Formule 1: GP van Turkije 2020, live op tv en livestream

Formule 1: GP van Turkije 2020, live op tv en livestream Op zondag 15 november 2020 wordt de Formule 1 Grand Prix van Turkije gehouden. Dit is de achtste editie van de GP Turkije. De wedstrijd wordt verreden op het circuit Istanbul Park. Deze Turkse Formule 1-Grand Prix is wereldwijd live op tv te zien. Ook kan men de Formule 1 Grand Prix van Turkije 2020 online via een livestream bekijken.

Geschiedenis: Formule 1 GP Turkije

Erelijst

In 2005 werd de eerste editie verreden van de Formule 1 Grand Prix van Turkije. De zege ging dat jaar naar de Fin Kimi Raikkonen. In 2006, 2007 en 2008 won de Braziliaan Felipe Massa deze race in z'n Ferrari. In 2009 ging de zege naar de Brit Jenson Button. In 2010 won zijn landgenoot Lewis Hamilton. De Duitser Sebastian Vettel won de GP Turkije in 2011.

Terugkeer in 2020

Na die editie van 2011 verdween de GP Turkije voor vele jaren van de Formule 1-kalender. Dat de race toen van de kalender verdween, kwam mede door onenigheid tussen Bernie Ecclestone en de Turkse organisatie over de verhoogde 'fee' die Ecclestone van organisatoren eiste om een Formule 1-race te mogen organiseren. In 2020 is de wedstrijd weer terug gekeerd, nadat veel andere races van de kalender geschrapt moesten worden vanwege de coronacrisis.

Circuit: Istanbul Park

De Formule 1 GP van Turkije wordt verreden op het circuit Istanbul Park. Dit ligt aan de zuidkant van Istanboel. Vlakbij ligt de luchtahven Istanboel Sabiha Gökcen. Het circuit heeft een lengte van 5,338 meter en telt 15 bochten. Het is ontworpen door Hermann Tilke. De coureurs rijden op dit circuit tegen de klok in.

Kalender Formule 1

Hoe ziet de kalender van de Formule 1 eruit? Vanwege de coronacrisis hebben er veel wijzigingen plaatsgevonden op de kalender. Na de GP Turkije vinden er twee races plaats in Bahrein. De slotrace van het F1-seizoen vindt in december 2021 plaats in Abu Dhabi.

Programma GP Turkije 2020

Hoe ziet het programma van deze Formule 1-race eruit? Hieronder vindt u het tijdschema van deze Formule 1 Grand Prix. Dit zijn de tijdstippen voor de kijkers in Nederland en België. Hierin is dus het tijdsverschil met Turkije verrekend.

Tijdschema Formule 1 GP Turkije 2020

 • Vr. 13 november 202: 11u00-12u30 1e vrije training
 • Vr. 13 november 2020: 14u00-16u00 2e vrije training
 • Za. 14 november 2020: 12u00-13u00 3e vrije training
 • Za. 14 november 2020: 15u00-16u00 kwalificatie GP Turkije
 • Zo. 15 november 2020: 15u10 start van de race

GP Turkije 2020 live op tv op 15 november

Ziggo Sport Totaal: live race, kwalificaties en trainingen

De Formule 1 Grote Prijs van Turkije wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Bij hen zijn alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race live te zien. Al hun live tv-uitzendingen van deze Formule 1 GP vinden plaats op de zender Ziggo Sport 14. Die zender is door alle abonnees van digitale tv bij Ziggo te bekijken (op digitaal kanaal 14). Ook zijn de live-uitzendingen van de GP Turkije te zien op de zender Ziggo Sport Select (voor abonnees van het totale zenderpakket van Ziggo Sport Totaal). Hoe laat beginnen de live-uitzendingen van deze Grand Prix bij Ziggo in Nederland? Dat ziet u in het onderstaande schema.

Uitzendschema: Formule 1 GP Turkije 2019 live bij Ziggo Sport Totaal (tv en livestream)

 • Vr. 13 november: 10u55 vrije training 1 live op Ziggo Sport 14 (tv) en livestream
 • Vr. 13 november: 13u55 vrije training 2 live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Vr. 13 november: 22u30 Formule 1 café op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Za. 14 november: 11u55 vrije training 3 live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Za. 14 november: 14u15 kwalificatie GP Turkije live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Zo. 15 november: 14u00 voorbeschouwing live op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Zo. 15 november: 15u10 live start van de GP van Turkije op Ziggo Sport 14 en livestream

Telent Pay Sports: live kwalificatie en race

In België wordt de Formule 1 GP Turkije live op tv uitgezonden door de abonneezenders van Telenet Play Sports. Zij zenden bij deze Formule 1 GP de kwalificatie en de race live uit. Hun live-uitzending van de kwalificatie voor de GP Turkije begint om zaterdag om 14u45. Hun uitzending van de F1-race op het circuit in Istanboel begint op zondag om 14u45. De vrije trainingen van deze GP Turkije zijn bij hen niet live te zien.

