InfoNu.nl > Sport > Sportieve activiteiten > De beste apps voor het hardlopen

De beste apps voor het hardlopen

De beste apps voor het hardlopen Er zijn steeds betere apps beschikbaar voor mensen die willen gaan hardlopen. Deze apps houden niet de snelheid en afstand bij, maar hebben ook veel extra functies. Soms moet daarvoor betaald worden. De meest populaire ap is Nike + Runner. Andere populaire apps zijn onder andere Runkeeper, Endomondo en Runstatic. Al deze apps kunt u downloaden in de verschillende appstores. Er zijn in Nederland steeds meer mensen die gaan hardlopen. Het is een hele rage geworden. Ze hebben daarvoor ook een bijbehorende uitrusting nodig. Het gaat dan onder andere om goede kleding en goede hardloopschoenen. Ook is het belangrijk op de voeding te letten. Veel mensen willen ook weten hoe snel ze lopen. Dat is tegenwoordig makkelijk te meten omdat er tal van apps zijn die de hardloper van dienst kunnen zijn. Deze apps kunnen op de smartphone worden geïnstalleerd en staat vervolgens in verbinding met een satelliet. Op die manier kunnen bijvoorbeeld de snelheid en de tijd waarin iemand loopt worden bijgehouden. Vaak kunnen de statistieken ook nog achteraf online worden ingekeken,

De apps doen van alles om de aandacht te trekken van de hardloper. Zo hebben er veel een extra functie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een hartband aan te sluiten op de iPhone waardoor het mogelijk is te zien op welk moment de hartslag het hoogst was. Een andere mogelijkheid is om muziek af te luisteren onderweg. Er zijn daarvoor speciale oortjes beschikbaar om te voorkomen dat deze tijdens het hardlopen zomaar uitvallen. De makers van de apps verdienen geld door extra functies waarvoor betaald moet worden. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een trainingspakket of de mogelijkheid om tijden te vergelijken met vrienden. Soms bieden apps ook speciale hardlooproutes aan die de hardloper kan volgen. Er worden zowel mogelijkheden aangeboden voor gevorderden als beginners. De bekendste en meest gebruikte hardloopapps zijn:

Nike + Running Apparatuur

De bekendste en meest gebruikte app is die van Nike. Dit is een goede reclame voor het bedrijf en past in hun marketingstrategie. De app is gratis te downloaden. Ze bieden ook extra services. Voor hun nieuwe campagne Game On zijn er bijvoorbeeld twintig digitale checkpoints in het leven geroepen die gebruikt kunnen worden bij het lopen. Deze punten moeten in de hoofdstad af worden gelopen.

Get Running

Deze app is vooral zeer geschikt voor beginners. Het coacht hen wanneer zij beginnen met lopen. Dit doet de coach door motiverende kreten de schreeuwen in het oor. Op die manier wordt iemand getraind om vijf kilometer achter elkaar te lopen. Voor deze app moet wel betaald worden, namelijk 2,39 euro.

Hardloopapps Runkeeper, Endomondo en Runstatic

Deze apps lijken allemaal op elkaar. Daarom worden ze in een adem genoemd. Zij houden de afstand en snelheid bij. Voor extra functies, zoals een intervaltraining moet betaald worden. Ook kunnen de gelopen routes achteraf online bekeken worden. De resultaten kunnen eventueel op Facebook gedeeld worden. Zij hebben allemaal goede beoordelingen in de verschillende appstores.

Hardlopen in Nederland

Apart de moeite van het vernoemen waard is nog de app Hardlopen in Nederland. Deze app biedt een overzicht van alle wedstrijden in Nederland. Met een speciale zoekfunctie is het mogelijk om per datum en gebied te zoeken naar wedstrijden in de buurt.
© 2013 - 2019 Simcha, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen met je smartphoneHardlopen met je smartphoneTegenwoordig zijn steeds meer mensen in het bezit van een smartphone. Een telefoon waarmee je niet alleen kunt bellen, m…
Beginnen met hardlopenBeginnen met hardlopenHardlopen is een zeer populaire sport, het is zelfs de meest beoefende sport in Nederland. Er zijn veel verschillende re…
Bronnen en referenties
  • http://www.elsevier.nl/Carriere/nieuws/2010/8/Blij-met-een-dagje-vrij-wanneer-krijgt-u-vrij-van-de-baas-ELSEVIER273025W/

Reageer op het artikel "De beste apps voor het hardlopen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Kristel, 21-07-2014 11:54 #1
"Soms bieden apps ook speciale hardlooproutes aan die de hardloper kan volgen."

Hier ben ik naar op zoek, om tijdens mijn vakantie in NL te kunnen trainen, zonder te verdwalen. Kan iemand mij vertellen om welke apps het gaat?

Infoteur: Simcha
Laatste update: 12-10-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!