InfoNu.nl > Sport > Tennis > Tennis: Wimbledon 2019 live op tv en livestream

Tennis: Wimbledon 2019 live op tv en livestream

Tennis: Wimbledon 2019 live op tv en livestream Op maandag 1 juli 2019 begint de 133e editie van het befaamde tennistoernooi op de grasbanen van Wimbledon. Het evenement duurt tot en met zondag 14 juli. Wimbledon is in 2019 natuurlijk weer live op tv te zien bij diverse zenders. Ook kan men dit Britse tennistoernooi online per livestream bekijken. Tot de prominente deelnemers aan dit toernooi behoort de Nederlandse wereldtopper Kiki Bertens. Hoe laat beginnen bij Wimbledon 2019 de live tv-uitzendingen? Waar vindt men een livestream van Wimbledon 2019? Hoe is de geschiedenis van dit Engelse tennistoernooi verlopen?

De geschiedenis van Wimbledon

De eerste editie van Wimbledon werd gehouden in 1877. In die begintijd was het een puur Engels toernooi. Pas rond 1900 werd het een internationaal evenement. In 1905 was May Sutton uit de Verenigde Staten de eerste niet-Engelse speelster die erin slaagde om dit grastoernooi in Londen te winnen.

In de loop der tijd is Wimbledon uitgegroeid tot het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Samen met het Australian Open, Roland Garros (het French Open) en het US Open behoort Wimbledon tot de Grand Slam-toernooien. Dit zijn onbetwist de vier grootste toernooien in de tenniswereld.

Jarenlang mochten overigens alleen amateurs deelnemen aan dergelijke toptoernooien. Pas in de tweede helft van de jaren zestig brak er een grote revolutie uit in de wereld van het tennis en sindsdien mogen ook profs deelnemen aan de Grand Slam-toernooien. De enige Nederlander die ooit het enkelspel op Wimbledon heeft gewonnen was Richard Krajicek in 1996.

Het heilige gras van Wimbledon

Wimbledon is een toernooi vol tradities. Eén van de belangrijkste tradities is, dat dit toernooi op gras wordt gespeeld. In het verre verleden werd wereldwijd het merendeel van de tennistoernooien op gras gespeeld. In de loop der tijd is men om allerlei praktische en speltechnische redenen echter bij de meeste tennistoernooien en tennisparken overgestapt naar andere ondergronden. Op Wimbledon is men echter altijd op gras blijven spelen.

Wimbledon 2019

Aan het hoofdtoernooi van zowel het heren enkelspel als het dames enkelspel doen in 2019 weer 128 deelnemers mee. Novak Djokovic is de titelverdediger bij de heren. Angelique Kerber is de titelverdediger bij de dames. Het totale prijzengeld van Wimbledon 2019 bedraagt 38 miljoen pond (ongeveer 44 miljoen euro). De prijzenschema's van de heren en de dames zijn gelijk aan elkaar. Wie de eindzege behaalt in het enkelspel krijgt 2.350.000 pond. Wie reeds in de eerste ronde wordt uitgeschakeld, ontvangt toch nog 45.000 pond aan prijzengeld.

Nederlandse deelnemers in het enkelspel bij de dames: Kiki Bertens en Lesley Kerkhove

Wie zijn de Nederlandse deelnemers aan het hoofdtoernooi van Wimbledon 2019? Aan het dames enkelspel doen twee Nederlanders mee: Lesley Kerkhove en Kiki Bertens. Anno 2019 behoort Bertens tot de absolute wereldtop van het damestennis. Kiki Bertens is bij Wimbledon 2019 als vierde geplaatst. Hoewel zij in de beginjaren van haar profcarrière vooral als een gravelspecialiste werd beschouwd, heeft Kiki Bertens in de loop der jaren getoond dat ze ook op gras goed kan tennissen. In de weken voorafgaand aan Wimbledon demonstreerde Kiki Bertens haar grote capaciteiten als grasspeelster onder meer op de grastoernooien van Rosmalen en Eastbourne. Naast Bertens doet er aan het hoofdtoernooi van Wimbledon dus nog één dame mee: Lesley Kerkhove. Zij verdiende die plek in het hoofdtoernooi via het kwalificatietoernooi van Wimbledon 2019.