GP Turkije op RTL Deutschland

In Duitsland wordt deze Formule 1 GP live op tv uitgezonden door RTL Deutschland. Play Sports en RTL Deutschland zenden alleen de kwalificatie en de race live uit; bij hen kan men niet live de vrije trainingen van deze Formule 1-race bekijken. RTL Deutschland is erg populair bij veel Vlaamse en Nederlandse raceliefhebbers die geen abonnement hebben op Ziggo of Telenet Play Sports. Via die Duitse commerciële zender, die bij de meeste Nederlanders en Belgen in het standaard tv-pakket zit, kan men immers ‘gratis’ naar de Formule 1-races kijken, waaronder deze GP van Turkije.

Livestream GP Turkije op 15 november 2020

Livestream Formule 1 GP Turkije bij Ziggo Sport

De F1 Grand Prix Turkije 2020 is ook online live te bekijken via een livestream van Ziggo Sport Totaal. Met een livestream kan men op een computer of smartphone naar deze Formule 1-race kijken. In Nederland bevindt de officiële livestream van deze Formule 1 Grand Prix zich op de Ziggo Sport Totaal Go App. Deze livestream is bedoeld voor abonnees van die dienst. Op die app kan men bij elke Formule 1 GP alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race bekijken. Behalve een reguliere livestream van de reguliere live tv-uitzendingen, kunnen abonnees op die app ook naar andere kanalen kijken. Op die overige kanalen vindt men bijvoorbeeld een livestream met 'on board'-beelden, live beelden uit de pitstraat, live timing, enzovoort.

Livestream GP Turkije via Go App

Het is ook mogelijk om deze F1-race via de reguliere Go App (online tv) te bekijken. Hiermee kan men live online (via een livestream) naar tv-zenders kijken. Tot de zenders die men op die app per livestream kan bekijken behoren de zenders Ziggo Sport 14 en RTL Deutschland, waarop deze Formule 1 GP live te zien is. Mensen die reeds digitale tv bij Ziggo hebben, hoeven niets bij te betalen om die app te kunnen gebruiken om per livestream tv te kijken. (In de praktijk is dit voor hen dus een optie om via een soort 'gratis livestream' naar deze Grand Prix te kijken.) De livestream op deze app is te bekijken in de gehele EU. Ook in diverse andere landen, waaronder Noorwegen en IJsland, kan men deze app gebruiken om per livestream naar tv te kijken en zo dus live de verrichtingen van Max Verstappen in deze Turkse Grand Prix te volgen.

Livestream Formule 1 Turkije (kwalificatie en race) via Play Sports (EU)

Deze Grand Prix wordt ook live uitgezonden via een livestream van Play Sports. Op hun livestream zijn de kwalificatie en de race van de GP Turkije live te zien. Hun livestream voor de kwalificatie begint op zaterdag om 14u45. Op zondag begint hun livestream van de Formule 1 Grand Prix van Turkije om 14u45. Men dient een abonnement bij Play Sports te hebben om een stream bij hen te kunnen bekijken. Indien men een tv-abonnement heeft bij Telenet Play Sports, dan kan men op de site van die omroep inloggen om de livestream te bekijken. Het is echter ook mogelijk om een puur digitaal abonnement te nemen op de Play Sports Go App. De livestream die men op die app aanbiedt, is niet alleen in België, maar in de hele EU te bekijken. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Behalve Formule 1 zenden zij ook veel veldrijden, voetbal, mxgp en hockey uit via hun livestream. Wie geen langdurig abonnement bij hen wil hebben, kan ervoor kiezen om een dagpas of een weekendpas te kopen, waarmee men een heel etmaal of een heel weekend naar elke livestream van Telenet Play Sports kan kijken.

Livestream F1 Tv Pro bij de Grand Prix van Turkije

Het is ook mogelijk om via een livestream van F1 Tv Pro de Formule 1 Grand Prix van Turkije te bekijken. Men dient een abonnement op die dienst of op Ziggo Sport Totaal te hebben om hun livestream van de GP Turkije te kunnen bekijken. Bij deze dienst zijn alle trainingen, de kwalificatie en de race bij elke Formule 1 GP per livestream te zien. Daarnaast kan men als abonnee ook het archief induiken en oude Formule 1-races via een stream herbekijken.

