Tennis: Summer Adria Tour 2020, live op tv en livestream

Tennis: Summer Adria Tour 2020, live op tv en livestream In de zomer van 2020 organiseert Novak Djokovic de Adria Tour. Dit is een competitie waaraan acht toptennissers deelnemen. De wedstrijden worden gespeeld op diverse locaties in de Balkan. De Adria Tour 2020 is live op tv te bekijken. Ook kan men deze tenniscompetitie online volgen via een livestream.

Novak Djokovic

Op 22 mei 1987 werd Novak Djokovic geboren in Belgrado. In zijn jonge jaren bleek Djokovic een enorm groot tennistalent te zijn. Als twaalfjarige verhuisde hij daarom naar Duitsland, waar hij werd opgeleid in de Nikola Pilic Tennis Academy in München. In 2003 debuteerde Djokovic als proftennisser. In 2007 beleefde hij zijn doorbraak naar de wereldtop. Djokovic pakte dat jaar de eindoverwinning op het toernooi van Miami en een haalde de finale bij het US Open (die hij verloor). In 2008 won Noval Djokovic zijn eerste Grand Slam-toernooi het Australian Open. In 2011 stond Djokovic voor het eerst op de eerste plek van de ATP-wereldranglijst.

Erelijst Djokovic

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Noval Djokovic eruit? Hij won 17 Grand Slam-titels. Vijf keer won Noval Djokovic de ATP Finals. 34 keer won hij een toernooi van de ATP Masters. In 2010 won Djokovic met Servië de Davis Cup. Djokovic wordt samen met Rafael Nadal en Roger Federer gerekend tot de 'Grote Drie' van het mondiale tennis anno 2020.

Tennis en corona: Adria Tour

Vanwege het coronavirus zijn in de sportwereld tijdens het voorjaar van 2020 veel grote evenementen afgelast. De mondiale proftennisbond bij de heren (ATP) besloot in maart om minstens tot in augustus geen officiële toernooien plaats te laten vinden vanwege de coronacrisis. Om de toptennissers in de zomer van 2020 toch enig wedstrijdritme te geven, zijn er diverse demonstratietoernooien opgezet waaronder de Ultimate Tennis Showdown (UTS) in Frankijk en de Adria Tour in de Balkan. De grote initiatiefnemer van de Adria Tour is dus wereldtopper Noval Djokovic. Bij demonstratietoernooien zijn geen punten te verdienen voor de ATP-wereldranglijst.

Adria: Adriatische Zee

De term 'Adria' in de naam van deze competitie is een verwijzing naar de Adriatische Zee. De officiële naam van deze tenniscompetitie was oorspronkelijk de Adria Tour, maar in de aanloop naar het evenement gebruikt men in de publiciteit ook vaak de naam Summer Adria Tour. Dat is ook de naam waaronder deze tournee bijvoorbeeld in de tv-programmering van Eurosport wordt genoemd.

Locaties van de Adria Tour

De wedstrijden van de Adria Tour vinden plaats in de weekends. Elk weekend wil men op een andere plek in de Balkan spelen. De eerste wedstrijden worden op zaterdag 13 juni en zondag 14 juni gespeeld in Belgrado (Servië), de geboorteplaats van Djokovic. Daarna waren er ook weekends gepland in Kroatië en Bosnië. Er was ook een weekend gepland in Montenegro, maar vanwege de coronacrisis kreeg men daar uiteindelijk geen toestemming van de autoriteiten om het evenement er te houden.

Kalender Adria Tour

 • 13 en 14 juni: Belgrado
 • 20 en 21 juni: Zadar
 • 27 en 28 juni: Montenegro (afgelast)
 • 3 en 4 juli: Banja Luka (afgelast)
 • 5 juli: Sarajevo (afgelast)

Deelnemers Summer Adria Tour

Wie zijn de deelnemers aan de Summer Adria Tour? Op de deelnemerslijst staan Novak Djokovic (Servië), Dominic Thiem (Oostenrijk), Aleksander Zverev (Duitsland), Marin Cilic (Kroatië), Grigor Dimitrov (Bulgarije), Borna Coric (Kroatië), Filip Krajinovic (Servië), Dusan Lajovic (Servië) en Viktor Troicki (Servië).

Concept

Tijdens deze tournee worden er korte wedstrijden gespeeld. Anders dan bij een gewone tenniswedstrijd gaat de winst in een set niet naar degene die het eerste zes games heeft gewonnen, maar naar degene die het eerste vier games heeft gewonnen. Bij een stand van 3-3 speelt men een tie-break waarin beslist wordt over de zege in de set. Wie wint? Het gaat om de 'best of three sets', dus de eerste speler die twee sets heeft gewonnen, pakt de zege.

Programma en speelschema

Hoe zien het programma en het speelschema van de Adria Tour eruit? De loting was op vrijdag 12 juni 2020. Hieronder vindt u het programma voor het eerste weekend. In dit schema worden aan het einde van elke wedstrijddag de uitslagen gemeld.

