NK tennis 2020 via een livestream: het programma

NK tennis 2020 via een livestream: het programma In de zomer van 2020 wordt in Amstelveen het NK tennis gehouden. Het hoofdtoernooi begint op dinsdag 28 juli 2020. De finales worden gespeeld op zaterdag 1 augustus. Dit nationaal kampoienschap heeft veel sterke deelnemers, waaronder Robin Haase, Tallon Griekspoor, Lesley Pattinama-Kerkhove en Richel Hoogenkamp. De wedstrijden van het NK tennis 2020 zijn online via een livestream te bekijken.

Tennis: historie

Oorsprong

Tennis is een balspel met een lange voorgeschiedenis. Al in de 12e eeuw werd er in Frankrijk een spel gespeeld dat als de voorloper van het tennis wordt beschouwd. Dit werd echter nog niet met een racket, maar met de hand gespeeld. Behalve op tennis, leek het dus ook op kaatsen. Waarschijnlijk werd de voorloper van het moderne tennis sinds de 16e eeuw in Frankrijk met rackets gespeeld. Het was vervolgens enige eeuwen een populair spel in de Franse elite.

Het moderne tennis

De moderne tennisregels stammen echter pas uit de 19e eeuw. In de loop van de 20e eeuw is het tennis één van de populairste sporten ter wereld geworden. Oorspronkelijk was het ook in die eeuw lange tijd vooral nog sport voor de elite, die gespeeld werd in keurige witte kleding, op keurige tennisclubs, waarbij het lang nog verboden was om te spelen om zoiets 'ordinairs' als geld (met als gevolg dat proftennis lang officieel verboden was op grote toernooien).

Imago: radicale veranderingen

In de laatste decennia van de twintigste eeuw kwam er echter radicaal verandering in het imago van de tennissport. Het werd een sport waar de massa aan doet en waar het grote publiek ook massaal naar kijkt. Het werd ook toegestaan om proftennis te spelen. Toptennissers waren geen elitaire mensen in witte kleding meer, maar kleurrijke types die kleurrijke kleding dragen.

Historie: Nederlands kampioenschap

Het eerste officieuze NK werd in 1888 gehouden. Het eerste officiële kampioenschap vond plaats in 1899. Dat werd bij de heren gewonnen door Karel Beukema. Bij de dames won dat jaar Jonkvrouwe Teding van Berkhoudt.

Tennis en corona: zomer 2020

Vanwege het coronavirus zijn in de sportwereld tijdens het voorjaar van 2020 veel grote evenementen afgelast. De mondiale proftennisbond bij de heren (ATP) besloot in maart om minstens tot in augustus geen officiële internationale toernooien plaats te laten vinden vanwege de coronacrisis. Dit is één van de redenen waarom het Nederlands kampioenschap in 2020 een opvallend sterk deelnemersveld heeft. Veel tennissers die zich anders op internationale toernooien zouden richten, voor hun punten voor de wereldranglijst, zijn in de zomer van 2020 juist in Nederland en spelen het NK als voorbereiding op de internationale toernooien die later zullen volgen.

Uitslagen NK tennis 2020

In het dames enkelspel won Hogenkamp de finale van Spee. Bij het heren enkelspel won Gijs Brouwer de finale van Jesper de Jonge. Bij het heren dubbelspel pakte Arends en Pel de titel. Bij het dames dubbelspel wonnen Hogenkamp en Lemoine het kampioenschap.

Live op tv? Neen, maar wel livestream

Wordt het NK tennis in 2020 live op tv uitgezonden? Neen, het Nederlands kampioenschap is niet live op tv te zien. Het is daarentegen wel live online via een livestream te volgen.

