Het wereldkampioenschap wordt echter later in het jaar 2020 alsnog gespeeld.het wereldkampioenschap snooker 2020 begint op 31 juli.

Snooker: Tour Championship

Het Coral Tour Championship is een snookerevenement dat pas sinds 2019 bestaat. Coral is de hoofdsponsor van dit toernooi. Aan dit evenement doen de beste acht spelers van de wereldranglijst mee. In 2019 won Ronnie O'Sullivan het toernooi. In 2020 doet hij echter niet mee, aangezien hij op de 'peildatum' niet hoog genoeg op de wereldranglijst staat. Ook de Belgische 'Rising Star' Luca Brecel heeft zich niet gekwalificeerd voor het toernooi.

Locatie en prijzengeld Tour Championship 2020

Het Coral Tour Championship vindt plaats in de Marshall Arena in Milton Keynes. Vanwege het coronavirus zijn er geen toeschouwers aanwezig bij dit evenement. Het totale prijzengeld is 380.000 pond. De winnaar krijgt 150.000 pond.

Deelnemers Coral Tour Championship

Wie zijn de acht deelnemers aan dit evenement? Dat zijn Judd Trump, Mark Selby, Shaun Murphy, Neil Robertson, Yan Bingtao, John Higgens, Mark Allen en Stephen Maguire. Oorspronkelijk stond ook Ding Junhui op de deelnemerstlijst, aangezien hij op de vijfde plek van de wereldranglijst staat. Vanwege de internationale reisrestricties (als gevolg van het coronavirus) heeft hij zich echter afgemeld. Hieraan dankt Maguire (die negende op de wereldranglijst staat) zijn plek op de deelnemerlijst.

Coral Tour Championship Snooker live op tv

Niet live op tv bij Eurosport

Het Coral Tour Championship is Engeland is het live op tv te zien bij ITV4. In HongKong is het onder meer live op tv te zien bij NowTv. In Nieuw-Zeeland vinden de live tv-uitzendingen plaats op Sky. Dit is één van de weinige toptoernooien in het snooker, dat niet door Eurosport live op tv of per livestream wordt uitgezonden. Dat is natuurlijk spijtig voor veel fans in Nederland en België, die gewend zijn om veel topsnooker live op Eurosport 1 te bekijken.

Wel live op tv bij Ziggo Sport Totaal

Het Coral Tour Championship wordt wel live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Een groot deel van hun live tv-uitzendingen vindt echter niet plaats op hun 'open net' (kanaal 14, dat gratis is voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo), maar op abonneezenders zoals Ziggo Sport Docu en Ziggo Sport Extra. Op zaterdag 20 juni begint hun eerste live tv-uitzending van het Coral Tour Championship om 14u30 op de zender Ziggo Sport Docu. Op die zaterdag begint hun tweede live tv-uitzending om 20u00 op Ziggo Sport Extra. Ook op zondag 21 juni zijn de live tv-uitzendingen op de abonneezenders. Op de doordeweekse dagen zijn de uitzendingen van de middagsessies doorgaans echter wel op het 'open net' (kanaal 14). Hieronder vindt u het voorlopige uitzendschema van het Coral Tour Championship Snooker. Indien er nog wijzigingen plaatsvinden, dan wordt het onderstaande schema geüpdatet.

Uitzendschema Tour Championship bij Ziggo Sport Totaal (live tv en livestream)

 • Za. 20 juni, middagsessie: 14u30 live op Ziggo Sport Docu (tv) en livestream
 • Za. 20 juni, avondsessie: 20u00 live op Ziggo Sport Extra en livestream
 • Zo. 21 juni, middagsessie: 14u30 live op Docu en livestream
 • Zo. 21 juni, avondsessie: 20u00 live op Extra en livestream
 • Ma. 22 juni, middagsessie: 14u30 live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Ma. 22 juni, avondsessie: 20u00 live op Extra en livestream
 • Di. 23 juni, middagsessie: 14u30 live op 14 en livestream
 • Di. 23 juni, avondsessie: 20u00 live op Extra en livestream
 • Wo. 24 juni, middagsessie: 14u30 live op 14 en livestream
 • Wo. 24 juni, avondsessie: 20u00 live op Extra en livestream
 • Do. 25 juni, middagsessie: 14u30 live op 14 en livestream
 • Do. 25 juni, avondsessie: 20u00 live op Extra en livestream
 • Vr. 26 juni, middagsessie: 14u30 live op 14 en livestream
 • Vr. 26 juni, avondsessie: 20u00 live op Extra en livestream

Livestream Tour Championship Snooker 2020

Livestream snooker bij Ziggo Sport Totaal

De snookerwedstrijden zijn te bekijken via een livestream van Ziggo Sport Totaal. Met zo'n livestream kan men het Coral Tour Championship 2020 bekijken op een computer of smartphone. De livestream van dit snookertoernooi begint doorgaans tegelijkertijd met de tv-uitzending. Hun officiële livestream van dit snookertoernooi bevindt op de Ziggo Sport Go App. Die livestream is te bekijken door vaste abonnees en door mensen die deze stream van het Coral Tour Championship kopen via PPV (Pay Per Veiw).

