InfoNu.nl > Sport > Racesport > Formule 1: GP Groot-Brittannië 2019, live tv en livestream

Formule 1: GP Groot-Brittannië 2019, live tv en livestream

Formule 1: GP Groot-Brittannië 2019, live tv en livestream Op zondag 14 juli 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië verreden. Dit is de 74e editie van de British Grand Prix. Deze autorace vindt plaats op het circuit van Silverstone. De GP van Groot-Brittannië 2019 is wereldwijd live op tv te zien. Ook kan men deze British Grand Prix online via een livestream volgen.

Geschiedenis: GP van Groot Brittannië

De eerste wedstrijd die officieel de British Grand Prix heette, werd gehouden in 1926. Ook in 1927 werd er een British Grand Prix gehouden. Daarna verdween deze race voor jaren van de kalender. Pas in 1948 werd er weer een British Grand Prix georganiseerd. Sindsdien heeft deze wedstrijd elk jaar plaatsgevonden. Toen in 1950 het eerste officiële WK Formule 1 werd gehouden, was de British Grand Prix de openingswedstrijd van het seizoen. Sindsdien is deze race altijd een onderdeel gebleven van het wereldkampioenschap Formule 1.

Circuits van de British Grand Prix

De oval van Brooklands

De twee races die in de jaren twintig werden verreden onder de naam 'British Grand Prix', hadden weinig te maken met de latere races onder die naam. Die wedstrijden in 1926 en 1927 vonden plaats in Brooklands op een 'oval' (qua baan vergelijkbaar met de 'oval' van de Indy 500).

Silverstone en Aintree

Toen na ruim twintig jaar (in 1948) de British Grand Prix weer werd georganiseerd, werd Silverstone de thuisbasis van deze wedstrijd. Vanaf midden jaren vijftig tot begin jaren zestig werd de F1 Grand Prix van Groot-Brittannië echter ook enkele keren georganiseerd op het circuit van Aintree. In die periode wisselde men ongeveer per jaar af: het ene jaar op Silverstone, het andere jaar op Aintree.

Silverstone en Brands Hatch

In 1964 werd de GP van Groot-Brittannië voor het eerst georganiseerd op het circuit van Brands Hatch. Vervolgens werd in de daaropvolgende decennia (tot 1986) de Grand Prix in de even jaren op Brands Hatch verreden en in de oneven jaren op Silverstone. Sinds 1987 is Silverstone de vaste locatie geworden waarop elk jaar de British Grand Prix plaatsvindt.

Erelijst

Wie zijn de succesvolste coureurs uit de geschiedenis van de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië? Er zijn drie coureurs die (tot aan de editie van 2019) erin zijn geslaagd om deze race vijf keer te winnen: Jim Clark, Alain Prost en Lewis Hamilton. Indien Hamilton erin slaagt om deze race in 2019 te winnen, dan wordt hij dus in zijn eentje recordhouder.

Kalender Formule 1 in 2019

Op de kalender van de Formule 1 staan 21 races tijdens het seizoen 2019. De Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone is de tiende race van dit seizoen. De slotwedstrijd vindt op zondag 1 december plaats in Abu Dhabi.

Naam: GP van Engeland of Groot-Brittannië?

In de volksmond wordt deze race ook wel de Grand Prix van Engeland genoemd. Officieel is het echter de Grand Prix van Groot-Brittannië. Door racefans in Schotland en Wales is weleens geopperd dat die naam eigenlijk niet helemaal terecht is. Hoewel de British Grand Prix in de loop der jaren op vier verschillende locaties werd gehouden, was dit nooit op een circuit in Schotland of Wales; elke keer werd de British Grand Prix in Engeland verreden.

Programma: Grand Prix van Groot-Brittannië 2019

Vrijdag 12 juli 2019

  • 11u00-12u30: Eerste vrije training
  • 15u00-16u30: Tweede vrije training

Zaterdag 13 juli 2019

  • 12u00-13u00: Derde vrije training
  • 15u00-16u00: Kwalificatie voor British Grand Prix

Zondag 14 juli 2019

  • 15u10: Start van de British Grand Prix

Circuit Silverstone

Het circuit van Silverstone is geopend in 1948. Het is gebouwd op de locatie van een voormalig trainingsvliegveld van het Britse leger. Het circuit heeft een lengte van 5,89 kilometer. Het telt 18 bochten.

