InfoNu.nl > Sport > Racesport > Formule 1: GP van Hongarije 2019 live op tv en livestream

Formule 1: GP van Hongarije 2019 live op tv en livestream

Formule 1: GP van Hongarije 2019 live op tv en livestream Op zondag 4 augustus 2019 wordt de Formule 1 GP van Hongarije gehouden. Deze race vindt plaats op het circuit de Hungaroring in de plaats Mogyorod. De Grand Prix van Hongarije wordt mondiaal live op tv uitgezonden door diverse zenders. Ook is de F1 Grand Prix van Hongarije 2019 via een livestream op het internet te bekijken. Waar vindt men een livestream van de GP Hongarije? Op welke tv-zender kan men de Hongaarijse Grand Prix live bekijken? Hoe is de geschiedenis van deze Oost-Europese Formule 1-race verlopen?

Geschiedenis: GP van Hongarije

In 1936 werd er voor het eerst een race verreden die de naam 'Grand Prix van Hongarije' droeg. Die race werd gewonnen door de Italiaan Tazio Nuvolari. Dit was echter nog geen officiële Formule 1-race. Er bestond in die tijd namelijk nog geen officieel overkoepelend wereldkampioenschap Formule 1.

Na die eerste race vond er 50 jaar geen Grand Prix van Hongarije plaats. Pas in 1986 werd er weer een Grand Prix in dat land verreden. Die GP van Hongarije 1986 was overigens politiek gezien een zeer opzienbarend evenement. Het was namelijk de eerste officiële Formule 1-race die werd verreden in het communistische Oostblok. De zege ging dat jaar naar de Braziliaan Nelson Piquet, die ook in 1987 deze race won.

Bij de eerste officiële Formule 1 Grand Prix in Hongarije van 1986 werd door velen nog verwacht dat dit evenement vooral een publicitaire stunt was, die mogelijk eenmalig zou zijn, of dat er hooguit slechts enkele jaren zo'n Grand Prix in het Oost-Europese Hongarije plaats zou kunnen vinden. Die cynici kregen echter ongelijk: de GP van Hongarije heeft een vaste plek op de Formule 1-kalender gekregen. Sinds 1986 is de wedstrijd elk jaar georganiseerd.

Erelijst GP Hongarije

Hoe ziet anno 2019 de erelijst van de F1 Grand Prix van Hongarije eruit? De succesvolste coureur uit de historie van deze Grand Prix is Lewis Hamilton. Zes keer won hij de Formule 1 GP van Hongarije. Michael Schumacher pakte vier keer de zege in deze race. Ayrton Senna won de wedstrijd drie keer.

Circuit: Hungaroring

De GP van Hongarije wordt verreden op de Hungaroring. Dit circuit werd geopend in 1986. Het bevindt zich in de plaats Mogyorod, niet ver van de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het circuit heeft een lengte van 4,381 kilometer. De Hungaroring heeft 14 bochten. De tribunes bij dit circuit hebben een capaciteit van circa 70.000 toeschouwers.

Jos Verstappen: 3e in de GP van Hongarije 1994

In 1994 werd er Nederlandse autosportgeschiedenis geschreven op de Hungaroring. Tijdens de F1 Grand Prix van Hongarije van dat jaar was Jos Verstappen in zijn Benneton de eerste Nederlander aller tijden, die erin slaagde om op het podium van een Formule 1 Grand Prix te eindigen. Hij werd derde in die race. Zijn derde plek kwam tamelijk onverwacht, het was mede te danken aan motorproblemen die Martin Brundle in de slotronde van de wedstrijd kreeg.

Formule 1 in het seizoen 2019

Er staan 21 races op de kalender van het Formule 1-seizoen 2019. De GP van Hongarije is de twaalfde race van dit seizoen. De dertiende race is de F1 Grand Prix van België 2019 die op 1 september wordt verreden op het circuit van Spa-Francorchamps. Het seizoen wordt op 1 december afgesloten in Yas met de Grand Prix van Abu Dhabi.

