Dwars door het Hageland 2020, live op tv en livestream

Dwars door het Hageland 2020, live op tv en livestream Op zaterdag 15 augustus 2020 wordt Dwars door het Hageland verreden. Vanwege het spectaculaire parcours van deze koers, met veel onverharde wegen, heeft deze wedstrijd als bijnaam 'de Vlaamse Strade Bianche'. Dwars door het Hageland is in 2020 live op tv te zien. Ook is het mogelijk om Dwars door het Hageland op zaterdag 15 augustus 2020 op het internet via een livestream te bekijken.

Wielrennen en Vlaanderen

Wielrennen is een extreem populaire sport in Vlaanderen. De eerste grote Vlaamse held in het wegwielrennen was Cyrille van Hauwaert, die in 1908 de Italiaanse topkoers Milaan-San Remo won. Zijn bijnaam werd 'de Leeuw van Vlaanderen'. In die periode was Vlaanderen nog een relatief arme streek: de meeste macht en het meeste geld was in het toenmalige België geconcentreerd in Wallonië.

De internationale successen van Van Hauwaert en overige Vlaamse coureurs zorgden voor een sterker zelfbewustzijn van veel Vlamingen. Ook bood het profwielrennen aan heel wat Vlaamse jongeren van arme afkomst de kans om veel geld te verdienen. Wielrennen werd in die periode extreem populair in Vlaanderen: bij allerlei jaarmarkten en kermissen werden profwielerkoersen georganiseerd (kermiskoersen), waar vele duizenden toeschouwers naartoe kwamen.

De Vlaamse wielrenners werden volkshelden. Het wielrennen werd het hoofdonderwerp waarmee kranten zoals Sportwereld (van Karel Van Wijnendaele) hun pagina's volschreven. Het wielrennen werd een onderdeel van de Vlaamse identiteit; op den duur kreeg het wielrennen in Vlaanderen een bijna religieuze status. Dat is sindsdien altijd zo gebleven: in de 21e eeuw is het wielrennen nog steeds extreem populair in Vlaanderen.

Historie: Dwars door het Hageland

Hageland

Het Hageland is een streek in België. Het ligt in het oostelijke deel van Vlaanderen (grotendeels in het oosten van de Belgische provincie Brabant, maar ook nog deels in de Belgische provincie Limburg). Dwars door het Hageland is een wielerkoers die sinds 2001 bestaat. Dat jaar was Jan Claes de winnaar van de eerste editie van deze koers. Bekende coureurs die Dwars door het Hageland in de beginperiode wonnen waren onder meer Dave Bruylandts (2017), Bert Scheirlinckx (2008) en Geert Omloop (2009).

Sinds 2016: nieuw parcours

In 2016 kreeg deze wielerwedstrijd een geheel vernieuwd parcours, waarin extra veel onverharde wegen werden opgenomen. Sindsdien heeft de Omloop van het Hageland als bijnaam 'de Vlaamse Strade Bianche'. Op dat vernieuwde parcours werd deze wedstrijd gewonnen door Niki Terpstra (2016), Mathieu van der Poel (2017), Krists Neilands (2018) en Kenneth van Bilsen (2019).

Deelnemers: startlijst met rugnummers

Welke prominente deelnemers staan op de voorlopige startlijst van Dwars door het Hageland? Op de deelnemerslijst staan onder meer wereldkampioen Mads Pedersen, Zdenek Stybar, Alvaro Hodeg, Tim Merlier en Jan-Willem van Schip.

Dwars door het Hageland 2020 live op tv

Hoe laat en welke zender?

Dwars door het Hageland wordt in 2020 live op tv uitgezonden. Op welke zender is deze koers live te zien? De live tv-uitzending vindt plaats op de zender VRT één. Hoe laat begint de live tv-uitzending? Die begint op 15 augustus om 13u30.

Live wielrennen op tv

Op zaterdag 15 augustus kan men ook live op tv (of met een livestream) kijken naar de Ronde van Lombardije 2020. Eveneens is het mogelijk om op die zaterdag live op tv (of op een livestream) te kijken naar een etappe van het Criterium du Dauphiné.

Livestream Dwars door het Hageland

Livestream Sporza

Dwars door het Hageland 2020 wordt ook via een livestream van Sporza (VRT) op het internet uitgezonden. Met zo'n livestream kan men deze spectaculaire Vlaamse wielerkoers op zaterdag 15 augustus op een computer of smartphone bekijken. De livestream wordt verzorgd door Sporza. Dit is een gratis stream. Die livestream begint op de zaterdagmiddag om 13u30. Deze gratis livestream van deze Vlaamse wegwielerwedstrijd is op die middag te vinden op de site van Sporza. Ook is het mogelijk om deze gratis livestream via de Sporza-app te bekijken. De gratis livestream die Sporza aanbied is wel geo-restricted. Officieel is de livestream van Sporza namelijk alleen bedoeld voor kijkers uit België. Voor kijkers uit andere landen is hun officiële livestream van deze 'Vlaamse Strade Biance' op zaterdag 15 augustus 'geo-blocked'.

Livestream via Go App (Online tv)

Deze koers is op 15 augustus ook te bekijken via een livestream van de Go App. Deze streamingdienst is bedoeld voor klanten van Ziggo. Zij kunnen op die app de Sporza-uitzending per livestream bekijken in de hele EU.

Livestream iTV-app

Klanten van KPN kunnen deze koers per livestream bekijken via de iTV-app.
© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gran Piemonte 2020, live op tv en livestreamGran Piemonte 2020, live op tv en livestreamOp woensdag 12 augustus 2020 wordt de Italiaanse klassieker Gran Piemonte verreden. Op de startlijst van Gran Piemonte 2…
Giro 2020 - 1e etappe, tijdrit: live op tv en livestreamGiro 2020 - 1e etappe, tijdrit: live op tv en livestreamDe eerste etappe van de Giro d'Italia 2020 is een tijdrit. Deze openingsrit wordt verreden op zaterdag 3 oktober. Oorspr…
BK tijdrijden 2020 in KoksijdeBK tijdrijden 2020 in KoksijdeOp donderdag 20 augustus 2020 worden de Belgische kampioenschappen tijdrijden verreden voor de categorieën heren elite m…
Veldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Urban Cross 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 28 november 2020 wordt de tweede editie verreden van de Caps Urban Cross Kortrijk. Deze West-Vlaamse veldrit…

NASCAR Cup, kalender 2020 - live op tv en livestreamNASCAR Cup, kalender 2020 - live op tv en livestreamNASCAR is een afkorting van de 'National Association for Stock Car Auto Racing'. Jaarlijks organiseren zij in Amerika de…
Formule 1: GP van Brazilië 2019, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Brazilië 2019, live op tv en livestreamOp zondag 17 november 2019 wordt de Formule 1 Grand Prix van Brazilië verreden. Deze race wordt gehouden op het Autódrom…
Bronnen en referenties
  • http://www.cyclingarchives.com/wcd.php?landid=17&cid=239029
  • http://www.heistsepijl.be/nieuwsitem/246
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Heistse_Pijl
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Van_Itterbeeck
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Benny_Heylen

Reageer op het artikel "Dwars door het Hageland 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 09-08-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!