Programma zaterdag 13 juni 2020

Programma middagsessie:

 • Dimitrov - Lajovic 4-3 3-4 4-1
 • Dzumhur - Thiem 0-2, opgave Dzuhur
 • Djokovic - Troicki 4-1 4-1
 • Zverev - Krajinovic 0-4 4-3 4-3

Programma avondsessie:

 • Dimitrov - Milojevic 1-4 3-4
 • Lajovic - Thiem 4-1 1-4 3-4
 • Djokovic - Krajinovic 4-2 2-4 1-4
 • Troicki - Zverev 4-0 3-4 4-4

Programma zondag 14 juni 2020

Programma middagsessie:

 • Milojevic - Lajovic 4-3 opg.
 • Troicki - Krajinovic 0-4 3-4
 • Djokovic - Zverev 4-0 1-4 4-2
 • Thiem - Dimitrov 4-3 4-3

Programma avondsessie:

 • Finale: Thiem - Krajinovic 4-3 2-4 4-2

Programma zaterdag 20 juni 2020

Programma middagsessie:

 • Dimitrov - Coric 1-4 1-4
 • Zverev - Petrovic 3-4 3-4
 • Djokovic - Krstin 4-3 4-1
 • Rublev - Cilic 4-3 2-4 4-1

Programma avondsessie:

 • Serdarusic - Krstin 4-3 4-3
 • Rublev - Petrovic 4-2 4-1
 • Djokoviv - Coric 4-1 4-3
 • Zverev - Cilic 4-3 0-4 4-3

Programma zondag 21 juni 2020

Programma middagsessie:

 • Coric - Krstin 4-3 4-3
 • Djokovic - Serdarusic 4-1 4-3
 • Cilic - Petrovic 2-4 2-4
 • Zverev - Roeblev 2-4 1-4

Programma avondsessie:

 • De finale is afgelast. *)

*) Op zaterdag deed Dimitrov nog mee aan dit toernooi, maar daarna ging hij ziek naar huis in Monaco. Op zondag werd bekend dat hij het coronavirus had en dus mogelijk ook mensen op dit toernooi heeft besmet. (Er waren bij dit evenement in Zadar nauwelijks maatregelen tegen het virus. Dat was bijvoorbeeld totaal anders bij het UTS-toernooi in Nice, dat tegelijkertijd wordt gespeeld en waar juist heel veel maatregelen tegen corona zijn genomen.) Nadat de organisatie van de Adria Cup in Zadar het nieuws van Dimitrov hoorde, heeft men besloten om het toernooi stil te leggen. De finale op zondagavond wordt daarom niet gespeeld.

Later bleek dat ook diverse andere spelers en betrokkenen, waaronder Djokovic, besmet waren met het coronavirus. Het logische gevolg daarvan is dat de rest van deze tournee niet doorgaat.


Live op tv bij Eurosport

Live op Eurosport 2

De wedstrijden van de Adria Tour zijn live op tv te zien. Eén van de omroepen die de uitzendrechten (live tv en livestream) heeft van dit evenement is Eurosport. Hun eerste live tv-uitzending is op zaterdag 13 juni 2020 en begint om 14u00. Deze tv-uitzending vindt plaats helaas plaats op hun abonneezender Eurosport 2. Ook op zondag 14 juni vinden de live-uitzendingen plaats op de abonneezender Eurosport 2. Op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni beginnen de live tv-uitzendingen van de Tennis Summer Adria Tour 2020 eveneens om 14u00 op de zender Eurosport 2. Die tv-zender zit bij de meeste Nederlanders en Belgen niet in het basispakket. Om die zender op tv te kunnen ontvangen, dient men een aanvullend abonnement te hebben op bijvoorbeeld een zenderpakket waarin die extra zender zit.

Ondertussen live op Eurosport 1: UTS

Op de hoofdzender van deze sportomroep (Eurosport 1) geeft men op de middagen van zaterdag 20 juni en zondag 21 juni de voorkeur aan live-uitzendingen van onder meer de tenniswedstrijden van een ander demonstratietoernooi: de UTS (Ultimate Tennis Showdown) in Nice.

Livestream Adria Tour 2020

Livestream Tennis Summer Adria Tour bij Eurosport

Via een livestream van Eurosport zijn de tenniswedstrijden van deze competitie allemaal te bekijken. Met zo'n livestream kan men de wedstrijden op een computer of smartphone zien. De livestream van het eerste duel begin op zaterdag 13 juni om circa 14u00. Ook op de meeste overige wedstrijddagen begint de livestream om 14u00. Om die officiële livestream van deze sportomroep van die Summer Tennis Tour te kunnen bekijken, dient men een abonnement te hebben op de Eurosport Player. Op die app kan men als abonnee achteraf ook van elke tenniswedstrijd uit deze competitie een stream terugkijken.

Livestream Summer Adria Tour via Go App?

