MotoGP live op tv en livestream: kalender 2020

MotoGP live op tv en livestream: kalender 2020 Het seizoen van de MotoGP gaat in 2020 vanwege het coronavirus pas op 19 juli van start. De races van de MotoGP zijn live op tv te bekijken. Ook veel vrije trainingen en kwalificatiesessies van de MotoGP zijn live te zien op tv. Daarnaast is het seizoen 2020 van de MotoGP ook weer uitgebreid online te volgen via livestream.

Geschiedenis: het WK wegrace (motorsport)

In de eerste helft van de twintigste eeuw was de motorsport in veel landen al een populaire sport. Beroemde evenementen waren in die periode onder meer de TT van Man en de Grand Prix des Nations op Monza. In Nederland werd ook al vanaf 1925 de TT van Assen verreden. Er werd in die tijd jaarlijks een EK motorracen gehouden: het Grand Prix Motorcycle Racing European Championship. Dit EK werd verreden op wisselende locaties. Zo werd het in 1926 gehouden op Spa-Francorchamps, in 1927 vond deze wedstrijd plaats op de Nürnburgring en in 1934 werd dit EK verreden in Assen.

Introductie WK wegrace

In de periode voor de Tweede Wereldoorlog bestond er nog niet een mondiale, overkoepelende wedstrijdserie. Daar kwam in 1949 verandering in. Met ingang van dat jaar werd een officieel WK motorracen georganiseerd door de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme). In dat eerste seizoen bestond het WK uit een reeks van zes evenementen. Per Grand Prix werd er in die begintijd gestreden in vijf raceklassen: de 125cc, 250cc, 350cc, 500cc en de zijspannen.

Het tijdperk van de 500cc (1949-2001)

Van deze raceklassen was de 500cc decennialang de officiële koningsklasse. De succesvolste coureur uit de historie van de 500cc is Giacomo Agostini. Hij won het WK in die klasse acht keer. Van 1966 tot en met 1972 werd hij zeven keer op rij wereldkampioen. Zijn achtste wereldtitel behaalde deze Italiaan in 1975.

De introductie van de MotoGP

In 2001 vond er een grote hervorming plaats in de wereld van het motorracen. Al enige tijd waren de grote motormerken van mening dat de 500cc als koningsklasse technisch gezien geen goede afspiegeling was van de ontwikkelingen die in de tussenliggende jaren op de commerciële markt hadden plaatsgevonden. De motorfabrikanten kwamen daarom met de organiserende bond FIM overeen, dat ze voortaan met zwaardere motoren (tot maximaal 990cc) mochten deelnemen aan de koningsklasse. Daarom werd de benaming van de koningsklasse veranderd van 500cc in MotoGP. Ook de overige klassen kregen andere namen. Zo werd de 250cc veranderd in Moto2 en de 125cc in Moto3.

Sindsdien zijn de technische regelementen diverse malen herzien. Zo werd in 2007 het maximum in de koningsklasse verlaagd naar 800cc. In 2012 werd het verhoogd naar 1000cc. Deze wijzigingen hadden geen effect op de naamgeving van de koningsklasse, dat bleef de MotoGP. Dit is dus sindsdien de vaste naam van deze onbetwiste koningsklasse van het motorracen op de weg, zoals Formule 1 de vaste benaming is van de koningsklasse van het autoracen en MXGP de vaste naam is van de koningsklasse van het motorcrossen

Erelijst MotoGP

De succesvolste coureur uit de historie van de MotoGP is Valentino Rossi. Zes keer won hij de wereldtitel in de MotoGP. Daarnaast was hij in 2001 ook de laatste wereldkampioen in de 500cc. In totaal heeft hij dus zeven wereldtitels behaald in de koningsklasse van het motorracen. Een andere grootheid uit de MotoGP is de Spanjaard Marc Marquez. Hij werd zes keer de wereldtitel in deze klasse: 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 en 2019. Diens landgenoot Jorge Lorenzo pakte drie keer deze titel: 2010, 2012 en 2015. De Australiër Casey Stoner won de titel twee keer: in 2007 en 2011. In 2006 won de Amerikaan Nicky Hayden de wereldtitel MotoGP.