Programma GP Hongarije 2019

Vrijdag 2 augustus 2019

 • 11u00-12u30: 1e vrije training
 • 15u00-16u30: 2e vrije training

Zaterdag 3 augustus 2019

 • 12u00-13u00: 3e vrije training
 • 15u00-16u00: Kwalificatie GP Hongarije

Zondag 4 augustus 2019

 • 15u10: start GP Hongarije

Live op tv: GP Hongarije 2019

Live op tv in Nederland

In Nederland wordt de F1 Grand Prix van Hongarije 2019 live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De vrije trainingen, kwalificatie en race op de Hungaroring zijn bij hen te zien op de zender Ziggo Sport 14.

Uitzendschema: Formule 1 GP Hongarije 2019 bij Ziggo Sport (live tv en livestream)

 • Vr. 2 augustus om 10u55: eerste vrije training GP Hongarije live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Vr. 2 augustus om 14u55: tweede vrije training live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Vr. 2 augustus om 22u30: Formule 1 Café (Talkshow) live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Za. 3 augustus om 11u55: derde vrije training live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Za. 3 augustus om 14u15: live kwalificatie GP Hongarije 2019 op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Zo. 4 augustus om 14u00: Voorbeschouwing op GP Hongarije 2019 live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Zo. 4 augustus om 15u10: GP Hongarije 2019 live op Ziggo Sport 14 en livestream

Formule 1 GP Hongarije op tv in België (Play Sports): race en kwalificatie live

In België kan men deze F1 Grand Prix van Hongarije live volgen bij Telenet Play Sports. Dat is een abonneezender, waarop men een abonnement dient te hebben. Zij zenden niet de vrije trainingen op de Hungaroring live op tv uit, maar wel de kwalificatie en de race. De kwalificatie is op zaterdag 3 augustus live te zien op de zender Play Sports 1. De race is op zondag 4 augustus live te zien om 14u45 op de zender Play Sports 3.

Formule 1 GP Hongarije op tv in Duitsland (RTL): race en kwalificatie live

In Duitsland wordt de GP van Hongarije 2019 live uitgezonden op zondag 4 augustus door RTL Deutschland. Hun live tv-uitzending begint op die zondagmiddag om 14u00. De dag daarvoor (zaterdag 3 augustus) wordt ook de kwalificatie door hen live op tv uitgezonden. Deze Duitse zender is in Formule 1-weekends erg populair in Nederland en België. Via deze zender kan men immers 'gratis' live naar de Formule 1 kijken, indien men geen abonnement heeft op Telenet Play Sports of Ziggo Sport Totaal.

Livestream GP Hongarije 2019

Livestream F1 Grand Prix Hongarije bij Ziggo Sport Totaal

Men kan de Grand Prix van Hongarije ook op het internet bekijken via een livestream van Ziggo Sport Totaal. Zij verzorgen de officiële livestream voor Nederland van deze F1 Grand Prix op de Ziggo Sport Go App. Hierbij biedt men ook diverse extra's, zoals een live timing, 'on board'-beelden en een livestream met beelden van de pitlane. Men dient wel een abonnement op die app te hebben om dit allemaal via hun livestream te kunnen bekijken.

Livestream via Go App

De Grand Prix van Hongarije is ook te volgen via een livestream Go App (online tv). Met die app is het mogelijk om naar televisie te kijken op een smartphone of computer. Dit is een product van Ziggo en is te gebruiken voor alle klanten van die digitale tv-aanbieder. Op die app kunnen mensen online dezelfde zenders bekijken via hun smartphone of computer, als op thuis op hun tv. Daar behoort dus ook automatisch (en gratis) de zender Ziggo Sport 14 bij. In de praktijk is dit dus een 'gratis livestream' van de Formule 1 Grand Prix van Hongarije 2019 voor de klanten van Ziggo. Indien men echter een standaard tv-pakket heeft, dan heeft men alleen maar zo'n 'gratis livestream' bij het hoofdkanaal van Ziggo Sport (kanaal 14). Om de overige kanalen via zo'n livestream te kunnen bekijken (waarop tijdens de Formule 1 Grand Prix extra's te vinden zijn, zoals 'on board-beelden', live timing, et cetera), dient men een aanvullend abonnement te hebben.

