InfoNu.nl > Sport > Tennis > Tennis: Roland Garros 2019, live op tv en livestream

Tennis: Roland Garros 2019, live op tv en livestream

Tennis: Roland Garros 2019, live op tv en livestream Op zondag 26 mei begint de eerste ronde van Roland Garros 2019. Het is de 123e editie van dit Franse tennistoernooi. Het 'French Open 2019' duurt tot zondag 9 juni. Roland Garros 2019 wordt in Nederland en België live op tv uitgezonden door Eurosport. Ook kan men Roland Garros 2019 online via een livestream bekijken. De Nederlandse Kiki Bertens werd voorafgaand aan het toernooi beschouwd als één van de favorieten voor de eindzege in het damesenkelspel. Hoe laat beginnen de live tv-uitzendingen van dit toernooi? Waar vindt men een livestream van Roland Garros 2019? Hoe is de geschiedenis van het 'French Open' te Parijs verlopen?

Geschiedenis van Roland Garros

Ontstaan

Dit toernooi bestaat sinds 1891. In de begintijd was het officieel het Frans kampioenschap tennis. Aan dit toernooi mochten wel buitenlandse spelers meedoen, maar alleen als zij lid waren van een Franse tennisclub. De eerste editie werd bijvoorbeeld gewonnen door de Brit H. Briggs, die in Frankrijk woonde en lid was van de Club Stade Français. Jarenlang bleef hij de enige niet-Franse winnaar van dit kampioenschap.

Open Franse tenniskampioenschappen

Pas in 1925 werd dit toernooi werkelijk een internationaal evenement, waaraan alle amateurtennissers ter wereld mee mochten. In de daaropvolgende periode groeide het 'French Open', samen met het US Open, het Australian Open en Wimbledon uit tot de vier meest prestigieuze toernooien in de tenniswereld: de grandslamtoernooien.

Decennialang mochten echter alleen amateurs deelnemen aan deze toernooien. Dat veranderde in 1968. In mei van dat jaar was het French Open het eerste grandslamtoernooi waaraan ook profs mochten deelnemen. Dit was een revolutie die de tenniswereld voor altijd veranderde. Ook in alle daaropvolgende grandslamtoernooien mochten profs deelnemen.

Naamgever: Roland Garros

In 1928 werd er een nieuw stadion voor het tennistoernooi gebouwd. Dit werd vernoemd naar de Franse luchtvaartpionier en oorlogsheld Roland Garros (1888-1918). Later werd het gehele toernooi naar hem vernoemd. De officiële Franse naam van het 'French Open' is sindsdien: 'Les Internationaux de France de Roland-Garros'. Roland Garros was tijdens zijn leven lid van de omnisportvereniging Stade Francais. Een opvallend detail is, dat hij binnen die club veel meer actief was in het wielrennen en rugby, dan in het tennis.

Erelijst Roland Garros

De succesvolste tennisser uit de geschiedenis van het herentoernooi van Roland Garros is de Spanjaard Rafael Nadal. Hij won dit toernooi tien keer. De succesvolste dame uit de historie van dit toernooi is de Amerikaanse Chris Evert. Zij zegevierde zeven keer in het enkelspel bij het French Open.

Nederlanders en Belgen op Roland Garros

Welke tennissers uit de lage landen hebben in de loop der jaren grote successen geboekt op Roland Garros? Vijf keer werd het dames enkelspel gewonnen door een Belgische dame. De Waalse Justine Henin pakte de eindzege vier keer. De Vlaamse Nelly Landry won Roland Garros één keer (in 1948). De eerste speelster uit de lage landen die dit Franse toernooi won, was ook de enige Nederlandse winnaar van het enkelspel op dit toernooi: Kea Bouman in 1927.

Data: Roland Garros 2019

Het kwalificatietoernooi van Roland Garros 2019 begint op maandag 20 mei. Het hoofdtoernooi begint op zondag 26 mei. Aan het hoofdtoernooi van Roland Garros doen bij zowel de heren als bij de dames in het enkelspel 128 deelnemers mee. Bij het dubbelspel doen 64 koppels mee aan het herentoernooi en eveneens 64 aan het damestoernooi. Aan het 'mixed double' van Roland Garros doen 32 koppels mee.

