InfoNu.nl > Sport > Racesport > WK Motorcross: MXGP kalender 2019, live op tv en livestream

WK Motorcross: MXGP kalender 2019, live op tv en livestream

WK Motorcross: MXGP kalender 2019, live op tv en livestream In het seizoen 2019 staan er 19 wedstrijden op de kalender van het WK motorcross in de koningsklasse MXGP. Daaronder zijn een wedstrijd in Nederland (Valkenswaard) en een wedstrijd in België (Lommel). De wedstrijden van het WK motorcross zijn op diverse plekken op het internet online per livestream te volgen. Daarnaast worden de wedstrijden ook live op tv uitgezonden. De eerste wedstrijd van dit seizoen is op zondag 3 maart 2019 in Argentinië. Het seizoen wordt afgesloten met de Motocross of Nations die op 29 september 2019 in Assen wordt verreden.

Geschiedenis WK motorcross

In 1952 werd er voor het eerst een officieel EK motorcross georganiseerd voor motoren met 500cc. Dit klassement werd dat jaar gewonnen door de Belg Victor Leloup op een Saroléa. In 1957 besloot men om dit EK om te vormen tot een WK motorcross voor de 500cc. De eerste officiële wereldkampioen was dat jaar de Zweed Bill Nilsson op een AJS.

Naast het WK motorcross voor de 500cc kwamen er later ook WK's voor 250cc en 125cc. De 500cc was vanzelfsprekend altijd de koningsklasse van het WK motorcrossen. Later werd de naam van die koningsklasse veranderd in MXGP. De klasse die daaronder zat (de opleidingsklasse, met lichtere motoren) kreeg de naam MX2. Daarnaast is er sinds 2014 ook een officieel WK motorcross voor vrouwen. Dit draagt de naam Women's MX, of ook wel WMX.

Erelijst WK motorcross

De succesvolste motorcrosser aller tijden is de Belg Stefan Everts. Hij pakte in totaal tien wereldtitels in verschillende raceklassen. Op de tweede plek staat de Italiaan Antonio Cairoli met acht wereldtitels. Hoe sterk België traditioneel in de wereld van het motorcrossen is, wordt bewezen door deze wereldranglijst. In de top zeven van succesvolste coureurs aller tijdens is Cairoli de enige coureur die niet uit België afkomstig is.

Programma FIH World Championship Motorcross 2019

Het WK motorcross voor de klasse MXGP bestaat in het seizoen 2019 uit 19 wedstrijden. De openingswedstrijd is op 3 maart in Argentinië (Patagonië). De slotwedstrijd is op 22 september in Hongkong. De wedstrijd in Valkenswaard draagt in 2019 de naam 'GP van Nederland'. In diverse voorgaande edities heette deze wedstrijd nog de 'GP van Europa'. Hieronder vindt u de kalender van de MXPG in 2019.

Maart 2019: begin van het seizoen

Maart is een maand waar jaarlijks veel liefhebbers van gemotoriseerde sporten naar uitkijken. Niet alleen wordt in die maand de eerste MXGP-wedstrijd van het seizoen verreden, ook gaat in die maand weer het seizoen van de MotoGP (wegraces) van start. De eerste wedstrijd van het MotoGP-seizoen is op zondag 10 maart de GP van Doha (in Qatar). In de maand maart gaat ook het Formule 1-seizoen van start. De eerste GP van dat seizoen is op 17 maart 2019 de Formule 1 GP van Australië.

Wijziging: GP China verplaatst naar september

Oorspronkelijk zou de GP van China op 1 mei worden verreden. Wegens aanhoudende regen liepen de voorbereidingswerkzaamheden echter vertraging op. Daarom is de race verplaatst naar een andere datum: 15 september. Oorspronkelijk was men ook van plan om in september een race te laten rijden in Hong Kong. Die race gaat om organisatorische redenen in 2019 echter niet door. In maart 2020 organiseert men wel een race in Hong Kong.