Kalender MotoGP in het seizoen 2020

Hieronder vindt u de kalender van het WK motorracen 2020. Bij elk evenement op deze kalender worden er WK-wedstrijden verreden in de raceklassen MotoGP, Moto2 en Moto3. (Daarnaast staat er bij een beperkt aantal evenementen ook een wedstrijd op de kalender in de experimentele klasse voor elektrische motoren: de MotoE.)

GP Qatar op 8 maart: geen MotoGP, wel andere races

(*) Vanwege het coronavirus heeft er een radicale wijziging plaatsgevonden op het programma van het eerste evenement van het sezoen, op 8 maart in Doha: de wedstrijd van de koningsklasse, de MotoGP, is afgelast. Dit komt doordat diverse Italiaanse topcoureurs vanwege het coronavirus niet naar Qatar af mogen reizen. De wedstrijden van diverse andere raceklassen gaan op 8 maart in Doha daarentegen wel door.

Herziene kalender vanwege coronavirus

Oorspronkelijk had de kalender 20 wedstrijden. Vanwege het coronavirus moesten veel races van de kalender geschrapt worden. Op 11 juni werd er een 'herziene, voorlopige kalender' gepresenteerd. Op die nieuwe kalender staat 13 races. Diverse andere GP's, die vanwege het coronavirus afgelast werden, hebben nog de hoop om later in het seizoen alsnog een plek op de kalender te mogen krijgen. Zodra die wel bekend zijn, worden die hier gemeld.

TT Assen niet op de nieuwe kalender van 2020

De organisatoren van de TT van Assen hebben reeds aangegeven dat zij in 2020 niet naar een nieuwe datum op de kalender zoeken. Die race staat pas weer in 2021 op de kalender.

Herziene kalender: wedstrijden MotoGP 2020

DatumWedstrijd Winnaar MotoGP
19 juli Jerez, race 1 (Spanje)Fabio Quartararo
26 juliJerez, race 2 (Spanje)Fabio Quartararo
9 augustus Brno (Tsjechië) Brad Binder
16 augustus Spielberg - Red Bull Ring, race 1 Andrea Dovizioso
23 augustus Spielberg - Red Bull Ring, race 2Miguel Oliveira
13 september Misano, race 1 (San Marino) Franco Morbidelli
20 september Misano, race 2 (Emilia)Maverick Vinales
27 september Barcelona (Spanje)Fabio Quartararo
11 oktober Le Mans (Frankrijk) Danilo Petrucci
18 oktober Aragon (Spanje), race 1Alex Rins
25 oktober Aragon (Spanje), race 2
8 november GP Valencia (Spanje), race 1
15 november GP Valencia (Spanje), race 2
22 november GP Portugal op Portimao

Kalender en coronavirus: seizoenen MXGP en Formule 1

De andere grote competities in de gemotoriseerde sporteren, zoals de MXGP (motorcross) en de Formule 1 hebben ook veel wedstrijden op hun kalender moeten schrappen vanwege het coronavirus. Het seizoen van de MXGP begon nog wel in maart, maar in de daaropvolgende maanden moest alles worden afgelast. De MXGP begint waarschijnlijk pas in juli of august. De MXGP-races zijn live te volgen bij onder meer Play Sports (tv en livestream) en de NPO (livestream). In juli begint pas het seizoen van de Formule 1. De eerste Formule 1-race van het seizoen is op 5 juli de Formule 1 GP van Oostenrijk. De Formule 1-wedstrijden zijn onder meer live op tv en via de livestream te volgen Ziggo Sport en Play Sports.

MotoGP live op tv in 2020: Eurosport

Eurosport heeft voor Nederland en België de uitzendrechten (tv en livestream) voor de MotoGP, Moto2 en Moto3. Zij zenden in het seizoen 2020 de wedstrijden en de kwalificaties weer live op tv uit. In de loop van het seizoen wordt hier een schema bijgehouden met alle begintijdstippen van hun live-uitzendingen (tv en livestream) van de trainingen, kwalificaties en races.

