Tennis: US Open 2019 live op tv en livestream

Tennis: US Open 2019 live op tv en livestream Op maandag 26 augustus begint het US Open 2019. Dit tennistoernooi duurt tot en met zondag 8 september. Het evenement vindt plaats op het tennispark van Flushing Meadows (New York). Het US Open 2019 is in Nederland en België live op tv te volgen. Ook kan men de wedstrijden van het US Open 2019 online per livestream bekijken. Eén van de prominente deelnemers aan de US Open 2019 is de Nederlandse Kiki Bertens. Hoe ziet het uitzendschema van de live tv-uitzendingen van de US Open eruit? Hoe kan men het US Open 2019 via een livestream bekijken? Hoe is de geschiedenis verlopen van dit Amerikaanse Grand Slam-toernooi?

Geschiedenis: US Open (tennis)

De eerste editie van dit toernooi werd gehouden in 1881. In die begintijd werd het georganiseerd in Newport en er werd alleen een herentoernooi gehouden. Officieel was dit evenement toen nog het U.S. National Championship Tennis. Het overgrote merendeel van de deelnemers was in die periode Amerikaan, maar toch haalde bij de eerste editie een niet-Amerikaanse deelnemer de finale. Dat was de Brit William Glyn, die woonachtig was in Amerika. Hij verloor de finale overigens van de Amerikaan Richard Sears.

Internationalisering

In 1903 was de Brit Laurence Doherty de eerste niet-Amerikaan die erin slaagde om dit toernooi te winnen. De tweede niet-Amerikaan was de legendarische Fransman René Lacoste, die zegevierde in 1926 en 1927. In die jaren twintig van de twintigste eeuw was het toernooi inmiddels uitgegroeid tot een echt internationaal evenement en was er ook een damestoernooi aan gekoppeld. Het toernooi had in de tussentijd ook een nieuwe locatie gekregen: het tennispark in Forest Hills, in Queens (New York). Dat zou tot 1977 de vaste locatie van het evenement blijven.

Ondergrond: gras, gravel en hardcourt

Oorspronkelijk werd dit tennistoernooi op grasbanen gespeeld. Gras was in de 19e eeuw en de eerste helft van de 20e eeuw de logische ondergrond waarop veruit de meeste toptoernooien in het tennis werden gespeeld. Gras heeft echter veel nadelen als ondergrond voor tennisbanen. Grasbanen slijten snel, het onderhoud is duur en arbeidsintensief. Daarnaast stuitert een tennisbal minder hoog op een grasbaan dan op andere ondergronden, wat voor velen het tennisplezier vermindert. Daarom zijn er in de tweede helft van de twintigste eeuw allerlei andere ondergronden sterk opgekomen in de wereld van het tennis, die het gras uit het overgrote merendeel van de tennisparken hebben verjaagd.

Ook in het tennispark van Forest Hills, waar het US Open werd gespeeld, vond zo'n revolutie plaats. Tot en met 1974 werd er tennis gespeeld op gras, maar met ingang van 1975 waren de grasbanen vervangen door gravel. In 1978 verhuisde het US Open naar een ander tennispark: Flushing Meadows. De banen hebben daar hardcourt als ondergrond. Dat tennispark is sindsdien de vaste locatie van het toernooi gebleven en de ondergrond van het US Open is sindsdien ook altijd hardcourt gebleven. Een opvallende prestatie leverde Jimmy Connors. Hij is de enige speler die erin slaagde om het US Open op alle drie de ondergronden te winnen: gras, gravel en hardcourt.

US Open 2019

In 2019 doen er bij het hoofdtoernooi van het US Open weer 128 spelers mee aan het enkelspel bij de heren en eveneens 128 speelsters aan het enkelspel bij de dames. De Argentijn Juan Martin del Potro is de titelverdediger bij de heren. Bij de dames is de Amerikaanse Serena Williams de titelverdedigster. Het totale prijzengeld van dit toernooi is ruim 50 miljoen dollar.