Kalender WK motorcross 2019: wedstrijden MXGP

 • 3 maart: GP Patagonië-Argentinië, circuit Neuquén
 • 24 maart: GP Groot-Brittannië, Matterley Basin
 • 31 maart: GP van Nederland, circuit Valkenswaard (Nederland)
 • 7 april: GP Trentino (Italië), Pietramurata
 • 12 mei: GP Lombardije (Italië), Ottobiano
 • 19 mei: GP Portugal, Águeda
 • 26 mei: GP Frankrijk, Saint-Jean-d'Angély
 • 9 juni: GP Rusland, Toeapse (Orljonok-circuit)
 • 16 juni: GP Letland, Ķegums
 • 23 juni: GP Duitsland, Teutschenthal
 • 7 juli: GP Indonesië, Pangkal Pinang
 • 14 juli: GP Azië (Indonesië), Semarang
 • 28 juli: GP Tsjechië, Loket
 • 4 augustus: GP België in Lommel
 • 18 augustus: GP Italië, Imola
 • 25 augustus: GP Zweden, Uddevalla
 • 8 september: GP Turkije, Afyonkarahisar
 • 15 september: GP China, Mantova

Assen: Motocross of Nations op 29 september

Het circuit van Assen is één van de beroemdste locaties uit de wereld van het motorracen. Deze baan is natuurlijk vooral beroemd vanwege de TT van Assen, de wegrace die jaarlijks in juni wordt gehouden. Met ingang van 2015 besloot men daarnaast ook jaarlijks een grote motorcross te gaan organiseren. Hiervoor worden gigantische hoeveelheden zand naar het racecircuit verplaatst, om daar een tijdelijke crossbaan te creëren. Het circuit van Assen was hierdoor het enige circuit ter wereld, waar jaarlijks wedstrijden worden gehouden van zowel de hoogste divisie van het wegracen (MotoGP) als de hoogste divisie van het motorcrossen (MXGP). De baan voor de motorcross wordt aangelegd bij de Hoofdtribune, Winterdijktribune en GT-tribune.

In 2019 organiseert men in Assen echter niet een 'reguliere' wedstrijd van de MXGP. Daarom ontbreekt Assen ook op de bovenstaande kalender van de reguliere MXGP-wedstrijden. Men organiseert in 2019 daarentegen in de Drentse hoofdstad wel de zeer prestigieuze landenwedstrijd Motocross of Nations. Deze wedstrijd vindt plaats op 29 september 2019.

Jeffrey Herlings

De grote ster van het Nederlandse motorcrossen is Jeffrey Herlings. Hij werd op 12 september 1994 geboren in Geldrop. Herlings debuteerde in 2010 bij het WK in de MX2-klasse, toen hij pas 15 jaar was. Dat jaar won hij in Valkenswaard twee manches van de Grand Prix van Nederland en daarmee werd hij de jongste GP-winnaar aller tijden. Ook won hij in dat debuutseizoen nog de GP van Letland. Dat jaar werd hij al tweede in de eindstand van het WK in de MX2-klasse, terwijl hij nochtans wegens blessureleed een reeks wedstrijden moest missen.

Jeffrey Herlings pakte in 2012, 2013 en 2016 de wereldtitel in de MX2-klasse. Met ingang van 2017 is hij overgestapt naar de koningsklasse van de motorcross, de MXGP-klasse. In dat debuutjaar eindigde Herlings als tweede in de eindstand van het wereldkampioenschap MXGP. In 2018 pakte hij de eindzege in het WK MXGP. In 2019 mist hij wegens blessureleed het begin van het seizoen.

De bijnaam van Jeffrey Herlings is 'The Bullet'. Hij wordt beschouwd als 'The Next Big Thing' in de wereld van de MXGP. Trainers die belangrijk waren bij zijn ontwikkeling waren zijn vader Peter Herlings en de ex-wereldkampioen Joël Smets.

MXGP live op tv en online

De liefhebbers van live motorcross kunnen in 2019 vooral veel online per livestream genieten van de live wedstrijden (zie hieronder). Daarnaast worden er echter ook wedstrijden op live op tv uitgezonden. De uitzendrechten zijn onder meer in handen van Eurosport, Telenet Play Sports en NOS Studio Sport.