Voor de meeste raceliefhebbers volstaat echter het kanaal Ziggo Sport 14, waarop immers de reguliere uitzendingen te zien zijn van alle Formule 1-races, alle kwalificatiesessies en anno 2019 ook het overgrote merendeel van de vrije trainingen. De Go App van Ziggo is natuurlijk niet specifiek bedoeld voor het kijken van de sportuitzendingen van Ziggo Sport (wat wel het geval is bij de Ziggo Sport Totaal Go App). Men kan op die app ook alle andere zenders van het standaard tv-pakket per livestream bekijken. Klanten van Ziggo kunnen via die app dus niet alleen per gratis livestream naar de live-uitzending van Ziggo Sport Totaal kijken. Men kan er ook voor kiezen om per gratis livestream naar de live-uitzending van RTL Deutschland te kijken bij deze Hongaarse Formule 1-race.

De Ziggo Go App is niet alleen in Nederland te gebruiken voor tv-kijken per livestream. De app is een ideale uitkomst voor klanten van deze tv-aanbieder, die bijvoorbeeld op vakantie of op zakenreis zijn in een ander EU-land en graag toch per livestream de Nederlandse tv-uitzendingen willen bekijken. Iedere livestream op de Ziggo Go App is namelijk in elk land van de Europese Unie te ontvangen. Zo kan men dus met die app op vakantie in het buitenland (doch in de EU) op de middag van zondag 4 augustus 2019 toch de verrichtingen van Max Verstappen volgen in de F1 GP van Hongarije. De app van Ziggo is overigens niet alleen geschikt voor het per livestream bekijken van bijvoorbeeld de live tv-uitzending van de GP Hongarije. Ook kan men elke uitzending (en dus ook deze Hongaarse Formule 1-race) een week lang via een stream terugkijken.

Livestream Play Sports (hele EU): race en kwalificatie live

Men kan de Hongaarse Grand Prix is ook te bekijken via een livestream van Play Sports. Die livestream wordt geproduceerd door de sportafdeling van Telenet. Bij Telenet Play Sports biedt men online veel interessante sportevenementen per livestream uit, waaronder ook motorcross, voetbal en cyclocross. Elke livestream van deze dienst is in de hele EU te bekijken op de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient dan wel een abonnement op die dienst van dit Belgische bedrijf te hebben. Men hoeft echter niet per se een vast jaarabonnement of maandabonnement te hebben om zo'n livestream te kunnen bekijken. Het is ook mogelijk om een abonnement te kopen voor één dag (een dagpas) of voor één weekend (een weekendpas). Hun livestream van de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Hongarije begint op zaterdag 3 augustus om 14u45. Hun livestream van de race begint op zondag 4 augustus ook om 14u45.

Livestream F1 Tv Pro bij de GP Hongarije

In zowel Nederland als België kan men dit evenement ook live volgen via een stream van F1 Tv Pro. Dit is eveneens een dienst waarbij men een abonnement dient te hebben. Het commentaar bij deze livestream is Engelstalig.

Livestream F1 bij iTV? Of een stream via de site van KPN Interactieve Tv?

Is het ook mogelijk om via een livestream de Formule 1 GP Hongarije 2019 te bekijken, wanneer men een regulier abonnement heeft voor digitale tv bij KPN? Ja, het is mogelijk om dan per livestream naar de kwalificatie en de race te kijken, indien men in het zenderpakket RTL Deutschland heeft. Indien men alleen over een abonnement van KPN beschikt (en geen aanvullend abonnement heeft bij Ziggo Sport Totaal), dan kan men bij KPN niet op tv kijken naar de Formule 1-uitzendingen van Ziggo Sport. De Formule 1-uitzendingen van het Duitse RTL kan men daarentegen wel bekijken. RTL Deutschland kan men als klant van de KPN per livestream bekijken op een tablet of smartphone via de iTV-app. Ook kan men die uitzendingen per livestream bekijken op een desktop computer of laptop via de KPN-site van Interactieve Tv. Dit zijn opties waar men als vaste klant van KPN niets voor hoeft bij te betalen, in principe is dit dus een soort gratis livestream. Zo'n stream is in de gehele EU te bekijken. Ook op vakantie in een ander EU-land kan men dus als Nederlandse KPN-klant op 4 augustus naar de verrichtingen van Max Verstappen in deze Hongaarse Grand Prix kijken. Wie echter veel liever toch het Nederlandse commentaar van Olav Mol bij deze race hoort, in plaats van het Duitse commentaar, die heeft helaas niets aan deze 'gratis livestream'. Wie de stream van Ziggo Sport legaal wil bekijken, kan dat doen via de Ziggo Go App of de Ziggo Sport Go App. Hiervoor dient men dus wel een abonnement bij Ziggo te nemen.

