InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Boksen 2020: Deontay Wilder-Tyson Fury live tv en livestream

Boksen 2020: Deontay Wilder-Tyson Fury live tv en livestream

Boksen 2020: Deontay Wilder-Tyson Fury live tv en livestream Op 22 februari 2020 vindt er in de Verenigde Staten een gevecht plaats om de wereldtitel boksen in het zwaargewicht. Dit titelgevecht gaat tussen de Amerikaan Deontay Wilder en de Brit Tyson Fury. Dit prestigieuze wereldtitelgevecht is wereldwijd bij diverse omroepen live op tv te bekijken. Ook wordt het gevecht Wilder-Fury online via een livestream uitgezonden. In Nederland is deze wedstrijd niet live op tv te zien, maar wel via een gratis livestream op het internet. In België kan men deze titanenstrijd zowel live op tv als via een livestream bekijken. De wedstrijd vindt plaats in Las Vegas (USA).

Biografie: Deontay Wilder

Deontay Leshun Wilder werd geboren op 22 oktober 1985 in Tuscaloosa (Alabama, USA). Als amateurbokser werd hij in 2007 Amerikaans kampioen in de gewichtsklasse heavyweight (zwaargewicht). In 2008 won Deontay Wilder in die gewichtsklasse brons op de Olympische Spelen van Beijing (China).

Vervolgens debuteerde Deontay Wilder in november 2008 als profbokser, in een wedstrijd tegen Ethan Cox. Deze wedstrijd won Wilder via een technische knock-out in de tweede ronde. In de daaropvolgende jaren groeide Deontay Wilder uit tot een absolute wereldtopper in het zwaargewicht profboksen. De bijnaam van Wilder is 'The Bronze Bomber'. Die bijnaam die een verwijzing is naar de legendarische Joe Louis, die als bijnaam had 'The Brown Bomber'.

Statistieken Deontay Wilder

Deontay Wilder heeft een lengte van 201 centimeter. Zijn 'reach' is 211 centimeter. Sinds 2015 heeft Deontay Wilder de wereldtitel in het 'heavyweight' (zwaargewicht) bij de bond WBC. De Amerikaan Deontay Wilder heeft in zijn profcarrière in totaal 43 wedstrijden gevochten. Wilder won 42 wedstrijden (waarvan 41 via een knock-out). De enige wedstrijd die Deontay Wilder niet won was in december 2018 tegen Tyson Fury. Die wedstrijd eindigde in een 'draw' (gelijkspel).

Locatie: Las Vegas (USA)

Het gevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury vindt plaats in de T-Mobile Arena in Paradise (Nevada), op de Las Vegas Strip. Dit is een arena die in de loop der tijd voor heel veel grote sportevenementen is gebruikt, waaronder het gehypte 'gevecht van de eeuw' tussen Floyd Mayweather Jr. en Conor McGregor.

Tyson Fury - biografie

Op 12 augustus 1988 werd Tyson Luke Fury geboren. Hij komt uit een echte boksfamilie, vandaar dat zijn ouders hem ook noemden naar de Amerikaanse bokser Mike Tyson. Van oorsprong is zijn familie een Ierse travellers-familie (travellers = woonwagenbewoners). Fury is trots op die afkomst en noemt zichzelf de boksende 'Gypsy King'.

Tyson Fury presenteert zichzelf graag als een diepgelovige christen. In interviews en persconferentie heeft hij het veelvuldig over God. Hij houdt echter ook heel veel van schelden en dat doet hij eveneens veel in persconferenties. Meermaals is er een grote controverse rondom hem ontstaan, vanwege beledigende en discriminerende opmerkingen die hij in het openbaar maakte. Vaak heeft hij daar later wel z'n excuses voor gemaakt. De extraverte Tyson Fury houdt ook veel van zingen; zo zong hij meteen na de winst op Klitschko, staand in de boksring, a capella een nummer van Aerosmith.

Fury dweept er graag mee dat hij eigenlijk helemaal geen groot boksliefhebber zou zijn en dat hij ook geen trainingsbeest zou zijn. Hij zit liever thuis op de bank met z'n kinderen te spelen en chocola te eten, dan dat hij traint. Diverse malen heeft hij ook al aangegeven dat hij z'n bokscarrière wilde beëindigen, maar telkens maakte hij toch zijn comeback.

Statistieken Tyson Fury

In 2007 won Fury zilver op het EK boksen voor junioren. In 2008 begon hij aan zijn profcarrière. Sindsdien bokste hij 27 partijen en hij won ze allemaal. 19 keer won hij met knock-out. Tyson Fury heeft een lengte van 2 meter en zes centimeter. Zijn ‘reach’ is 216 centimeter.

