InfoNu.nl > Sport > Racesport > Formule 1: GP van Duitsland 2019, live op tv en livestream

Formule 1: GP van Duitsland 2019, live op tv en livestream

Formule 1: GP van Duitsland 2019, live op tv en livestream Op zondag 28 juli 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Duitsland verreden. Deze race wordt gehouden op het circuit van Hockenheim. Het is de 78e editie van de Grote Prijs van Duitsland. Men kan deze Formule 1-race in 2019 wereldwijd live op tv bekijken. Ook is het mogelijk om deze Grote Prijs van Duitsland online te volgen via een livestream.

Historie: Grand Prix van Duitsland

De eerste editie van de Grote Prijs van Duitsland vond plaats in 1926. Dat jaar ging de zege naar de Duitser Rudolf Caracciola. In die oertijd bestond er nog geen officieel wereldkampioenschap Formule 1. In 1950 werd het eerste officiële WK Formule 1 gehouden. In dat eerste jaar was de Duitse Grand Prix nog geen onderdeel van dat WK. Met ingang van 1951 werd het echter wel opgenomen in het officiële wereldkampioenschap Formule 1. In de daaropvolgende decennia groeide deze race uit tot één van de grootste GP's van de Formule 1-kalender.

In de periode rondom het jaar 2000 was de Formule 1 extreem populair in Duitsland, mede dankzij de successen van Michael Schumacher. Er werden in die tijd vaak zelfs twee Formule 1 GP's per seizoen in Duitsland verreden. De ene droeg dan de naam GP van Duitsland en werd in die tijd doorgaans verreden op Hockenheim. De andere droeg in deze periode vaak de naam GP van Europa en vond doorgaans plaats op het circuit van de Nürnburgring.

Hoewel Duitsland ook na het afscheid van Schumacher een erg succesvol land bleef in de Formule 1, met sterren zoals Sebastian Vettel en Nico Rosberg, daalde de populariteit van deze sport bij het Duitse publiek op den duur duidelijk. Door organisatorische conflicten en financiële problemen, was het zelfs enige tijd onduidelijk of de Grand Prix van Duitsland nog wel toekomst zou hebben. In 2015 en 2017 werd de race niet verreden. In 2018 keerde de GP van Duitsland toch weer terug op de kalender. Ook in 2019 wordt de F1 Grand Prix van Duitsland weer verreden.

Erelijst GP Duitsland

Wie zijn de succesvolste coureurs uit de historie van de GP van Duitsland? Anno 2019 staat de Duitser Rudolf Caracciola (1901-1959) op de eerste plek in de ranking van coureurs met de meeste zeges in deze Grand Prix. Hij won deze wedstrijd zes keer. Michael Schumacher en Lewis Hamilton wonnen deze race vier keer.

Circuit GP Duitsland

Die eerste editie van de GP van Duitsland werd in 1926 georganiseerd in Berlijn, op het circuit 'AVUS Berlin'. Met ingang van 1927 was jarenlang de Nürnburgring de vaste locatie van de GP van Duitsland. In de jaren zeventig verhuisde de GP van Duitsland naar de Hockenheimring. Met ingang van 2008 was het de bedoeling dat Hockenheim en de Nürgburgring beiden om het andere jaar de GP van Duitsland zouden gaan organiseren. Hockenheim in de even jaren, Nürnburgring in de oneven jaren. Dat is enkele jaren goed gegaan, maar wegens organisatorische problemen kon de Nürburgring in 2015 en 2017 de GP van Duitsland niet organiseren. Daarom is sinds 2018 de Hockenheimring weer de vaste locatie van de GP van Duitsland.

Formule 1 in het seizoen 2019

Op de kalender van het Formule1-seizoen 2019 staan 21 GP's. De Grand Prix van Duitsland is de elfde race van dit seizoen. De twaalfde race is de Grand Prix van Hongarije die verreden wordt op zondag 4 augustus 2019.

Programma GP Duitsland 2019

Vrijdag 26 juli 2019

 • 11u00-12u30: 1e vrije training
 • 15u00-16u30: 2e vrije training

Zaterdag 27 juli 2019

 • 12u00-13u00: 3e vrije training
 • 15u00-16u00: kwalificatie voor de GP van Duitsland

Zondag 28 juli 2019

 • 15u10: start van de GP van Duitsland

Live op tv: F1 Grand Prix van Duitsland 2019

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

In Nederland wordt de Duitse Grand Prix live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Bij hen zijn alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race live op tv te zien. Hun live tv-uitzendingen van de GP Duitsland 2019 vinden plaats op de zender Ziggo Sport (kanaal 14). Die zender is voor iedereen die een abonnement op digitale tv bij Ziggo heeft 'gratis' te bekijken. Mensen die bij een andere tv-provider een abonnement hebben, dienen een aanvullend abonnement te nemen op het sportzenderpakket van Ziggo Sport Totaal om deze Nederlandse Formule 1-uitzendingen live op tv te kunnen zien. Abonnees van dit pakket kunnen de live-uitzendingen bekijken via het kanaal Ziggo Sport Select.

