InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Tour de France 2011: de Nederlanders

Tour de France 2011: de Nederlanders

Aan de Tour de France doen ieder jaar weer meerdere Nederlanders mee. Wie doen er mee in 2011? Wat zijn hun specialiteiten? Heeft Nederland dit jaar kans op een podiumplaats? Hieronder staan de belangrijkste Nederlanders die meedoen aan de Tour de France van 2011.

Robert Gesink

Robert Gesink is een klimmer van de Rabobank ploeg. Vorig jaar eindigde Robert Gesink al als zesde in het eindklassement van de Tour de France. Dit jaar zal de Tour de France meer beklimmingen bevatten dan de afgelopen jaren. De inzet van Gesink is dit jaar dan ook het podium, aangezien zijn specialiteit klimmen is.

Bauke Mollema

Bauke Mollema rijdt voor de Rabobank ploeg en zal dit jaar zijn debuut maken in de Tour de France. Hij heeft echter al bewezen het niveau aan te kunnen. In de ronde van Italië van 2010 wist Mollema de 12e plek te bereiken en heeft hij laten zien bergop mee te kunnen met de absolute top. De specialiteit van Mollema is klimmen, dus een top 10 plaats is mogelijk in de Tour de France van 2011.

Lars Boom

Lars Boom is een tijdrijder van de Rabobank ploeg, die zijn grootste succesen met veldrijden heeft geboekt. In de Tour de France zal hij waarschijnlijk gaan voor een etappezege in de indivuele tijdrit. Daarnaast zal hij in een ontsnapping kunnen proberen een dagzege te boeken. Voor het klassement zal hij echter geen grote rol gaan spelen.

Johnny Hoogerland

Johnny Hoogerland is een man van de Vacansoleil ploeg waarvoor je de televisie aanzet. Hij zal altijd de aanval kiezen en is daarnaast ook in staat om een goed klassement te rijden. In de Tour de France zal hij proberen een etappe en misschien de bolletjestrui te winnen. Johnny Hoogerland is een klimmer en een aanvaller.

Laurens ten Dam

Laurens ten Dam rijdt dit jaar voor de derde keer de Tour de France. Hij rijdt voor de Rabobank ploeg en zijn beste resultaat in de Tour de France is een 22e plaats in 2008. Laurens ten Dam kan redelijk goed klimmen en zal ook zeker een etappe meegaan in een ontsnapping. Verder zal hij vooral veel werk gaan verrichten voor zijn kopman Robert Gesink.

Rob Ruijgh

Rob Ruijgh is een klassementsrenner van Vacansoleil die indruk heeft gemaakt bij de Dauphiné Libéré van 2011. Hier wist hij de 12e plek te bemachtigen, waarmee hij de beste Nederlander was. Hij heeft laten zien behoorlijk goed mee te kunnen met de internationale top en zal in de Tour de France proberen een goed klassement te rijden.

Joost Posthuma

Joost Posthuma rijdt de Tour de France dit jaar voor team Leopard-Trek, het team van de broers Fränk en Andy Schleck. Hij zal vooral veel werk moeten verrichten voor zijn kopmannen, maar kan wellicht ook nog persoonlijk succes behalen. Posthuma staat bekend om een goede tijdrit en zal ook kunnen proberen vanuit een ontsnapping een etappe te pakken.
© 2011 - 2019 Mike93, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tour de France 2016, de Nederlandse deelnemers en favorietenTour de France 2016, de Nederlandse deelnemers en favorietenDe 103e editie van de Tour de France gaat op zaterdag 2 juli 2016 van start met 198 wielrenners. Het complete deelnemers…
Nederlandse deelnemers Tour 2013Nederlandse deelnemers Tour 2013Aan de honderdste editie van de Tour de France nemen zeventien Nederlanders deel. Deze jubileum editie van de Tour is op…
Nederlanders en de bolletjestrui in de Tour de FranceNederlanders en de bolletjestrui in de Tour de FranceHet bergklassement van de Ronde van Frankrijk is een belangrijk nevenklassement. Tijdens de etappes van de Tour de Franc…
Nederlanders in de Tour de France 2015Nederlanders in de Tour de France 2015Wie zijn de Nederlandse deelnemers aan de Tour de France 2015? Wat zijn de doelen en verwachtingen van deze Nederlanders…

Reageer op het artikel "Tour de France 2011: de Nederlanders"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mike93
Laatste update: 24-06-2011
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Schrijf mee!