MotoGP Qatar live op 8 maart 2020 (Doha)

Op zondag 9 maart staat de GP van Qatar op de kalender. Dit is de openingswedstrijd van het seizoen. Vanwege het coronavirus mogen diverse Italiaanse topcoureurs niet naar Qatar komen en is de MotoGP-wedstrijd afgelast. Diverse andere raceklassen komen in dat weekend echter wel in actie in Doha. Op vrijdag 6 maart worden vanaf 9u45 op Eurosport1 (en de livestream) de trainingen voor deze Grand Prix uitgezonden. Op zaterdag 7 maart worden wederom 's ochtends live de trainingen op tv en livestream uitgezonden. Op zondag 8 maart zijn 's ochtends vanaf 10u30 zijn de warm-ups live op tv en per livestream te bekijken. De races in Doha zijn op die zondagmiddag live te bekijken vanaf 12u55.

MotoGP Jerez (Spanje) live op 19 juli 2020

Op zondag 19 juli staat de eerste MotoGP-wedstrijd na de 'coronabreak' op de kalender. Die race wordt gehouden in Jerez (Spanje). Hoe laat en op welke zender zijn de uitzendingen te zien? Op vrijdag 17 juli zijn de trainingen vanaf 8u55 live op tv te zien bij Eurosport 1 (en op hun livestream). Op zaterdagochtend 18 juli zijn op die zender ook weer trainingen te zien en op die middag kan men bij hen live op tv (Eurosport1) en via de livestream naar de kwalificaties kijken. Op de ochtend van 19 juli 2020 zijn vanaf 8u15 de warm-ups te zien. Vanaf 10u00 kan men live naar de races kijken (te beginnen met de MotoE). Het hoogtepunt van het weekend is natuurlijk de wedstrijd van de koningsklasse MotoGP, waarvan de start om 14u00 live te zien is op televisie en op de livestream van de Eurosport Player.

MotoGP Jerez - Andalusië (Spanje), race 2 live op 26 juli 2020

GP Jerez (Spanje): trainingen live op 24 juli en 25 juli

Op zondag 26 juli staat de tweede MotoGP-wedstrijd in Jerez (Spanje) op de kalender. Hoe laat en op welke zender zijn de live-uitzendingen te zien voor deze GP Andalusië? Op vrijdag 24 juli zijn de trainingen vanaf 8u00 live op tv te zien bij Eurosport 1 (en op hun livestream). Op zaterdagochtend 25 juli zijn op die zender vanaf 8u55 weer trainingen te zien op tv (Eurosport1) en via de livestream

Kwalificatie live op 25 juli, MotoGP Andalusië

Op de middag van zaterdag 25 juli worden de kwalificaties voor de race in Jerez gehouden. Deze kwalificatiesessies zijn ook weer live op tv te zien bij Eurosport1. Eveneens zijn alle kwalificatiesessies voor de motorraces in Jerez op het internet te volgen via de livestream van de Eurosport Player.

26 juli, de wedstrijd: MotoGP Andalusië (tweede race op Jerez)

Op de ochtend van 26 juli 2020 zijn op Eurosport1 vanaf 8u15 live de warm-ups voor de races in Andalusië te zien. Vanaf 10u00 kan men vervolgens live naar de races kijken (te beginnen met de Moto3). Het hoogtepunt van het weekend is natuurlijk de wedstrijd van de koningsklasse MotoGP, waarvan de start om 14u00 live te zien is op televisie en op de livestream van de Eurosport Player.

MotoGP Tsjechië (Brno) live op 9 augustus 2020

Live GP Tsjechië (Brno)

Op zondag 9 augustus staat de MotoGP van Tsjechië op de kalender. Op vrijdag 7 augustus zijn de vrije trainingen op het circuit in Brno (Tsjechië) vanaf 8u00 's ochtends live te zien op Eurosport 1 en de livestream. Op de ochtend van 8 augustus kan men bij hen vanaf 8u30 naar trainingen kijken. Daarna zijn op de zaterdagmiddag de kwalificaties bij hen te zien. Op zondag 9 augustus zijn vanaf 8u30 de warm-ups bij Eurosport live op tv en via de livestream te bekijken. Daarna zijn de races van de GP Tsjechië bij hen te zien. Het hoogtepunt is natuurlijk de MotoGP van Tsjechië, waarvan de live-uitzending op tv en livestream om 13u45 begint.

