Formule 1: GP Emilia-Romagna Imola 2020 live tv & livestream

Formule 1: GP Emilia-Romagna Imola 2020 live tv & livestream Op zondag 1 november 2020 wordt de Formule 1 GP van Emilia verreden in Imola (Italië). De race vindt plaats op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Deze Formule 1 Grand Prix van Emilia is live te zien op tv bij diverse omroepen. Ook kan men deze Grand Prix van Imola op het internet via een livestream bekijken.

Corona: GP Imola in plaats van Mexico

Oorspronkelijk zou op 1 november 2020 de GP van Mexico verreden worden. Als gevolg van de coronacrisis gaat de Mexicaanse Formule 1 Grand Prix in 2020 niet door. In plaats daarvan rijdt men in dat weekend dus een race op het circuit in Imola. Dat is een circuit met een grote Formule 1-historie. In het verleden heette de race die daar verreden werd vaak de GP van San Marino. In 2020 heeft men er echter voor gekozen om deze Formule 1-race in Imola de naam 'GP Emilia' te geven.

Kalender Formule 1 in 2020

2020 is een tumultueus jaar voor de gehele wereldbevolking, maar zeker ook voor de Formule 1. Er zijn in de loop van het seizoen heel veel wijzigingen doorgevoerd op de Formule 1-kalender. De openingsrace in Australië ging pas op het allerlaatste moment niet door. Daarna werden in het voorjaar alle races afgelast. Pas in juli kon het seizoen beginnen. En vervolgens moesten er voor verschillende races die in het najaar plaats zouden vinden nog alternatieve locaties gevonden worden.

Programma GP Imola 2020

Hoe laat beginnen de trainingen, de kwalificatie en de race? T.z.t. vindt u hier het complete programma. Er zijn bij de GP op Imola, anders dan bij de overige GP's, waarschijnlijk geen vrije trainingen op de vrijdag. Dit raceweekend in Imola bestaat in 2020 dus maar uit twee dagen (en niet uit drie dagen, zoals de overige Formule 1-raceweekends).

Live op tv: GP Emilia 2020 op zondag 1 november

Live op tv bij Ziggo Sport

De F1 Grand Prix van Emilia (Imola) wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport. Bij hen zijn de vrije training, de kwalificatie en de race live te zien. Ook zenden zij op vrijdagavond de talkshow 'Formule 1 café' uit.

Live op tv bij Telenet Play Sports

In Vlaanderen is deze Grand Prix op Imola live op tv te zien bij Telenet Play Sports. Dit is een abonneezender. Bij hen zijn de kwalificatie en race van de GP Emilia live te zien. De vrije trainingen bij de GP Emilia worden door hen niet live uitgezonden.

Live op tv bij RTL Deutschland

In Duitsland wordt de GP Emilia live uitgezonden door RTL Deutschland. Op Telenet Play Sports en RTL Deutschland zijn de vrije trainingen niet live te zien, maar wel de kwalificatie en de race. De Formule 1-uitzendingen van RTL Deutschland zijn populair in Nederland en België. Aan mensen die geen abonnement hebben op Ziggo of Play Sports biedt RTL Deutschland namelijk toch de mogelijkheid om 'gratis' live de race en de kwalificatie te bekijken.

Sporza samenvatting

Het Vlaamse Sporza (VRT) heeft bij deze wedstrijd niet de rechten om een live tv-uitzending en een gratis livestream aan te bieden (zoals zij wel bij de GP van België hebben). Wel zenden zij op de avond van 1 november op tv een uitgebreide samenvatting van deze F1-race uit.

Livestream F1 GP Emilia op Imola 2020 op 1 november

Livestream GP Imola bij Ziggo Sport Totaal

In Nederland wordt de Formule 1 GP Emilia per livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Hun officiële livestream van deze Italiaanse GP is tijdens dat Grand Prix-weekend te vinden op de Ziggo Sport Totaal Go App. Op die app vindt men diverse live-kanalen tijdens deze Grand Prix. Behalve de reguliere live-beelden van de tv-uitzending, kan men ook live 'on board' meekijken en kan men eveneens via een kanaal de live timing volgen. Men dient wel een abonnement op de app te hebben om al die kanalen per livestream tijdens deze Italiaanse Formule 1-race te kunnen bekijken.