Boksgeschiedenis: Fury-Klitschko in 2015

Op 28 november 2015 vocht Tyson Fury tegen de legendarische Wladimir Klitschko. Dit was één van de opzienbarendste titelgevechten sinds jaren in de koningsklasse van het profboksen, de categorie zwaargewicht. Wladimir Klitschko had sinds oktober 2004 al zijn wedstrijden gewonnen; elf jaar lang had hij onverslaanbaar geleken, hij leek een onwankelbaar monument in de bokswereld.

In de wedstrijd tegen Fury leek Klitschko echter lange tijd geen raad te weten met zijn tegenstander. Tyson Fury provoceerde hem veelvuldig; hij danste door de ring, sprak tegen zijn tegenstander en hield vaak zijn handen achter zijn rug alsof hij daarmee wilde zeggen: 'probeer me maar te slaan, je gaat me toch niet hard raken.' Pas in de ultieme slotfase van de wedstrijd leek Fury moe te worden en kreeg Klitschko toch nog even de overhand. Het was echter te laat om het puntentotaal van Fury te kunnen inhalen en evenmin lukte het Klitschko nog om hem knock-out te slaan. En zo won Fury dus op punten de wereldtitels van de WBO, IBF, The Ring, IBO en WBA (Super).

Nasleep: depressie, drugs, stoppen en comeback

Nadat Fury dit opzienbarende gevecht had gewonnen, was hij kortstondig de grote koning van de bokswereld. Daarna begon er echter een reeks ellendige gebeurtenissen. Juridische problemen, psychische problemen, fysieke problemen, een dopingaffaire. Fury had een contract voor een 'rematch' (tweede gevecht) tegen Klitschko, maar door al het gedoe zou deze tweede wedstrijd nooit plaatsvinden. Lange tijd leek het er zelfs op dat Tyson Fury definitief een einde aan z'n bokscarrière had gemaakt. Op foto's was te zien dat hij vele kilo's was aangekomen, er waren allerlei verhalen over z'n psychische problemen. Later besloot Fury alsnog om zijn comeback in de wereld van het boksen te maken. Sinds zijn comeback bokste hij vijf wedstrijden, waarvan hij er vier won. De enige wedstrijd die hij niet won was tegen Wilder in december 2018. Dat duel eindigde in een gelijkspel (draw).

Uitslag eerste gevecht Deontay Wilder - Tyson Fury op 1 december 2018

De langverwachte titanenstrijd tussen Wilder en Fury op 1 december 2018 is onbeslist gebleven. Fury leek de sterkste in het eerste deel van de wedstrijd, later was Wilder sterker. Uiteindelijk besloot de jury om het in een 'draw' (gelijkspel) te laten eindigen.

Fight Card: Programma op 22 februari 2020 in Las Vegas, USA

Hoe ziet het programma eruit van dit vechtsportgala op 22 februari 2020 in Las Vegas (USA) waarvan de titanenstrijd Wilder-Fury het slotgevecht is? Hieronder staat het hoofdprogramma, dat bestaat uit vier wedstrijden die onder meer in België live op tv en in Nederland via een gratis livestream bekeken kunnen worden.

Main Card (live op tv en livestream):

  • Super Weltergewicht: Sebastian Fundora - Daniel Lewis
  • Vedergewicht: Emanuel Navarrete - Jeo Santisima
  • Zwaargewicht: Charles Martin - Gerald Washington
  • Zwaargewicht wereldtitelgevecht: Deontay Wilder - Tyson Fury

Live op tv: Deontay Wilder - Tyson Fury op 22 februari 2020

Wilder - Fury II: live op tv in de USA

In de Verenigde Staten zijn de uitzendrechten van het titanengevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury in handen van zowel ESPN als FOX Sports. Zij verzorgen in Amerika een live tv-uitzending die alleen maar te bekijken is via PPV (Pay per View). Naast hun Engelstalige live tv-uitzending, verzorgen ze allebei in Amerika ook een Spaanstalige live-uitzending van de wedstrijd tussen Tyson Fury en Deontay Wilder. Die Spaanstalige uitzending is live te zien bij de tv-zenders ESPN Deportes en Fox Deportes.

Live op tv in België: welke zender en hoe laat?

Het gevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury is ook live op tv te zien in België. Op welke zender vindt de uitzending plaats en hoe laat begint die? In België wordt het gevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury live op uitgezonden door VOO Sport. De live-uitzending begint in de nacht van 22 op 23 februari 2020 om 3u00 en vindt plaats op de zender VOO Sport World 1. Om die zender te kunnen ontvangen dient men een aanvullend abonnement daarop te hebben.