Nederlanders op het US Open 2019: Kiki Bertens en Robin Haase

Welke Nederlanders doen mee aan het US Open 2019? Op basis van haar klassering op de wereldranglijst mag Kiki Bertens sowieso deelnemen. Bertens is als wereldtopper een geplaatste speler bij dit Amerikaanse Grand Slam-toernooi. Kiki Bertens staat in de week voorafgaand aan dit toernooi op de zevende plek van de wereldranglijst. Hoewel ze goed op hardcourt kan spelen, heeft Kiki Bertens nog nooit extreem goed gepresteerd op het US Open. De beste prestatie van Bertens was het behalen van de derde ronde in het US Open van 2017. Ter vergelijking: op Roland Garros en het Australian Open haalde Kiki Bertens in het verleden reeds de kwartfinale.

Aan het enkelspel bij de heren doet Robin Haase mee. Hoewel Haase in de periode voorafgaand aan het US Open veel ATP-punten verloor en een grote val op de wereldranglijst beleefde, stond hij op het kwalificatiemoment toch nog hoog genoeg op de lijst om automatisch toegelaten te worden tot het hoofdtoernooi. Diverse andere Nederlanders probeerden om via het kwalificatietoernooi een plek in het hoofdtoernooi bij de heren of dames te bemachtigen, waaronder Rus, Hogenkamp, Lemoine en Tallon Griekspoor. De enige die daarin slaagde was uiteindelijk Richel Hogenkamp.

Programma Kiki Bertens op het US Open 2019

Hoe ziet het programma van Kiki Bertens eruit in het dames enkelspel? Hieronder worden het programma en de uitslagen van Bertens in het dames enkelspel bij dit Grand Slam-toernooi bijgehouden.

Eerste ronde: Kiki Bertens tegen Paula Badoso op 27 augustus

Bertens is als zevende geplaatst op het US Open 2019. In de loting voor de eerste ronde werd zij gekoppeld aan Paula Badosa. Die Spaanse speelster is een qualifier (= een speelster die zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdtoernooi heeft geplaatst). Deze match van Kiki Bertens wordt gespeeld op dinsdag 27 augustus 2019. Het was het tweede duel dat op die dag gespeeld wordt op court 17. Hoe laat begon deze wedstrijd van Bertens? Het duel Kiki Bertens-Paula Badoso begon op dinsdag 27 augustus om ongeveer 18u50. Deze wedstrijd van Kiki Bertens kon men live op tv zien (op dinsdagavond Nederlandse tijd) op Eurosport1. Ook kon men dit duel van Kiki Bertens online op dinsdagavond volgen via een livestream op de Eurosport Player. Kiki Bertens won dit duel met 6-4 6-2.

Tweede ronde: Kiki Bertens tegen Anastasia Pavljoetsjenkova op 29 augustus

In de tweede ronde van het dames enkelspel speelde Kiki Bertens tegen Anastasia Pavljoetsjenkova (Rusland). Deze wedstrijd werd op donderdag 29 augustus gespeeld. Het duel van Bertens tegen de Russische was de derde wedstrijd die op die dag gespeeld wordt op Court 11. Hoe laat begon de wedstrijd van Bertens? Dit begon rond 22u35. Het duel van Kiki Bertens tegen Anastasia Pavljoetsjenkova was live op tv te zien bij de zender Eurosport1. Ook kon men deze wedstrijd van Bertens integraal live online bekijken via een livestream op de Eurosport Player. Kiki Bertens won de wedstrijd met 7-5 6-4.

Derde ronde: Kiki Bertens-Julia Görges op zaterdag 31 augustus

Op zaterdag 31 augustus speelde Kiki Bertens haar wedstrijd in de derde ronde van het US Open 2019. Haar tegenstander was Julia Görges uit Duitsland. Het duel Bertens-Görges was op die zaterdag de tweede wedstrijd die gespeeld wordt op het Court Louis Armstrong. De wedstrijd van Kiki Bertens was live op tv te zien bij Eurosport1. Ook kon men deze wedstrijd online via een livestream bekijken op de Eurosport Player. Bertens verloor met 2-6 3-6 en was daarom dus uitgeschakeld bij deze editie van het US Open.

