InfoNu.nl > Sport > Sportieve activiteiten > Keep on Running na Start to Run

Keep on Running na Start to Run

Keep on Running na Start to Run Duizenden beginnende lopers verlegden reeds hun grenzen met Start to Run en volhardden in het uitlopen van 5 kilometer. Ben jij ook gebeten door het loopvirus? Is de kaap van 10 kilometer voor jou een minimum en heb je ambities om ooit die marathon uit te lopen? Dan is Keep on Running voor jou de ideale manier om je opgebouwde conditie niet verloren te laten gaan.

Doelstelling

Daar waar Start to Run je gidst om 5 kilometer te lopen, is de doelstelling van Keep on Running om in een termijn van 10 weken 10 kilometer te kunnen lopen zonder stoppen. Was die 10 kilometer een fluitje van een cent? Dan kan je blijven verder trainen voor een halve of volledige marathon.

Goed schoeisel en kledij

Diegenen die met succes het programma van Start to Run hebben doorlopen, weten dat aangepaste loopschoenen van essentieel belang zijn om hard te lopen. Sommige grote sportzaken geven je hierbij advies door je op een loopband te laten lopen. Zorg er bij aankoop voor dat je schoenen voldoende schokwerend zijn omdat je allicht vaak op harde ondergrond loopt. Probeer, indien mogelijk, zoveel mogelijk op zachte ondergrond te lopen (bos of park). Tegenwoordig vind je in de meeste sportwinkels ook degelijke (lees: ventilerende)loopkledij.

Trainingsschema

Ken jezelf. Welke loopafstand kan je aan? Overschat jezelf niet maar bouw je conditie gradueel op in functie van je loopprestaties en beschikbare tijd. Op de website Keep-running kan je loopschema’s vinden voor het lopen van 10km. Op KeeponRunning kan je aangepaste trainingsschema’s vinden voor het lopen van 5km, 10km, 10 mijl, 21km en 42km.

Voeding

Wanneer je loopt, verbrandt je lichaam vetten en koolhydraten. Het is dus van belang om deze voorraden op peil te houden door een aangepaste voeding. Drink ook voldoende. Natuurlijk bestaan er sportvoeding en –drank, maar zolang je gezond eet (dwz voldoende fruit, groente, vlees en water) is dit niet echt nodig.

Fysieke inspanningen meten

Naarmate je harder gaat lopen, gaat je hartslag omhoog. Maar wanneer je conditie niet optimaal is gebeurt dit nog sneller. Een té snelle hartslag is niet gezond. Met een hartslagmeter kan je je hartslag tijdens het lopen meten.
Als je je loopafstanden en loopsnelheid wil kennen, kan je je een foot-pod of GPS-pod aanschaffen.

Van start gaan

Er zijn 3 manieren om van start te gaan:
  1. Via het boek “Keep on running”: Dit boek is het vervolg op Start to Run. Je vind er duidelijke trainingsschema’s die overbelasting van je lichaam voorkomen. Verder komen stretchoefeningen aan bod die je behoeden voor blessures.
  2. Download trainigsschema’s op maat via de websites www.keep-running.be of www.keeponrunning.be
  3. Download de podcast op www.keep-running.be. Evy Gruyaert gidst je doorheen de 10 kilometer.

Lees verder

© 2012 - 2019 Wapiti, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Trainingsschema: van 0 naar 30 minuten hardlopen in 16 wekenJe wilt gaan hardlopen, maar je weet niet hoe je moet beginnen? Met dit schema loop je in 16 weken 30 minuten achter elk…
Beginnen met hardlopenBeginnen met hardlopenHardlopen is een zeer populaire sport, het is zelfs de meest beoefende sport in Nederland. Er zijn veel verschillende re…
Start to Run en vele redenen om te starten met hardlopenStart to Run en vele redenen om te starten met hardlopenUit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hardlopen goed voor je is. Goed voor je gewicht, voor je hersenen, longen…
Trainingsschema 10 km hardlopenTrainingsschema 10 km hardlopen10 kilometer hardlopen is voor veel beginnende hardlopers een pittige, maar haalbare uitdaging. Afhankelijk van je basis…
Schema om te beginnen met hardlopenSchema om te beginnen met hardlopenBeginnen met hardlopen kan nog best lastig zijn. Hoe begin je en hoe bouw je voldoende conditie op? Het is helemaal niet…
Bronnen en referenties
  • http://www.keeponrunning.be/
  • http://www.keep-running.be/
  • http://www.keep-on-running.nl/
  • http://www.lannoo.be

Reageer op het artikel "Keep on Running na Start to Run"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Wapiti
Laatste update: 26-02-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!