Zelf rijden in raceauto’s bij Race Planet Zandvoort

Zelf rijden in raceauto’s bij Race Planet Zandvoort Kijk je graag naar autoraces op televisie en zou je zelf wel eens willen ervaren hoe het is om met een raceauto op de Tarzanbocht af te stuiven, boek dan een dagvullend programma bij Bleekemolens Race Planet: de Race Experience, of de Ultimate Experience. Je kunt op de website ook een cadeaubon bestellen, erg leuk om aan een jarige te geven die van racen houdt.

Inhoud artikel


Bron: Foto infoteurBron: Foto infoteur

Adresgegevens

Bleekemolens Race Planet Zandvoort
Burgemeester van Alpenstraat 108
2041 KP ZANDVOORT
Tel. 023 5740790
www.raceplanet.nl
zandvoort@raceplanet.nl


Parkeren

Achter de hoofdtribune is een parkeerterrein, hier kun je je auto gratis parkeren.

De Race Experience

 • Zelf rijden in een Porsche 911
 • Zelf rijden in een formulewagen
 • Zelf rijden in een BMW 130i Cup lookalike
 • Driften, ‘sideways’ meerijden met een coureur
 • Dragrace met een 500 pk sterke Dodge Charger
 • 4x4 rijden door de duinen
 • Quad-rijden door de duinen
 • Karten
 • Slalom
 • IJsrijden
 • Verder is het mogelijk om onder begeleiding met je eigen auto op het circuit te rijden.

Bron: Foto infoteurBron: Foto infoteur

Ultimate Experience

Het programma is gelijk aan de Race Experience maar je mag daarnaast ook zelf rijden in een Aston Martin V8 Vantage en een Lamborghini Gallardo.

De prijzen

Race Experience

275 euro

Ultimate Experience

395 euro

De ontvangst

Vanaf het parkeerterrein loop je binnen een paar minuten naar restaurant Pit Lane op het Bavaria Paddock. Je moet een ingevuld vrijwaringsbewijs inleveren en je rijbewijs laten zien. Heb je ingeschreven met een cadeaubon, vergeet deze dan niet mee te nemen, zonder bon kun je niet meedoen. Je ontvangt een haarnetje en een sleutelkoord met een plaatje met daarop je naam en de letter van de groep waarin je bent ingedeeld. Na de inschrijving volgt een theoretische uitleg. Vervolgens ga je op het terrein voor het restaurant bij mensen uit jouw groep staan. De groepen rouleren langs de verschillende onderdelen.

Toeschouwers

Toeschouwers zijn van harte welkom. Met kleine kinderen moet je wel opletten, er rijden auto’s over het hele terrein. Mensen in een rolstoel kunnen het circuit ook bezoeken, soms moet er wel een hoge drempel worden genomen, maar met wat hulp lukt dat wel. Om te kijken bij de onderdelen in de duinen moet je een stukje over gras.

Voor deelnemers is een lunchkaart inbegrepen bij de prijs, toeschouwers kunnen een lunchkaart kopen bij de bar van restaurant Pit Lane, een kaart kost 8 euro. Je krijgt dan koffie/thee, pistoletje ham/kaas, broodje kroket/frikadel, beker melk/karnemelk/jus d’orange.

Bron: Foto infoteurBron: Foto infoteur

Toiletten

Over het hele terrein kom je toiletruimtes tegen, behalve bij de onderdelen in de duinen. Maar dan ben je binnen een paar minuten bij de toiletten achter het restaurant. De ruimtes die wij bezocht hebben zagen er netjes uit.

Mijn mening

Wij hebben een fantastische dag op Zandvoort gehad, wij hadden ingeschreven voor de Race Experience. Op het parkeerterrein staan borden die aangeven waar het restaurant is. Het inschrijven duurde wel heel lang, je moest er om 10.00 uur zijn maar drie kwartier later stonden mensen nog steeds in de rij. Je gaat langs de verschillende onderdelen, per groep is er dus een andere volgorde. Het leukste is als je eerst de langzaamste onderdelen doet en daarna het snelle racewerk, maar dat heb je dus niet voor het zeggen. De leukste onderdelen wat ons betreft: het rijden in een Porsche, het driften en de dragrace. De andere onderdelen waren ook zeer de moeite waard, maar verwacht geen grote circuits bij het karten of bij de onderdelen in de duinen. Wij hebben niet met onze auto op het circuit gereden, omdat deze dan niet verzekerd was. Wij vinden de Race Experience een aanrader, ook erg leuk om zo'n dagje cadeau te geven.

Waarschuwing

Korte tijd na ons leuke dagje schrok ik van een bericht op internet. Er was iemand verongelukt, ik meen doordat er brand uitbrak in de auto, tijdens zo'n dag. Er wordt goed gelet op de veiligheid van de deelnemers maar het is dus niet geheel ongevaarlijk.

© 2010 - 2020 Wolfje02, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Dag zelf racen op circuit (Zandvoort of Assen)Dag zelf racen op circuit (Zandvoort of Assen)Daar rijd je dan in je auto die met gemak 200 of meer kilometer per uur kan rijden… Autorijden in het Nederlandse verkee…
Zandvoort aan Zee: bereikbaarheid en parkerenZandvoort aan Zee: bereikbaarheid en parkerenHet strand van Zandvoort behoort tot de bekendste stranden van Nederland. Vanwege de ligging ten westen van Haarlem en A…
Formule 1: GP van Nederland 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Nederland 2020, live op tv en livestreamIn 1948 werd er voor het eerst een Grand Prix in Nederland gehouden. Die autorace vond plaats op het circuit in Zandvoor…
Dagje naar de duinen of het tropisch zwembad in ZandvoortEen dagje ontspannen met het gezin? In het tropisch zwembad van Center Parcs in Zandvoort kun je je een hele dag vermake…

Motocross parcoursMotocross parcoursDe meest beoefende motorsport is motocross. Een sport met veel adrenaline door de vele jumps en de snelle bochten. Maar…
Compleet overzicht evenementen TT Circuit AssenCompleet overzicht evenementen TT Circuit AssenIn dit artikel kunt u zien welke evenementen, wanneer plaatsvinden op het TT Circuit Assen. De niet publieksevenementen…
Bronnen en referenties
 • De website: www.raceplanet.nl heb ik geraadpleegd.
 • Afbeelding bron 1: Foto infoteur
 • Afbeelding bron 2: Foto infoteur
 • Afbeelding bron 3: Foto infoteur

Reageer op het artikel "Zelf rijden in raceauto’s bij Race Planet Zandvoort"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Wolfje02
Laatste update: 29-05-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!