Programma Robin Haase op het US Open 2019

Hoe ziet voor Robin Haase het programma eruit bij het heren enkelspel? In de loting voor de eerste ronde werd Robin Haase gekoppeld aan de Argentijn Diego Schwartzman. Dit duel van Robin Haase werd op dinsdag 27 augustus gespeeld. Het was de derde wedstrijd die plaatsvond op Court 11. Deze match van Haase begon om circa 22u50. Dit duel was live op tv te zien op de zender Eurosport1. De wedstrijd van Haase was ook integraal online te bekijken via een livestream op de Eurosport Player. De Nederlander verloor dit duel in drie sets: 3-6 6-7 0-6.

Programma Richel Hogenkamp op het US Open 2019

Richèl Hogenkamp speelde in de eerste ronde van het hoofdtoernooi tegen Donna Vekic. Die Kroatische staat 23e op de wereldranglijst. De wedstrijd van Hogenkamp was op dinsdag 27 augustus het derde duel dat op Court 12 werd gespeeld. Het duel was in Nederland in de nacht van 27 op 28 augustus live op tv te zien op Eurosport1. De wedstrijd van Hogenkamp was ook integraal online via een livestream bekijken op de Eurosport Player. Hogenkamp verloor met 6-7 3-6.

Programma halve finales en finale US Open 2019

Wanneer worden de halve finales en finales in het enkelspel gespeeld? Op donderdag 5 september kan men live kijken naar de halve finales in het dames enkelspel. Op vrijdag 6 september staan de halve finales van het heren enkelspel op het programma. Op zaterdag 7 september wordt de finale van het dames enkelspel gespeeld. Op zondag 8 september vindt de finale van het heren enkelspel plaats. Als gevolg van het tijdsverschil tussen Nederland en New York zijn de halve finales van het dubbelspel in Nederland 's avonds te zien en zijn de halve finales van het enkelspel pas 's nachts live te zien. De finale van het heren enkelspel is op de avond van 8 september live te zien vanaf circa 22u00 (Nederlandse tijd).

Halve finales dames enkelspel, live op 5 september 2019:

 • Belinda Bencic (Zwi,13) - Bianca Andreescu (Can,15) 6-7 5-7
 • Serena Williams (USA,8) - Jelina Svitolina (Oek,5) 6-1 6-3

Halve finales heren enkelspel, live op 6 september 2019:

 • Daniil Medvedev (Rus, 5) - Grigor Dimitrov (Bul) 7-6 6-4 6-3
 • Rafael Nadal (Spa, 2) - Matteo Berrettini (Ita, 24) 7-6 6-4 6-1

Finale dames enkelspel, live op 7 september 2019:

 • Bianca Andreescu (Can,15) - Serena Williams (USA,8) 6-3 7-5

Finale heren enkelspel, live op 8 september 2019:

 • Rafael Nadal (Spa, 2) - Daniil Medvedev (Rus, 5)7-5 6-3 5-7 4-6 6-4

Kwalificatietoernooi US Open 2019 live op tv en livestream

Van 19 augustus tot en met 23 augustus zond Eurosport ook het kwalificatietoernooi van het US Open live uit op televisie (en online via hun livestream). Deze live tv-uitzendingen begonnen doorgaans in de namiddag en eindigen diep in de nacht (rond 3u00 voor de kijkers in Nederland en België).

Uitzendschema kwalificatietoernooi US Open (live tv en livestream)

 • Ma. 19 augustus: 16u55 live op Eurosport1 en livestream
 • Di. 20 augustus: 16u55 live op Eurosport1 en livestream
 • Wo. 21 augustus: 16u55 live op Eurosport1 en livestream
 • Do. 22 augustus: 16u55 live op Eurosport1 en livestream
 • Vr. 23 augustus: 18u35 live op Eurosport1 en livestream

US Open 2019 live op tv: Eurosport

Op welke zender is het hoofdtoernooi van het US Open 2019 in Nederland en België live te zien? Voor beide landen zijn de uitzendrechten van het US Open 2019 (live tv en livestream) in handen van Eurosport. Zij zenden het US Open live uit op hun zenders Eurosport 1 en Eurosport 2. Eurosport 1 is het hoofdnet dat in de meeste standaard tv-pakketten zit. Eurosport 2 zit bij de meeste Nederlandse en Vlaamse tv-kijkers niet in het standaardpakket, maar het is meestal wel beschikbaar in een extra tv-pakket.