Live op tv

Het Vlaamse Telenet Play Sports zendt alle wedstrijden van de MXGP live op tv uit. Om hun live tv-uitzendingen te kunnen bekijken, dient men echter wel een abonnement op Play Sports te hebben. In voorgaande seizoenen waren de MXGP en MX2 in Nederland ook live op tv te zien bij Motorsport Tv. Dat is in 2019 niet meer het geval. Helaas is deze zender gestopt met uitzenden op televisie in Europa.

Overige zenders: soms live, vaak samenvatting

Met name Eurosport is wel van plan om een behoorlijk aantal wedstrijden live op tv uit te zenden (vooral op Eurosport 2), maar het is wel altijd afhankelijk van voldoende plek in hun programmering. De NOS zal, afhankelijk van de rest van de programmering in de weekends, soms ook een wedstrijd live op tv uitzenden. Het merendeel van de wedstrijden zenden zij echter in samenvatting op tv uit. Voor Eurosport en de NOS geldt overigens wel dat ze proberen om elke WK-wedstrijd online per livestream uit te zenden (zie verderop).

3 maart: live de GP Patagonië (Argentinië)

Op zondag 3 maart begint het seizoen van de motorcrossers met de GP Patagonië-Argentinië, op het circuit van Neuquén. De eerste manche van de MXGP is die namiddag live vanaf 17u00 op tv te zien op Play Sports 3 en op Eurosport 2. De tweede manche is op die avond live te zien om 20u00 bij diezelfde tv-zenders.

Bij de NOS is de eerste manche van de MXGP op zondag 3 maart om 17u15 live op tv te zien bij Nederland 1 (NPO1) en daarnaast ook online via de livestream. De tweede manche van deze wedstrijd is bij hen niet live op tv te zien, maar wel via de livestream (om circa 20u10).

24 maart: GP Groot-Brittannië (in Matterley Basin)

Op zondag 24 maart wordt in Matterley Basin de Grand Prix van Groot-Brittannië verreden. Dit is de tweede wedstrijd van het MXGP-seizoen. De live tv-uitzending van de eerste manche van de MXGP is op zondag 24 maart vanaf 14u00 te zien op Play Sports 2 en Eurosport 2. (Vanaf circa 14u30 is deze manche ook te zien bij NOS Studio Sport op Nederland 1.) Om 17u00 is de tweede manche van de MXGP live te zien op de zenders Play Sports 2 en Eurosport 2. Ook is die tweede manche weer deels te zien op Nederland 1.

De MXGP is op 24 maart 2019 ook online te bekijken op een livestream bij Play Sports, op de Eurosport Player en bij de NPO (NOS Studio Sport). Op de Eurosport Player (livestream) en op de tv-zender Eurosport 2 is ook de MX2 live te zien: om 13u00 de eerste manche en om 16u00 de tweede manche.

31 maart, MXGP live: GP van Nederland in Valkenswaard

Op zondag 31 maart wordt de Grote Prijs van Nederland verreden in Valkenswaard. De eerste manche van de MXGP in Valkenswaard is om 14u00 live te zien op tv en per livestream bij Play Sports 1 en Eurosport 2. De tweede manche is live te zien om 17u00. Bij Eurosport 2 (en de livestream van de Eurosport Player) is ook de MXG2 te zien (om 13u00 en 16u00) van de GP van Nederland te Valkenswaard.

Live bij de NOS: GP Nederland 2019 (Valkenswaard)

De twee manches van de MXGP bij deze Grand Prix van Nederland te Valkenswaard zijn ook via een livestream te bekijken bij de NPO (NOS Studio Sport). Dit is een geheel gratis livestream. De eerste manche is bij hen alleen live op die livestream te zien. De tweede manche is bij hen op die middag van 31 maart ook live op tv te zien, om circa 17u10 op de zender Nederland 1 (NPO1).

31 maart: ook live Formule 1 en MotoGP

Zondag 31 maart is op tv een drukke dag voor liefhebbers van gemotoriseerde sporten. Behalve de MXGP Grote Prijs van Nederland in Valkenswaard, staan op die dag ook de Formule 1 Grand Prix Bahrein 2019 en de MotoGP van Argentinië op de kalender.