Livestream NK Tennis

Het NK tennis wordt in 2020 dus wel via een livestream uitgezonden. Met zo'n livestream kunnen tennisfans thuis op hun computer of smartphone naar de wedstrijden van het NK tennis kijken. De livestream is beschikbaar vanaf dinsdag 28 juli 2020. Het is een geheel gratis livestream. Dat men ervoor heeft gekozen om zo'n livestream beschikbaar te stellen, komt mede vanwege de coronacrisis. Door het coronavirus mag er slechts een beperkt aantal mensen aanwezig zijn op het sportcomplex waarop het NK tennis plaats. Via zo'n livestream kunnen tennisfans die dus niet aanwezig kunnen zijn op het sportcomplex, toch meegenieten van het NK tennis. De livestream is op meerdere plekken op het internet te vinden. Zo is de officiële livestream onder meer te bekijken via de Facebook-pagina van Tennispuntnl. Ook is de livestream van het NK te vinden via de rubriek toptennis op de website van Tennis.nl. Hoe laat begint de livestream? De livestream van het NK begint in principe elke dag 's ochtends met de eerste partij op het Centre Court. Doorgaans begint die partij om 11u00. Op sommige dagen begint de eerste partij echter al om 10u30 en begint de livestream dus ook al om 10u30.

Toptennis live op tv en livestream?

Wanneer zijn er weer internationale toptoernooien live te zien op tv of via een livestream? Men heeft de hoop dat het internationale profcircuit in augustus weer van start kan gaan. Ondertussen speelt men in juli in Amerika onder meer de demonstratiecompetitie voor teams WTT, waaraan onder meer Kim Clijsters en Venus Williams meedoen. Die is zijn diverse omroepen en streamingdiensten live te zien op tv en via de livestream. Eind augustus staat het US Open op de kalender. Dit moet het eerste Grand Slam-toernooi zijn na de 'coronabreak'. Dit is live op tv en via de livestream te zien bij Eurosport. Daarna wordt in september Roland Garros gespeeld. Ook dat is live op tv en via de livestream te bekijken bij Eurosport.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tennis: ATP Finals 2020 (Masters), live op tv en livestreamTennis: ATP Finals 2020 (Masters), live op tv en livestreamVan zondag 15 november tot en met zondag 22 november worden de ATP Finals 2020 gehouden. Dit is de 51e editie van dit of…
UTS: Ultimate Tennis Showdown 2020, live op tv en livestreamUTS: Ultimate Tennis Showdown 2020, live op tv en livestreamIn de zomer van 2020 wordt de 'Ultimate Tennis Showdown' (UTS) georganiseerd. Dit is een tenniscompetitie die plaatsvind…
Tennis: US Open 2020, live op tv en livestreamTennis: US Open 2020, live op tv en livestreamOp maandag 31 augustus begint het US Open 2020. Dit tennistoernooi duurt tot en met zondag 13 september. Het evenement v…
Davis Cup 2020: Kazachstan-Nederland, live tv en livestreamDavis Cup 2020: Kazachstan-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 6 maart en zaterdag 7 maart 2020 speelt Nederland in de Davis Cup tegen Kazachstan. Deze ontmoeting vindt pla…

World Team Tennis 2020World Team Tennis 2020Van zondag 12 juli tot en met zondag 2 augustus wordt het evenement World Team Tennis 2020 gehouden. In deze competitie…
Tennis: het ATP-toernooi van Doha 2020Tennis: het ATP-toernooi van Doha 2020Van 6 tot en met 11 januari 2020 staat het ATP-tennistoernooi van Doha op het programma. Traditioneel is het toernooi va…
Bronnen en referenties
  • https://www.total-croatia-news.com/sport/43769-zadar
  • https://www.telegraaf.nl/sport/1927477527/djokovic-is-wachten-zat-en-regelt-eigen-toernooi
  • https://www.bbc.com/sport/tennis/52811019
  • https://www.eurosport.nl/tvschedule.shtml
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Novak_Djokovic

Reageer op het artikel "NK tennis 2020 via een livestream: het programma"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 02-08-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Tennis
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!