Uitzendschema Eurosport: Tennis US Open 2019

Vanwege het grote tijdsverschil tussen Nederland en de Verenigde Staten vinden veel live tv-uitzendingen voor de Nederlandse en Vlaamse kijkers 's avonds en 's nachts plaats. Op Eurosport 1 beginnen de live tv-uitzendingen doorgaans om circa 18u00 (na de live Vuelta-uitzendingen). Op Eurosport 2 beginnen de live tv-uitzendingen van de US Open 2019 in de eerste week al wat vroeger, namelijk omstreeks 16u50.

Hieronder vindt u het uitzendschema van het US Open. De afkorting E1 betekent de zender Eurosport 1, de afkorting E2 betekent Eurosport 2. De livestreams en live tv-uitzendingen zijn in de eerste week overigens in de praktijk doorgaans al enkele minuten voor vijf uur te bekijken; de wedstrijden beginnen echter pas om vijf uur (Nederlandse en Vlaamse tijd).

US Open live op tv en livestream bij Eurosport: eerste week

 • Ma. 26 augustus: 16u50 E2 en livestream, om 18u10 op E1
 • Di. 27 augustus: 16u50 E2 en livestream, om 18u05 op E1
 • Wo. 28 augustus: om 16u50 op E2 en livestream, 18u05 op E1
 • Do. 29 augustus: 16u50 E2 en livestream, om 19u05 op E1
 • Vr. 30 augustus: 16u50 E2 en livestream, om 18u05 op E1
 • Za. 31 augustus: 16u50 E2 en livestream, om 18u05 op E1
 • Zo. 1 september: 16u50 E2 en livestream, om 18u05 op E1

US Open live op tv en livestream bij Eurosport: tweede week

 • Ma. 2 september: 16u50 op E1, E2 en livestream
 • Di. 3 september: 18u05 op E1 en livestream
 • Wo. 4 september: 18u05 op E1 en livestream
 • Do. 5 september: 18u05 op E1 en livestream
 • Vr. 6 september: 18u05 op E1 en livestream
 • Za. 7 september: 18u00 op E1 en livestream
 • Zo. 8 september: 19u00 op E1 en livestream

Live op tv bij Sporza?

In het verleden werd het US Open in België ook vaak live op tv uitgezonden door de publieke omroep VRT (Sporza). In 2019 is het US Open echter niet live op tv te zien bij Sporza. Ook het Nederlandse NOS Studio Sport zond soms wedstrijden live op tv uit (met name bij Nederlandse successen) van de US Open. De NOS heeft in 2019 echter ook niet de live tv-uitzendrechten (tv en livestream) van dit toernooi.

Livestream US Open 2019

Livestream Eurosport Player

Het US Open 2019 is online te volgen via een livestream van de Eurosport Player App. Hiermee kan men dus op een computer (tablet, smartphone, laptop, enzovoort) live naar de US Open kijken. Om een livestream op die app te bekijken, dient men echter wel een (betaald) abonnement te hebben op deze dienst van Eurosport. De Eurosport Player App biedt doorgaans zeer interessante opties voor de fanatieke fans van het tennis. Zo kan men via die app allerlei partijen van het US Open per livestream bekijken, die niet op televisie worden uitgezonden. Eurosport Player biedt ook aparte abonnementen aan voor tennisfans. Daarmee kan men elk Grand Slam-toernooi via de livestream bekijken en hoeft men daarvoor dus niet een compleet 'Player-abonnement' te nemen.

Livestream US Open kwalificatietoernooi bij Eurosport

Eurosport zendt niet alleen het hoofdtoernooi van het US Open per livestream uit. Ook kan men via de livestream van deze sportzender het kwalificatietoernooi volgen. Ook voor deze livestream dient men overigens wel een abonnement op de Eurosport Player App te hebben. Op dinsdag 20 augustus begint de livestream van de eerste dag van het kwalificatietoernooi van het Tennis US Open 2019. Deze livestream is doorgaans te zien vanaf 's middags circa 17u00 (Nederlandse en Vlaamse tijd) tot 's nachts ongeveer 3u00. Men kan via de Eurosport Player kiezen naar welk court men met zo'n livestream wil kijken.