Uitzendschema: GP Duitsland 2019 bij Ziggo Sport 14 (live tv en livestream)

 • Vr. 26 juli om 10u55: live de 1e vrije training van de GP Duitsland op tv en livestream
 • Vr. 26 juli om 14u55: live de 2e vrije training op tv en livestream
 • Vr. 26 juli om 22u30:Talkshow Formule 1 Café live op tv en livestream
 • Za. 27 juli om 11u55: live de 3e vrije training op tv en livestream
 • Za. 27 juli om 14u15: live de kwalificatie van de GP Duitsland op tv en livestream
 • Zo. 28 juli om 14u00: Voorbeschouwing op F1 GP van Duitsland 2019 op tv en livestream
 • Zo. 28 juli om 15u10: start GP Duitsland 2019 live op tv en livestream

Live op tv in België: kwalificatie en race

In België kan men live naar deze Duitse Grand Prix kijken bij Telenet Play Sports. Zij zenden bij de 'F1 German Grand Prix 2019' niet de vrije trainingen live uit, maar wel de kwalificatie en de race. Men dient een abonnement te hebben om hun live-uitzendingen op tv te kunnen bekijken. De live-uitzending van de kwalificatie begint bij hen op 27 juli om 14u45 op Play Sports 1. Op zondag 28 juli begint de live tv-uitzending van de race op Hockenheim om 14u45 op de zender Play Sports 3.

Live op tv in Duitsland: kwalificatie en race

De Grand Prix van Duitsland is in 2019 ook weer live op tv te zien bij RTL Deutschland. Deze zender is ook populair bij veel Vlaamse en Nederlandse fans van de Formule 1. Het biedt degenen die geen abonnement op Ziggo of Play Sports hebben, toch de mogelijkheid om 'gratis' naar de F1 GP van Duitsland te kijken.

Livestream GP Duitsland 2019

Livestream Ziggo Sport Totaal

De officiële Nederlandse livestream van de GP Duitsland 2019 wordt geproduceerd door Ziggo Sport Totaal. Met hun livestream op de Ziggo Sport Go App kan men de race op een computer of smartphone bekijken. Niet alleen kan men via deze app per livestream de reguliere live tv-uitzending van Ziggo Sport 14 bekijken. Ook kan men per livestream op die app naar extra kanalen kijken, waarop men bijvoorbeeld de live timing of 'on board-beelden' kan volgen. Men dient wel een abonnement op die dienst te hebben om deze livestream van Ziggo Sport Totaal te kunnen bekijken. Indien men echter geen abonnement heeft maar toch via deze app per livestream naar de Duitse Grand Prix wil kijken, dan kan men voor enkele euro's deze stream kopen.

Livestream Ziggo Go

Daarnaast is het mogelijk om de race via een livestream te bekijken op de Go App (online tv). Deze app biedt de mogelijkheid om online (per livestream) naar tv te kijken. Zo kan men dus ook op de middag van zondag 28 juli 2019 naar de Duitse Grand Prix kijken. Dit product van VodafoneZiggo is beschikbaar voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo. Op deze dienst kan men als klant van Ziggo per livestream kijken naar dezelfde zenders als men op tv kan kijken. Indien men dus een standaardabonnement heeft (en geen aanvullend pakket), dan kan men op deze app alleen per livestream de reguliere live tv-uitzendingen van Ziggo Sport 14 en RTL Deutschland bekijken. (Men heeft dan dus niet die extra opties van een livestream op de Ziggo Sport Totaal Go App.) Als klant van digitale tv bij Ziggo hoeft men echter niet bij te betalen om deze app te kunnen gebruiken, voor hen is dit in principe dus een 'gratis livestream' van de GP Duitsland 2019. Indien men echter een aanvullend abonnement heeft met het zenderpakket van Ziggo Sport Totaal, dan kan men ook op deze Go App de extra kanalen bekijken (met live timing, 'on board'-beelden, enzovoort). De livestream van de Go App is in de hele EU te gebruiken. Dit is dus heel handig voor Ziggo-klanten die eind juli op vakantie zijn in een EU-land en graag toch in het buitenland via een Nederlandstalige livestream naar de verrichtingen van Max Verstappen in deze Grand Prix willen kijken. Via die Go App kan men niet alleen per livestream deze Duitse race kijken, men kan daarop een week lang ook de uitzending van de Grand Prix via een stream terugkijken.

