InfoNu.nl > Sport > Sportieve activiteiten > RPM 58, tracklist lente 2013

RPM 58, tracklist lente 2013

RPM 58, tracklist lente 2013 De tracklist/setlist voor RPM 58 werd gelanceerd in februari 2013. Gedurende drie maanden is dit de basis muziek voor de Less Mills fietsworkout. Zoals gebruikelijk een opbouw met een warming up, een klimsessie, intervaltraining en herstelperiode. Tracks van onder andere Pitbull feat. Shakira, Flo Rida, Afrojack, The Script en P!nk. De trainings- en groepsfitnessprogramma's van Less Mills, oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland, worden gebruikt in sportscholen en trainingsinstituten over de hele wereld.

Wat is het verschil tussen spinning en RPM?

Spinning is een algehele verzamelnaam voor indoor fietstrainingen op muziek. De instructeur of instructrice stelt zelf een set samen van favoriete tracks en oefeningen. RPM is een gepatenteerde naam voor een workout op een spinningfiets van Les Mills International, RPM betekent Raw Power in Motion. De setlist heeft een uitgebalanceerde opbouw voor kracht- en duurtraining. Hoewel de muziek en de details van de oefeningen elke drie maanden veranderen, blijft de basis van de trainingsopbouw in feite hetzelfde.

Tracklist RPM 58, voorjaar/lente 2013

1. Good Time – Iconic Ivory (cover of Owl City feat. Carly Rae Jepsen)

 • Duur: 4.28 minuten
 • Doel van dit onderdeel: warming up
Een cover van Good Time, origineel uitgevoerd door Owl City, in samenwerking met Carly Rae Jepsen, die derde werd tijdens het vijfde seizoen van Canadian Idol. Vervolgens scoorde ze een monster hit met Call me maybe. De band Owl City is in Nederland bekend geworden met de #1 hit Fireflies.

2. Get It Started – Pitbull feat. Shakira

 • Duur: 3.59 minuten
 • Doel van dit onderdeel: tempo en intensiteit verhogen
Get It Started werd midden 2012 uitgebracht in Nederland, maar geen hit.
De Cubaans-Amerikaanse rapper Pitbull (Armando Christian Pérez) in duet met de Shakira, die in 2001 overal ter wereld scoorde met haar doorbraak hit Whenever, Wherever.

3. Party Bounce – Brooklyn Bounce & Splash

 • Duur: 6.29 minuten
 • Doel van dit onderdeel: klimmen
Brooklyn Bounce wordt gevormd door twee Duitse house-producenten: Matthias Menck en Dennis Bohn, onder andere bekend van hun remixen voor Scooter en Kool & the Gang.

4. Let It Roll – Flo Rida

 • Duur: 3.13 minuten
 • Doel van dit onderdeel: enig herstel
Flo Rida (Tramar Dillard), Amerikaans rapper en zanger, afkomstig uit de gelijknamige staat in de VS. Alhoewel Let It Roll een solonummer is werkt hij vaak samen met collega-artiesten, zoals op Hangover (Taio Cruz) en Club Can't Handle Me (David Guetta).

5. Feel The Love – Louder III (cover of Rudimental feat. John Newman)

 • Duur: 7.18 minuten
 • Doel van dit onderdeel: intervaltraining, zitten, staan, zitten, staan
Een cover van Feel The Love, van het Londens kwartet Rudimental feat. John Newman. In Nederland bekend geworden als herkenningsmelodie van Studio Sportzomer in 2012. Succesvol in Nederland, in de UK scoorde de soulvolle band zelfs een #1 hit.

6. Can’t Stop Me (Tiesto Mix) – Afrojack & Shermanology

 • Duur: 6.20 minuten
 • Doel van dit onderdeel: free spin, vlakke weg, flinke snelheid, lichte weerstand
Can’t Stop Me is het gevolg van de samenwerking van dj Afrojack en het trio Shermanology, nazaten van de Haarlemmer zanger Tony Sherman, bekend van Stars On Stevie.

7. Never Give Up – ATB feat. Ramona Nerra

 • Duur: 7.31 minuten
 • Doel van dit onderdeel: berg klim, eindigen op de top
De single Never Give Up werd uitgebracht in juni 2012 door ATB, de artiestennaam van de Duitse dj André Tanneberger. Hij werkt daarop samen met Ramona Nerra, een kandidate uit de eerste serie van The Voice of Germany, net als in Nederland ook in Duitsland een groot succes.

8. Hall Of Fame – The Script

 • Duur: 3.22 minuten
 • Doel van dit onderdeel: terugreis, herstel
The Script, een Ierse band, debuteerde in 2008. Hall Of Fame is afkomstig van hun derde album, eenvoudig getiteld #3.

9. Try – P!nk

 • Duur:4.08 minuten
 • Doel van dit onderdeel: stretch
Try is terug te vinden op het zesde studio album van zangeres P!nk, uit 2012. De rockballad werd geschreven door Busbee and Ben West.

Lees verder

© 2013 - 2019 Kroezenier, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Mills Empress en Throne of Music jukeboxDe Mills Empress en Throne of Music jukeboxSinds de AMI Top Flight het gestroomlijnde en strakke ontwerp geïntroduceerd had binnen het jukeboxdesign, was er nog no…
Les Mills Sh'bam: de nieuwste fitnessrageLes Mills Sh'bam: de nieuwste fitnessrageLes Mills is een bekende organisatie op het gebied van groepslessen in de sportschool met pakkende namen als bodypump, b…
Les Mills GRIT, supersnel superfit in slechts 30 minutenLes Mills GRIT, supersnel superfit in slechts 30 minutenSupersnel superfit? Dan is GRIT misschien wel wat voor jou. Een les van 30 minuten en daarna nog uren calorieën verbrand…
CX30, de manier om uw gewenste "sixpack" te behalenCX30, de manier om uw gewenste "sixpack" te behalenCX30 is een stevige work-out die door Les Mills in april 2011 in Nederland werd geïntroduceerd. Deze 30 minuten durende…
Het Les Mills groepslessen programma aanbod in sportscholenHet Les Mills groepslessen programma aanbod in sportscholenSteeds meer sportscholen- en clubs nemen de Les Mills groepslessen op in hun lesprogramma. Het populaire Les Mills progr…
Bronnen en referenties
 • www.goeievraag.nl
 • www.atb-music.com
 • www.youtube.com
 • www.wikipedia.org

Reageer op het artikel "RPM 58, tracklist lente 2013"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kroezenier
Gepubliceerd: 11-03-2013
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!