Livestream Go App

Ook via een livestream op de Go App (online tv) kan men naar de live tv-uitzendingen van Eurosport bij dit US Open kijken. Die app is van VodafoneZiggo. Hiermee kan men echter alleen de wedstrijden zien die live op tv te zien zijn. De overige wedstrijden, die alleen op de Eurospor Player per livestream te zien zijn, kan men niet via een stream op de Ziggo Go App bekijken. Het voordeel van de livestreams op de Go App is wel, dat klanten van Ziggo niets hoeven te betalen om deze dienst te kunnen gebruiken. Voor hen is dit in de praktijk dus een 'gratis' livestream waarmee men online de belangrijkste wedstrijden van dit US Open kan bekijken.

Livestream US Open bij NLziet? Neen

Is het mogelijk om de tenniswedstrijden van het US Open live te bekijken op de NLziet-app? Neen, de zenders die meewerken aan dat mediaplatform (Talpa, NPO en RTL Nederland) hebben niet de live uitzendrechten (tv en livestream) van het US Open 2019.

Livestream iTV-app

Mede vanwege het succes van de Ziggo Go App heeft KPN ook een soortgelijke app voor haar klanten ontwikkeld. Deze is bedoeld voor klanten die een abonnement op interactieve tv hebben. Zij hoeven niets bij te betalen om deze app te mogen betalen; voor hen is dit in de praktijk dus ook een soort 'gratis livestream' van de topwedstrijden van dit tennistoernooi.

Livestream Sporza? Neen

Bij voorgaande edities van het US Open, toen Sporza dit evenement op tv uitzond, boden zij online ook een gratis livestream aan van hun uitzendingen. Deze gratis livestream was overigens wel geo-restricted (alleen in België mocht men die gratis stream officieel bekijken). In 2019 heeft Sporza echter niet de live-uitzendrechten (tv en online) van dit evenement, met als gevolg dat zij dus ook niet zo'n gratis livestream meer aan kunnen bieden aan hun Belgische kijkers.

Livestream NPO (NOS Studio Sport)? Neen

NOS Studio Sport biedt doorgaans ook vaak een gratis livestream aan van grote sportevenementen. Is er bij hen ook een gratis livestream te vinden van het US Open Tennis 2019? Neen, zij hebben niet de uitzendrechten (live tv en livestream) van dit evenement en kunnen dus niet een gratis stream aanbieden.

Voorgaande editie: uitslagen finales enkelspel US Open 2018:

 • Finale dames: Serena Williams (USA, 17) - Naomi Osaka (Jap, 20) 2-6 4-6
 • Finale heren: Juan Martín del Potro (Arg, 3) - Novak Djokovic (Ser, 6) 3-6 6-7 3-6

Lees verder

© 2012 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kiki Bertens: biografie en resultatenKiki Bertens: biografie en resultatenDe Nederlandse tennisster Kiki Bertens werd geboren op 10 december 1991. Ze begon te tennissen toen ze zes jaar oud was.…
Tennis: Wimbledon 2020 live op tv en livestreamTennis: Wimbledon 2020 live op tv en livestreamOp maandag 29 juni 2020 zou de 134e editie beginnen van het befaamde tennistoernooi op de grasbanen van Wimbledon. Helaa…
Australian Open 2020, live op tv en livestreamAustralian Open 2020, live op tv en livestreamHet Australian Open is traditioneel het eerste Grand Slam-tennistoernooi van het jaar. Dit toernooi werd voor het eerst…
New York Marathon 2019 - live op tv en livestreamNew York Marathon 2019 - live op tv en livestreamOp zondag 3 november 2019 wordt de marathon van New York gehouden. Dit is de 49e editie van de TCS New York City Maratho…

Dynamisch Speelsterkte Systeem/Rating TennisDe Koninklijke Nederlanse Tennisbond (KNLTB) maakt gebruik van het zogenaamde Dynamisch Speelsterkte Systeem (DSS). In d…
Tennistoernooien, de grand slam tegenover de recreatieveDe grand slam, als je van tennis houdt heb je deze bekende toernooien vast wel eens op tv bekeken. Uit welke toernooien…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/US_Open_(tennis)
 • https://derotsmedia.com/2015-wie-zendt-welke-tenniswedstrijd-uit/

Reageer op het artikel "Tennis: US Open 2019 live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 09-09-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Tennis
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!