Programma Kiki Bertens op Wimbledon 2019 in het dames enkelspel

In de loop van het toernooi worden hier de uitslagen en het programma van Kiki Bertens bijgehouden. Ook wordt hier telkens gemeld hoe laat ongeveer de live-uitzendingen van de partijen van Bertens beginnen. Alle wedstrijden van Kiki Bertens zijn sowieso live op tv en online via een livestream te volgen.

Kiki Bertens in de eerste ronde tegen Mandy Minella op dinsdag 2 juli 2019

Hoe ziet het programma van Kiki Bertens eruit op Wimbledon 2019? De loting heeft bepaald dat Kiki Bertens in de eerste ronde van Wimbledon 2019 speel tegen Mandy Minella uit Luxemburg. Zij is de nummer 98 van de WTA-wereldranglijst. De wedstrijd Bertens-Minella staat gepland om op dinsdag 2 juli 2019 gespeeld te worden. Het zou oorspronkelijk de vierde partij zijn die op deze dag gespeeld zou worden op Court 12. Later heeft de organisatie echter besloten om deze partij te verhuizen naar het Centre Court. Hoe laat begint de wedstrijd Kiki Bertens-Mandy Minella? De wedstrijd begon op dinsdagavond 2 juli om circa 19u30. De wedstrijd van Kiki Bertens tegen Mandy Minella werd live op tv uitgezonden door de zender Eurosport1. Daarnaast was deze wedstrijd van Bertens live te volgen via de livestream van de Eurosport Player. Bertens won overtuigend met 6-3 6-2.

Kiki Bertens in de tweede ronde tegen Taylor Towsend op donderdag 4 juli 2019 live

In de tweede ronde van Wimbledon 2019 speelt Kiki Bertens tegen de Amerikaanse Taylor Towsend. Zij staat op de 123e plek op de wereldranglijst. Deze wedstrijd staat op donderdag 4 juli op het programma. Het is de tweede wedstrijd die op deze donderdag gespeeld wordt op Court 18. De wedstrijd van Kiki Bertens begon om circa 15u35. Deze match was weer live op tv zien bij Eurosport1 en online via de livestream van de Eurosport Player. Bertens won met 3-6 7-6 6-2.

Kiki Bertens in de derde ronde tegen Barbora Strycova op zaterdag 6 juli 2019 live

In de derde ronde van Wimbledon 2019 neemt Kiki Bertens het op tegen Barbora Strýcová uit Tsjechië. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 6 juli gespeeld. De match Bertens-Strycova begon om circa 14u15 op Court 3. De partij van Bertens was live op televisie te zien op de zender Eurosport1. De match van Bertens was ook integraal online via de livestream van de Eurosport Player. Er was eerst nog enige onduidelijkheid over de tv-programmering van Eurosport. Oorspronkelijk gaf men op die middag de voorkeur voor de MotoGP boven Wimbledon. Uiteindelijk heeft men toch besloten om de partij van Bertens de voorkeur te geven boven de kwalificatie van de MotoGP. Helaas verloor Bertens haar partij met 5-7 1-6. Daardoor is Bertens helaas uitgeschakeld op Wimbledon 2019.

Programma Lesley Kerkhove op Wimbledon 2019 in het dames enkelspel

Tegen wie moet Lesley Kerkhove in de eerste ronde van Wimbledon 2019? Zij moet in de openingsronde spelen tegen Jorovic uit Servië (de nummer 101 van de WTA-ranglijst). De wedstrijd staat gepland om op dinsdag 2 juli te worden gespeeld. Het is de derde partij die op deze dag op Court 7 wordt gespeeld. Deze wedstrijd van Lesley Kerkhove begon op dinsdagmiddag 2 juli om 16u00. De wedstrijd van Kerkhove was live te zien op de tv-zender Eurosport1. Daarnaast was de wedstrijd van Lesley Kerkhove live te bekijken via de livestream van de Eurosport Player. Kerhove verloor deze wedstrijd van Jorovic met 6-7 en 4-6.