Programma Roland Garros 2019

De eerst drie ronden van het enkelspel bij de heren en de dames worden gespeeld in de eerste week van het toernooi (van zondag 26 mei tot en met zondag 2 juni). In de tweede week van Roland Garros speelt men vervolgens de achtste finales (laatste zestien), kwartfinales, halve finales en finale. De finale van het damesenkelspel van Roland Garros 2019 wordt gespeeld op zaterdag 8 juni. De finale van het herenenkelspel wordt op de middag van zondag 9 juni gespeeld.

Nederlandse deelnemers: programma Kiki Bertens en Robin Haase

Aan het herenenkelspel van Roland Garros 2019 doet één Nederlander mee: Robin Haase. Aan het damesenkelespel doet één dame mee: Kiki Bertens. Zij wordt beschouwd als één van de favorieten voor de eindzege. Kiki Bertens is als vierde geplaatst bij Roland Garros 2019. Er bestond de mogelijkheid dat naast Haase en Bertens ook nog andere Nederlanders mee zouden doen aan het enkelspel. Diverse Nederlanders probeerden via het kwalificatietoernooi een plek te verdienen in het hoofdtoernooi van Roland Garros 2019. Helaas slaagden zij daar niet in, zodat uiteindelijk Bertens en Haase de enige Nederlandse deelnemers zijn.

Wie zijn de tegenstanders van de Nederlanders Bertens en Haase in de eerste ronde? Hoe ziet hun loting eruit? Kiki Bertens speelt in de eerste ronde tegen Pauline Parmentier (Frankrijk). Robin Haase speelt in de eerste ronde tegen Philipp Kohlschreiber (Duitsland). Hieronder vindt u de uitslagen van de partijen van beide Nederlanders.

Eerste ronde Kiki Bertens op maandag 27 mei 2019: live tv en livestream

De partij in de eerste ronde van Kiki Bertens tegen Pauline Parmentier staat gepland op maandag 27 mei 2019. De wedstrijd van Bertens wordt gespeeld op Court Suzanne Lenglen. Anno 2019 behoort Kiki Bertens tot de grote sterren van het mondiale damestennis. De partijen van Kiki Bertens zijn vanzelfsprekend allemaal online via een livestream te volgen en worden daarnaast ook live op tv uitgezonden. De partij Bertens-Parmentier was op maandag 27 mei te zien op de zender Eurosport 1 vanaf 10u55. Ook kon men de wedstrijd Kiki Bertenis-Pauline Parmentier bekijken via de livestream van de Eurosport Player. Bertens won deze wedstrijd in twee sets: 6-3 6-4.

Tweede ronde: Kiki Bertens-Viktoria Kuzmova op 29 mei 2019 live

Kik Bertens speelde in de tweede ronde van Roland Garros tegen Viktória Kuzmová. Deze speelster uit Slowakije haalde de tweede ronde door in de openingsronde Cornet uit Frankrijk te verslaan. De wedstrijd Bertens-Kuzmova werd gespeeld op woensdag 29 mei. De match van Kiki Bertens vond plaats op Court Philippe-Chartier (dit is het 'Centre Court' van Roland Garros). Hoe laat begon de partij van Kiki Bertens? Het was de vierde (en laatste) partij die op woensdag 29 mei op dat court wordt gespeeld. (De derde partij was de wedstrijd van Federer tegen Otte). De live-uitzending van de partij Bertens-Kuzmova begon rond 18u05. De wedstrijd was live te zien op de tv-zender Eurosport1 en via de livestream op de Eurosport Player. Bij een achterstand van 1-3 in de eerste set moest Bertens echter om een medische break vragen. De toernooidokter kwam de baan op en na een kort gesprek concludeerde Bertens dat ze de wedstrijd op moest geven.

Robin Haase live op Roland Garros 2019

De wedstrijd van Robin Haase in de eerste ronde van Roland Garros 2019 tegen Philipp Kohlschreiber stond op zondag 26 mei als de vierde (en laatste) wedstrijd gepland op Court One. De match van Haase begon in de namiddag. Vanaf circa 17u45 was de wedstrijd live te zien op Eurosport 1 (ongeveer vanaf het begin van de tweede set). Deze wedstrijd was integraal live te bekijken via de livestream van de Eurosport Player. Haase verloor deze wedstrijd in de eerste ronde in vier sets: 4-6 4-6 7-6 en 1-6.