7 april: GP Trentino (Italië) live

Op zondag 7 april 2019 wordt in Italië de Grand Prix van Trentino verreden. Deze Grand Prix vindt plaats in Pietramurata. De eerste manche van de MXGP begint om 14u15. De tweede manche begint om 17u10. De manches zijn live op tv te zien bij Play Sports. Bij Eurosport 2 is alleen de tweede manche live op tv te zien. Beide manches zijn op 7 april online via een livestream te volgen bij Play Sports, de Eurosport Player en de NOS. Op de Eurosport Player zijn ook de manches van de MX2 van deze GP van Trentino via de livestream te bekijken.

Op de zondag van de MXGP van Trentino (7 april) is er overigens geen MotoGP live te zien en ook geen Formule 1. De eerstvolgende MotoGP is live te zien op 14 april. Ook de eerstvolgende F1-race, de Formule 1 Grand Prix van China, is op 14 april. Na de GP van Trentino staat er overigens een tijdje geen MXGP op de kalender. De eerstvolgende MXGP is pas op 1 mei.

12 mei: GP Lombardije (Italië) live

Op zondag 12 mei wordt de MXGP van Lombardije verreden. Om 14u00 is de eerste manche van de MXPG live op tv te zien, onder meer op de zender Play Sports 6. Om 17u00 is de tweede manche van deze wedstrijd in Lombardije live op die tv-zender te zien. De beide manches van de MXGP van Lombardije zijn op 12 mei ook via een gratis livestream in Nederland te zien bij de NOS. Daarnaast zijn bij Eurosport (voor abonnees) de beide manches van de MXGP en de MX2 van deze race per livestream op de Eurosport Player te zien.

Op die zondagmiddag van 12 mei 2019 is er voor liefhebbers van gemotoriseerde sporten meer moois live op tv en per livestream te zien: in Barcelona wordt die middag de Formule 1 GP van Spanje 2019 verreden.

19 mei: GP Portugal (Águeda)

Op zondag 19 mei staat de MXGP van Portugal op de kalender. Deze motorcross wordt verreden in Agueda. De eerste manche van de MXGP van Portugal wordt op die middag om 15u00 live op tv uitgezonden op de zender Play Sports 6. De tweede manche van de MXGP van Portugal is op die middag van 19 mei om 18u00 live te zien op diezelfde tv-zender. Ook is deze wedstrijd live op tv te zien bij Eurosport 2, waar men behalve de MXGP ook de MX2 uitzendt. De GP van Portugal is ook per livestream te bekijken voor abonnees op de Play Sports Go App en de Eurosport Player. Verder kan men in Nederland op 19 mei beide manches van de MXPG van Portugal via een gratis livestream bekijken bij de NOS. De livestream van de eerste manche begint om 15u10. De livestream van de tweede manche begint om 18u10.

26 mei: GP Frankrijk 2019 live

Op zondag 26 mei wordt de MXGP van Frankrijk verreden. Deze motorcross is live op tv te zien bij de zender Play Sports 2. De live-uitzending van manche 1 begint om 14u00. De live tv-uitzending van de tweede manche is om 17u00 te zien. Deze race is ook weer per livestream te zien bij Play Sports, Eurosport en de NOS.

Op zondag 26 mei staan er ook andere prachtige evenementen in gemotoriseerde sporten op de kalender: de middag wordt de F1 Grand Prix van Monaco 2019 verreden. Op die avond wordt in Amerika de Indy 500 van 2019 verreden. Ook die twee autoraces zijn op 26 mei live op tv en op het internet via een livestream te zien.

9 juni: GP Rusland 2019 live

De MXGP van Rusland 2019 wordt verreden op zondag 9 juni. Bij de MXGP in Rusland maakt Jeffrey Herlings, na veel blessureleed, zijn comeback op het hoogste niveau. Deze motorcross wordt weer live op tv uitgezonden door de zender Play Sports 2. De eerste manche van de MXGP van Rusland is op 9 juni om 13u00 live te zien. De tweede manche is op die middag live te zien om 16u00. Deze race is op 9 juni ook weer per livestream te zien bij onder meer Play Sports, NOS Studio Sport en de Eurosport Player.