Nederlandse deelnemer in het enkelspel bij de heren: Robin Haase

Aan het heren enkelspel doet één Nederlander mee: Robin Haase. Vanwege zijn plek op de wereldranglijst mocht Haase automatisch deelnemen aan Wimbledon 2019. Diverse andere Nederlandse heren probeerden zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen voor het hoofdtoernooi van Wimbledon 2019, maar geen van hen slaagde daarin, vandaar dat Haase dus in 2019 de enige Nederlander is in het heren enkelspel op het heilige gras van Londen.

Programma Robin Haase op Wimbledon 2019 in het heren enkelspel

Op deze plek worden in de loop van dit tennistoernooi het programma en de uitslagen bijgehouden van Robin Haase in het heren enkelspel van Wimbledon 2019. Hoe ziet het programma van Robin Haase eruit in het heren enkelspel te Londen? De loting heeft bepaald dat Haase het in de eerste ronde op moet nemen tegen Jozef Kovalik uit Slowakije, de nummer 169 van de ATP-wereldranglijst. De wedstrijd Robin Haase-Jozef Kovalik werd gespeeld op maandag 1 juli 2019, als de derde partij die op deze middag plaatsvond op court 14. Hoe laat begon deze wedstrijd van Haase? Deze match begon rond 15u25. De wedstrijd van Robin Haase tegen Jozef Kosalik werd op tv uitgezonden door de zender Eurosport 1. Daarnaast was deze wedstrijd van Haase live te volgen via de livestream op de Eurosport Player. Haase won deze wedstrijd met 6-1 6-3 en 6-1.

Woensdag 3 juli: Robin Haase - Milos Raonic live

Robin Haase speelt in de tweede ronde van Wimbledon 2019 tegen Milos Raonic. Deze Canadees is op Wimbledon als 15e geplaatst. Deze wedstrijd van Rob Haase vindt plaats op woensdag 3 juli. Deze wedstrijd van Haase staat op die woensdag op het programma als de tweede match die gespeeld wordt op baan drie. De match Robin Haase - Milos Raonic begon om circa 14u10. De wedstrijd van Haase was live op tv te zien bij Eurosport 1. Ook kon men de wedstrijd van Haase online volgen via de livestream van de Eurosport Player. Milos Raonic won deze wedstrijd met 7-6 7-5 7-6 en zo werd Haase dus uitgeschakeld op Wimbledon 2019.

Programma slotfase: halve finales en finales

Wanneer bij Wimbledon 2019 de halve finales en finales op het programma? De halve finales van het dames enkelspel worden in principe op donderdag 11 juli gespeeld. De halve finales van het heren enkelspel worden op Wimbledon op vrijdag 12 juli gespeeld. De finale van het dames enkelspel vindt plaats op zaterdag 13 juli. De finale van het heren enkelspel vindt plaats op zondag 14 juli. Het programma is wel altijd onder voorbehoud want door omstandigheden kunnen partijen altijd nog worden verzet. Een voordeel is anno 2019 wel dat men de slotfase (halve finales en finale) overdekt kan spelen, zodat het weer minder invloed op het speelschema heeft dan in het verleden.