Overige landen

In Groot-Brittannië wordt 'Deontay Wilder vs Tyson Fury II' ook live op tv uitgezonden via PPV. Daar zijn de uitzendrechten in handen van BT Sport - Box Office. In Ierland kan men 'Deontay Wilder vs Tyson Fury II' eveneens live op tv bekijken bij BT Sport (PPV). In Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland kan men live op tv kijken naar deze boksmatch via de PPV-zender Viaplay. In Australië is de live tv-uitzending van deze titanenstrijd te zien op de zender Main Event (PPV). In Turkije is de wedstrijd live op tv te zien op de zender DMAX. In Franrijk wordt deze rematch tussen de twee titanen uit het zwaargewicht boksen live uitgezonden door Canal + Sport. In Indonesië kan men op Mola Tv live kijken naar deze strijd om het WK boksen in het zwaargewicht.

Nederland? Niet op tv, wel via een gratis livestream

Talpa heeft de uitzendrechten voor Nederland van het gevecht tussen Tyson Fury en Deontay Wilder. De wedstrijd wordt door hen in Nederland niet op tv uitgezonden, maar wel online via een gratis livestream (meer info: zie verderop). Dat is natuurlijk een prachtige vooruitgang vergeleken met het eerste gevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury, dat toen officieel niet in Nederland werd uitgezonden. Waarom zendt Talpa dit tweede gevecht tussen Tyson Fury en Deontay Wilder wel via een livestream uit, maar niet live op tv? Hun nachtelijke uitzendingen van vechtsportgala's (zoals van de UFC en Glory Kickboxing) vinden doorgaans plaats op de zender SBS9. Op die tv-zender zendt men in de nacht van 22 op 23 februari reeds het vechtsportgala UFC Auckland live uit; dit stond reeds lang gepland. Vandaar dat men ervoor heeft gekozen om de titanenstrijd tussen Deontay Wilder en Tyson Fury alleen via een livestream uit te zenden.

Livestream Deontay Wilder - Tyson Fury (22 februari 2020)

Gratis livestream Nederland

Is er ook een officiële livestream voor Nederland van 'Deontay Wilder vs Tyson Fury' te vinden? Ja, dit gevecht wordt via een gratis livestream uitgezonden door Kijk (het online mediaplatform van Talpa). Deze titanenstrijd tussen Tyson Fury en Deontay Wilder om het wereldkampioenschap zwaargewicht boksen is voor Nederlanders te bekijken in de nacht van zaterdag 22 februari en zondag 23 februari 2020. Die gratis stream van dit boksgevecht is wel geo-restricted: voor kijkers van buiten Nederland is deze livestream van dit WK boksen 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Hoe laat?

Hoe laat begint de gratis livestream van 'Wilder vs Fury' in Nederland? Deze gratis livestream van dit boksgala begint om circa 3u00 in de nacht van zaterdag 22 februari op zondag 23 februari 2020. Op die livestream zijn eerst de overige wedstrijden van de 'main card' te zien. Het slotgevecht is vanzelfsprekend 'Tyson Fury vs Deontay Wilder'. Dit gevecht is voor de kijkers op de Nederlandse livestream waarschijnlijk pas rond 5u00 op de zondagochtend te zien. (Indien de overige partijen op het gala echter heel snel verlopen, bijvoorbeeld omdat er veel knock-outs zijn, dan kan het echter gebeuren dat het hoofgevecht Fury-Wilder wat vroeger begint.)

Inloggen livestream Wilder-Fury bij Talpa

Om de officiële livestream op Kijk te gebruiken bij het gevecht 'Wilder-Fury II', dient men wel bij hen in te loggen. Dit kan men doen met een account van Kijk. Het is echter ook mogelijk om bij die stream van dit 'WK boksen in het zwaargewicht' in te loggen met een Facebook-account.

Livestream DAZN van 'Wilder-Fury II'

De bokswedstrijd 'Deontay Wilder-Tyson Fury II' is in diverse landen live te zien via de livestream-dienst DAZN. Tot de landen waar Wilder-Fury via de livestream van DAZN wordt uitgezonden behoren Oostenrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland. In Nederland is de livestream-dienst DAZN anno 2020 officieel nog niet beschikbaar. Ook in België is de livestream van DAZN anno 2020 niet beschikbaar. DAZN wordt door velen gezien als het toekomstige 'Netflix van de sport'. Er worden enorm veel topevenementen per livestream via die dienst uitgezonden.

Livestream USA

In de Verenigde Staten van Amerika is dit wereldtitelgevecht 'Tyson Fury vs Deontay Wilder' bij twee aanbieders via een livestream te volgen. Er wordt een livestream aangeboden door ESPN+. Dit is een livestream die men in de USA kan verkrijgen via PPV (Pay Per View). Op die app kan men de Engelstalige livestream van de ESPN-uitzending volgen. Op die app van ESPN+ kan men echter ook kiezen voor de Spaanstalige livestream van ESPN Deportes. Ook het Amerikaanse FOX Sports biedt de mogelijkheid om dit evenement per livestream te bekijken. Men kan zo'n livestream van hen vinden op de FOX Sports Go App. Bij hen geldt ook dat een livestream van dit wereldtitelgevecht alleen via PPV (Pay Per View) te verkrijgen is. Wie de Engelstalige livestream van hen wil hebben, kan op die FOX Sports Go App naar de livestream van de tv-uitzending van FOX Sports kijken. Men kan op die app echter ook de Spaanstalige livestream verkrijgen van Fox Deportes.