MotoGP Oostenrijk: Red Bull Ring (Spielberg), 1e race live op 16 augustus

Net als bij de Formule 1, worden ook bij de MotoGP in het seizoen 2020 twee races verreden op de Red Bull Ring in Spielberg (Oostenrijk). De eerste race is op 16 augustus, de tweede race op 23 augustus. Op vrijdag 14 augustus beginnen de vrije trainingen voor de eerste race op de Red Bulle Ring. Vanaf 8u55 kan men die bij Eurosport 1 live op tv en via de livestream bekijken. Op zaterdag 15 augustus zijn vanaf 8u55 de trainingen live op tv en de livestream te zien; daarna volgen op die zaterdagmiddag de kwalificaties op de Red Bull Ring voor de MotoGP van Oostenrijk. Op zondag 15 augustus zijn al vanaf 8u15 de warm-ups op de Red Bull Ring live te bekijken op tv en livestream. Daarna zijn de races op die Red Bull Ring te zien, met als hoogtepunt de MotoGP van Oostenrijk, waarvan de live-uitzending om 13u45 begint.

16 augustus: ook MXG en Formule 1

Liefhebbers van gemotoriseerde sporten kunnen op zondag 16 augustus ook genieten van diverse andere interessante evenementen. Op middag kan men live op tv en per livestream kijken naar de MXGP-seizoen (motorcross) Op die middag wordt ook de Formule 1 GP van Spanje live uitgezonden.

MotoGP Oostenrijk - Styria: 2e race op de Red Bull Ring (Spielberg) op 23 augustus

Op zondag 23 augustus wordt de tweede race gehouden op de Red Bull Ring. Officieel heet deze Oostenrijkse wedstrijd de MotoGP Styria. Op vrijdag 21 augustus kan men al vanaf 8u55 live bij Eurosport1 (en hun livestream) naar vrije trainingen kijken. Op zaterdag 22 augustus zijn ook (vanaf 8u30) de hele ochtend trainingen live op tv (en via de stream) te zien, waarna 's middags de kwalificaties volgen. Op zondag 23 augustus zijn 's ochtends vroeg de warm-ups live te zien en daarna (vanaf 10u55) de races. Het hoogtepunt is de wedstrijd van de MotoGP waarvan de live-uitzending (tv en livestream) om circa 13u30 begint.

23 augustus: ook IndyCar en NASCAR

Op zondag 23 augustus is er meer gemotoriseerde topsport te zien. Op die avond kan men de Indy 500 live op tv en per livestream bekijken, met onder de deelnemers het Nederlandse toptalent Rinus 'VeeKay' (Van Kalmthout). Ook wordt er op die avond live de NASCAR Cup uitgezonden.

MotoGP San Marino (Misano) live op 13 september

Op de kalender van de MotoGP staan twee races in Misano. Deze wedstrijden worden verreden op zondag 13 september en zondag 20 september. Op vrijdag 11 september beginnen de vrije trainingen voor de eerste wedstrijd. Die zijn bij Eurosport vanaf 8u55 op die vrijdagochtend live op tv en via de livestream te volgen. Op zaterdag 12 september zijn diverse trainingen en de kwalificatie weer live op tv en via de livestream bij hen te zien. Op zondag 13 september staat de eerste wedstrijd in Misano op de kalender. Al die races van de GP van San Marino zijn op die dag live op tv en via de livestream bij hen te zien. Hoe laat begint de uitzending van de hoofdrace (de MotoGP van San Marino) op 13 september? Die is vanaf 13u45 te zien op Eurosport 1 en hun livestream. In tegenstelling tot sommige voorgaande jaren krijgt het motorracen dus ook de voorkeur bij die sportomroep op hun hoofdnet boven de Tour de France-etappe (die wel integraal online via hun stream wordt uitgezonden).

