InfoNu.nl > Sport > Racesport > Formule 1 2018, de GP en kwalificaties live en gratis op tv

Formule 1 2018, de GP en kwalificaties live en gratis op tv

Formule 1 2018, de GP en kwalificaties live en gratis op tv Op zondag 25 maart 2018 begint het Formule 1-seizoen 2018 met de GP van Australië. Op de Formule 1-kalender 2018 staan in het totaal 21 GP's. Alle Formule GP's worden in 2018 live op tv worden uitgezonden, waardoor de Formule 1-fans eenvoudig de verrichtingen kunnen volgen van Max Verstappen. Echter, het bekijken van alle Formule 1-wedstrijden, kwalificaties en trainingen is niet altijd gratis. Sommige GP's, trainingen en kwalificaties worden alleen uitgezonden op betaalzenders. Het seizoen 2018 van de Formule 1 is in 2018 onder anderen te volgen bij Ziggo sport kanaal 14, Ziggo Sport Totaal, Sporting Telenet en RTL Duitsland.

Formule 1 2018


Formule 1-kalender 2018

Het Formule 1-seizoen 2018 begint op zondag 25 maart, wanneer de GP van Australië wordt verreden. Traditioneel volgen daarna de GP's van Bahriein en China. De vierde GP van de kalender is de GP van Azerbeidzjan, die ten opzichte van 2017 naar voren geplaatst is op de agenda.

GP van Frankrijk

De GP van Frankrijk is in 2018, na een afwezigheid van tien jaar, weer terug op de kalender van de Formule 1. De laatste editie van de GP van Frankrijk werd in 2008 verreden op het circuit van Magny-Cours. In 2018 wordt er gereden op het circuit van Paul Ricard. Op dit circuit worden ook veel testdagen georganiseerd, waardoor het circuit bekend is voor de coureurs.

Data en kalender

 • 25 maart GP van Australië
 • 8 april GP van Bahrein
 • 15 april GP van China
 • 29 april GP van Azerbeidzjan
 • 13 mei GP van Spanje
 • 27 mei GP van Monaco
 • 10 juni GP van Canada
 • 24 juni GP van Frankrijk
 • 1 juli GP van Oostenrijk
 • 8 juli GP van Engeland
 • 22 juli GP van Duitsland
 • 29 juli GP van Hongarije
 • 26 augustus GP van België
 • 2 september GP van Italië Monza
 • 16 september GP van Singapore
 • 30 september GP van Rusland
 • 7 oktober GP van Japan
 • 21 oktober GP van Amerika
 • 28 oktober GP van Mexico
 • 11 november GP van Brazilië
 • 25 november GP van Abu Dhabi

Kijkcijfers Formule 1

Doordat het steeds moeilijker wordt voor de Formule 1 fan om de uitzendingen van de Formule 1 live en gratis te bekijken zijn de kijkcijfers van de Formule 1 in de loop der jaren sterk afgenomen. Opvallend is dat de Duitse RTL wereldwijd gezien al jaren lang de hoogste kijkcijfers heeft. Dit valt te verklaren doordat een grote bevolkingsgroep deze tv-zender kan ontvangen zonder extra kosten te maken. Ook zou men de presentatie van de Duitse tv-zender goed kunnen waarderen.

Verstappen-effect

Hoewel de kijkcijfers van de Formule 1 wereldwijd gezien dalen, volgen juist steeds meer Nederlanders de Formule 1. Dit heeft vooral te maken met de goede prestaties van Max Verstappen. Toen Max Verstappen in 2016 zijn eerste Grand Prix won, keken maar liefst 1 miljoen kijkers naar de uitzending van de Formule 1 op Ziggo. De nabeschouwing behaalde zelfs 1,1 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijk Onderzoek.

Top drie kijkcijfers en tv-zenders Formule 1 2017

 1. RTL Duitsland
 2. Italië (RAI Uno)
 3. China (CCTV-5)

Gratis Formule 1 voor klanten van Ziggo

Alle klanten van Ziggo kunnen alle Formule 1-races van het seizoen 2018 gratis bekijken via Ziggo Sport Kanaal 14. Fans die geen klant zijn van Ziggo, kunnen de wedstrijden volgen via de betaalzender Ziggo Sport Totaal. Via deze zender zijn niet alleen alle GP's live te volgen, maar worden ook alle vrije trainingen en kwalificaties live uitgezonden. Daarnaast is het ook mogelijk om op beelden vanuit de auto's en de pitsstraat te bekijken.

Ziggo Sport Totaal

Wie de uitzendingen via Ziggo Sport Totaal wil volgen, moet een abonnement afsluiten. Er kan gekozen worden uit een tv-abonnement of een online-abonnement. De kosten van een tv-abonnement zijn afhankelijk van de tv-aanbieder. Een online-abonnement is in de meeste gevallen goedkoper dan een tv-abonnement. Een online-abonnement kost 10 euro per maand.
Betaalzender Ziggo Sport Totaal is zowel op tv als online te kijken. De prijs van een tv-abonnement op Ziggo Sport Totaal verschilt per televisie-aanbieder.

Presentatie

Het commentaar bij de wedstrijden die door Ziggo worden verzorgd, wordt gegeven door Olav Mol. Mol wordt bijgestaan door Jack Plooij, die verslaggever is op locatie.

RTL Duitsland

Wie geen digitale televisie heeft bij Ziggo moet uitwijken naar de buitenlandse televisie om de wedstrijden van de Formule 1 toch live te kunnen volgen. RTL Duitsland zendt alle GP's live uit en ook de bijbehorende kwalificaties. Wel worden de uitzendingen regelmatig onderbroken door reclameblokken.

België

Ook de Belgische Formule 1-fans kunnen in 2018 de wedstrijden van de Formule 1 live volgen op tv. In België worden de wedstrijden uitgezonden door Play Sport van Sporting Telenet. Deze uitzendingen zijn echter niet gratis te bekijken. Men moet een abonnement afsluiten dat 16,45 per maand kost.

RTBF

Het Franstalige RTBF zendt de wedstrijden van de Formule 1 wel gratis uit in België op het open net.

Lees verder

© 2013 - 2019 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van China 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van China 2019, live op tv en livestreamOp zondag 14 april 2019 wordt in Shanghai de zestiende editie van de F1 Grand Prix van China verreden. Dit is de derde r…
Formule 1: GP van Australië 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Australië 2019, live op tv en livestreamOp zondag 17 maart 2019 vindt in Melbourne de Grand Prix van Australië plaats. Dit is de eerste wedstrijd van het Formul…
Formule 1: GP van Bahrein 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Bahrein 2019, live op tv en livestreamOp zondag 31 maart 2019 wordt vijftiende editie van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein verreden. Dit is de tweede wedst…
Wintertests 2018, de testdagen van de Formule 1 in BarcelonaWintertests 2018, de testdagen van de Formule 1 in BarcelonaHet Formule 1 (F1) seizoen 2018 begint traditiegetrouw met een aantal testdagen in Barcelona. F1 staat officieel voor FI…
Formule 1: GP van Monaco 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Monaco 2019, live op tv en livestreamOp zondag 26 mei 2019 wordt de Grand Prix van Monaco verreden. Dit is de 77e editie van deze legendarische race. De GP v…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Urv, Pixabay
 • www.telegraaf.nl
 • www.nusport.nl
 • www.formule1.nl/kalender

Reageer op het artikel "Formule 1 2018, de GP en kwalificaties live en gratis op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 15-04-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Special: Formule 1 2016
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!