Programma: wedstrijden op donderdag 6 juni 2019 (kwartfinales)

Als gevolg van de slechte weersomstandigheden op woensdag 5 juni 2019, hebben er een aantal wijzigingen plaatsgevonden in het programma van Roland Garros 2019. Diverse kwartfinales die oorspronkelijk op woensdag gespeeld zouden worden, zijn verplaatst naar donderdag 6 juni. Op het Court Philippe-Chatrier (het Centre Court) staat op donderdag 6 juni om 12u00 de kwartfinale dames enkelspel Halep-Anisimova op het programma. Daarna wordt op dat court de kwartfinale in het heren enkelspel Djokovic-Zverev gespeeld. Op die donderdag worden op Court Suzanne-Lenglen achtereenvolgens de volgende kwartfinales gespeeld: vanaf 12u00 Keys-Barty (dames) en daarna Thiem-Khachanov (heren). De wedstrijden van het Centre Court (Halep-Anisimova en Djokovic-Zverev) zijn op 6 juni live te zien op de zender Eurosport 1. Alle kwartfinales van Roland Garros 2019 zijn sowieso online te bekijken via een livestream van de Eurosport Player.

6 juni: programma Court Philippe Chartrier (vanaf 12u00)

 • Halep-Anismimova 2-6 4-6
 • Djokovic-Zverev 7-5 6-2 6-2

6 juni: programma Court Suzanne-Lenglen (vanaf 12u00)

 • Keys-Barty 3-6 5-7
 • Thiem-Khachanov 6-2 6-4 6-2

Programma halve finales enkelspel (heren en dames) op vrijdag 7 juni 2019

Als gevolg van de weersomstandigheden hebben er diverse wijzigingen in het programma van Roland Garros plaatsgevonden. Alle halve finales in het enkelspel (heren en dames) worden daarom op vrijdag 7 juni gespeeld. De wedstrijden zijn vanaf 10u55 live op tv te zien op Eurosport1 en Eurosport2. Online kan men alle partijen van Roland Garros op vrijdag 7 juni volgen via een livestream van de Eurosport Player.

Programma Court Philippe-Chatrier, 7 juni vanaf 12u50:

 • Roger Federer - Rafael Nadal 3-6 4-6 2-6
 • Novak Djokovic - Dominic Thiem 2-6 6-3 5-7 7-5 5-7

Court Suzanne Lenglen, 7 juni vanaf 11u00:

 • Barty - Anisimova 6-7 6-3 6-3

Court Simonne-Mathieu, 7 juni vanaf 11u00:

 • Konga - Vondrousova 7-6 7-5

Programma zaterdag 7 juni 2019 op Roland Garros: finale dames enkelspel

Op zaterdag 7 juni 2019 wordt op het Centre Court vanaf 12u00 de halve finale Djokovic-Thiem uitgespeeld. Die wedstrijd begon op vrijdag, maar kon op die dag niet uitgespeeld worden. Na afloop van de halve finale Djokovic-Thiem begint (op z'n vroegst om 15u00) de finale van het dames enkelspel: Barty-Vondrousova. Die halve finale Djokoviv-Thiem en de finale Barty-Vondrousova zijn live op tv te zien bij Eurosport1. Daarnaast zijn alle wedstrijden van Roland Garros 2019 op zaterdag 7 juni weer online te bekijken via de livestream van de Eurosport Player. In het heren enkelspel won Thiem de halve finale en plaatste zich zo voor de finale. In het dames enkelspel won Barty de finale met 6-1 6-3

Programma zondag 9 juni 2019 op Roland Garros, finale heren enkelspel: Nadal-Thiem

Zondag 9 juni is de slotdag van Roland Garros 2019. De hoofdwedstrijd van die dag is vanzelfsprekend de finale in het heren enkelspel, tussen Rafael Nadal en Dominic Thiem. Deze finale begint om 15u00. Die finale is live op tv te zien bij Eurosport1 en daarnaast ook online via de livestream van de Eurosport Player. De finale werd gewonnen door Nadal met: 6-3 5-7 6-1 en 6-1.

