InfoNu.nl > Sport > Sportieve activiteiten > De Tour de France 2014 en de live uitzendingen op tv

De Tour de France 2014 en de live uitzendingen op tv

De Tour de France 2014 en de live uitzendingen op tv 101ste editie van de Ronde van Frankrijk, of ook wel de Tour de France genoemd, zal van start gaan op zaterdag 5 juli 2014 in het Engelse Leeds. De Tour zal op zondag 27 juli eindigen op de Avenue des Champs-Élysées in de Franse hoofdstad Parijs. Dagelijks zullen de Etappes van de Tour de France 2014 live worden uitgezonden op tv zodat u niet hoeft te missen. U wordt op de hoogte gehouden van alle etappe uitslagen, het algemeen klassement, de drager van de gele trui etc. In de avonduren wordt er door verschillende programma's teruggeblikt op de etappe van de dag.

De Tour de France bij de NOS

De NOS heeft ook voor het jaar 2014 de uitzendrechten van de Tour de France verworven. Op maandag 9 september 2013, werd bekend dat de NOS, de uitzendrechten van de Tour de France heeft weten te verlengen tot en met het jaar 2019. Het huidige contract met de Franse wielerorganisatie ASO liep tot en met de Tour de France van 2015.

De NOS zal in 2014 net als voorgaande jaren, iedere dag live verslag doen van de etappes in de Tour de France. Bij de meeste etappes betekend dit, dat het laatste deel van de etappe live wordt uitgezonden. Voor negen etappes geldt dat deze volledig live wordt uitgezonden. Het gaat hier om de eerste drie etappes op Engels grondgebied, de kasseienetappe naar Arenberg Porte du Hainaut, de Vogezenrit met finish op La Planche de Belles Filles, een Alpenetappe met aankomst op Risoul, twee bergritten in de Pyreneeën en de traditionele slotrit met aankomst op de Champs Élyséees.

Naast de rechtstreekse verlagen van de etappes, besteed de NOS aandacht aan samenvattingen en achtergrondinformatie.

Uitzendingen rondom de Tour de France door de NOS zijn:
  • Live uitzending in de middag
  • Het Tourjournaal op de vroege avond
  • De Avondetappe met Mart Smeets

Studio Sportzomer: de avondetappe

De Avondetappe is een dagelijks terugkerende sport uitzending in de late avonduren, die geheel in het teken zal staan van de verrichtingen in de Tour de France van de desbetreffende dag. Tijdens de Avondetappe dat gepresenteerd wordt door Mart Smeets wordt de kijker mee genomen naar de dag van vandaag en op de hoogte gebracht van de stand in het algemeen klassement en de winnaar van de dag. Daarnaast wordt er terug geblikt op de dag van morgen en komen belangrijke tour gebeurtenissen uit het verleden aan de orde. Tijdens het presenteren van de Avondetappe zal Smeets worden bijgestaan door de journalisten Smeets zal worden bijgestaan door de 'sidekicks' Edwin Winkels, Thijs Zonneveld en Bert Wagendorp. Door het WK-voetbal dat wordt de Avondetappe, in tegenstelling tot andere jaren, op wisselende tijden uitgezonden.

De Tour live op tv in België

In België zijn de uitzendrechten van de Tour de France nog tot 2019 in handen van de VRT. De overkoepelende merknaam van de sportuitzendingen van de VRT is Sporza. De uitzendingen van Sporza vinden meestal plaats op de Belgische tv-zenders Canvas of Eén. Naast de rechtstreekse uitzendingen van de Tour de France zal de VRT op de tv-zender Eén, iedere avond het tv-programma 'Vive le Vélo' verzorgen. Dit programma is te vergelijken met de Nederlandse Avondetappe. In 'Vive le Vélo' bespreken presentator Karl Vannieuwkerke en Lieven Van Gils de gebeurtenissen van de dag met de gasten, die op die dag zijn aangeschoven aan tafel.

Lees verder

© 2011 - 2018 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Nederlandse deelnemers Tour 2013Nederlandse deelnemers Tour 2013Aan de honderdste editie van de Tour de France nemen zeventien Nederlanders deel. Deze jubileum editie van de Tour is op…
Tour de France 2014: schema etappes + uitleg truienTour de France 2014: schema etappes + uitleg truienIn de zomer van 2014 is het weer zover, iedereen zit aan de buis gekluisterd. Niet alleen voor het WK, maar ook de Tour…
Tour de France 2011: de NederlandersAan de Tour de France doen ieder jaar weer meerdere Nederlanders mee. Wie doen er mee in 2011? Wat zijn hun specialiteit…
Tourheld: Philippe ThysAls er een ranglijst wordt gemaakt van de beste Belgische wielrenners aller tijden, dan zal iedereen Eddy Merckx op numm…
Startplaats van de Tour de France 2014 is misschien UtrechtStartplaats van de Tour de France 2014 is misschien UtrechtDe Nederlandse stad Utrecht is in de race om de start van de Tour de France te mogen organiseren. De gemeente Utrecht he…
Bronnen en referenties
  • http://nos.nl/artikel/659588-ook-weer-avondetappe-in-2014.html

Reageer op het artikel "De Tour de France 2014 en de live uitzendingen op tv"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Jan Poels, 03-07-2011 23:10 #2
Volgens mij is de waarneming "De kopgroep heeft nu een voorsprong van precies 10 minuten" niet juist. Dat moet zijn "10 minuten geleden bedroeg de voorsprong precies 10 minuten". In de tussentijd kan de voorsprong groter of kleiner zijn geworden. Mee eens?

Flip, 02-07-2011 11:39 #1
Ik vind het bijzonder dat Mart Smeets er mee moet stoppen. Veel kennis door het afvoerputje. Hoezo doorwerken tot 67? Ik hoop niet dat er voor Mart in de plaats een "puber" zonder enige kennis van zaken komt, want dan is mijn interesse voor de tour weg. Nou ja, we hebben de Belg nog.

Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 23-06-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 2
Schrijf mee!