Sport live op 4 augustus

Welke overige interessante sportevenementen zijn op zondag 4 augustus 2019 live op tv of online via een livestream te volgen? In de motorcrosswereld wordt de MXGP van België in Lommel verreden op die zondagmiddag. Die wedstrijd is in Nederland via een gratis livestream te bekijken. Die gratis livestream van deze race is te vinden bij de NPO. Ook is deze race (voor abonnees) te bekijken op een livestream van Play Sports en Eurosport. (Dat zijn echter geen gratis livestreams, men dient daar een abonnement voor te hebben). Motorliefhebbers kunnen die middag ook live op tv (of per livestream) kijken naar de MotoGP van Tsjechië kijken. Die wedstrijd wordt verreden in Brno. Die race is live te zien bij Eurosport. In dat weekend gaat in Nederland de eredivisie van start. Er zijn dat weekend dus ook heel wat interessante Nederlandse voetbalwedstrijd live op tv en per livestream te bekijken. Op die zondag 4 augustus kan men live op tv en via de livestream onder meer naar Feyenoord-Sparta kijken. Die wedstrijd is live op tv en per livestream te zien bij FOX Sports.

Uitslag GP Hongarije 2019

 1. Lewis Hamilton (UK) Team Mercedes
 2. Max Verstappen (Ned) Red Bull Racing op 17"796
 3. Sebastian Vettel (Dui) Ferrari 1'01"433
 4. Charles Leclerc (Mon) Ferrari 1'05"250
 5. Carlos Sainz jr. (Spa) McLaren-Renault op 1 ronde
 6. Pierre Gasly (Fra)Red Bull Racing 1 ronde
 7. Kimi Räikkönen (Fin) Alfa Romeo-Sauber 1 ronde
 8. Valtteri Bottas (Fin) Team Mercedes 1 ronde
 9. Lando Norris (UK) McLaren-Renault 1 ronde
 10. Alexander Albon (Tha) Toro Rosso 1 ronde

Volgende F1-race: GP België

Wat is na de Grand Prix van Hongarije de volgende wedstrijd die op de Formule 1-kalender staat? Dat is op 1 september de Formule 1 GP van België 2019. Daarna volgt op 8 september de F1 GP van Italië die op Monza verreden wordt.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP van Duitsland 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Duitsland 2019, live op tv en livestreamOp zondag 28 juli 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Duitsland verreden. Deze race wordt gehouden op het circuit van…
Formule 1: GP van Rusland 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Rusland 2019, live op tv en livestreamOp zondag 29 september 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Rusland gehouden. Dit is de achtste editie van de Russisch…
Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op dinsdag 8 oktober 2019 tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor…
Formule 1: GP Groot-Brittannië 2019, live tv en livestreamFormule 1: GP Groot-Brittannië 2019, live tv en livestreamOp zondag 14 juli 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië verreden. Dit is de 74e editie van de British…
Formule 1: GP Mexico 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP Mexico 2019, live op tv en livestreamOp zondag 27 oktober 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Mexico verreden. Deze race vindt plaats op het 'Autodromo He…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_Grand_Prix
 • https://en.wikipedia.org/wiki/1936_Grand_Prix_season
 • https://www.gpupdate.net/nl/f1-gp-edities/3002/formule-1-grand-prix-van-hongarije-2019/

Reageer op het artikel "Formule 1: GP van Hongarije 2019 live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 04-08-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!