Programma halve finales dames enkelspel (donderdag 11 juli 2019):

 • Jelina Svitolina (Oek, 8) - Simona Halep (Roe, 7) 1-6 3-6
 • Serena Williams (USA,11) - Barbora Strycova (Tsj) 6-1 6-2

Programma halve finales heren enkelspel (vrijdag 12 juli 2019):

 • Novak Djokovic (Ser, 1) - Roberto Bautista (Spa, 23) 6-2 4-6 6-3 6-2
 • Roger Federer (Zwi, 2) - Rafael Nadal (Spa, 3) 7-6 1-6 6-3 6-4

Programma zaterdag 13 juli: finale dames enkelspel

 • Serena Williams (USA, 11) - Simona Halep (Roe, 7) 2-6 2-6

Programma zondag 14 juli: finale heren enkelspel

 • Novak Djokovic (Ser, 1) - Roger Federer (Zwi, 2) 7-6 1-6 7-6 4-6 13-12

Wimbledon live op tv: Eurosport en BBC

Wimbledon 2019 wordt in België en Nederland live op tv uitgezonden door Eurosport. Ook kunnen Nederlanders en Belgen het toernooi natuurlijk live op tv volgen via de Britse publieke omroep BBC. Een deel van Wimbledon 2019 wordt in Nederland ook door Ziggo Sport Totaal live uitgezonden.

Wimbledon 2019 live op tv bij Eurosport

Bij Eurosport wordt een groot deel van het toernooi live uitgezonden op het hoofdnet Eurosport 1, dat bij de meeste Nederlandse en Belgische tv-kijkers in het basispakket zit. Vanwege het grote aanbod aan overige topsportevenementen in de maand juli (waaronder de Tour de France), wordt echter ook een deel van Wimbledon live uitgezonden op de zender Eurosport 2. Om die zender te ontvangen dient men meestal een abonnement op een extra tv-pakket te hebben. De ware tennisfan die zoveel mogelijk van Wimbledon wil zien, kan overigens het beste terecht bij de livestream van de Eurosport Player (zie verderop). Via die livestream wordt zelfs deels het kwalificatietoernooi live uitgezonden (vanaf 24 juni). In 2019 wordt echter ook op tv een deel van het kwalificatietoernooi van Wimbledon live uitgezonden.

Kwalificatietoernooi Wimbledon 2019 live op tv

 • Ma. 24 juni: vanaf 12u00 live op Eurosport1
 • Di. 25 juni: vanaf 12u00 live op E1
 • Wo. 26 juni: vanaf 12u00 live op E1
 • Do. 27 juni: vanaf 12u00 live op E1

Eerste dag hoofdtoernooi live op tv bij Eurosport

De eerste wedstrijddag van het hoofdtoernooi van Wimbledon 2019 is maandag 1 juli. Op die dag begint de eerste live tv-uitzending van deze Europese sportzender om 11u55 op hun hoofdnet (de zender Eurosport 1). De hele middag en een groot deel van de avond zendt men live tennis uit. Deze live tv-uitzending van Eurosport 1 op de openingsdag van Wimbledon 2019 duurt tot 22u15.

Live tv-uitzendingen van Wimbledon beginnen in de eerste week doorgaans om 11u55

Tijdens de eerste week van Wimbledon 2019 beginnen de live tv-uitzendingen en livestream doorgaans rond 11u55. Dat is vroeger dan bij voorgaande edities. Tot en met Wimbledon 2018 begonnen de live tv-uitzendingen en livestream vaak om 12u30.

Eerste week Wimbledon 2019 live bij Eurosport

Hieronder vindt u het live-uitzendschema van Wimbledon bij Eurosport. De zender Eurosport 1 staat tijdens Wimbledon overdag meestal bijna volledig in het teken van het tennis. Op die zender geeft Eurosport ook voorrang aan Wimbledon boven de Tour de France 2019. Elke middag zendt men live tennis uit op Eurosport 1, de etappes van de Tour de France zijn daarentegen tijdens het eerste deel van de Tour vaak live te zien op de zender Eurosport 2. De etappes van de Tour zijn overigens ook integraal te bekijken (van start tot en met finish) via een livestream op de Eurosport Player. Op zaterdag 6 juli beginnen de live tv-uitzendingen van Wimbledon wat later dan de overige dagen van de eerste week van dit Britse tennistoernooi. Dat komt doorat Eurosport die middag de kwalificatie van de MotoGP (motorracen) live uitzendt op tv. De live-uitzending begint die zaterdagmiddag daarom op tv pas om circa 15u00, maar men kan al eerder die middag wel live naar Wimbledon kijken via de livestream van de Eurosport Player.

