Tennis: Kiki Bertens live op tv en livestream

Tennis: Kiki Bertens live op tv en livestream Kiki Bertens werd in 1991 geboren in Wateringen. In 2009 werd zij tennisprof. In de loop der jaren groeide zij uit tot een wereldtopper in het damestennis. De wedstrijden van Kiki Bertens zijn live op tv te zien en online via een livestream. Op welke zenders zijn de toernooien van haar live te bekijken? Waar vindt men een livestram van Kiki Bertens?

Tennis: historie

Oorsprong

Tennis is een balspel met een lange voorgeschiedenis. Al in de 12e eeuw werd er in Frankrijk een spel gespeeld dat als de voorloper van het tennis wordt beschouwd. Dit werd echter nog niet met een racket, maar met de hand gespeeld. Behalve op tennis, leek het dus ook op kaatsen. Waarschijnlijk werd de voorloper van het moderne tennis sinds de 16e eeuw in Frankrijk met rackets gespeeld. Het was vervolgens enige eeuwen een populair spel in de Franse elite.

Het moderne tennis

De moderne tennisregels stammen echter pas uit de 19e eeuw. In de loop van de 20e eeuw is het tennis één van de populairste sporten ter wereld geworden. Oorspronkelijk was het ook in die eeuw lange tijd vooral nog sport voor de elite, die gespeeld werd in keurige witte kleding, op keurige tennisclubs, waarbij het lang nog verboden was om te spelen om zoiets 'ordinairs' als geld (met als gevolg dat proftennis lang officieel verboden was op grote toernooien).

Imago: radicale veranderingen

In de laatste decennia van de twintigste eeuw kwam er echter radicaal verandering in het imago van de tennissport. Het werd een sport waar de massa aan doet en waar het grote publiek ook massaal naar kijkt. Het werd ook toegestaan om proftennis te spelen. Toptennissers waren geen elitaire mensen in witte kleding meer, maar kleurrijke types die kleurrijke kleding dragen.

Biografie: Kiki Bertens

Op 10 december 1991 werd Kiki Bertens in Wateringen (Nederland) geboren. In 2009 werd zij proftennisser. Anno 2021 is Elise Tamaëla de coach van Kiki Bertens. Wat zijn de beste prestaties van Bertens tot aan 2021? De hoogste plek die Kiki Bertens op de wereldranglijst heeft gehad is de 4e plek in mei 2019. Het beste resultaat van Kiki Bertens op een Grand Slam-toernooi is het halen van de halve finale op Roland Garros in 2016. Een grote overwinning van Kiki Bertens was het winnen van het WTA-toernooi van Madrid (Spanje) in 2019.

Kiki Bertens: operatie in 2020 en comeback in 2021

In het najaar van 2020 werd Kiki Bertens geopereerd, nadat ze lange tijd met blessureleed had gesukkeld. In de winter van 2020-2021 moet ze van die operatie herstellen. In de loop van 2021 maakt Kiki Bertens haar comeback.

Bertens: WTA Tennis live op tv in Nederland bij FOX Sports

Dit toernooi wordt in Nederland live op tv uitgezonden door FOX Sports. Zijn de wedstrijden ook live te zien op het gratis tv-kanaal van die sportzender (FOX Sports 1), dat bij diverse tv-providers in het standaardpakket zit? Helaas zijn de uitzendingen niet live op de gratis tv-zender, maar op een aboneezender (FOX Sports 5). Hieronder vindt u het uitzendschema (live tv en livestream) van de

Kiki Bertens live op tv

Kiki Bertens op de WTA Tour live

Het merendeel van de toernooien van de WTA Tour waaraan Kiki Bertens deelneemt, wordt in Nederland live op tv (en op de livestream) uitgezonden door ESPN-FOX Sports. (Tot de toernooien die zij live uitzenden behoren de meeste toptoernooien, doch exclusief de Grand Slam-toernooien.) Zijn de wedstrijden van Kiki Bertens ook live te zien op het gratis tv-kanaal van die sportzender (FOX Sports 1), dat bij diverse tv-providers in het standaardpakket zit? Helaas zijn de uitzendingen van het tennis vaak niet live op de gratis tv-zender, maar op een aboneezender (FOX Sports 5). Sommige WTA-toernooien zijn echter ook live te zien bij Eurosport. Die live-uitzendingen zijn dan wel vaak op een open net (Eurosport 1), maar soms ook op de abonneezender (Eurosport 2). Ook Ziggo Sport zendt soms damestennis van de WTA Tour live uit. Hun live-uitzendingen van het tennis vinden soms plaats op het 'open net' (Ziggo Sport 14), maar vaak ook op abonneenzenders zoals Ziggo Sport Extra.

Kiki Bertens: Grand Slam live

Op welke tv-zenders zijn de Grand Slam-toernooien waaraan Kiki Bertens deelneemt live te bekijken? Het Australian Open is exclusief live op tv (en via de livestream) te zien bij Eurosport. Ook Roland Garros is exclusief live te zien bij Eurosport. Wimbledon is niet alleen op Eurosport, maar deels ook bij Ziggo Sport en de NOS te bekijken. Het US Open is exclusief bij Eurosport live op televisie (en op de livestream) te zien.