Livestream Formule 1 GP Turkije via iTV-app?

Is het ook mogelijk om deze Formule 1 GP van Turkije op 15 november te bekijken via een livestream de iTV-app van de KPN? Wie een abonnement op interactieve tv bij KPN heeft, kan via deze app automatisch wel per livestream de live tv-uitzending van RTL Deutschland bij deze Formule 1 GP op 15 november 2015 kijken. Wie een abonnement heeft op interactieve tv bij KPN, kan namelijk op de iTV-app via een 'gratis livestream' online naar de tv-zenders kijken die men ook thuis op televisie kan bekijken. Tot de zenders die men via zo'n gratis livestream kan bekijken behoort RTL Deutschland. Via die gratis livestream kan men dus de Duitse live-uitzendingen van de kwalificatie en de GP bekijken; de vrije trainingen van deze Formule 1 GP van Turkije zijn bij RTL Deutschland echter niet te bekijken.

Is het ook mogelijk om op de iTV-app de Nederlandse uitzending (van Ziggo) te bekijken? Wanneer men als abonnee van KPN de Nederlandstalige live-uitzending (van Ziggo) van deze F1 GP wil bekijken per livestream, dan heeft men hiervoor een aanvullend abonnement nodig op het gehele zenderpakket van Ziggo Sport Totaal.

Livestream Interactieve Tv?

De hierboven genoemde iTV-app is door KPN vooral ontwikkeld voor mensen die op een smartphone of tablet naar televisie willen kijken. Het is echter ook mogelijk om bij hen per livestream naar televisiezenders te kijken op een desktop computer of laptop. Voor een livestream op zo'n apparaat kan men beter de site van 'Interactieve Tv' van KPN gebruiken. Net als op de iTV-app kan men ook via die site per livestream naar RTL Deutschland kijken en zo deze Formule 1 GP bekijken. Elke stream op de iTV-app en de site van Interactieve Tv kan men in de hele Europese Unie gebruiken.

Formule 1 GP Turkije 2020 bij Sporza en de NPO?

Sporza (VRT)

Bij de F1 Grand Prix van Turkije heeft Sporza (anders dan bij de GP België) niet de uitzendrechten voor een live tv-uitzending of gratis livestream. Zij zenden echter wel een uitgebreide samenvatting van deze Formule 1 GP van Turkije uit op zondag 15 november.

NOS Studio Sport (NPO)

De Nederlandse publieke omroep heeft ook niet de uitzendrechten om deze Formule 1-race van Turkije live op tv of via een livestream uit te zenden. Wel kan men op 15 november het verloop van de Formule 1 GP in Turkije live volgen op NOS-teletekst en via hun website. Eveneens doet men live verslag van deze Formule 1 GP Turkije op Radio 1.
© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP Emilia-Romagna Imola 2020 live tv & livestreamFormule 1: GP Emilia-Romagna Imola 2020 live tv & livestreamOp zondag 1 november 2020 wordt de Formule 1 GP van Emilia-Romagna verreden in Imola (Italië). De race vindt plaats op h…
Formule 1: GP Toscane - Mugello 2020, live tv en livestreamFormule 1: GP Toscane - Mugello 2020, live tv en livestreamOp zondag 13 september 2020 wordt er een Formule 1 Grand Prix verreden op het circuit van Mugello in Italië. De officiël…
Formule 1: GP Vietnam 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP Vietnam 2020, live op tv en livestreamOp zondag 5 april 2020 wordt de F1 Esports Virtual Vietnam Grand Prix verreden. Dit is een virtuele race, die men mondia…
Voetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 5 november 2020 wordt de wedstrijd PAOK Saloniki-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de…

Formule 1: GP van Rusland 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Rusland 2020, live op tv en livestreamOp zondag 27 september 2020 wordt de Formule 1 Grand Prix van Rusland gehouden. Dit is de negende editie van de Russisch…
Formule 1: GP van Hongarije 2020 live op tv en livestreamFormule 1: GP van Hongarije 2020 live op tv en livestreamOp zondag 19 juli 2020 wordt de Formule 1 GP van Hongarije gehouden. Deze race vindt plaats op het circuit de Hungarorin…
Bronnen en referenties
 • https://www.gpupdate.net/nl/f1-gp-edities/3005/formule-1-grand-prix-van-singapore-2019/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Names_of_Singapore
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Sang_Nila_Utama

Reageer op het artikel "Formule 1: GP van Turkije 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-08-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!