Uitzendschema: Wimbledon 2019 live bij Eurosport, 1e week

 • Ma. 1 juli: 11u55-22u15 op E1 en livestream
 • Di. 2 juli: 11u55-22u15 op E1 en livestream
 • Wo. 3 juli: 11u55-22u15 op E1 en livestream
 • Do. 4 juli: 11u55-22u15 op E1 en livestream
 • Vr. 5 juli: 11u55-22u00 op E1 en livestream
 • Za. 6 juli: 15u00-22u00 op E1 en livestream
 • Zo. 7 juli: rustdag, geen wedstrijden en dus ook geen live-uitzendingen

Uitzendschema: Wimbledon 2019 live bij Eurosport, 2e week

 • Ma. 8 juli: 11u55-22u00 op Eurosport 1 en livestream
 • Di. 9 juli: 13u55-19u00 op E1 en livestream
 • Wo. 10 juli: 13u55-20u00 op E1 en livestream
 • Do. 11 juli: 13u55-20u00 op E1 en livestream
 • Vr. 12 juli: 14u00-20u00 op E1 en livestream
 • Za. 13 juli: vanaf 14u55 op E1 en livestream
 • Zo. 14 juli: vanaf 14u55 op E1 en livestream

Wimbledon 2019 deels live op tv bij Ziggo Sport

In Nederland zendt ook Ziggo Sport Totaal een deel van Wimbledon 2019 live op tv uit. Zij hebben een sublicentie voor de live-uitzendingen (tv en livestream). Bij hen beginnen de live tv-uitzendingen doorgaans om 12u00. 's Avonds hebben zij om circa 22u00 het programma Wimbledon Today, met hoogtepunten van die dag.

Wimbledon live op BBC

Wimbledon 2019 is ook weer live op tv te bekijken bij de BBC. De eerste live-uitzending begint op maandag 1 juli om 11u30 op BBC Two. Op de meeste dagen begint hun live tv-uitzending van Wimbledon om circa 12u00. Het tennistoernooi wordt live uitgezonden op zowel BBC One als BBC Two. Dagelijks heeft men rond 21u00 het programma 'Today at Wimbedon' op BBC Two, met de hoogtepunten van het tennis uit Londen van die dag.

Live tv: in 2019 niet op Sporza

In het verleden waren er ook sublicenties (live tv en livestream) verkocht aan Sporza, waardoor ook die delen van het toernooi live konden uitzenden. Anno 2019 staat deze omroep echter niet meer vermeld bij de officiële broadcasters die uitzendrechten hebben (live tv en livestream) van Wimbledon. Het toernooi is dus niet meer live bij hen te zien.

Wimbledon 2019 live bij de NPO: halve finales en de finale

Oorspronkelijk stond de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport) ook niet in de lijst van de Official Broadcasters die de uitzendrechten (live tv en livestream) hadden van Wimbledon 2019. Net als in 2018 heeft de NOS echter ook in 2019 een sublicentie gekocht, waardoor ze toch een deel van het toernooi mogen uitzenden. De NOS heeft alleen de live-uitzendrechten van de halve finales (heren) en de finales (heren en dames) van het enkelspel van Wimbledon 2019. Die wedstrijden zijn dan ook live op tv bij hen te zien. Van de wedstrijden in de overige ronden van Wimbledon 2019 mogen ze geen live-beelden uitzenden, maar wel samenvattingen.

