InfoNu.nl > Sport > Racesport > TT Assen: 29 juni - 1 juli 2018

TT Assen: 29 juni - 1 juli 2018

TT Assen: 29 juni - 1 juli 2018 Het motorfestival van Nederland is de TT Assen. De afkorting TT staat voor Tourist Trophy en het evenement wordt eenmaal per jaar georganiseerd. De dagen rondom de motorrace staan geheel in het teken van motoren en op het programma staan races uit bijvoorbeeld de Moto3, Moto2 en MotoGP. TT Assen wordt ieder jaar bezocht door meer dan honderdduizend mensen waarmee het het grootste en bekendste motorsportevenement van Nederland is. Behalve de races is er bijvoorbeeld ook het TT Festival in de binnenstad van Assen.

TT Assen

Al sinds 1925 wordt er elk jaar op het Circuit van Drenthe de Tourist Trophy motorrace plaats. Het evenement is natuurlijk bekend onder de naam TT Assen. Het circuit behoort samen met het racecircuit in Zandvoort tot de bekendste racecircuits van Nederland. Maar ook buiten de landsgrenzen geniet het circuit bekendheid vanwege menig roemruchte races uit het verleden. De lengte van het circuit is 4,545 kilometer, bevat 21 bochten en de beste rondetijd ooit bedraagt 1 minuut en 18,765 seconden. Deze tijd is overigens niet met een motor gereden maar met een auto. TT Assen wordt jaarlijks door ruim 130.000 bezoekers bezocht.

Programma 2018

In 2018 vindt het evenement plaats van vrijdag 29 tot en met zondag 1 juli. Op de vrijdag vindt de Vrijdag Training plaats, op zaterdag 30 juni de Zaterdag Training en op zondag 1 juli 2018 de MotoGP-race. Tijdens de trainingen en races komen alle motorsportklassen aan bod, te weten de Moto3, Moto2 en MotoGP. Tevens wordt er een zijspanrace verreden. De zijspanrace behoort echter niet tot de Grand Prix.

Tickets en korting

Wanneer je het race-evenement wilt bezoeken kan je kaarten kopen via onder andere de website van de TT Assen. De kosten bedragen:
  • Vrijdag Training: 25,-
  • Zaterdag Training: 30,-
  • MotoGP TT Assen zondag: vanaf 46,-

Wanneer je de prijzen aan de hoge kant vindt kan je het risico nemen om te wachten tot de laatste weken voor het evenement. Elk jaar organiseren verschillende bedrijven acties waarbij kortingskaarten worden aangeboden. De kortingen kunnen oplopen tot circa 30%.

Bereikbaarheid

Het circuit van TT Assen ligt ten zuiden van de Drentse stad Assen direct aan de autosnelweg A28 (afslag 32 Assen-Zuid). Het adres is De Haar 9 te Assen. Nabij het circuit is voldoende parkeergelegenheid. Reizigers met het openbaar vervoer kunnen gebruik maken van treinstation Assen. Overnachten is mogelijk op één van de campings of in één van de hotels.

TT Festival

Minstens zo bekend als de TT motorrace is het TT Festival dat gedurende het evenement in het centrum van Assen wordt georganiseerd. Uiteraard staat ook het TT Festival voornamelijk in het teken van motoren, maar er worden ook tal van feesten georganiseerd op meerdere podia. Op de podia treden verschillende bekende en minder bekende Nederlandse en buitenlandse acts op. Elk jaar wordt het TT Festival door circa 150.000 bezoekers bezocht. Terugkerende evenementen tijdens het TT Festival zijn de TT Nightride, Toertocht, Run, Kermis en Balloon Festival.

Lees verder

© 2014 - 2019 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De TT, de MotoGP van AssenDe TT, de MotoGP van AssenJaarlijks wordt de TT, de MotoGP van Assen, verreden. De TT van Assen is een jaarlijks motorfestijn met races in alle Gr…
Assen, het hart van DrentheAssen, het hart van DrentheEr zullen niet veel mensen zijn wiens hart bij het horen van de naam Assen sneller zal gaan kloppen. En inderdaad, qua s…
Bezienswaardigheden DrentheBezienswaardigheden DrentheDrenthe is een provincie gelegen in Nederland in het noordoosten. Drenthe grenst aan de provincies Groningen, Friesland…
Wil Hartog en de TT van AssenDe Witte Reus van Nederland. Een bijnaam die deze sportman in 1969 werd toebedeeld. Tijdens de TT van Assen was het deze…
Huizenprijzen (per m²) in gemeenten in Drenthe, in 2016Huizenprijzen (per m²) in gemeenten in Drenthe, in 2016Drenthe kent in 2016, op Groningen na, de laagste gemiddelde huizenprijs per vierkante meter van Nederland. Gemiddeld ko…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "TT Assen: 29 juni - 1 juli 2018"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Pieter, 24-06-2015 22:45 #1
Hallo,
Kan ik vrijdag een kaart kopen bij entree van het circuit?

m.vr.gr Pieter

Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 17-01-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Special: Grote evenementen
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 1
Schrijf mee!