InfoNu.nl > Sport > Sportieve activiteiten > RPM 63, tracklist/setlist/muziek, zomer 2014

RPM 63, tracklist/setlist/muziek, zomer 2014

RPM 63, de complete tracklist, inclusief tijdsduur, trainingsopbouw en informatie over de negen basisnummers van de spinning set. RPM staat voor Raw Power Motion, een spinning programma ontwikkeld door het Nieuw-Zeelandse trainingsinstituut Less Mills. Elk kwartaal brengen ze een nieuwe setlist uit, voor al hun trainingsprogramma's. Vaak met opzwepende trainingsmuziek, in de zomer van 2014 dus de 63ste editie. Deze keer met onder andere de track Dear Boy, van de Zweedse dj Avicii, een nummer van Afrojack en muziek van de Duitse raveband Scooter (ook present in RPM 58), John Newman, The Killers, The Hives en de Imagine Dragons. Scandinavië is dit keer goed vertegenwoordigd: drie tracks van artiesten uit Zweden.

Tracklist RPM 63, zomer 2014

1. Pumping Blood – NoNoNo

 • Duur: 3.31 / 1.02 minuten (twee versies)
 • Doel van dit onderdeel: warming up

Het Zweedse NoNoNo wordt gevormd door producers Astma & Rocwell en zangeres Stina Wäppling. Het trio werkt sinds het voorjaar van 2012 samen en heeft Stockholm als uitvalsbasis. 'Pumping Blood' is hun debuutsingle. Wereldwijd werden er van het liedje 700.000 exemplaren verkocht.

2. The Spark – Afrojack feat. Spree Wilson

 • Duur: 3.42 / 1.17 minuten (twee versies)
 • Doel van dit onderdeel: tempo en intensiteit verhogen

De wereldwijd succesvolle Nederlandse dj Afrojack (Nick van de Wall) dankt zijn naam aan zijn nogal eens wisselende kapsel. Ooit had hij een 'afrokapsel', wat hem de bijnaam 'Afro' opleverde, de basis voor zijn artiestennaam Afrojack. 'The Spark', samen met de Amerikaanse singer/songwriter Spree Wilson was in de Top 40 een bescheiden hit eind 2013.

3. Maria (I Like it Loud) (RIO Remix) – Scooter

 • Duur: 6.07 minuten
 • Doel van dit onderdeel: klimmen

Raveband Scooter (thuisbasis Hamburg) werd opgericht in 1994. Oorspronkelijk maakten ze acid-muziek, later stapten ze over op de zogeheten Duitse hardhouse. In de beginjaren waren ze ook in Nederland populair met bijvoorbeeld 'Hyper Hyper' en 'Move your ass', hun grootste hit in ons land. De basis van deze remix is de single 'Maria (I Like It Loud)' uit 2003 die te vinden is op hun negende studioalbum 'The Stadium Techno Experience'.

4. Cheating – John Newman

 • Duur: 3.24 / 1.35 minuten (twee versies)
 • Doel van dit onderdeel: enig herstel

De Engelsman John Newman werd bekend door zijn zang op de hit 'Feel The Love', in samenwerking met de band Rudimental, 'Cheating' staat op zijn debuutalbum Tribute.

5. Try It Again – The Hives

 • Duur: 3.18 / 2.01 minuten (twee versies)
 • Doel van dit onderdeel: intervaltraining, zitten, staan, zitten, staan

De heren van The Hives, een garage-rockband uit Zweden, zijn bij wijze van imago immer gekleed in zwart-witte pakken, of variaties daarop. Ze kwamen braken enigszins door in de jaren net na de eeuwwisseling. Zo rond 1993 is de band samengesteld. In Nederland brachten ze rond de twintig singles uit sinds 1996, geen één daarvan wist het ook maar tot een tipnotering te schoppen, laat staan een plek in de Top 40. 'Try It Again' staat op de 'The Black and White Album', uit 2008.

6. Dear Boy – Avicii

 • Duur: 7.37 minuten
 • Doel van dit onderdeel: free spin, vlakke weg, flinke snelheid, lichte weerstand

Na NoNoNo en The Hives de derde Zweedse act in de tracklist van RPM 63. Avicii (Tim Bergling Stockholm, 8 september 1989) bracht in 2013 het album 'True' uit, waar behalve 'Dear Boy', ook de beide zomerhits uit 2013, Wake me Up (zang Aloe Blacc) en 'Hey Brother' deel van uit maken.

7. Toca’s Miracle(Original Mix) – Nick Stitz & BassLouder

 • Duur: 6.45 minuten
 • Doel van dit onderdeel: berg klim, eindigen op de top

Een track van de Australische dj Nick Skitz (echte naam Nicholas Agamalis), uitgekomen in februari 2014.

8. Shot at The Night – The Killers

 • Duur: 4.02 minuten
 • Doel van dit onderdeel: terugreis, herstel

De Amerikaanse band, afkomstig uit Las Vegas werd in 2002 opgericht door voorman Brandon Flowers. In november 2013 brachten ze de cd 'Direct Hits' uit, een compilatiealbum met hits en nummers afkomstig van hun eerste vier platen. Daar stonden ook twee nieuwe songs op, 'Shot at The Night' en 'Just Another Girl'.

9. On the Top of the World – Imagine Dragons

 • Duur: 3.11 minuten
 • Doel van dit onderdeel: stretch

De single 'On Top Of The World, in Nederland een top tien hit in de zomer van 2013, is gebruikt op de soundtrack van FIFA 13 en in de videogame Pro Evolution Soccer 2013. De track is afkomstig van 'Night Visions', het eerste album van de Imagine Dragons uit 2013.

Lees verder

© 2014 - 2018 Kroezenier, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Muziek die je humeur beïnvloedtMuziek die je humeur beïnvloedtSoms stap je met het verkeerde been uit bed en heb je de hele dag een slecht humeur. Hier kun je zelf verandering in bre…
Virtual Spinning, op een leuke manier calorieën verbrandenVirtual Spinning, op een leuke manier calorieën verbrandenVirtual spinning is een nieuwe en unieke sensatie op sportgebied. Door te kijken naar een groot videoscherm, waant u zic…
Wat kun je met Spotify?Wat kun je met Spotify?Spotify is een legaal muziek programma waar je muziek op kan zoeken en kunt luisteren en die geen virussen bevat. Je heb…
Muziek op uw iPod zettenDe iPods zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Op een iPod kunt u muziek zetten en deze overal…
Belangrijke uitvindingen in de Industriële RevolutieTijdens de Industriële Revolutie zijn er een hoop nieuwe dingen uitgevonden, zonder de Industriële Revolutie was er bijv…
Bronnen en referenties
 • www.lesmills.com
 • www.discogs.com
 • www.wikipedia.org

Reageer op het artikel "RPM 63, tracklist/setlist/muziek, zomer 2014"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kroezenier
Gepubliceerd: 21-09-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!