Live op tv: Roland Garros 2019 op Eurosport

In Nederland en België wordt Roland Garros 2019 live op tv uitgezonden door Eurosport. Tennis is sowieso één van de sporten waar deze sportzender altijd heel veel aandacht aan besteedt. Voeg daarbij het feit dat deze sportomroep een Frans bedrijf is en dan kan men concluderen dat men doorgaans een buitengewoon groot deel van de programmering van hun zenders tijdens dit toernooi gevuld is met het French Open. In 2019 is er echter relatief wel wat minder tennis van Roland Garros live te zien op hun hoofdnet tijdens de eerste week van het toernooi, in verband met de Giro d'Italia (meer info: zie verderop).

Wedstrijden live

De live tv-uitzendingen vinden plaats op de zenders Eurosport1 en Eurosport2. De zender Eurosport1 is het hoofdnet van deze Europese sportomroep. Deze zender zit in het standaardpakket van de meeste tv-kijkers in Nederland en België. Eurosport2 zit helaas niet in de meeste standaard tv-pakketten zit. Om die zender te kunnen ontvangen, dient men meestal een abonnement op een extra pakket te hebben. De meeste grote wedstrijden zijn echter wel op Eurosport1 te zien.

Bij deze sportzender zendt men op tv overigens logischerwijs vooral de grote wedstrijden van de topspelers live uit, die plaatsvinden op de drie grote courts. Het 'Centre Court' van dit tennispark is het Court Philippe-Chatrier, met een capaciteit van 14.840 toeschouwers. De op één na grootste locatie is het Court Suzanne-Lenglen, met een capaciteit van 10.068 toeschouwers. Daarna volgt het Court 1, met een capaciteit van 3.800. De wedstrijden die men bij deze sportomroep niet live op tv kan zien, kan men overigens bij hen meestal wel online per livestream bekijken (zie verderop).

Kwalificatietoernooi Roland Garros deels ook live

Ook in de week voorafgaand aan Roland Garros (20 t/m 25 mei) heeft Eurosport diverse live-uitzendingen ingepland op tv en per livestream (Eurosport Player), waarin wedstrijden worden uitgezonden van het kwalificatietoernooi van Roland Garros 2019. Hieronder vindt u het uitzendschema van de het kwalificatietoernooi. Bij elke dag staat vermeld of de live-uitzending plaatsvindt op Eurosport1 of Eurosport2.

Uitzendschema: kwalificatietoernooi Roland Garros live op tv

 • Ma. 20 mei: 10u00 live op E1
 • Di. 21 mei: 9u55 live op E2
 • Wo. 22 mei: 9u55 live op E2
 • Do. 23 mei: 9u55 live op E2
 • Vr. 24 mei: 9u55 live op E2

Uitzendschema: hoofdtoernooi Roland Garros live op tv bij Eurosport

Eerste week: Giro krijgt op Eurosport 1 de voorkeur boven Roland Garros

In 2019 heeft Roland Garros op Eurosport concurrentie van de Giro d'Italia. Aangezien men de exclusieve uitzendrechten (live tv en livestream) heeft van deze wielerkoers voor Nederland en Vlaanderen, en deze koers diverse malen een groot kijkcijferkanon was op deze sportzender, heeft men besloten om de Giro 's middags de voorrang te geven op het hoofdnet (Eurosport 1). De Giro eindigt op zondag 2 juni. In de tweede week van Roland Garros zitten deze twee topevenementen elkaar dus niet meer in de weg. In de eerste week is Roland Garros echter vaak alleen maar 's ochtends en 's avonds op Eurosport1 te zien, aangezien de Giro dan dus de voorkeur heeft. Op maandag 27 mei is wel de hele dag Roland Garros live op het hoofdnet te zien, aangezien er dan een rustdag in de Giro is. Op alle dagen van die eerste week is er 's middags overigens wel volop live tennis van Roland Garros te zien op Eurosport2 en de livestream.

Eerste uitzendingen hoofdtoernooi Roland Garros

Op zondag 26 mei worden vanaf 's ochtends 10u55 de eerste partijen uitgezonden van het hoofdtoernooi van Roland Garros 2019 op zowel Eurosport1 als op Eurosport2.

