Geen zin in de sportschool? Sport thuis!

Geen zin in de sportschool? Sport thuis! Je kent het wel: je hebt je steevast voorgenomen om meer te sporten, maar eenmaal thuis komt het er maar niet van. Te moe, te druk, geen zin: allemaal smoesjes waar je je niet langer achter kunt verschuilen. Het is namelijk zeer eenvoudig om je dagelijkse activiteiten te combineren met thuis sporten. Zo werk je al tandenpoetsend naar dat strakkere lichaam toe.

Achter de TV

De gemiddelde Nederlander kijkt zo'n drie uur per dag televisie. Verenig het nuttige met het aangename en doe je sportoefeningen achter de televisie. Het meest simpele is om met jezelf af te spreken dat je tijdens iedere reclame minstens één setje oefeningen doet. Neem bijvoorbeeld in iedere hand een vol flesjes water of gewichtje en strek je armen horizontaal (opzij) en beweeg je handen langzaam richting je oren. Herhaal dit tien keer en neem even pauze. Doe vervolgens nog twee setjes van tien herhalingen. Hiermee train je je biceps voor mooi gevormde bovenarmen.

Tandenpoetsen was nooit eerder zo'n feestje!

Voor een schoon en gezond gebit is het nodig dat je minstens tweemaal per dag je tanden poetst aldus de tandarts. Twee momenten op de dag waarop je je rug- en beenspieren versterken kunt! Dit door je door tijdens het tandenpoetsen op één been te balanceren. Wissel dit om de circa 30 seconden af en je hebt een korte maar krachtige workout te pakken.

Thee zetten

Voor de meeste mensen is het drinken van een kopje thee een moment van ontspanning. Prima, maar pas nadat je je bovenbeen- en bilspieren even flink aan het werk gezet hebt. In de tijd dat je je theewater aan de kook brengt kun je namelijk gemakkelijk je bovenbeen- en bilspieren trainen. Doe bijvoorbeeld drie sets van tien squats, de befaamde kniebuigingen. Je kunt de moeilijkheidsgraad verhogen door de squats op één been tegelijkertijd uit te voeren. Hierbij mag je je vanzelfsprekend best even vast houden aan het keukenblad.

Lachen is gezond

Wanneer je geen tijd hebt voor de sportschool zijn er genoeg mogelijkheden om toch dat strakkere lichaam te bereiken / Bron: Www.localfitness.com.au, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Wanneer je geen tijd hebt voor de sportschool zijn er genoeg mogelijkheden om toch dat strakkere lichaam te bereiken / Bron: Www.localfitness.com.au, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Wie dacht dat hij met een fabeltje te maken had, heeft het mis: lachen is écht gezond! Hardop lachen verhoogt de hartslag en met 15 minuten per dag hardop lachen verbrandt je zo'n 2 tot 10 kcal extra. Een uitstekend excuus voor een wandeling naar de bioscoop om die slechte comedy te bekijken of een avondje cabaret.

Winkelwagen? De benenwagen!

Hoe verleidelijk ook, laat de auto tijdens de volgende boodschappenronde eens staan en neem de benenwagen. Je verbrandt niet alleen meer calorieën door naar de supermarkt te wandelen, je verbetert bovendien je conditie. Daarnaast heb je met twee zware boodschappentassen in de hand meteen je portie krachttraining gehad!

"7 minutes workout"

Wie beweert dagelijks niet even zeven minuten over te hebben om te sporten bedriegt zichzelf. Niet alleen de vele reviews van tevreden enthousiastelingen maar ook wetenschappelijk onderzoek laat zien dat je in 7 minuten heel wat kunt bereiken. De 7 minutes workout bestaat uit een aantal oefeningen die elk gedurende 30 seconden gedaan worden. Desgewenst kun je de workout een 2 à 3 keer herhalen. Oefeningen bestaan onder andere uit push ups, squats, planken en lunges. De workout blijkt onder andere te helpen bij het verlagen van het vetpercentage, het verbeteren van de spierkracht en het maximale zuurstofopnamevermogen. Je vindt de 7 minuten workout in diverse apps.
© 2015 - 2020 Melod, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoe houd je het sporten vol?Hoe houd je het sporten vol?Wil je meer gaan sporten, bijvoorbeeld omdat je wilt afvallen? Dan is de kans aanwezig dat je heel enthousiast begint, m…
Thuis fitness: wat heb je nodig voor je eigen sportschool?Thuis fitness: wat heb je nodig voor je eigen sportschool?Wil je graag vanuit je eigen vertrouwde huis sporten? Veel mensen vinden een sportschool te confronterend, bijvoorbeeld…
Het voordeel van fitnessoefeningen thuis boven sportschoolHet voordeel van fitnessoefeningen thuis boven sportschoolVeel mensen denken dat je voor fitness naar een sportschool moet gaan, echter is dit niet altijd nodig. Het is goedkoper…
Te moe om te sportenTe moe om te sportenOp sommige dagen is het makkelijk om ervoor te kiezen om te gaan sporten. Je voelt je uitgerust, gemotiveerd en je barst…

Hardlopen: tips voor beginners over ondergrond en marathonsHardlopen: tips voor beginners over ondergrond en marathonsDe mensheid heeft waarschijnlijk zijn bestaan te danken aan het feit dat we kunnen rennen. De mens is zeker niet het sne…
Heelys rolschoenen in NederlandHeelys rolschoenen in NederlandHeelys zijn rolschoenen. Ze zijn al sinds 2000 een rage Amerika. In dat jaar kreeg Roger Adams het patent op Heelys en b…
Bronnen en referenties
  • Buchowski M.S., Majchrzak K.M., Blomquist K., Chen K.Y., Byrne D.W. & Bachorowski J.A. (2007) Energy expenditure of genuine laughter. Int J Obes (Lond). 2007 31(1) blz. 131-137.
  • Klika, B. & Jordan, C. (2013) HIGH-INTENSITY CIRCUIT TRAINING USING BODY WEIGHT: Maximum Results With Minimal Investment. ACSM'S Health & Fitness Journal Vol 17 (3) blz. 813
  • Afbeelding bron 1: www.localfitness.com.au, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Reageer op het artikel "Geen zin in de sportschool? Sport thuis!"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Melod
Gepubliceerd: 07-07-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!