Wimbledon 2019 live op tv bij de NOS

 • Vr. 12 juli 2019, halve finales heren: 14u00 live op Nederland 2 en livestream
 • Za. 13 juli 2019, finale dames: 14u55 live op Nederland 2 en livestream
 • Zo. 14 juli 2019, finale heren: 14u55 live op Nederland 2 en livestream

Livestream Wimbledon 2019

Livestream Eurosport

Wimbledon is ook via een livestream van Eurosport online te bekijken. Met zo'n livestream kan men dus Wimbledon 2019 bekijken op bijvoorbeeld een smartphone of computer. Tijdens het toernooi zijn hun livestreams van Wimbledon 2019 te vinden op de Eurosport Player App. Men dient een betaald abonnement op die app te hebben, om zo'n livestream te kunnen bekijken. De Eurosport Player biedt voor de fanatieke tennisfans doorgaans veel voordelen tijdens Grand Slam-toernooien. Op die app kan men namelijk ook per livestream naar partijen kijken, die niet live op tv worden uitgezonden. Hierdoor kan men op die stream werkelijk nagenoeg alle partijen van Wimbledon 2019 live bekijken. Deze sportzender heeft de online-uitzendrechten voor de livestreams van alle vier de Grand Slam-toernooien. Men kan de partijen via zo'n stream niet alleen live bekijken, men kan ze ook achteraf op die app terugkijken.

Livestream kwalificatietoernooi op de Eurosport Player

Eurosport zendt online niet alleen het hoofdtoernooi van Wimbledon via hun livestream uit. Van maandag 24 juni tot en met donderdag 27 juni is ook dagelijks het kwalificatietoernooi live online per livestream te volgen. De livestream begint dagelijks omstreeks 11u50.

Kwalificatietoernooi Wimbledon 2019 via de livestream

 • Ma. 24 juni: 11u50-21u00 op de livestream van de Eurosport Player
 • Di. 25 juni: 11u50-21u00 op de livestream
 • Wo. 26 juni: 11u50-21u00 op de livestream
 • Do. 27 juni: 11u50-21u00 op de livestream

Alternatief: livestream via Go App

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar Wimbledon 2019 te kijken. Hiermee kan men geheel legaal alsnog per livestream de tv-uitzendingen van zowel Eurosport als de BBC volgen. Elke livestream van de Go App is te bekijken in de gehele EU. Zo kan men dus ook op vakantie in een ander EU-land per livestream naar Wimbledon 2019 kijken. Deze app is een dienst van VodafoneZiggo. De dienst is bedoeld voor iedereen met een abonnement op digitale tv bij Ziggo. Men kan op die app per livestream dezelfde zenders bekijken als op tv. Als vaste klant van Ziggo heeft men in de praktijk via deze app dus eigenlijk een gratis livestream voor Wimbledon. Voor veel sportliefhebbers is zo'n livestream op die app natuurlijk een geweldige uitkomst. Voor de extreem fanatieke tennisfans heeft daarentegen de Eurosport Player toch grote voordelen boven de Ziggo Go App. Op de Eurosport Player kan men immers nagenoeg elke partij van dit Londense tennistoernooi per livestream bekijken. Op de Ziggo Go App kan men daarentegen per livestream alleen de wedstrijden zien van Wimbledon die Eurosport, Ziggo Sport en de BBC live op tv uitzenden. In de praktijk is dit geen ramp voor de modale sportliefhebber: de meeste partijen van wereldtoppers, Nederlanders en Belgen worden toch wel live op tv uitgezonden door Eurosport en zijn dus ook via de Ziggo Go App per livestream te bekijken. Het voordeel voor Ziggo-klanten is natuurlijk dat deze livestream gratis is op de Go App, terwijl men voor de livestreams op de Eurosport Player een extra betaald abonnement dient aan te schaffen. Men kan overigens op de Go App van Ziggo niet alleen live naar Wimbledon kijken, men kan ook een week lang per stream de tv-uitzendingen terugkijken.