Livestream Kiki Bertens

Livestream WTA Tennis van Kiki Bertens bij ESPN-FOX Sports

Via een livestream van FOX Sports zijn de live tv-uitzendingen van het tennis online te bekijken. Met zo'n livestream kan men dus op een computer of smartphone naar de tennistoernooien live volgen. De livestream van deze sportomroep bevindt zich op de FOX Sports GO App. Hun livestream begint bij dit tennistoernooi telkens tegelijk met de live tv-uitzending. Om zo'n livestream te kunnen bekijken van dit toernooi, dient men bij hen wel een abonnement te hebben.

Livestream Kiki Bertens op Grand Slams bij Eurosport

Via een livestream van Eurosport zijn alle partijen van alle Grand Slam-toernooien op het internet te volgen. Van elke partij bevindt zich een livestream op hun Eurosport Player. Om zo'n livestream op die app te bekijken, dient u wel een abonnement bij deze sportomroep te hebben.

Livestream Kik Bertens (tennis) via een tv-app

Is het ook mogelijk om met een livestream van de Go App (online tv) naar de uitzendingen van de tenniswedstrijden van Kiki Bertens te kijken? Is het mogelijk om via de iTV-app per livestream naar de wedstrijden van Kiki Bertens op de WTA Tour te kijken? De uitzendingen van Eurosport 1 zijn inderdaad per livestream op de tv-apps te bekijken. Hierop zijn dus de meeste partijen van Kiki Bertens in het enkelspel bij de Grand Slam-toernooien te bekijken. Zijn ook de WTA-toernooien van FOX-ESPN per livestream via zo'n tv-app te bekijken? Bij de Go App van Ziggo en de iTV-app van KPN geldt dat men als abonnee van die diensten automatisch via een 'gratis livestream' wel naar kanaal 1 van FOX Sports kan kijken, maar daarop worden de meeste WTA-toernooien helaas niet live uitgezonden. Om de abonneezender (kanaal 5) waarop deze evenementen live op tv wordt uitgezonden ook via een livestream online te mogen bekijken, dient men een aanvullend abonnement te hebben op het gehele zenderpakket van deze sportomroep. Ook om de livestream van Eurosport 2 te bekijken is er een aanvullend abonnement nodig. Eveneens is het nodig om een aanvullend abonnement te hebben om naar een livestream naar de abonneezenders van Ziggo Sport te kijken. Via zo'n livestream op een tv-app kan men namelijk dezelfde uitzendingen per livestream bekijken als men thuis op het tv-toestel kan zien. Niet alleen is het mogelijk om met zo'n app via een livestream naar tennis te kijken. Ook kan een abonnee daarop uitzendingen (en dus ook tenniswedstrijden) een week lang terugkijken.

Livestream tennis bij DAZN

Ook via een livestream de streamingdienst DAZN wordt heel veel damestennis van de WTA Tour uitgezonden. DAZN is een streamingdienst met grote ambities. Anno 2021 is hun tennislivestream nog niet in elk land beschikbaar. Ook in Nederland is DAZN anno 2021 nog maar beperkt beschikbaar. Er is de verwachting dat in 2022 en 2023 deze streamingdienst meer en meer beschikbaar komt.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tennis: Wimbledon 2021 live op tv en livestreamTennis: Wimbledon 2021 live op tv en livestreamIn de zomer van 2021 wordt de 134e editie gehouden van het befaamde tennistoernooi op de grasbanen van Wimbledon. Dit to…
Kiki Bertens: biografie en resultatenKiki Bertens: biografie en resultatenDe Nederlandse tennisster Kiki Bertens werd geboren op 10 december 1991. Ze begon te tennissen toen ze zes jaar oud was.…
Tennis: US Open live op tv en livestreamTennis: US Open live op tv en livestreamHet US Open wordt jaarlijks gehouden in de nazomer. Het evenement vindt plaats op het tennispark van Flushing Meadows (N…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…

UTS: Ultimate Tennis Showdown 2020, live op tv en livestreamUTS: Ultimate Tennis Showdown 2020, live op tv en livestreamIn de zomer van 2020 wordt de 'Ultimate Tennis Showdown' (UTS) georganiseerd. Dit is een tenniscompetitie die plaatsvind…
World Team Tennis 2020World Team Tennis 2020Van zondag 12 juli tot en met zondag 2 augustus wordt het evenement World Team Tennis 2020 gehouden. In deze competitie…
Bronnen en referenties
  • https://www.total-croatia-news.com/sport/43769-zadar
  • https://www.telegraaf.nl/sport/1927477527/djokovic-is-wachten-zat-en-regelt-eigen-toernooi
  • https://www.bbc.com/sport/tennis/52811019
  • https://www.eurosport.nl/tvschedule.shtml
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Novak_Djokovic

Reageer op het artikel "Tennis: Kiki Bertens live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 28-11-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Tennis
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!