Uitzendschema hoofdtoernooi Roland Garros (week 1) op Eurosport

Op de meeste dagen begint de live-uitzending om 10u55. Op Eurosport 2 (E2) is bijna de hele dag tennis te zien van Roland Garros. Op Eurosport 1 (E1) is daarentegen 's middags live de Giro te zien in plaats van Roland Garros. Na afloop van de uitzendingen van de Giro schakelt men (in de namiddag, meestal rond 17u30) over naar Roland Garros.

Roland Garros 2019 live op tv bij Eurosport, uitzendschema 1e week:

 • Zo. 26 mei live op Eurosport1: 10u55-13u00 en 17u15-21u00
 • Zo. 26 mei live op Eurosport2: 10u55-21u00
 • Ma. 27 mei live op E1 en E2: 10u55-21u00
 • Di. 28 mei live op E1: 10u55-13u00 en 17u30-21u00
 • Di. 28 mei live op E2: 10u55-21u00
 • Wo. 29 mei live op E1: 10u55-13u00 en 17u30-21u00
 • Wo. 29 mei live op E2: 10u55-21u00
 • Do. 30 mei live op E1: 10u55-13u00 en 17u30-21u00
 • Do. 30 mei live op E2: 10u55-21u00
 • Vr. 31 mei live op E1: 10u55-13u00 en 17u30-21u00
 • Vr. 31 mei live op E2: 10u55-21u00
 • Za. 1 juni live op E1: 10u55-13u00 en 17u30-21u00
 • Za. 1 juni live op E2: 10u55-21u00

Uitzendschema tweede week (hoofdtoernooi) op Eurosport

In de tweede week beginnen de live tv-uitzendingen vaak wat later dan in de eerste week, mede omdat er in de tweede week minder partijen worden gespeeld en het programma vaak dus wat later begint. De zender Eurosport1 staat in de tweede week grotendeels in het teken van Roland Garros. In deze week heeft dit tennistoernooi namelijk niet de concurrentie van de live tv-uitzendingen van de Giro d'Italia. Oorspronkelijk zouden de live tv-uitzendingen van Roland Garros op vrijdag 7 juni pas om 12u30 beginnen. Vanwege de weersomstandigheden is het programma van deze tweede week van Roland Garros echter gewijzigd. Daarom worden alle halve finales van het enkelspel op vrijdag 7 juni gespeeld en beginnen de live tv-uitzendingen op die dag ook wat vroeger, namelijk om 10u55.

Hoofdtoernooi Roland Garros 2019 live op Eurosport Tv - week 2:

 • Ma. 3 juni: Vanaf 10u55 live op E1 en 2
 • Di. 4 juni: Vanaf 13u55 live op E1 en 2
 • Wo. 5 juni: Vanaf 13u55 live op E1 en 2
 • Do. 6 juni: Vanaf 12u00 live op E2, vanaf 14u45 ook live op E1
 • Vr. 7 juni: Vanaf 10u55 live op E1 en E2
 • Za. 8 juni: Vanaf 14u45 live op E1
 • Zo. 9 juni: Vanaf 11u25 live op E1

Programma slotfase Roland Garros: halve finales en finale live

Hieronder vindt u het uitzendschema van de slotfase van Roland Garros. Wegens de weersomstandigheden hebben er diverse wijzigingen in dit programma plaatsgevonden. Op donderdag 6 juni zouden oorspronkelijk de halve finales van het dames enkelspel live op tv (en online via de livestream) worden uitgezonden. Die zijn echter verzet naar vrijdag 7 juni. Op die vrijdag zijn ook de halve finales van het heren enkelspel bij hen live te zien. Op zaterdag 8 juni is de finale van het dames enkelspel 's middags live bij hen te zien. Op zondag 9 juni is de finale van het heren enkelspel live bij hen te zien.