Live op tv: GP Groot-Brittannië 2019

De Grand Prix van Groot-Brittannië is in 2019 weer bij veel omroepen live op tv te zien. In Nederland wordt de GP Groot-Brittannië 2019 live uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Zij zenden bij deze Britse Grand Prix de drie vrije trainingen, de kwalificatie en de race live op tv uit. In België is de British Grand Prix live te zien bij Telenet Play Sports. Zij zenden de kwalificatie en de race live uit. In Duitsland wordt deze British Grand Prix live uitgezonden door RTL Deutschland.

Livestream GP Groot-Brittannië 2019

Livestream Ziggo Sport Totaal

De GP van Groot-Brittannië is online te bekijken via een livestream van Ziggo Sport Totaal. Bij hen zijn alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race op Silverstone live te zien op diverse kanalen van hun Ziggo Sport Go App. Men kan daarbij kiezen voor een livestream met de reguliere tv-beelden (die op televisie te zien zijn op Ziggo Sport Kanaal 14), maar men kan op die app ook kiezen voor andere kanalen, met bijvoorbeeld 'on board'-beelden, live timing, enzovoort. Is dit een gratis livestream van de British Grand Prix 2019? Om een livestream op deze app te kunnen bekijken, dient men een betaald abonnement op deze dienst te hebben, dus neen, dit is niet een gratis livestream.

Livestream British Grand Prix via Go App

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar de GP van Groot-Brittannië te kijken. Via deze app kan men online tv kijken. Tot de zenders die men op die app per livestream kan bekijken, behoren de zender Ziggo Sport (kanaal 14) en RTL Deutschland, waarop deze race live te zien is. Wie reeds een abonnement op digitale tv bij Ziggo heeft, hoeft niets bij te betalen om deze app te mogen installeren en hiermee tv te kijken. In de praktijk is dit dus een 'gratis livestream' van de Grand Prix van Groot-Brittannië voor klanten van digitale tv bij Ziggo.

Livestream Play Sports (EU)

Men kan ook via een livestream van Play Sports naar de British Grand Prix 2019 kijken. Deze streamingdienst is een onderdeel van Telenet. Zij bieden onder meer de Play Sports Go App aan. Hiermee kan men per livestream in de hele EU naar Formule 1 (en andere sportevenementen) kijken. Men kan een vast abonnement op deze dienst nemen, maar het is ook mogelijk om een dagpas of weekendpas te kopen, waarmee men de Grand Prix van Groot-Brittannië per livestream kan bekijken.

Livestream F1 Tv Pro

Ook is het mogelijk om de British Grand Prix te bekijken via een livestream via de officiële streamingdienst van de Formule 1: F1 Tv Pro. Dit is een livestream met Engelstalig commentaar; men dient een 'Pro-abonnement' op deze streamingdienst te hebben om deze stream live te kunnen bekijken.
© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van Duitsland 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Duitsland 2019, live op tv en livestreamOp zondag 28 juli 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Duitsland verreden. Deze race wordt gehouden op het circuit van…
Hockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamIn 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze competitie voor landenteams vervangt de Hockey World League (HWL). De…
Formule 1: GP van Oostenrijk 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Oostenrijk 2019, live op tv en livestreamOp zondag 30 juni 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk verreden. Deze wedstrijd vindt plaats op de Red Bull…
Formule 1: GP van Canada 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Canada 2019, live op tv en livestreamOp zondag 9 juni 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Canada verreden. Deze wedstrijd vindt plaats op het Circuit Gill…
Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestreamHockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestreamIn 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze landencompetitie is de opvolger van de Hockey World League (HWL). Er d…
Bronnen en referenties
  • https://www.gpupdate.net/nl/f1-gp-edities/3000/formule-1-grand-prix-van-groot-brittannie-2019/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Silverstone_Circuit
  • https://en.wikipedia.org/wiki/British_Grand_Prix
  • https://www.formula1.com/en/latest/article.formula-1-to-launch-f1-tv-a-live-grand-prix-subscription-service.html

Reageer op het artikel "Formule 1: GP Groot-Brittannië 2019, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-05-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!