Op zondag 9 juni 2019 zijn er ook weer veel andere interessante sportevenementen live op tv en online via de livestream te bekijken, waaronder de Formule 1 GP van Canada 2019.

16 juni: GP Letland 2019 live

Op zondag 16 juni wordt de MXGP van Letland verreden. Deze race is ook weer live op tv te volgen bij Telenet Play Sports. Hun live tv-uitzendingen van de MXPG van Letland vinden plaats op de zender Play Sports 2. De eerste manche begint om 13u00. De tweede manche begint om 16u00. Ook kan men op 16 juni de MXGP van Letland weer volgen per livestream bij onder meer NOS Studio Sport, Play Sports en de Eurosport Player. De MXGP van Letland wordt verreden in Kegums.

23 juni: GP Duitsland 2019 live

Op zondag 23 juni wordt de MXGP van Duitsland verreden. Ook deze wedstrijd is weer live op tv te zien bij Telenet Play Sports. Hun live tv-uitzendingen van de MXGP Duitsland vinden plaats op de zender Play Sports 2. De live tv-uitzending van de eerste manche begint op zondag 23 juni om 14u00. De tweede manche van de MXGP Duitsland begint op die middag om 17u00. Deze race is ook weer online per livestream te volgen bij de NOS, Play Sports en Eurosport. De gratis livestream van de eerste manche begint bij de NOS (NPO) om 14u15. De gratis livestream van de tweede manche van de MXGP van Duitsland begint bij die Nederlandse publieke omroep om 17u15.

Op die middag van zondag 23 juni 2019 staat er ook een ander interessant evenement op het programma voor liefhebbers van gemotoriseerde sporten: de Formule 1 GP van Frankrijk 2019 is op die middag live te volgen op tv en per livestream, bij onder meer Play Sports, Ziggo Sport en RTL Deutschland.

7 juli: GP Indonesië (in Pangkal Pinang) live

Op zondag 7 juli wordt de MXGP van Indonesië verreden. Vanwege het tijdsverschil tussen Indonesië en Europa, zijn deze wedstrijden voor de kijkers in Nederland en België op de zondagochtend te zien (en dus niet op de zondagmiddag, zoals de meeste overige wedstrijden van het WK motorcross). De manches van de MXPG van Indonesië zijn live op tv te zien op de zender Play Sport 1 om 8u00 's ochtends en om 11u00 's ochtends. Ook kan men deze manches van de MXGP Indonesië per livestream bekijken bij onder meer NOS Studio Sport, Play Sports en Eurosport.

14 juli: GP Azië live (Semarang)

In Indonesië wordt op zondag 14 juli de GP van Azië verreden. Vanwege het tijdsverschil is deze wedstrijd in België en Nederland 's ochtends live te zien. Bij Play Sports begint de live tv-uitzending van de eerste manche van de MXGP om 8u00, de tweede manche begint bij hen om 11u00. De MXGP van Azië in Semarang (Indonesië) is online per livestream te zien bij onder meer Play Sports, de Eurosport Player en NOS Studio Sport. Later op die middag van 14 juli kunnen raceliefhebbers overigens ook live op tv en per livestream genieten van de Formule 1 GP van Groot-Brittannië 2019 op Silverstone.

28 juli: GP Tsjechië live (Loket)

Op zondag 28 juli wordt in Loket de MXP van Tsjechië verreden. De live tv-uitzending van de eerste manche begint om 14u00 op Play Sports 2. De live tv-uitzending van de tweede manche van de MXGP Tsjechië begint om 17u00. Deze wedstrijd is ook weer per livestream te bekijken bij de NOS, Play Sports en Eurosport. Op de middag van 28 juli kunnen raceliefhebbers ook live op tv en per livestream kijken naar de Formule 1 GP van Duitsland 2019.