Live op tv bij Sporza? Niet in 2019

Jarenlang werd Roland Garros uitgebreid live op tv uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza). Ook boden zij doorgaans op elke wedstrijddag een gratis livestream aan van Roland Garros. (Daarbij dient wel te worden aangetekend dat deze gratis livestream alleen te bekijken was door kijkers in België. Voor kijkers vanuit andere landen zoals Nederland was die gratis livestream 'geo-blocked'.) Anno 2019 heeft Sporza (VRT) echter niet meer de uitzendrechten (live tv en livestream) van Roland Garros. Deels heeft dat te maken met bezuinigingen bij Sporza, waardoor men op diverse uitzendrechten bespaart. Zo zond Sporza ook jarenlang MXGP live op tv en online via een gratis livestream uit. Anno 2019 heeft men ook niet meer van de uitzendrechten van alle manches van de MXP. Daarnaast bespaart men bij Sporza ook enigszins op uitzendrechten van tennis, aangezien de grote populariteitshype van het tennis in België, die mede was ontstaan door toppers zoals Clijsters en Henin, in de loop der jaren duidelijk is verminderd.Veel tennisfans waren er automatisch vanuit gegaan dat Roland Garros in 2019, net als in 2018, weer uitgebreid live bij Sporza te zien zou zijn, maar helaas is dat dus niet het geval.

Live op tv bij NOS Studio Sport? Neen

Is Roland Garros live op tv (of online via een gratis livestream) te bekijken bij de Nederlandse publieke omroep (NOS Studio Sport)? Neen, in het verleden had de NOS diverse malen de live-uitzendrechten gehad van het tennistoernooi van Roland Garros, maar anno 2019 is dat niet meer het geval, dus bij hen is het toernooi niet live op tv of online via een livestream te volgen.

Livestream Roland Garros 2019

Livestream Eurosport

Roland Garros 2019 is ook online te volgen via een livestream van Eurosport. Met zo'n livestream kan men op het internet op bijvoorbeeld een smartphone, tablet, laptop of een ander type computer naar dit tennistoernooi kijken. Er is op elke wedstrijddag van Rokand Garros een reeks livestreams te vinden op de Eurosport Player. Helaas is het op deze app niet gratis om een livestream te gebruiken. Men dient een betaald abonnement op deze app te hebben om zo'n livestream van Roland Garros te kunnen bekijken. Men kan op die app niet alleen per livestream naar wedstrijden van Roland Garro 2019 kijken, men kan ook de stream van de wedstrijden na afloop terugkijken.

Heel veel partijen te zien via de livestream van Eurosport

Op die Eurosport Player vindt men niet alleen de livestream van de tv-uitzending, maar ook streams van overige wedstrijden die tegelijk worden gespeeld. Tijdens het kwalificatietoernooi zijn bijvoorbeeld elke dag vanaf 9u55 de partijen op maar liefst tien banen bij Eurosport online per livestream te volgen. De eerste uitzending van het kwalificatietoernooi begint al op maandag 20 mei om half tien 's ochtends op de Eurosport Player.

De livestreams van deze app bieden zo natuurlijk een prachtige kans voor tennisliefhebbers uit Nederland en België om live per stream te kijken naar de pogingen van diverse tennissers uit de lage landen, om zich voor het hoofdtoernooi te kwalificeren. Helaas kan niet gegarandeerd worden dat alle partijen per livestream online te zien zijn, maar het overgrote merendeel van de partijen is dat zeker wel. Hieronder vindt u het uitzendschema van de livestreams voor het kwalificatietoernooi.

Uitzendschema livestream Eurosport Player kwalificatietoernooi Roland Garros

 • Maandag 20 mei: 10u00-21u30 livestream
 • Dinsdag 21 mei: 9u55-21u30 livestream
 • Woensdag 22 mei: 9u55-21u30 livestream
 • Donderdag 23 mei: 9u55-21u30 livestream
 • Vrijdag 24 mei: 9u55-21u30 livestream

Uitzendschema livestream hoofdtoernooi Roland Garros 2019 bij Eurosport

Het hoofdtoernooi begint op zondag 26 mei. Tijdens de eerste anderhalve week kan men op de Eurosport Player elke dag vanaf 's ochtends circa half elf per livestream naar Roland Garros kijken. (Op de meeste courts begint de eerste wedstrijd van de dag officieel rond 11u00; voorafgaand daaraan ziet men de spelers via de livestream al inspelen.) De livestream duurt dagelijks tot circa 21u30.

