InfoNu.nl > Sport > Sportieve activiteiten > Tip: Skateroutes Oost-Nederland

Tip: Skateroutes Oost-Nederland

Wilt u ook gaan skaten, maar u weet niet waar u dit het beste kunt doen? Er zijn vrijwel ieder weekend georganiseerde tochten waar u aan mee kunt doen, maar u kunt natuurlijk ook op eigen initiatief gaan skaten. Hiervoor zijn diverse skateroutes beschikbaar, waarvan u zeker kunt zijn dat het mooie routes zijn met goede wegen. Hier een overzicht van Oost-Nederland. Skaten of skeeleren is een sport die iedereen kan leren en waar iedereen plezier in kan hebben, mits je de juiste plaatsen weet te vinden. Naast dat je lekker bezig bent in de buitenlucht en op de mooiste plekken van Nederland komt, is het ook nog eens gezond en goed voor de lijn! In Nederland is skeeleren (internationaal beter bekend als skaten) om deze redenen een zeer snel groeiende sport met een sterk toenemend aantal beoefenaars op recreatief vlak. Veel beginnende skaters kunnen wel wat advies gebruiken bij vinden van skatelocaties. Officiele toertochten bieden een goede start, waar u in contact kunt komen met andere skaters en ervaringen uit kunt wisselen. Echter wanneer u geen tijd heeft om heel Nederland door te rijden voor een tocht, kunt u ook bij uzelf in de buurt mooie skateroutes vinden om op eigen initiatief af te leggen. Hier het overzicht van de routes in Oost-Nederland.

Gelderland

Tiel

Het rivierenlandschap rond Tiel is bij uitstek een mooie omgeving om te skeeleren, langs de rivier de Waal zijn talloze locaties te vinden die zeer de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Deze skeelerroute gaat met name over de dijken langs deze rivier, verder kunt u twee keer rusten want er zitten ook twee pontoversteken in. De route gaat over goed te berijden wegen en is geschikt voor beginners, houdt hierbij wel rekening met (tegen)wind.

Oosterbeek

Groot voordeel aan deze route is dat deze start vlakbij het station van Oosterbeek, u kunt de route dus eenvoudig bereiken. Het traject is alleen geschikt voor gevorderde skaters, want de route gaat over de stuwal bij de Rijn, waardoor u goed moet kunnen remmen (voor tips m.b.t. de remtechniek bij het skaten lees het artikel Skaten: de remtechniek ).

Zevenaar

Ook deze route is eenvoudig te bereiken, omdat deze bij een station begint en eindigt. Ditmaal betreft het station Zevenaar. De route gaat door het vroegere stroomgebied van de Rijn: de Pannerdense waard (daarom wordt de route ook wel ‘Skateroute Pannerdense Waard’ genoemd). Hierdoor gaat de route door landelijk gebied en stiltegebieden, wat de routes zeer de moeite waard maakt. Bovendien is het traject slechts 17 kilometer lang.

Groesbeek

Deze route kent drie startpunten, namelijk: Mook, Groesbeek, of Heilig Landstichting. Het is een mooi en afwisselend traject rond Nijmegen met een aantal klimmetjes en afdalingen erin. Met name de afdalingen zorgen ervoor dat de route alleen geschikt is voor skaters die over een goede remtechniek beschikken.

Overijssel

Raalte

In de omgeving van Raalte is een mooie skeelerroute uitgezet door landelijke omgeving, welke voornamelijk over landweggetjes en dijken gaat. De route komt onder andere door de dorpen Raalte, Heeten, Wijhe en Haarle, en is alleen geschikt voor gevorderde skaters omdat de lengte ruim 40 kilometer is.

Twente

Ook in Twente ligt een zeer mooie skateroute. De zogenaamde ‘Drienroute’ start bij station Hengelo, waardoor de route gemakkelijk te bereiken is. Het traject ligt tussen Hengelo en Enschede en gaat rondom de ‘Groene Long’. Met een totale lengte van rond de 20 kilometer is de route ook geschikt voor de wat minder ervaren skaters.

Overig

Natuurlijk zijn er nog veel meer routes voorhanden dan in dit korte overzicht wordt weergegeven. De uitgezette routes tijdens georganiseerde tochten kunnen ook op andere dagen van het jaar op eigen initiatief gereden worden. Bovendien kent Nederland een zeer uitgebreid netwerk van fietspaden (het grootste van Europa) waar u naar hartelust kunt skaten. Ook rivierdijken en bossen zijn mooie plaatsen om te skaten. U ziet het, mogelijkheden te over, wees creatief!
© 2009 - 2019 Sportler, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Plaatsnamen met carnaval: belangrijke steden, van A tot ZPlaatsnamen met carnaval: belangrijke steden, van A tot ZMet carnaval krijgt een groot aantal steden in Nederland een andere plaatsnaam: Den Bosch wordt Oeteldonk, Breda heet Ki…
Vakantieparken: Landal GreenParksVakantieparken: Landal GreenParksLandal GreenParks is een onderneming voor bungalowparken. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland en wel in Leidschen…
Joodse werkkampenNamen als Sobibor en Auschwitz zijn bij vrijwel iedereen bekend als de kampen waar tijdens de Tweede Wereldoorlog meer d…
Skateroutes Noord-NederlandWilt u ook gaan skaten, maar u weet niet waar u dit het beste kunt doen? Er zijn vrijwel ieder weekend georganiseerde to…
Goedkoop of zelfs gratis kamperen bij de boswachterGoedkoop of zelfs gratis kamperen bij de boswachter. Het kan Lekker wandelen, kanoen, fietsen of in de natuur zijn en da…
Bronnen en referenties
  • http://www.inline-skate.nl/

Reageer op het artikel "Tip: Skateroutes Oost-Nederland"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Lieke, 22-05-2017 20:43 #2
Hallo,

De skeelerroute van Raalte, waar kan ik de exacte route vinden?

Groetjes Lieke

Vvv/anwb Raalte, 17-03-2012 10:08 #1
Wij lezen op uw site dat er in de omgeving van Raalte een skateroute is. Wij zijn daar niet van op de hoogte en willen wel graag weten hoe we daar aan kunnen komen. Er is in de winkel nog al eens vraag naar. Hopelijk kunt u ons uit de droom helpen.

Infoteur: Sportler
Laatste update: 17-06-2009
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 2
Schrijf mee!