Ook in het weekend van 12 en 13 september: Indycar, MXGP en Formule 1

In dat weekend is er op televisie (of via een stream) ook heel veel andere interessante gemotoriseerde sport te bekijken. Zo wordt de Formule 1 GP Toscane op Mugello verreden. Het is voor het eerst dat er een Formule 1-race plaatsvindt op dat circuit, dat nochtans zeer bekend is bij veel motorliefhebbers. In dat weekend vinden er twee races plaats van de IndyCar Series in Mid-Ohio. Daarbij staat ook het Nederlandse toptalent Rinus Veekay (Van Kalmthout) weer aan de start. Ook kan men op 13 september kijken naar een manche van het wereldkampioenschap MXGP.

MotoGP Emilia (Misano) live op 20 september

Op 20 september staat voor de tweede keer in dit seizoen een race in Misano op de kalender. Deze wedstrijd heet officieel de GP Emilia. Op vrijdag 18 september zijn vanaf 8u00 de trainingen live te zien op Eurosport 1 (tv) en via de livestream. Op zaterdag 19 september zijn de trainingen 's ochtend vanaf 8u55 live te zien op Eurosport 1 en hun livestream. Die middag zijn echter de kwalificaties voor de MotoGP Emilia niet live te zien op het hoofdnet (Eurosport 1), maar wel op de abonneezender Eurosport 2 en de livestream. Dit komt men op die zaterdagmiddag live op het hoofdnet de 24 uur van Le Mans uitzendt.

Op zondag 20 september zijn de warm-ups 's ochtends via de livestream te bekijken. Daarna zijn vanaf circa 10u55 alle races live te zien op Eurosport 1 en de livestream. Het hoogtepunt is de MotoGP van Emilia, waarvan de live-uitzending op Eurosport 1 en de livestream om 13u30 begint.

MotoGP Barcelona (Catalunya) live op 27 september

Op zondag 27 september wordt de MotoGP van Catalunya (Catalonië) verreden in Barcelona. Op vrijdag 25 september kan men bij vanaf 8u55 op tv (Eurosport1) en via de livestream naar vrije trainingen kijken. Ook op zaterdag 26 september zijn op tv en via de stream vanaf 8u55 de vrije trainingen te zien, gevolgd door de kwalificaties. De warm-ups zijn op zondag 27 september vanaf 8u30 op tv en via de stream te zien, gevolgd door de races. De race van de MotoGP is op zondagmiddag om 14u30 te zien op Eurosport 1 (tv) en de stream.

Ook in dat weekend: Formule 1 en MXGP

Op 27 september kan men 's middags ook genieten van de Formule 1 GP van Rusland. Eveneens wordt er op die middag door diverse omroepen de MXGP van Lombardije uitgezonden.

MotoGP Frankrijk (Le Mans) live op 11 oktober

Op zondag 11 oktober staat de MotoGP van Le Mans-Frankrijk op de kalender. Raceliefhebbers kunnen op vrijdag 9 oktober vanaf 8u55 live op tv (Eurosport 1) en via de livestream naar de vrije trainingen kijken. Ook op zaterdag zijn er vanaf 8u55 trainingen live te bekijken op tv en via de livestream. Op zaterdagmiddag is de kwalificatie rechtstreeks te zien. De MotoGP heeft op die middag bij Eurosport 1 de voorkeur gekregen boven diverse andere grote evenementen, waaronder de Giro d'Italia. Op de ochtend van zondag 11 oktober zijn de warm-ups op Le Mans live te zien op tv en via de livestream. Op die middag worden de races live uitgezonden, met als hoogtepunt de MotoGP van Frankrijk.

MotoGP Aragon (Spanje) live op 18 oktober

Op zondag 18 oktober staat de GP van Aragon (Spanje) op de kalender. Op vrijdag 16 oktober kan men 's ochtends vanaf 8u55 op Eurosport 1 en via de livestream naar de vrije trainingen kijken. Op zaterdag 17 oktober zijn 's ochtends ook de vrije trainingen op tv en online te zien. De kwalificaties zijn die zaterdagmiddag alleen op de livestream te bekijken.

Races op 18 oktober op abonneezender en online via livestream

Op zondag 18 oktober worden de races van de GP Aragon niet op het hoofdnet (Eurosport 1) te zien, omdat daarop zowel de Giro d'Italia als de Ronde van Vlaanderen worden uitgezonden. De races op het circuit van Aragon zijn echter vanaf 10u55 wel te bekijken op de abonneezender Eurosport 2 en de livestream. Hoe laat is de start van de MotoGP? De MotoGP van Aragon begint op zondag 18 oktober om 14u00. Hoe laat begint de live-uitzending van de MotoGP? De live-uitzending van de wedstrijd in de koningsklasse begint om 13u30 op de abonneezender Eurosport 2 (tv) en op de livestream.