In de slotfase van het toernooi (halve finales en finales) is het aantal wedstrijden dat per dag wordt gespeeld natuurlijk wat minder groot dan in de beginfase. Vandaar dat in die slotfase van het toernooi er niet meer elke dag al om 10u23 een stream te bekijken is, maar er soms pas wat later op de dag een livestream beschikbaar is. Via de Eurosport Player is tijdens het hoofdtoernooi weer nagenoeg elke wedstrijd per livestream te bekijken. Behalve partijen in het enkelspel, kan men ook wedstrijden uit het dubbelspel live bekijken via zo'n livestream. Op de website van deze sportomroep staat er tijdens de wedstrijddag per livestream aangegeven, welke wedstrijd daar op dat moment te zien is. Zo'n uitgebreide aanbieding qua uitzendingen per livestream heeft Eurosport ook bij de andere Grand Slam-toernooi. Ook bij Wimbledon 2019 kan men dus nagenoeg alle wedstrijden online live bekijken bij hen.

Roland Garros 2019 via livestream bij Eurosport, uitzendschema 1e week:

 • Zo. 26 mei: livestream 10u53-21u00
 • Ma. 27 mei: livestream 10u53-21u00
 • Di. 28 mei: livestream 10u55-21u00
 • Wo. 29 mei: livestream 10u55-21u00
 • Do. 30 mei: livestream 10u55-21u00
 • Vr. 31 mei: livestream 10u55-21u00
 • Za. 1 juni: livestream 10u55-21u00
 • Zo. 2 juni: livestream 10u55-21u00

Online uitzendschema: livestream 2e week van het hoofdtoernooi van Roland Garros 2019:

Hieronder vindt u het uitzendschema van de livestream van Eurosport bij de tweede week van Roland Garros 2019. Op de livestream beginnen in deze week de uitzendingen vaak vroeger dan de tv-uitzendingen. Dit heeft mede te maken met het feit dat het dubbelspel van Roland Garros 2019 ook volop live te zien is op de livestream. Op tv focust men zich daarentegen grotendeels op het enkelspel bij Roland Garros 2019.

Roland Garros 2019 via livestream bij Eurosport, uitzendschema 2e week:

 • Ma. 3 juni: livestream 10u53-22u00
 • Di. 4 juni: livestream 10u53-22u00
 • Wo. 5 juni: livestream 10u53-22u00
 • Do. 6 juni: livestream 10u55-22u00
 • Vr. 7 juni: livestream 10u56-22u00
 • Za. 8 juni: livestream 10u58-22u00
 • Zo. 9 juni: livestream 10u58-22u00

Alternatief: livestream Roland Garros via Go App

Het is ook mogelijk om Roland Garros 2019 via een livestream op de Go App (online tv) te volgen. Met die dienst kan men op het internet (per livestream) naar tv-zenders kijken uit het zenderpakket van Ziggo. Met de Go App kan men immers in de hele EU per livestream naar de tv-uitzendingen kijken. Om zo'n livestream te kunnen bekijken dient men wel een abonnement te hebben op digitale tv bij Ziggo. Men kan op die app dezelfde zenders per livestream bekijken als op tv. Met een standaardabonnement kan men hierop dus de live tv-uitzendingen van Eurosport1 op die app per livestream bekijken. De uitzendingen van de zender Eurosport2 kan men bij deze app alleen maar per livestream bekijken als men een aanvullend tv-abonnement heeft, met een extra zenderpakket waartoe deze tv-zender behoort. Men hoeft als tv-abonnee van Ziggo niets extra bij te betalen om op de Go App naar een livestream van een televisiezender te kijken. In de praktijk is dit dus, voor veel mensen die reeds een tv-abonnement bij Ziggo hebben, een soort gratis livestream van Roland Garros 2019.

Livestream en terugkijken Roland Garros

Bij de Go App kan men niet alleen per livestream naar het tennistoernooi van Roland Garros 2019 kijken. Men kan op die app ook achteraf (een week lang) elke stream van de live tv-uitzendingen van Roland Garros nog terugkijken.

