InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Tour de France 2011: de Rabobank ploeg

Tour de France 2011: de Rabobank ploeg

Rabobank ProTeam staat bekend als een grote ploeg in de wielerwereld. Ieder jaar doen ze mee om de prijzen in de Tour de France. Hoe groot zijn de kansen dit jaar? Wie zijn de Nederlanders die meerijden? En welke buitenlanders completeren de ploeg?

Wijzigingen ten opzichte van 2010

Er zijn bij Rabobank een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. De ploeg van vorig jaar bestond uit: Robert Gesink, Lars Boom, Koos Moerenhout, Laurens ten Dam, Maarten Tjallingii, Denis Menchov, Juan Manuel Gárate, Oscar Freire en Grischa Niermann. Inmiddels is Denis Menchov vertrokken en is Koos Moerenhout gestopt. Oscar Freire maakt geen deel uit van de ploeg, omdat alles dit jaar op het klassement van Gesink gegooit wordt. De vervangers van deze drie mannen zijn Bauke Mollema, Luis Léon Sanchez en Carlos Barredo. Hieronder staat meer informatie over de negen renners:

Robert Gesink

Robert Gesink is een klimmer en klassementsrenner. Vorig jaar eindigde Robert Gesink al als zesde in het eindklassement van de Tour de France. Dit jaar zal de Tour de France meer beklimmingen bevatten dan de afgelopen jaren. De inzet van Gesink is dit jaar dan ook het podium, aangezien zijn specialiteit klimmen is. De hele ploeg is ingesteld op het podium van Robert Gesink, waardoor sprinter Oscar Freire slechts toeschouwer is dit jaar.

Bauke Mollema

Bauke Mollema zal dit jaar zijn debuut maken in de Tour de France. Hij heeft echter al bewezen het niveau aan te kunnen. In de ronde van Italië van 2010 wist Mollema de 12e plek te bereiken en heeft hij laten zien bergop mee te kunnen met de absolute top. De specialiteit van Mollema is klimmen, dus een top 10 plaats is mogelijk in de Tour de France van 2011.

Lars Boom

Lars Boom is een tijdrijder, die zijn grootste succesen met veldrijden heeft geboekt. In de Tour de France zal hij waarschijnlijk gaan voor een etappezege in de indivuele tijdrit. Daarnaast zal hij in een ontsnapping kunnen proberen een dagzege te boeken. Voor het klassement zal hij echter geen grote rol gaan spelen.

Laurens ten Dam

Laurens ten Dam rijdt dit jaar voor de derde keer de Tour de France. Zijn beste resultaat in de Tour de France is een 22e plaats in 2008. Laurens ten Dam kan redelijk goed klimmen en zal ook zeker een etappe meegaan in een ontsnapping. Verder zal hij vooral veel werk gaan verrichten voor zijn kopman Robert Gesink.

Maarten Tjallingii

Maarten Tjallingii zal in de Tour de France vooral zijn werk gaan doen als knecht van Robert Gesink. De individuele tijdrit zal voor hem een kans zijn om zelf ook een etappe te winnen. Een klimmer is Tjallingii niet. Zijn specialiteiten zijn de tijdritten en een lange ontsnapping. Hij heeft een ijzersterke conditie en dat zal hem en zijn ploeg een hoop succes kunnen brengen.

Luis Léon Sanchez

Luis Léon Sanchez is een echte klassementsrenner. Hij heeft een goede tijdrit in de benen en kan ook goed klimmen. Vorig jaar behaalde Sanchez de 11e plaats, het doel voor dit jaar zal de top 10 zijn. Ondanks dat hij in de Dauphiné Libéré nog geen spectaculaire dingen heeft laten zien, is het een man om rekening mee te houden. Hij zal daarnaast ook Gesink moeten helpen een goede klassering te behalen.

Juan Manuel Gárate

Juan Manuel Gárate zal als klimmer proberen een mooie etappe naar zich toe te trekken. Voor het klassement zal Gárate echter geen grote rol gaan spelen. Gárate zal zijn werk voor Gesink moeten verrichten en zal zijn dagen gaan uitkiezen waarop hij wat wilt laten zien. In 2009 won hij de prachtige bergetappe met als aankomst de Mont Ventoux. Dit jaar zijn er voor hem voldoende bergetappes om uit te kiezen.

Carlos Barredo

Carlos Barredo is een man die altijd voor de aanval kiest. In iedere Tour de France is hij van voren te vinden, altijd proberende een etappezege te boeken en de koers leuk te maken. Een heel goed klassement hoeven we van Barredo niet te verwachten, maar hij zal zich van voren laten zien en zijn werk voor Gesink verrichten.

Grischa Niermann

Grischa Niermann maakt zijn opwachting voor zijn negende Tour de France. Hiermee is hij veruit de meest ervaren man in de Rabobank ploeg. Hij zal één van de knechten van Robert Gesink zijn. Een echte specialiteit heeft deze renner niet, maar Niermann is in staat hard te rijden en kan ook redelijk bergop rijden. Vooral zijn ervaring kan belangrijk zijn in deze ploeg met een jonge kopman.
© 2011 - 2018 Mike93, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tour de France 2011: de NederlandersAan de Tour de France doen ieder jaar weer meerdere Nederlanders mee. Wie doen er mee in 2011? Wat zijn hun specialiteit…
De Nederlandse renners in de Tour van 2010De Nederlandse renners in de Tour van 2010In dit artikel is alles te vinden over de Nederlandse deelnemers aan de Tour de France van 2010. Zo kun je makkelijk hun…
Tour de France 2016, de Nederlandse deelnemers en favorietenTour de France 2016, de Nederlandse deelnemers en favorietenDe 103e editie van de Tour de France gaat op zaterdag 2 juli 2016 van start met 198 wielrenners. Het complete deelnemers…
Nederlanders in de Tour de France 2015Nederlanders in de Tour de France 2015Wie zijn de Nederlandse deelnemers aan de Tour de France 2015? Wat zijn de doelen en verwachtingen van deze Nederlanders…
Wielrennen: team Rabobank (2012)In 2012 doet de Nederlandse wielerploeg van de Rabobank weer mee aan de Tour de France. Het is één van de drie Nederland…
Bronnen en referenties
  • http://sport.infonu.nl/overige-sport/75668-tour-de-france-2011-de-nederlanders.html

Reageer op het artikel "Tour de France 2011: de Rabobank ploeg"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mike93
Gepubliceerd: 24-06-2011
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!