MotoGP op 25 oktober live (tweede race in Aragon): GP Teruel

Op zondag 25 oktober wordt er wederom een race op het circuit in Aragon verreden. De officiële benaming van deze wedstrijd is de MotoGP van Teruel. Op vrijdag 23 oktober zijn de vrije trainingen vanaf 8u30 te bekijken op Eurosport 1 (tv) en via de livestream. Op zaterdag 24 oktober zijn de trainingen en kwalificaties live te zien op de abonneezender Eurosport 2 (tv) en livestream. Op zondag 25 oktober zijn de warm-ups en de races wel op het hoofdnet Eurosport 1 te bekijken (en natuurlijk ook weer online via de stream). Het hoogtepunt van die dag is natuurlijk weer de MotoGP. Hoe laat is die race in de koningsklasse te bekijken? De start is om 14u00, de voorbeschouwing is vanaf 13u30 te bekijken op Eurosport 1 en op de livestream van de Eurosport Player.

Livestream MotoGP 2020

Livestream Eurosport MotoGP

Ook via de livestream van Eurosport kan men de MotoGP in het seizoen 2020 weer live volgen. Alle wedstrijden die op de kalender staan, zijn per livestream te bekijken op de Eurosport Player. Met zo'n stream kan men live naar de MotoGP, Moto2, Moto3 en MotoE kijken op bijvoorbeeld een smartphone, tablet of laptop. Men dient echter wel een betaald abonnement op de Eurosport Player te hebben, om de livestream te kunnen bekijken. Naast de wedstrijden, zijn, ook alle vrije trainingen en kwalificaties van dit WK motorracen per livestream op de Eurosport Player te bekijken

Eurosport Player App

Het kan soms ook gebeuren dat bij een bepaalde MotoGP-race niet alles live op tv kan worden uitgezonden (aangezien bijvoorbeeld een ander groot live tv-evenement uitloopt), maar dan wordt het alsnog wel helemaal live uitgezonden op de livestream van de Eurosport Player. Via de Eurosport Player App heeft men sowieso dagelijks een groot aanbod een sport die men per livestream kan bekijken. Zo kan men per livestream op die applicatie ook naar de wedstrijden van de MXGP (motorcross) kijken, of naar voetbalwedstrijden, of wielerwedstrijden. Daarnaast is het ook mogelijk om op de Eurosport Player App via een stream wedstrijden van de MotoGP terug te kijken die reeds hebben plaatsgevonden.

Livestream MotoGP via Go App (hele EU)

Ook is het mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) op het internet naar de MotoGP-races kijken. Dit is een legaal alternatief waarmee men toch deze races online per livestream kan kijken, wanneer men geen abonnement op de Eurosport Player heeft. Hiermee is het mogelijk om per livestream naar alle tv-zenders uit het standaardpakket te kijken van Ziggo. Zo kan men dus ook alle uitzendingen van Eurosport1 per livestream bekijken. Het is alleen mogelijk om via deze Ziggo Go App naar tv-zenders per livestream te kijken. Uitzendingen van Eurosport die alleen online op de Eurosport Player (livestream) te zien zijn, zijn helaas logischerwijs niet te bekijken via een stream op de Ziggo Go App. Dit is doorgaans echter slechts een beperkt aantal MotoGP-uitzendingen. (Veruit de meeste trainingen, kwalificaties en races zijn live zowel op tv als per livestream bij Eurosport te bekijken (en die zijn dus ook via een stream op de Ziggo Go App te zien). Een andere interessante optie van de Ziggo Go App is, dat men hiermee niet alleen per livestream naar de MotoGP kan kijken, maar dat men per stream ook de uitzendingen later terug kan kijken. Elke livestream van de Ziggo Go App is in de hele Europese Unie te bekijken. Men kan hiermee dus ook op vakantie in een ander EU-land via de livestream naar de MotoGP kijken. De Go App is een gratis bonus die iedereen kan gebruiken die digitale tv bij Ziggo heeft. Voor abonnees van Ziggo is dit in de praktijk dus een gratis livestream van de MotoGP, althans bij de races die op het hoofdnet van de sportomroep worden uitgezonden.