4 augustus: GP België live (Lommel)

Op zondag 4 augustus wordt in Lommel de GP van België verreden. Deze Grote Prijs van België is live op tv te zien bij Play Sports. De eerste manche van de MXGP van België in Lommel is op Play Sports 2 live te zien om 14u00. De tweede manche van de wedstrijd in Lommel is op die zender live te zien om 17u00. Men kan de MXGP van België te Lommel ook online via een livestream bekijken bij onder meer Play Sports, Eurosport en de NOS. Op die middag van 4 augustus kunnen racefans overigens bij diverse zenders ook live op tv en online via een livestream genieten van de Formule 1 Grand Prix van Hongarije 2019.

18 augustus: GP Italië live (Imola)

Op zondag 18 augustus 2019 wordt de MXGP van Italië gehouden. Deze motorcross vindt plaats in Imola. De GP van Italië is live op tv te zien op de zender Play Sports 3. De eerste manche is op zondag 18 augustus te zien om 14u00, de tweede manche is op die zender live te zien om 17u00. Deze motorcross is ook weer online via een livestream te volgen bij onder meer Eurosport, NOS Studio Sport en Play Sports.

25 augustus: GP Zweden live (Uddevalla)

De Grote Prijs van Zweden wordt verreden op zondag 25 augustus 2019. Dit evenement wordt gehouden in Uddevalla. De MXGP van Zweden kan men in België live op tv zien op de zender Play Sports 3. De eerste manche van de MXGP is op zondag 25 augustus te zien om 14u00. De tweede manche is op die zender live te zien om 17u00. In Nederland kan men de eerste manche live op tv zien op de zender NPO1 vanaf circa 14u10. De MXGP van Zweden is ook weer online via een livestream te volgen bij onder meer Eurosport, Play Sports en NOS Studio Sport.

8 september: GP Turkije live (Afyonkarahisar)

Op zondag 8 september wordt de GP Turkije gehouden in Afyonkarahisar. De MXPG van Turkije is weer live op tv te zien bij Telenet Play Sports (de eerste en tweede manche). Bij de NOS is op zondagmiddag alleen de eerste manche live op tv te zien (op NPO1). Men kan de eerste en tweede manche van dit evenement weer per livestream zien bij onder meer de NOS en Play Sports. De eerste manche van de MXPG van Turkije begint op 8 september om 13u00. De tweede manche van de MXGP van Turkije begint op die zondag om 16u00. Op die zondagmiddagmiddag kan men als racefan overigens ook live op tv en per livestream kijken naar de Formule 1 GP van Italië op Monza.

15 september: GP China live (Mantova)

Op zondag 15 september wordt de GP China 2019 verreden in Mantova. Vanwege het tijdsverschil met China is deze wedstrijd in Europa op zondagochtend live te zien. Bij Play Sports zendt men om 7u00 de eerste manche live op tv uit en om 10u00 de tweede manche. Bij de NOS kan men deze manches via een gratis livestream in Nederland bekijken.

29 september: Motocross of Nations in Assen live

Op zondag 29 september wordt het seizoen afgesloten met de Motocross of Nations. Dit evenement vindt plaats in Assen. Het is in België live op tv en per livestream te zien bij Play Sports. In Nederland zendt de NOS de Motocross of Nations uit via een gratis livestream op hun site. De manches van de Motocross of Nations beginnen om 13u00, 14u30 en 16u00. Op diezelfde middag kunnen racefans ook via op tv of via een livestream kijken naar de Formule 1 GP van Rusland 2019.

Livestream MXGP: NOS, Eurosport en Play Sports

Livestream MXGP

De wedstrijden van het WK motorcross zijn in 2019 weer live op het internet te bekijken via diverse livestreams. Met zo'n livestream kan men de wedstrijden van de MXGP bekijken op een smartphone of computer.

België: Livestream Play Sports

De manches van de MXGP zijn online te volgen via een livestream van Telenet Play Sports. Hun livestream begint tegelijkertijd met hun live tv-uitzendingen. Om die livestream te kunnen bekijken, dient men echter wel een abonnement op die dienst te hebben. Wanneer men geen vast abonnement heeft, kan men alsnog een livestream van de MXGP bij hen bekijken door via de Telenet Play Sports Go App een dagpas of weekendpas te kopen.