Livestream Go app voor Coral Tour Championship Snooker 2020 (hele EU)

Het is eventueel ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar het Coral Tour Championship Snooker 2020 te kijken. De Go App is een tv-app van Ziggo. Om werkelijk alle uitzendingen van het Coral Tour Championship Snooker op die app te kunnen bekijken, dient wel een abonnement te hebben op digitale tv bij Ziggo en een aanvullend abonnement op Ziggo Sport Totaal (dit is te koop, maar kan men ook als 'gratis' bonuspakket kiezen bij bepaalde abonnementscombinaties). Abonnees van digitale tv bij Ziggo kunnen live tv-uitzendingen bekijken via een livestream de Ziggo Go App. Via de Ziggo Go App kan elke abonnee van die tv-aanbieder namelijk via een livestream naar televisiezenders kijken, die hij of zij ook thuis op hun televisietoestel kunnen ontvangen. De uitzendingen op kanaal 14 (veel middagsessies van het Coral Tour Championship 2020) zijn automatisch 'gratis' te bekijken via die app door alle abonnees van Ziggo.

Is er ook een livestream van het Snooker Tour Championship te vinden op de populaire Nederlandse tv-app NLZIET? Neen, op die app is geen livestream van het Coral Tour Championship beschikbaar, aangezien Ziggo Sport niet tot de omroepen behoort die samenwerkt aan dit streamingplatform.

Livestream DAZN

Er wordt ook een livestream door de streamingdienst DAZN verzorgd van het Coral Tour Championship Snooker 2020. Het ambitieuze DAZN wil uitgroeien tot het 'Netlix van de sport'. Hun livestream richt zich onder meer op Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Italië, de Verenigde Staten, Canada, Japan en Brazilië. De streamingdienst is in België en Nederland anno juni 2020 echter nog niet officieel beschikaar. Zij hebben echter wel de ambitie om in de loop van 2020 ook Nederland en België te veroveren.

Overige livestreams bij het Tour Championship Snooker 2020

In Engeland zendt ITV4 het Tour Championship Snooker via een livestream uit. Hun livestream is echter geo-restricted: buiten Groot-Brittannië kan men hun stream van het Coral Tour Championship Snooker niet live bekijken. In China wordt er een livestream van het Coral Tour Championship beschikbaar gesteld door Superstart Online. Hun livestream kan alleen in China bekeken worden. In diverse landen is het mogelijk om de Snooker Tour Championship te bekijken via een betaalde livestream van Matchroom Sport. Nederland en België behoren daar echter niet toe. (Matchroom sport is de organisator van veel grote evenementen in de wereld van het snooker, waaronder dit Snooker Tour Championship, maar ook het WK snooker. Via hun streamingdienst bieden zij een betaalde livestream aan die met name bedoeld is voor landen waar de tv-zenders niet de uitzendrechten van die snookertoernooien hebben.)

Programma en speelschema Tour Championship (Snooker)

Hoe ziet het programma van het Coral Tour Championship eruit? Hieronder vindt u het speelschema van de kwartfinales van het Coral Tour Championship 2020. Bij de kwartfinales speelt men om de 'best of 17 frames'. Ook bij de halve finales gaan de wedstrijden om de 'best of 17 frames'. De finale van het Coral Tour Championship Snooker 2020 is een duel om de 'best of 19 frames'.

Speelschema eerste ronde (kwartfinales):

 • Trump-Higgins 9-4
 • Robertson-Maguire 5-9
 • Selby-Bingtao 9-6
 • Murphy-Allen 8-9

Speelschema halve finales:

 • Trump-Maguire 6-9
 • Selby-Allen 2-9

Finale:

 • Maguire-Allen 10-6

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Dit is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en Belg…
Hockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestreamHockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Er doen negen landen mee aan deze competitie, waaronder Nederland en België…
Formule 1: GP Vietnam 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP Vietnam 2020, live op tv en livestreamOp zondag 5 april 2020 wordt de F1 Esports Virtual Vietnam Grand Prix verreden. Dit is een virtuele race, die men mondia…
Slottoernooi Europa League 2020, live op tv en livestreamSlottoernooi Europa League 2020, live op tv en livestreamHet slottoernooi van de UEFA Europa League 2020 wordt gespeeld in augustus. Het vindt plaats in Duitsland. De duels van…

Ronde van Burgos 2020, live op tv en livestreamRonde van Burgos 2020, live op tv en livestreamVan dinsdag 28 juli tot en met zaterdag 1 augustus 2020 wordt de Ronde van Burgos verreden. Dit is de eerste grote inter…
Bislett: The Impossible Games 2020, live tv en livestreamBislett: The Impossible Games 2020, live tv en livestreamIn Oslo (Noorwegen) worden jaarlijks de Bislett Games georganiseerd. Dit atletiekevenement is een onderdeel van de Diamo…
Bronnen en referenties
 • http://www.championshipleaguesnooker.co.uk/fixtures-results/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Cue_sports
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Snooker
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Championship_League
 • https://www.eurosport.nl/tvschedule.shtml

Reageer op het artikel "Snooker: Coral Tour Championship 2020, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 27-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!