Livestream Wimbledon bij Ziggo Sport Totaal

Het is ook mogelijk om delen van Wimbledon per livestream te bekijken bij Ziggo Sport Totaal. Hun livestream bevindt zich op de Ziggo Sport Totaal Go App. Om zo'n livestream te kunnen bekijken, dient men wel een betaald abonnement op die app te hebben. Op de Ziggo Sport Totaal Go App zijn alleen maar de wedstrijden per livestream te bekijken, die ook live op tv worden uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Wat dat betreft heeft men op deze app dus veel minder mogelijkheden om per livestream naar wedstrijden van Wimbledon 2019 te kijken, dan bij de Eurosport Player.

Livestream Wimbledon van overige omroepen: geo-restricted

Naast de livestream van de Eurosport Player en de stream van Ziggo Sport zijn er op het internet ook nog allerlei andere livestreams aanwezig. Wanneer dit een officiële livestream is, dan is dit vaak een stream van een buitenlandse tv-omroep. Voor zo'n livestream geldt echter dat deze 'geo-restricted' is. Dit houdt in dat men zo'n livestream officieel niet mag bekijken buiten het land waarvan de betreffende omroep de 'online uitzendrechten' heeft. Dat betekent in dat men zo'n voor Wimbledon alleen in het 'thuisland' van die omroep mag bekijken. Voor andere landen is deze livestream 'geo-blocked' (geblokkeerd). In Nederland moet men dus officieel naar een livestream kijken van Eurosport of Ziggo Sport. Die twee omroepen hebben namelijk officieel de uitzendrechten voor een livestream in Nederland. De andere omroepen hebben doorgaans alleen de uitzendrechten voor een livestream in hun eigen land.

Livestream Sporza? Neen

Bij veel voorgaande edities van Wimbledon kon men dit tennistoernooi deels ook bekijken via een gratis livestream van de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza). Sporza bood in die tijd op elke wedstrijddag een gratis livestream aan voor de kijkers in België. (Voor kijkers van buiten België was die gratis livestream officieel 'geo-blocked'.) Helaas heeft deze omroep anno 2019 echter niet meer de uitzendrechten om zo'n gratis livestream van Wimbledon aan te kunnen bieden.

Livestream NPO? Ja, halve finales en finale

Kan men ook delen van Wimbledon 2019 via een gratis livestream bekijken bij de Nederlandse publieke omroep? De NPO biedt bij een beperkt aantal wedstrijden een gratis livestream aan voor kijkers in Nederland. Via hun livestream kan men de halve finales van het herenenkelspel bekijken en de finales van zowel het dames enkelspel als het heren enkelspel. Bij de overige rondes van Wimbledon zendt NOS Studio Sport geen livestream uit, aangezien ze daar de live-uitzendrechten niet van hebben.

Oorspronkelijk leek het erop dat de NPO (NOS Studio Sport) in 2019 niet meer een gratis livestream aan kon bieden, gezien de officiële informatie die Wimbledon bekend maakte over de uitzendrechten van dit tennistoernooi in 2019 (live tv en livestream). De NOS/NPO ontbrak namelijk in het overzicht van omroepen die een licentie hadden om live op tv of per livestream dit toernooi uit te zenden. Uiteindelijk blijkt de NOS toch een sublicentie te hebben gekocht voor een deel van het toernooi, met als gevolg dat men via hun gratis livestream nog wel de halve finales en finales van het enkelspel kan bekijken (doch de rest van het toernooi is dus niet live bij hen online te zien). De gratis livestream van de slotdagen van Wimbledon 2019 bevindt zich op die dagen op de site van de NOS in de rubriek sport. Ook kan men die gratis livestream bekijken via de NOS-app. Men kan bij hen op vrijdag 12 juli de gratis livestream vinden van de halve finales van het heren enkelspel op Wimbledon 2019. Op zaterdag 13 juli vindt men bij hen de gratis livestream van de finale van het dames enkelspel. Op zondag 14 juli vindt men bij hen de gratis livestream van de heren enkelspel finale van Wimbledon 2019. Hoe laat begint de gratis livestream van Wimbledon 2019 bij de NPO? Op vrijdag 12 juli begint deze livestream om 14u00. Op zaterdag 13 juli en zondag 14 juli kan men vanaf 14u55 via de gratis livestream naar de finales van Wimbledon 2019 kijken.