Livestream Formule 1 op Imola via Go App

Ook kan men deze Grand Prix op Imola live via een stream bekijken op de reguliere Go App (online tv). Men kan hierop per livestream tv kijken. Zo kan men hierop dus de live tv-uitzendingen van het kanaal Ziggo Sport 14 bekijken. Dit is een dienst voor klanten van Ziggo. Het zit standaard in hun pakket voor digitale tv. Zij hoeven niets bij te betalen. Voor hen is dit dus in de praktijk een 'gratis livestream' voor de F1 GP Emilia 2020. Die livestream is voor hen overigens niet alleen in Nederland te bekijken. Ze kunnen met die app in de hele EU per livestream naar tv kijken. De 'extra kanalen' die men op de Ziggo Sport Go App heeft, zijn bij deze 'gratis optie' voor de klanten van Ziggo echter niet automatisch beschikbaar. Men dient een aanvullend abonnement te hebben gekocht (of zo'n abonnement als 'gratis bonus' te kiezen bij een combinatie tussen abonnementen van Ziggo en Vodafone) om die extra kanalen van Ziggo Sport Totaal op die app per livestream te kunnen bekijken.

Livestream Play Sports (EU)

De GP Emilia ordt ook via de livestream uitgezonden door Play Sports. Op hun livestream ziet men bij de GP Emilia de kwalificatie en de race. De livestream van de kwalificatie begint op zaterdag om 19u45. De livestream van de race begint bij hen op zondag eveneens om 19u45. De vrije trainingen van deze F1 Grand Prix zijn niet op hun livestream te bekijken. Telenet Play Sports is een Vlaams bedrijf, maar hun livestream op de Play Sports Go App is te bekijken in de hele EU. Net als bij de Ziggo Sport Go App heeft men bij Play Sports ook diverse opties, zoals een livestream van de pitlane, 'on board'-beelden, enzovoort. Dit is net als die Ziggo Sport Go App dan ook niet een gratis livestream; men dient hierop een abonnement te hebben. Men kan een tv-abonnement bij hen kiezen, waaraan automatisch ook de optie is gekoppeld om hun uitzendingen per livestream te kunnen bekijken. Het is echter ook mogelijk om een puur digitaal abonnement te nemen, waarbij men hun uitzendingen dus niet op tv, maar alleen per livestream op de Play Sports Go App kan bekijken. Wie niet een vast abonnement bij hen wil hebben, kan kiezen voor een dagpas of een weekendpas, waarmee men dus één of twee dagen elke livestream van hen kan bekijken.

Livestream F1 Tv Pro

In zowel Nederland als België kan men de GP Emilia op Imola bekijken op een livestream van F1 Tv Pro. Men dient een betaald abonnement op die dienst te hebben (of men kan deze app te koppelen aan de app van Ziggo) om hierop per livestream naar de Italiaanse Grand Prix te kunnen kijken. Als abonnee van die dienst kan men niet alleen per livestream naar zo'n race kijken, maar kan men ook oude GP's via een stream terugkijken.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP Eifel-Duitsland 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP Eifel-Duitsland 2020, live op tv en livestreamOp zondag 11 oktober 2020 wordt de Formule 1 Grand Prix van Duitsland-Eifel verreden. Deze race wordt gehouden op het ci…
Formule 1: GP van Turkije 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Turkije 2020, live op tv en livestreamOp zondag 15 november 2020 wordt de Formule 1 Grand Prix van Turkije gehouden. Dit is de achtste editie van de GP Turkij…
Voetbal 2020: PSV-Granada CF, live tv en livestreamVoetbal 2020: PSV-Granada CF, live tv en livestreamOp donderdag 22 oktober 2020 wordt de wedstrijd PSV-Granada CF gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de Eu…
Formule 1: GP van Portugal 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Portugal 2020, live op tv en livestreamOp zondag 25 oktober 2020 wordt de Formule 1 GP van Portugal verreden. Deze Grand Prix van Portugal vindt plaats op het…

Formule 1: GP van Rusland 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Rusland 2020, live op tv en livestreamOp zondag 27 september 2020 wordt de Formule 1 Grand Prix van Rusland gehouden. Dit is de negende editie van de Russisch…
Formule 1: GP van Hongarije 2020 live op tv en livestreamFormule 1: GP van Hongarije 2020 live op tv en livestreamOp zondag 19 juli 2020 wordt de Formule 1 GP van Hongarije gehouden. Deze race vindt plaats op het circuit de Hungarorin…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Autódromo_Hermanos_Rodríguez
  • https://www.gpupdate.net/nl/f1-gp-edities/3008/formule-1-grand-prix-van-mexico-2019/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Grand_Prix_Formule_1_van_Mexico

Reageer op het artikel "Formule 1: GP Emilia-Romagna Imola 2020 live tv & livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 09-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!