InfoNu.nl > Sport > Sportieve activiteiten > Hardloopevenement de Venloop 2016

Hardloopevenement de Venloop 2016

Hardloopevenement de Venloop 2016 Stichting Venlo-Loopstad organiseert elk jaar in maart een uniek hardloopevenement: de Venloop. Op zondag 20 maart 2016 vindt inmiddels de elfde editie van de Venloop plaats. De Venloop staat bekend om zijn buitengewoon gezellige sfeer. Langs het parcours staat een groot publiek, dat enthousiast alle hardlopers aanmoedigt. De Venloop beleef je samen, is het motto.

Algemeen

De eerste Venloop vond plaats in 2006 met 2200 deelnemers. Sindsdien heeft de Venloop een stormachtige groei doorgemaakt. In 2015 vond de tiende editie plaats van de Venloop met maar liefst 19.500 inschrijvingen. In 2012 en 2013 mocht de Venloop van de Atletiekunie het Nederlands kampioenschap halve marathon organiseren. Deelnemers komen uit meer dan 25 landen. Van de internationale deelnemers komen veruit de meeste lopers uit Duitsland. De Venloop is een geliefd evenement. Voor de elfde editie waren de 7.300 individuele startbewijzen voor de halve marathon binnen een week uitverkocht (startbewijzen voor deelnemers van de Business Run en de Running Academy niet meegerekend).

Vanaf 2013 organiseert de Venloop ook wandeltochten, waaronder vanaf 2014 een rolstoeltocht. Het wandelevenement vindt een dag eerder plaats dan het hardloopevenement.

Loopafstanden en programma

JeugdlopenAfstandTijd
Bambinoloop 4 jaar 500m10.00u
Bambinoloop 5 jaar500m10.05u
Kinderloop 6 jaar 500m10.10u
Kidsrun 7 jaar1000m10.15u
Kidsrun 8 jaar 1000m10.20u
Kidsrun 9-10 jaar 1000m10.25u
Kidsrun 11-12 jaar 1000m 10.30u

G-loopAfstandTijd
G-loop vanaf 8 jaar1000m10.35u

5 km-loopAfstandTijd
5 km vanaf 13 jaar5000m 10.45u

10 km-loop AfstandTijd
10 km vanaf 16 jaar10000m 12.00u

Halve marathonAfstandTijd
Halve marathon vanaf 18 jaar21098m14.00u

Inschrijfgeld

Jeugdlopen en G-loop5 euro
5 km-loop vanaf 13 t/m 15 jaar8 euro
5 km-loop vanaf 16 jaar10 euro
10 km-loop16 euro
Halve marathon21 euro

Leden van de Atletiekunie ontvangen een korting.

Parcours

Voor alle afstanden geldt dat de start en de finish in het centrum plaatsvindt. Het parcours van de halve marathon loopt door de straten van Venlo en de omliggende kernen Tegelen, Steyl, Hout-Blerick en Blerick.

Sfeer

De Venloop trekt een groot publiek, in 2015 kwamen er ruim 75.000 bezoekers op af. Bij de Venloop staat gezelligheid centraal. De toeschouwers langs de kant van de weg laten enthousiast van zich horen, alle lopers worden massaal toegejuicht. Langs het parcours staan meer dan 20 sfeerpunten met muziek, van joekskapel tot muziekband en hele straten zijn uitbundig versierd. Meer dan 1.000 vrijwilligers zetten zich in voor de Venloop en zij maken het mede tot een geweldige dag.

De laatste meters van het parcours gaan over een bomvolle Parade. Hier worden alle lopers door een geestdriftig en rijen dik publiek naar de finish gedragen. Niet voor niets heeft Runnerís World Nederland, na een oproep aan de lezers van het atletiekblad, in het maandblad van februari 2016 de Parade in Venlo uitgeroepen tot de mooiste finishstraat van Nederland en België.

Business Run

De Venloop kent ook een Business Run, waarbij bedrijven teams kunnen aanmelden voor zowel de halve marathon als de 10 km-loop en de 5 km-loop. Goed voor de teamspirit binnen een bedrijf, leuk voor bedrijven om zich onderling te meten met betrekking tot sportieve prestaties en last but not least, het is een mooie gelegenheid om te netwerken.