Livestream Wimbledon 2019 via iTV

Het is ook mogelijk om live tv-uitzendingen van tenniswedstrijden van Wimbledon 2019 te bekijken via een livestream op de iTV-app. Ook is het mogelijk om die live tv-uitzendingen online te bekijken via de website van InteractieveTv. Zowel die app al die site zijn van KPN. Het is vergelijkbaar met de Go App bij Ziggo. Net als elke livestream op de Go App is ook elke stream op de iTV-app in de hele EU te bekijken. Dit is dus ook een handige optie voor klanten van KPN die op vakantie in een EU zijn en online (via een livestream) naar Nederlandse tv-uitzendingen van Wimbledon willen kijken. De website van InteractieveTv is bedoeld om op een desktop computer of laptop naar via een livestream naar tv willen kijken. De app van iTV is vooral geschikt voor live tv-kijken per livestream op een smartphone of tablet.

Livestream BBC? Ja, maar geo-restricted

De BBC zendt het tennis van Wimbledon 2019 ook per livestream online uit. Hun livestream begint dagelijks om 12u00 CET (11u00 Engelse tijd) en duurt tot circa half tien. Hun livestream is echter geo-restricted en mag men officieel alleen in Groot-Brittannië bekijken. Dit is in theorie natuurlijk wel jammer, mede omdat dit een gratis livestream van Wimbledon is. De BBC heeft echter alleen maar de uitzendrechten voor de livestream in Groot-Brittannië. Wie in Nederland (of een ander land op het Europees continent) toch graag naar per livestream naar de live-uitzendingen van de BBC wil kijken, kan dat legaal doen via bijvoorbeeld de Go App (Ziggo) of InteractieveTv (KPN). Daarop kan men echter alleen maar per livestream naar de tv-uitzendingen van BBC kijken, partijen die alleen online per stream bij hen te zien zijn, kan men niet via zo'n tv-app live bekijken.

Voorgaande editie: uitslagen finales enkelspel Wimbledon 2018

 • Finale dames: Angelique Kerber (Dui, 11) - Serena Williams (USA, 25) 6-3,6-3
 • Finale heren: Novak Djokovic (Ser, 12) - Kevin Anderson (ZAf, 8) 6-2 6-2 7-6

Lees verder

© 2012 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kiki Bertens: biografie en resultatenKiki Bertens: biografie en resultatenDe Nederlandse tennisster Kiki Bertens werd geboren op 10 december 1991. Ze begon te tennissen toen ze zes jaar oud was.…
Tennis: Roland Garros 2019, live op tv en livestreamTennis: Roland Garros 2019, live op tv en livestreamOp zondag 26 mei begint de eerste ronde van Roland Garros 2019. Het is de 123e editie van dit Franse tennistoernooi. Het…
Australian Open 2020, live op tv en livestreamAustralian Open 2020, live op tv en livestreamHet Australian Open is traditioneel het eerste Grand Slam-tennistoernooi van het jaar. Dit toernooi werd voor het eerst…
Tennis: ATP Finals 2019 (Masters), live op tv en livestreamTennis: ATP Finals 2019 (Masters), live op tv en livestreamVan zondag 10 november tot en met zondag 17 november worden de ATP Finals 2019 gehouden. Dit is de 50e editie van dit of…
Enfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamEnfusion Live Abu Dhabi 2019 op tv en livestreamOp vrijdag 6 december 2019 wordt er een groot kickboksgala georganiseerd door Enfsusion Live in Abu Dhabi. Op het progra…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/The_Championships,_Wimbledon
 • https://derotsmedia.com/2015-wie-zendt-welke-tenniswedstrijd-uit/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Grass_court

Reageer op het artikel "Tennis: Wimbledon 2019 live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 14-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Tennis
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!