InfoNu.nl > Sport > Sportieve activiteiten > RPM 60, tracklist/setlist/muziek, herfst 2013

RPM 60, tracklist/setlist/muziek, herfst 2013

RPM 60, de complete tracklist, inclusief tijdsduur, trainingsopbouw en uitleg over de negen basisnummers van de spinning set. RPM, wat staat voor Raw Power Motion, is een spinningprogramma is ontwikkeld door het Nieuw-Zeelandse trainingsinstituut Less Mills. Oprichter van deze internationale sportschool is Leslie (Les) Roy Mills. Vier keer per jaar verschijnt er een nieuwe setlist met pittige trainingsmuziek, in de herfst van 2013 dus de 60ste editie. Dit maal met onder andere Diamonds van Rihanna, muziek van de Duitse raveband Scooter, Rudimental feat. John Newman (ook present in RPM 58), David Guetta en Passenger.

Tracklist RPM 60, herfst 2013

1. Let Me Love You ( Until You Learn To Love Yourself) Ne-Yo

 • Duur: 3.11 / 2.34 minuten (twee versies)
 • Doel van dit onderdeel: warming up

Shaffer Chimere Smith, zo luidt voluit de echte naam van zanger, producer, danser en acteur Ne-Yo, geboren op 18 oktober 1982. 'Let Me Love You' werd geschreven door Sia Furler in samenwerking met StarGate, een Noors songwriterskoppel en is geproduceerd door Mark Hadfield en Mike Di Scala.

2. Diamonds (Bimbo Jones Vocal edit) - Rihanna

 • Duur: 1.42 / 3.08 minuten (twee versies)
 • Doel van dit onderdeel: tempo en intensiteit verhogen

Rihanna verstevigde haar status als superster met het zevende album 'Unapologetic' waar onder andere de wereldhit 'Diamonds' op terug te vinden is. De grootste hit voor haar in Nederland en België en tevens één van de best verkopende singles ooit. Deze remix is van Bimbo Jones, een Britse danceact, bestaande uit producers Lee Dagger en Marc JB, aangevuld met zangeres Katherine Ellis

3. Army of Hardcore (Extended Club Mix) - Scooter

 • Duur: 6.35 minuten
 • Doel van dit onderdeel: klimmen

Raveband Scooter heeft als thuisbasis Hamburg. Al sinds 1994 muzikaal actief, oorspronkelijk met 'snelle' muziek met het accent op acid, later maakten ze zogeheten Duitse hardhouse. In de beginjaren ook in Nederland populair met bijvoorbeeld 'Hyper Hyper' en 'Move Your Ass', de laatste jaren is hun rol in ons land muzikaal uitgespeeld. 'Army of Hardcore' staat op het zestiende studioalbum 'Music for a Big Night Out', uitgekomen in november 2012.

4. If I Lose Myself - OneRepublic

 • Duur: 2.23 / 3.45 minuten
 • Doel van dit onderdeel: enig herstel

Een nummer afkomstig van de derde cd 'Native' uit 2013 van de rockband OneRepublic. Opgericht in 2002 door Ryan Tedder en Zach Filkins. De eerste single die de Amerikanen in Nederland uitbrachten, 'Apologize', werd gelijk een # 1 hit in 2007 en kreeg een bescheiden hitnotering in de Top 2000 van 2012 op de 1696ste plaats.

5. Not Giving In - Rudimental feat. John Newman & Alex Clare

 • Duur: 2.25 / 3.29 minuten
 • Doel van dit onderdeel: intervaltraining, zitten, staan, zitten, staan

In de RPM 58 tracklist was al een cover van 'Feel The Love' op genomen van de band Rudimental, in Nederland bekend geworden als herkenningsmelodie van Studio Sportzomer in 2012. Nu is in de trackinglist van RPM 60 opnieuw gekozen voor een nummer van de Britten: 'Not Giving In' met gastvocalen van John Newman en Alex Clare. De tweede single van het album 'Home'.

6. Million Voices (Extended Mix) - Otto Knows

 • Duur: 5.58 minuten
 • Doel van dit onderdeel: free spin, vlakke weg, flinke snelheid, lichte weerstand

Achter Otto Knows schuilt de Zweedse dj en producer Otto Jettmann. In 2012 scoorde hij met Million Voices in Nederland een top 10 hit. De Scandinavische musicus werkte regelmatig samen met zijn landgenoot en collega-dj Avicii.

7. Just One Las time (Hard Rock Sofa Big Room Mix) - David Guetta feat. Taped Rai

 • Duur: 6.32 minuten
 • Doel van dit onderdeel: berg klim, eindigen op de top

Een track van de dj David Guetta met vocalen van Taped Rai, een Zweeds duo bestaande uit Tom Liljegren en Alexander Ryberg.

8. Miss Me - Andy Grammer

 • Duur: 3.39 minuten
 • Doel van dit onderdeel: terugreis, herstel

'Miss Me' van de Amerikaan Andy Grammer, is afkomstig van zijn gelijknamige debuutalbum uit 2011. In Nederland verschenen vooruitlopend op deze spinningtrack de singles 'Keep Your Head Up' en 'Fine By Me', die het niet verder brachten dan tipnoteringen.

9. Let Her Go - Passenger

 • Duur:4.11 minuten
 • Doel van dit onderdeel: stretch

De van oorsprong Britse singer-songwriter Passenger (Mike Rosenberg) bracht in 2012 zijn vijfde album uit. Op dit in Australië opgenomen 'All the Little Lights' staat zijn eerst Nederlandse hitsucces 'Let Her Go'. In 2003 startte Rosenberg samen met componist Andrew Phillips de band Passenger, na de opname van het debuutalbum in 2007 verliet Philips het project. In 2013 kwam hij naar Nederland voor een concerttour. Daarnaast stond hij in juni op Pinkpop.

Lees verder

© 2013 - 2018 Kroezenier, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Muziek die je humeur beïnvloedtMuziek die je humeur beïnvloedtSoms stap je met het verkeerde been uit bed en heb je de hele dag een slecht humeur. Hier kun je zelf verandering in bre…
Virtual Spinning, op een leuke manier calorieën verbrandenVirtual Spinning, op een leuke manier calorieën verbrandenVirtual spinning is een nieuwe en unieke sensatie op sportgebied. Door te kijken naar een groot videoscherm, waant u zic…
Wat kun je met Spotify?Wat kun je met Spotify?Spotify is een legaal muziek programma waar je muziek op kan zoeken en kunt luisteren en die geen virussen bevat. Je heb…
Muziek op uw iPod zettenDe iPods zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Op een iPod kunt u muziek zetten en deze overal…
Belangrijke uitvindingen in de Industriële RevolutieTijdens de Industriële Revolutie zijn er een hoop nieuwe dingen uitgevonden, zonder de Industriële Revolutie was er bijv…
Bronnen en referenties
 • www.lesmills.com
 • www.wikipedia.org

Reageer op het artikel "RPM 60, tracklist/setlist/muziek, herfst 2013"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kroezenier
Laatste update: 19-09-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!