Livestream Play Sports (EU): kwalificatie en race

Er wordt ook een livestream door Telenet Play Sports verzorgd van de Formule 1 Grand Prix van Duitsland 2019 op zondag 28 juli 2019. Bij Play Sports zendt men de kwalificatie en de race per livestream uit. De vrije trainingen van de Grand Prix van Duitsland 2019 zijn niet bij hen per livestream te bekijken. De livestream van de kwalificatie begint op 27 juli om circa 14u55. De livestream van de race begint op zondag 28 juli om circa 14u45. Hun livestream is op de Play Sports Go App in de hele EU te bekijken. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient een abonnement op Play Sports te hebben om die livestream van de GP Duitsland te kunnen bekijken. Indien men geen vast abonnement op deze dienst wil nemen, kan men een abonnement voor één dag op hun livestream nemen (dagpas). Men kan echter ook kiezen voor een abonnement van één weekend op hun livestream (weekendpas).

Livestream F1 Tv Pro

Daarnaast kan men in België en Nederland de 'German Grand Prix' op een livestream van F1 Tv Pro bekijken. Dit is een livestream met Engelstalig commentaar. Is dit een gratis stream? Neen, men dient een betaald abonnement (Pro) te hebben op die dienst, om deze livestream van F1 Tv te kunnen bekijken.

Sport live op 28 juli 2019

Op zondag 28 juli zijn er ook diverse andere mooie sportevenementen live op tv (en online via een livestream) te bekijken. Bij de NOS, Sporza en Eurosport zendt men die dag de slotetappe van de Tour de France live op tv uit. Voor kijkers uit Nederland is er een gratis livestream van die wedstrijd te vinden bij de NPO. Bij Sporza is er op 28 juli een gratis livestream van die wedstrijd te vinden voor de kijkers uit België. Ook Eurosport biedt een stream aan bij die wedstrijd, maar die is niet gratis; hiervoor dient men een abonnement te hebben voor de Eurosport Player.

Ook wordt op die middag van zondag 28 juli 2019 de MXGP van Tsjechië verreden. Die motorcross is in Vlaanderen live op tv te zien bij Play Sports. Ook kan men via de Play Sports Go App in de gehele EU per livestream naar die race kijken. Men dient wel een abonnement op die app te hebben om die stream te kunnen bekijken. In Nederland wordt deze wedstrijd via een gratis livestream uitgezonden. Die gratis livestream van deze race bevindt zich op zondag 28 juli op de site van de NPO.

Uitslag GP Hongarije 2019

 1. Max Verstappen (Ned) Red Bull Racing
 2. Sebastian Vettel (Dui) Ferrari
 3. Daniil Kvijat (Rus) Toro Rosso
 4. Lance Stroll (Can) Racing Point Force India
 5. Carlos Sainz (Spa) McLaren
 6. Alexander Albon (Tha) Toro Rosso
 7. Romain Grosjean (Fra) Team Haas
 8. Kevin Magnussen (Den) Team Haas
 9. Lewis Hamilton (UK) Mercedes
 10. Robert Kubica (Pol) Williams

Volgende race: GP Hongarije op 4 augustus

Wat is na de Grand Prix van Duitsland de volgende Formule 1-race waarvan de racefans live op tv en online per livestream kunnen genieten? Dat is de Formule 1 Grand Prix van Hongarije 2019, die verreden wordt op zondag 4 augustus.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP Groot-Brittannië 2019, live tv en livestreamFormule 1: GP Groot-Brittannië 2019, live tv en livestreamOp zondag 14 juli 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië verreden. Dit is de 74e editie van de British…
Formule 1: GP Mexico 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP Mexico 2019, live op tv en livestreamOp zondag 27 oktober 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Mexico verreden. Deze race vindt plaats op het 'Autodromo He…
Formule 1: GP van Oostenrijk 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Oostenrijk 2019, live op tv en livestreamOp zondag 30 juni 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk verreden. Deze wedstrijd vindt plaats op de Red Bull…
Formule 1: GP van Canada 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Canada 2019, live op tv en livestreamOp zondag 9 juni 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Canada verreden. Deze wedstrijd vindt plaats op het Circuit Gill…
Formule 1: GP van Frankrijk 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Frankrijk 2019, live op tv en livestreamOp zondag 23 juni wordt de Formule 1 GP van Frankrijk 2019 verreden. Dit is de 88e editie van deze Grand Prix. Deze race…
Bronnen en referenties
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_wereldkampioenen_Formule_1
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Hockenheimring
 • https://en.wikipedia.org/wiki/German_Grand_Prix
 • https://f1tv.formula1.com/en/faq
 • https://www.gpupdate.net/nl/kalender/292/formule-1-kalender-2019/

Reageer op het artikel "Formule 1: GP van Duitsland 2019, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 30-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!