Livestream Go App versus stream Eurosport Player

Voor de fanatieke tennisfans biedt de livestream op de Go App wel duidelijk minder opties dan de Eurosport Player. Op die laatstgenoemde app van die sportzender kan men immers per livestream elke wedstrijd op elk court bekijken. Via de Go App kan men daarentegen per livestream alleen de wedstrijden bekijken die ook live op tv te zien zijn. Voor de algemene sportliefhebbers, die niet heel fanatiek ook de wedstrijden van minder bekende tennissers per livestream wil zien, is de Go App echter vaak wel een goed alternatief. De meeste wedstrijden van de internationale toppers, de Nederlanders en de Belgen zijn doorgaans immers via die app wel per livestream te bekijken. Toch lijkt dat bij Roland Garros 2019 wel wat minder het geval te zijn dan bij andere grote toernooien. Doordat men 's middags de voorkeur geeft op Eurosport 1 aan de Giro boven Roland Garros, zijn er heel wat minder topwedstrijden op dat hoofdnet van die sportomroep te bekijken. Hierdoor zijn er logischerwijs dus ook heel wat minder wedstrijden te bekijken via een livestream op de Go App. De meeste abonnees van Ziggo hebben immers een standaardabonnement, waarmee ze op de Go App alleen per livestream naar Eurosport 1 kunnen kijken en niet naar het tweede net van deze sportomroep.

Livestream Roland Garros bij NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om Roland Garros 2019 te bekijken via een livestream op de NLziet-app? Neen, het is niet mogelijk om het 'French Open' in 2019 live te bekijken via een livestream op die NLziet-app. Via die app kan men immers alleen per livestream kijken naar zenders van de NPO, Talpa en RTL Nederland. De omroepen die Roland Garros live op tv uitzenden werken niet mee aan deze app en zijn dus ook niet per livestream op dat platform te bekijken.

Tennis live op tv en livestream

Welke interessante tennistoernooien zijn live te bekijken in de periode na Roland Garros 2019? Vanaf 10 juni kan men bij Ziggo Sport live op tv en online via de livestream kijken naar het grastoernooi van Den Bosch. In de daaropvolgende periode zijn ook de grastoernooien van Eastbourne, Halle en Birmingham live op tv te zien. Dit staat natuurlijk allemaal in het teken van de voorbereiding op het grootste tennistoernooi van het jaar: Wimbledon 2019 (1 t/m 14 juli).

Voorgaande editie: finales enkelspel Roland Garros 2018

 • Za. 9 juni 15u00, finale dames: Simona Halep - Sloane Stephens 3-6 6-4 6-1
 • Zo. 10 juni 15u00, finale heren: Rafael Nadal - Dominic Thiem 6-4 6-3 6-2

Lees verder

© 2018 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kiki Bertens: biografie en resultatenKiki Bertens: biografie en resultatenDe Nederlandse tennisster Kiki Bertens werd geboren op 10 december 1991. Ze begon te tennissen toen ze zes jaar oud was.…
Australian Open 2019, live op tv en livestreamAustralian Open 2019, live op tv en livestreamHet Australian Open is traditioneel het eerste Grand Slam-tennistoernooi van het jaar. Dit toernooi werd voor het eerst…
Prijzengeld US Open 2019 - grand slams tennisPrijzengeld US Open 2019 - grand slams tennisIn het tennis valt een serieuze stuiver te verdienen. Tenminste, als je tot de (sub)top van de wereld behoort, want er i…
Tennis: US Open 2019 live op tv en livestreamTennis: US Open 2019 live op tv en livestreamOp maandag 26 augustus begint het US Open 2019. Dit tennistoernooi duurt tot en met zondag 8 september. Het evenement vi…
De geschiedenis en winnaars van Roland GarrosDe geschiedenis en winnaars van Roland GarrosRoland Garros is een jaarlijks terugkerend Grand Slam-tennistoernooi in Frankrijk. Dit tennisevenement vindt plaats in d…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Stade_Roland_Garros
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Mats_Wilander
 • https://en.wikipedia.org/wiki/French_Open
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Roland_Georges_Garros
 • http://www.rolandgarros.com/
 • https://derotsmedia.com/2015-wie-zendt-welke-tenniswedstrijd-uit/

Reageer op het artikel "Tennis: Roland Garros 2019, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 09-06-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Tennis
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!