Livestream iTV-app

Voor klanten van KPN is het mogelijk om de races via een livestream op de iTV-app te bekijken. Via die app kunnen klanten met een abonnement op interactieve tv per livestream naar een groot aantal tv-zenders kijken. Tot de zenders in het standaardpakket die men per livestream kan bekijken, behoort Eurosport1. Zo kan men via die app dus als klant van Interactieve Tv bij KPN, zonder aanvullend abonnement te hoeven kopen (dus in de praktijk 'gratis'), het merendeels van de races en trainingen van dit seizoen per livestream bekijken. Zo'n livestream kan men in de hele EU gebruiken. De iTV-app is overigens vooral geschikt voor mensen die televisie willen bekijken via een livestream op een smartphone. Klanten van KPN die een livestream van een tv-zender, zoals Eurosport, liever op een desktop computer willen bekijken, hebben een alternatief. Zij kunnen zo'n livestream bekijken via de site van Interactieve Tv bij KPN. Wie op die site inlogt, kan zo'n livestream ook in de hele EU bekijken (net als het geval is bij de iTV-applicatie).

Livestream MotoGP op NLziet? Neen

Naast de Ziggo Go App is er ook een andere app in opmars, waarmee men per livestream naar tv kan kijken: NLziet. Is het ook mogelijk om met NLziet per livestream naar de MotoGP te kijken? Neen, er is op die app geen livestream van de MotoGP-races beschikbaar. Eurosport heeft namelijk de exclusieve uitzendrechten (tv en livestream) van de MotoGP in Nederland en deze zender behoort niet tot de mediabedrijven die meewerken aan de NLziet-applicatie. Er is dus geen livestream van deze sportzender op die app te vinden. Op de app van NLziet kan men per livestream alleen kijken naar zenders van Kijk (Talpa Broadcasting), NPO Start en RTL XL. Bij die zenders is de MotoGP niet live te zien.

Lees verder

© 2018 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: PSV-Granada CF, live tv en livestreamVoetbal 2020: PSV-Granada CF, live tv en livestreamOp donderdag 22 oktober 2020 wordt de wedstrijd PSV-Granada CF gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de Eu…
Formule 1: GP Emilia-Romagna Imola 2020 live tv & livestreamFormule 1: GP Emilia-Romagna Imola 2020 live tv & livestreamOp zondag 1 november 2020 wordt de Formule 1 GP van Emilia verreden in Imola (Italië). De race vindt plaats op het Autod…
Veldrit: Ambiancecross Dendermonde 2020 live tv & livestreamVeldrit: Ambiancecross Dendermonde 2020 live tv & livestreamOp zondag 27 december 2020 wordt de 'Charles Ambiancecross' verreden. Het parcours van deze veldrit bevindt zich in Dend…
Giro Rosa 2020: stream, startlijst en parcoursGiro Rosa 2020: stream, startlijst en parcoursOp vrijdag 11 september 2020 begint de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Dit is de belangrijkste rittenkoers…

Formule 1: GP Spanje 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP Spanje 2020, live op tv en livestreamOp zondag 16 augustus 2020 wordt de Formule 1 GP van Spanje verreden. Deze Grand Prix vindt plaats op het Circuit de Cat…
Dodelijke ongelukken tijdens de Dakar Rally 1978 - 2020Dodelijke ongelukken tijdens de Dakar Rally 1978 - 2020De Dakar Rally is een woestijnrally voor auto's, vrachtwagens, quads en motoren. De rally die ook bekend is onder de naa…
Bronnen en referenties
  • https://www.racesport.nl/motogp/eurosport-licht-op-groen-nieuw-motogp-seizoen/
  • https://www.gpupdate.net/nl/klasses/4/motogp/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/MotoGP
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_wereldkampioenen_wegrace
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschap_wegrace

Reageer op het artikel "MotoGP live op tv en livestream: kalender 2020"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 18-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!