InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Dexaprine: afslankpil voor bodybuilders en krachtsporters

Dexaprine: afslankpil voor bodybuilders en krachtsporters

Dexaprine: afslankpil voor bodybuilders en krachtsporters Dexaprine is een sportsupplement, dat met name gebruikt wordt door bodybuilders en krachtsporters. Het is een fatburner, die veel energie geeft en het hongergevoel zou onderdrukken. Wat zijn de ervaringen van gebruikers en doet het daadwerkelijk wat het belooft?

Wat doet Dexaprine volgens de verpakking

 • Instant energie rush
 • Voorkomt hongergevoel en trek in zoetigheid
 • Euforisch gevoel – heerlijk!
 • Verbrand vet – geen spieren
 • De werking houdt de hele dag aan
 • De gehele dag 160% meer vetverbranding!
 • 2 maanden voorraad
 • 1 pil per dag!
Doordat Dexaprine de gehele dag werkt, verbrand je ook de hele dag meer vet. Dexaprine zou voor bodybuilders ideaal zijn, aangezien het de spieren niet afbreekt. Dexaprine van Iforce Nutrion is sinds 2011 in Nederland verkrijgbaar.

Welke ingrediënten bevat Dexaprine?

Volgens de verpakking:

Thermogenic Amine Mood Enhancement Complex:
Citrus Aurantium (30% Active Amines), 1,3-Dimethylphenylamine

Extended Release Energy Complex:
Caffeine Anhydrous, Theophylline

Anabolic Protein Synthesis Enhancing Complex: 300 mcg
3,3 Diiodo L Thyronine (200 mcg), 3,5 Diiodo L Thyronine (100 mcg)

Ervaringen van gebruikers

In reviews en fora over krachttraining, zijn de meeste mensen positief tot zeer positief over Dexaprine:
 • Het geeft een energiek gevoel en geeft meer energie en drive tijdens de training. Veel mensen hebben het ook over een scherpere mentale focus.
 • Zowel mannen als vrouwen merken een daling van hun vetpercentage, die groter is, dan wanneer ze geen Dexaprine zouden gebruiken. Hoewel de werking van de energierush minder lijkt te worden na langer gebruik, lijkt de vetverbranding wel door te gaan. Maar niet iedereen ervaart een merkbaar verschil in vetverlies.
 • Hoewel Dexaprine bedoelt is als fatburner, gebruiken veel mensen het ook als pre-workout voor de training
Hoewel de meerderheid positief is, zijn er ook andere geluiden te horen:
 • Sommigen vinden de energieboost iets te veel: alsof je veel te veel koffie hebt gedronken of als een overschot aan adrenaline. De scherpe randjes verdwijnen vaak wel binnen de eerste paar uur.
 • De werking op het hongergevoel is wisselend. Sommigen merken niets, en anderen hebben inderdaad minder honger. Een enkeling krijgt last van de maag, waardoor men minder eet.
 • Sommigen voelen weinig tot niets.
 • Een enkeling is wel te spreken over de goede energie die Dexaprine geeft, maar zegt wel een crash te voelen direct na de training of gedurende de dag. De mate van de crash is wisselend, van een lichte crash tot totaal uitgeput op de bank.

Advisering over het gebruik

Sportsupplementen gebruik je natuurlijk altijd op eigen risico, en bij twijfel raadpleeg je arts. Bij gebruik van Dexaprine wordt het volgende geadviseerd:
 • Aangezien Dexaprine vrij sterk is, wordt aangeraden om de eerste vijf dagen slechts een halve pil te nemen. Raak je gewend aan deze dosering, dan kan je een hele proberen. Een enkel zal maar weinig voelen, maar het komt vaker voor dat mensen die meestal maar weinig voelen van energizers wél iets voelen van Dexaprine. Ben je gevoelig voor dergelijke producten dan is het zeker aan te raden om maar een halve pil te nemen.
 • Houdt er rekening mee dat de werking van Dexaprine lang aan kan houden, gemiddeld een uur of acht.
 • Wanneer je gewend bent een pre-workout supplement te gebruiken, kan je die beter even overslaan wanneer je Dexaprine gebruikt. Dat is zeker het advies wanneer de pre-workout stimulanten bevat die je energie geven. Dexaprine geeft zoveel energie, dat je de pre-workout waarschijnlijk niet zult missen. Je kunt Dexaprine verder wel met andere sportsupplementen combineren, zoals eiwitten, creatine, beta alanine, no boosters enzovoort.
 • Dexaprine bevat synefrine (citrus aurantium). Dit is een lichtere vorm van ephedra, wat voorheen vaak gebruikt werkt als stimulans en in afslankpillen.
 • Gebruik niet meer dan 1 pil per dag.
 • Alleen te gebruiken door mensen die lichamelijk gezond zijn (en geen problemen met de bloeddruk) en geen psychische problemen hebben.
 • Waarschuwing voor professionele sporters: Dit supplement bevat 1,3 dimethylamylamine, deze stof kan leiden tot een positieve dopingcontrole.

Lees verder

© 2011 - 2020 Chezue, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Stackers: de afslankpil die werktStackers: de afslankpil die werktStackers zijn afslankpillen die al jaren op de markt zijn er in verschillende versies te koop zijn. De reden dat ze al z…
Alli, de werkingAlli, de werkingMontignac, Sonja bakker, het brooddieet, bloedgroependieet, eat clean, alle diëten zijn al aan ons voorbij gegaan. De ni…
Afslankpillen: een wondermiddel voor het afvallen?Afslankpillen: een wondermiddel voor het afvallen?Afslankpillen, er wordt steeds vaker mee geadverteerd. Zijn afslankpillen een wondermiddel om af te kunnen vallen of moe…
Afslankpil Undaria-P: informatieAfslankpil Undaria-P: informatieUndaria-P is een afslankpil dat gemaakt is uit de extracten van bruin zeewier. Uit allerlei onderzoek is gebleken dat ze…
Werkt Obesimed echt?Werkt Obesimed echt?Obesimed is een afslankmiddel waar veel reclame voor wordt gemaakt. De afslankpil is in 2009 op de markt gekomen en de e…
Bronnen en referenties
 • Meerdere gebruikerservaringen op fora voor krachttraining en bodybuilding, reviews en informatie op online shops voor sportsupplementen zoals:
 • XXL Nutrition
 • Body en Fitshop

Reageer op het artikel "Dexaprine: afslankpil voor bodybuilders en krachtsporters"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Anoniempje, 28-04-2013 00:31 #1
Reactie op dit product. Volgens de beschrijving zou er een behoorlijke energy rush vrij moeten komen. Bij mij blijft dat flink uit. Beter gezegd, ik merk helemaal niks van enige vorm van werking. Mijn vriend daarentegen stond flink te flippen. Werd helemaal hyper en was blij dat de halve tablet die hij ingenomen had na een uurtje of 6 zijn werking begon te verliezen.
Resultaten op de weegschaal na 2 weken… weinig verschil.

Infoteur: Chezue
Gepubliceerd: 18-07-2011
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Special: Krachttraining en voeding
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 1
Schrijf mee!