Is het ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar de uitzendingen van Eurosport bij de Tennis Summer Adria Tour 2020 te kijken? Op zo'n app kan men via de livestream alleen naar tv-uitzendingen kijken, die men als abonnee van Ziggo ook thuis op het televisietoestel kan ontvangen. De zender Eurosport 2 (waarop veel wedstrijden uit deze competitie te zien zijn) zit bij de meeste Nederlandse tv-kijkers niet in het basis zenderpakket. Alleen als zij een aanvullend abonnement hebben waarin de zender Eurosport 2 zit, kunnen ze dat kanaal ook via een livestream op hun tv-app bij Ziggo bekijken. Wedstrijden die daarentegen wel of Eurosport 1 live te zien zijn, kunnen alle abonnees van digitale tv bij Ziggo wel via hun app via ene livestream bekijken. Of men de wedstrijden van de Tennis Summer Adria Tour via een livestream op de tv-app kan bekijken, is bij de meeste kijkers dus afhankelijk van het feit of de wedstrijden op Eurosport 1 of op 2 te zien zijn. Helaas worden de meeste wedstrijden live op Eurosport 2 uitgezonden. In diezelfde periode zendt men bij Eurosport ook de UTS (Ultimate Tennis Showdown). Dat is een demonstratietoernooi in Nice. Een behoorlijk aantal wedstrijden van dat toernooi zijn wel op Eurosport 1 live te zien en kan men dus ook automatisch als klant van Ziggo per livestream op de Go App bekijken.

Livestream Tennis Summer Adria Tour 2020 via iTV-app?

Kunnen klanten van KPN via een livestream op de iTV-app naar de Tennis Summer Adria Tour kijken? Daarvoor geldt hetzelfde als voor de klanten van Ziggo: als zij een aanvullend abonnement op Eurosport 2 hebben, dan kunnen ze wel via een livestream op zo'n app naar de wedstrijden van de Adria Tour kijken, maar anders niet. Wel kan men via een livestream op die app automatisch kijken naar diverse wedstrijden de UTS (Ultimate Tennis Showdown). Die wedstrijden worden door de die sportomroep wel op hun hoofdkanaal uitgezonden en zijn dus ook automatisch via een 'gratis' livestream beschikbaar voor de klanten van Interactieve Tv bij KPN. De iTV-app is bedoeld voor het kijken van een livestream op een smartphone. Ook is deze app geoptimaliseerd voor het kijken van een livestream op een tablet. Wie echter via een livestream naar televisie wil kijken op een desktop computer of laptop, kan doorgaans makkelijker gebruik maken van de site van Interactieve Tv bij KPN. Daar kan men als klant inloggen en heeft men ook een 'gratis' livestream voor de gehele EU van de zenders die men thuis op televisie kan ontvangen. Via de app en de site kunnen klanten van KPN niet alleen via de livestream naar tv kijken, ze kunnen ook via een stream alles een week lang terugkijken.

Livestream Adria Tour via NLZIET? Neen

Is het mogelijk om deze tenniswedstrijden via een livestream van NLZIET te bekijken? Neen, op die populaire tv-app kunnen abonnees naar diverse Nederlandse tv-zenders per livestream kijken, onder meer van de NPO, Talpa en RTL. Eurosport behoort echter niet tot de omroepen die via een livestream op die app bekeken kunnen worden.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
UTS: Ultimate Tennis Showdown 2020, live op tv en livestreamUTS: Ultimate Tennis Showdown 2020, live op tv en livestreamIn de zomer van 2020 wordt de 'Ultimate Tennis Showdown' (UTS) georganiseerd. Dit is een tenniscompetitie die plaatsvind…
Darts: PDC Summer Series 2020 via een livestreamDarts: PDC Summer Series 2020 via een livestreamVan woensdag 8 juli 2020 tot en met zondag 12 juli 2020 worden de PDC Summer Series gehouden. Het evenement vindt plaats…
Snooker: Coral Tour Championship 2020, live tv en livestreamSnooker: Coral Tour Championship 2020, live tv en livestreamVan zaterdag 20 juni tot en met vrijdag 26 juni 2020 wordt het Coral Tour Championship Snooker gespeeld. Het evenement v…
World Team Tennis 2020World Team Tennis 2020Van zondag 12 juli tot en met zondag 2 augustus wordt het evenement World Team Tennis 2020 gehouden. In deze competitie…

Tennis: het ATP-toernooi van Doha 2020Tennis: het ATP-toernooi van Doha 2020Van 6 tot en met 11 januari 2020 staat het ATP-tennistoernooi van Doha op het programma. Traditioneel is het toernooi va…
De volledige erelijst Davis Cup winnaars - 1900-2019De Davis Cup is in 1899 ontsproten uit het brein van een viertal leden van Harvard University. In 1900 vond de eerste on…
Bronnen en referenties
 • https://www.total-croatia-news.com/sport/43769-zadar
 • https://www.telegraaf.nl/sport/1927477527/djokovic-is-wachten-zat-en-regelt-eigen-toernooi
 • https://www.bbc.com/sport/tennis/52811019
 • https://www.eurosport.nl/tvschedule.shtml
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Novak_Djokovic

Reageer op het artikel "Tennis: Summer Adria Tour 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 24-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Tennis
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!