NOS livestream

De manches van de MXGP worden in Nederland per livestream uitgezonden op de website van de NOS. Ook kan men deze livestream vinden via de NOS-app. Het is een gratis livestream. van de MXGP Voor de gratis stream van de NOS geldt overigens wel dat deze livestream geo-rectricted is. Dit houdt in dat men de livestream van de NOS officieel alleen in Nederland kan bekijken. Voor andere landen is de livestream van de MXGP-races op hun site 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Livestream Eurosport

Ook Eurosport biedt een livestream aan bij het WK motorcross. Hun livestream van de races bevindt zich op de Eurosport Player App. Zij zenden per livestream niet alleen de wedstrijden van de MXGP live uit op hun Eurosport Player. Ook heel wat wedstrijden van de klasse MX2 zijn per livestream bij hen te zien. Om de livestream van Eurosport te bekijken dient men echter wel een abonnement op de Eurosport Player te hebben. Verder is het WK motorcross online ook te volgen via diverse internationale livestreams met Engelstalig commentaar. Die zijn onder meer te vinden bij de websites van Motorsport Tv en MX-GP Tv.

Livestream Sporza? In 2019 niet

Jarenlang werd alle wedstrijden van de MXGP in België ook uitgezonden via een gratis livestream van Sporza. Op elke wedstrijddag was die gratis livestream te vinden op hun site. (Deze gratis livestream was overigens wel geo-restricted. Buiten België mocht men deze gratis livestream niet bekijken.) Helaas is Sporza met ingang van 2019 ermee gestopt om van elke wedstrijd in de MXGP een gratis livestream aan te bieden op hun site. Belgische liefhebbers van motorcross moeten dus voortaan voor een livestream terecht bij Telenet Play Sports.

Livestream gemotoriseerde sporten: MotoGP en Formule 1

Naast het motorcrossen van de MXGP, zendt Eurosport in het seizoen 2019 ook de wegracen van de MotoGP uit op tv en per livestream. De openingswedstrijd van het MotoGP-seizoen vindt in maart plaats in Qatar. Het Formule 1-seizoen 2019 is in België live op tv en per livestream te volgen bij Play Sports. In Nederland is het Formule 1-seizoen 2019 live op tv en via de livestream te bekijken bij Ziggo Sport. Daarnaast kan men in beide landen de Formule 1 volgen via een livestream op de F1 Tv Pro-app.

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van Duitsland 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Duitsland 2019, live op tv en livestreamOp zondag 28 juli 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Duitsland verreden. Deze race wordt gehouden op het circuit van…
Schaatsen live op tv en livestream, de kalender 2019-2020Schaatsen live op tv en livestream, de kalender 2019-2020Schaatsen is de populairste wintersport in Nederland. Daarom wordt er in het seizoen 2019-2020 weer veel schaatsen live…
New York Marathon 2019 - live op tv en livestreamNew York Marathon 2019 - live op tv en livestreamOp zondag 3 november 2019 wordt de marathon van New York gehouden. Dit is de 49e editie van de TCS New York City Maratho…
Formule 1: GP van Monaco 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Monaco 2019, live op tv en livestreamOp zondag 26 mei 2019 wordt de Grand Prix van Monaco verreden. Dit is de 77e editie van deze legendarische race. De GP v…
Formule 1: GP Groot-Brittannië 2019, live tv en livestreamFormule 1: GP Groot-Brittannië 2019, live tv en livestreamOp zondag 14 juli 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië verreden. Dit is de 74e editie van de British…
Bronnen en referenties
 • http://www.mxgp-assen.com/interface/pdf/2017MXGP_TIMESCHEDULE.pdf
 • http://www.mxgp-assen.com/meer/171/Commissaris+van+de+Koning+stort+eerste+zand
 • http://www.mxgp-tv.com/user/login?redirect_url=%2Fmxgp-mx2
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_FIM_Motocross_World_Championship
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Motocross_World_Championship
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Herlings

Reageer op het artikel "WK Motorcross: MXGP kalender 2019, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-09-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!