Een bedrijf kan per team minimaal drie en maximaal vijf lopers aanmelden. De eindtijd van de drie snelste lopers telt. De Business Run biedt een uitgebreid deelnamepakket aan (een startnummer, gratis T-shirt en teamfoto per deelnemer, logo- en naamsvermelding op de website, een toegangskaart voor de Vipruimte per bedrijf en nog veel meer). De kosten bedragen:

Eerste teamEuro
Halve marathon375
10 km-loop275
5 km-loop225

Volgende teamsEuro
Halve marathon275
10 km-loop200
5 km-loop175

Running Academy

Elk jaar organiseert de Venloop de Running Academy voor mensen die willen beginnen met hardlopen of de hardloopskills willen verbeteren. In groepsverband vinden er trainingen plaats onder begeleiding van gediplomeerde trainers in samenwerking met medisch partner Vividus. Lopers worden met een verantwoord trainingsschema klaargestoomd voor de Venloop, met aandacht voor looptechniek, blessures en voeding.

De trainingen beginnen in september en duren tot aan de Venloop. Trainingslocatie is Sportpark Vrijenbroek in Venlo, waar faciliteiten, zoals een atletiekbaan, kleedlokalen en een kantine aanwezig zijn. Tevens is dit sportpark een goed vertrekpunt voor mooie duurlopen. Er zijn trainingsgroepen van verschillende niveaus, voor zowel de halve marathon als ook voor de 10 km-loop en de 5 km-loop. Vier keer per week worden er gezamenlijke trainingen aangeboden, waaronder baantrainingen en een duurloop.

Het is ontzettend leuk en motiverend om samen naar een doel toe te werken. De kosten voor deelname aan de Running Academy bedragen 80 euro.

Dreamteam

De Venloop biedt tijdens de elfde editie opnieuw een aantal gemotiveerde lopers een kans om hun persoonlijke droom te verwezenlijken en de Venloop succesvol te volbrengen. Deelnemers van het dreamteam hebben ieder een bijzonder verhaal en hun eigen beweegredenen om de Venloop te gaan lopen. Ze willen bijvoorbeeld een moeilijke periode door een ingrijpende gebeurtenis afsluiten of een ongezonde levensstijl drastisch omgooien. Onder professionele begeleiding worden de deelnemers van het dreamteam klaargestoomd voor de grote dag.

Venloop Running Team

De Venloop ondersteunt het Venloop Running Team, een hardloopteam van getalenteerde jonge atleten in de leeftijd van 12 t/m 25 jaar. Het doel is om jonge hardlooptalenten door een op en top begeleiding in staat te stellen het maximale uit hun mogelijkheden te halen.
© 2016 - 2019 Mosch-top, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hardloopevenementen Nederland top 10Hardloopevenementen Nederland top 10Hardloopevenementen en hardloopwedstrijden genoeg in Nederland. Hardlopen is populairder dan ooit en elk weekend zijn er…
Ladies Run, het hardloopevenement voor damesLadies Run, het hardloopevenement voor damesDe Ladies Run wordt elk jaar steeds populairder. Diverse steden organiseren een Ladies Run, een van de bekendste vindt e…
Marathon Eindhoven 2018: afstanden en routeMarathon Eindhoven 2018: afstanden en routeDe derde marathon van Nederland wordt elk jaar in oktober georganiseerd in Eindhoven. Dankzij het snelle parcours staan…
Runnerís World Zandvoort Circuit Run 2017Runnerís World Zandvoort Circuit Run 2017Op zondag 26 maart 2017 wordt voor de 10e keer de Runnerís World Zandvoort Circuit Run gehouden. De bochten op het Circu…
Chi Running: Blessurevrij hardlopenChi Running: Blessurevrij hardlopenChi Running is een nieuwe trend in de sportwereld. Het is een combinatie van hardlopen en Tai Chi. Doordat je een specia…
Bronnen en referenties
  • http://www.venloop.nl
  • http://www.tedboots.nl

Reageer op het artikel "Hardloopevenement de Venloop 2016"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mosch-top
Laatste update: 24-02-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!