InfoNu.nl > Sport > Overige sport > NBA kampioenschap - Kobe Bryant en de La Lakers

NBA kampioenschap - Kobe Bryant en de La Lakers

NBA kampioenschap - Kobe Bryant en de La Lakers Wederom is de ploeg van de La Lakers kampioen geworden van de NBA. Hiermee prolongeert het zijn titel en is het de zestiende titel over-all. Ook nu was het weer Kobe Bryant die de hoofdrol op zich nam, hij is uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de finales. En met zijn vele titels op zak ook één van de grootste spelers allertijden.

Legendarisch

Kobe Bryant behaalde tijdens de play-offs van de NBA basketbal competitie een gemiddelde van rond de dertig punten. Een respectabel aantal aangezien hij niet uitsluitend iemand is, die voor zijn eigen succes gaat, hij sleept zijn ploeg als het ware naar de winst. Dit uit zich ook in het aantal assist, rebounds, steals en ook blocks die hij in een wedstrijd maakt. Het is alweer de vijfde titel van Kobe Bryant. Hij kan daarmee gerust gerekend worden tussen de grootste spelers van het basketbal aller tijden. De legendarische spelers vormen het illustere rijtje met namen als Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Juluis Erving, Magic Johnson en Larry Bird en uiteraard Kobe Bryant.

De Finales

Tegenstanders van de Lakers in de finales waren de eeuwige rivalen van de Boston Celtics de club van voormalig superster Larry Bird. De Los Angeles Lakers en de Boston Celtics kennen uit het verleden al een grote rivaliteit door duels om voorgaande kampioenschappen. Hier gingen zij vaak tot het uiterst met aan de ene kan Magic Johnson voorop en aan de andere kan Larry Bird.

De uiteindelijke uitslag is 4-3 geworden in de serie van best of seven wedstrijden in het voordeel van de lakers. Het sterren team uit het oosten(Celtics) heeft er echter een waar gevecht van gemaakt. Het maximum aantal wedstrijden was er voor nodig om hen af te stoppen. Na de laatste wedstrijd in Boston, leidden de Celtics zelfs nog met 3-2. Onder een bezielende leiding van met name de forwards Kevin Garnet, Paul Pierce, maar ook de guards Ray Allen en Rajan Rondo wisten de Celtics het de Lakers erg moeilijk te maken. De algemene opinie was dat dit wel de beslissende leiding zou moeten zijn geweest. Men vergat dat de Lakers in Los Angels moeilijk zijn te verslaan, zeker met een bevlogen leider als Kobe Bryant.

Het team van de Lakers

Het is niet alleen Kobe Bryant die het voor de Lakers doet, het team kenmerkt zich ook door specifieke rol spelers. De spelers namen ook hun verantwoordelijkheid en presenteerden in verschillende wedstrijden erg goed. De ervaren guard Derek Fisher werd zelfs emotioneel onder de prestatie die hij leverde in wedstrijd 3. Kobe Bryant roemt met name de Spaanse forward/center, Pau Gasol voor zijn aanzienlijke bijdrage. Trainer Phil Jackson zag in de laatste wedstrijd Ron Artest, als man van de wedstrijd. Al met al een sterk team! Maar met name een onstopbare superster in de vorm van Kobe Bryant die de bijnaam draagt van "Black Mamba", de naam van de meest dodelijke slang ter wereld. Zijn spel is dan ook dodelijk voor al zijn tegenstanders.

Uitslag NBA finales 2010

LA LAKERSBoston CELTICS10289
LA LAKERSBoston CELTICS94103
Boston CELTICSLA LAKERS8491
Boston CELTICSLA LAKERS9689
Boston CELTICSLA LAKERS9286
LA LAKERSBoston CELTICS8967
LA LAKERSBoston CELTICS8379
© 2010 - 2019 Emen, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De complete erelijst NBA-kampioenen en MVP's 1947-2018De complete erelijst NBA-kampioenen en MVP's 1947-2018Het zal weinig wenkbrauwen doen fronsen dat de basketbalwieg in de Verenigde Staten staat. Het spelletje is er bedacht d…
NBA Playoffs 2012 - Miami HeatNBA Playoffs 2012 - Miami HeatDe NBA playoffs 2012 startten op 28 april 2012. In het Oosten was Chicago Bulls de beste ploeg in de reguliere competiti…
NBA basketbal of de Amerikaanse basketbalcompetitieNBA basketbal of de Amerikaanse basketbalcompetitieDe NBA (National Basketball Association) is de Amerikaanse profbasketbalcompetitie. De NBA werd opgericht in 1949 en kan…
Black Mamba (Phantasialand)Phantasialand heeft in 2006 een mega investering gedaan van 11 miljoen euro aan hardware + 11 miljoen euro aan thematise…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "NBA kampioenschap - Kobe Bryant en de La Lakers"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Emen
Laatste update: 17-08-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!