Livestream UK van 'Deontay Wilder-Tyson Fury II'

In Groot-Brittannië is deze strijd om het WK boksen in het zwaargewicht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury via een livestream te volgen bij BT Sport Box Office. Dit is een livestream via PPV (Pay Per View). Deze livestream is ook te bekijken in Ierland.

Livestream Wowow

Het gevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury wordt ook via een livestream uitgezonden door Wowow. Dat is de tv-omroep die de live-uitzendrechten (live en livestream) voor Japan heeft. Deze livestream is alleen in Japan te bekijken.

Livestream DMAX

In Turkije is deze titanenstrijd op het internet via een livestream te bekijken bij DMAX. Dat is de sportomroep die dit wereldtitelgevecht ook live op tv bij hen uitzendt. De livestream van DMAX is buiten Turkije 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Livestream Viaplay

Er wordt bij dit gevecht om de wereldtitel boksen in het zwaargewicht tussen Tyson Fury en Deontay Wilder ook een livestream geproduceerd door Viaplay. Hun livestream van de rematch 'Wilder vs Fury' is echter alleen te bekijken in de Scandinavische landen.

Livestream Tyson Fury-Deontay Wilder in Latijns Amerika

In diverse Latijns-Amerikaanse landen kan men dit wereldtitelgevecht via een livestream volgen bij WatchESPN. Dit is een app van het Amerikaanse ESPN, waarop men de Engelstalige en de Spaanstalige livestream van hen kan bekijken.

Livestream België

In België wordt deze wedstrijd live uitgezonden door de televisiezender VOO Sport World 1. Indien men een aanvullend abonnement op die zender heeft en een bijpassende tv-app (om online via een stream naar televisie te kijken), dan is het daarmee mogelijk om per livestream naar dit gevecht te kijken.

Livestream Frankrijk

In Frankrijk kan men deze rematch tussen deze twee fenomenen uit het mondiale boksen bekijken via een livestream van MyCanal.

Vechtsport live op tv en per livestream in 2020

Welke andere interessante vechtsportevenementen zijn in 2020 wel live op tv of online via een livestream te zien in Nederland? Op zaterdag 29 februari wordt het kickboksgala 'Glory 75 - Utrecht' gehouden. Dit evenement is via een gratis livestream te bekijken. Ook is het deels op tv te zien. In februari organiseert Enfusion Kickboxing ook een groot evenement in Nederland: 'Enfusion Eindhoven'. Dat is via een livestream te zien op Enfusion Tv. In maart kan men bij Kijk via een gratis livestream kijken naar het kickboksgala 'Glory Antwerpen'. Op 28 maart 2020 kan men ook weer live op tv (of via een livestream) kijken naar Boxing Influencers (WFL).

Eveneens kan men in 2020 weer veel grote evenementen van de UFC via een gratis livestream bekijken. Die stream is in Nederland te vinden op het multimediaplatform KIjk (van Talpa). In de tweede helft van 2020 wordt door Glory Kickboxing mogelijk Rico Verhoeven-Badr Hari part III. Dat evenement is dan voor kijkers in Nederland weer live op tv te zien. Ook is het weer via een gratis livestream te volgen.

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Vitesse-PSV, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Vitesse-PSV, live op tv en livestreamOp zondag 23 februari 2020 wordt de competitiewedstrijd Vitesse-PSV gespeeld. Het duel wordt gespeeld in het Stadion Gel…
Boksen: Jake Paul - AnEsonGib, op 30 januari 2020Boksen: Jake Paul - AnEsonGib, op 30 januari 2020Beroemdheden die het tegen elkaar opnemen in de boksring. Sinds het eerste gevecht tussen de YouTube-sterren Logan Paul…
EK voetbal 2020: Nederland op 22 juni, live tv en livestreamEK voetbal 2020: Nederland op 22 juni, live tv en livestreamNederland speelt op 22 juni 2020 haar derde poulewedstrijd op het EK voetbal 2020. Het is echter nog niet bekend wie de…
EK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 18 juni 2020 speelt Oranje op het EK voetbal 2020 tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsro…
Boksen 2019: Andy Ruiz-Anthony Joshua, live tv en livestreamBoksen 2019: Andy Ruiz-Anthony Joshua, live tv en livestreamOp zaterdag 7 december 2019 vindt er een wereldtitelgevecht plaats in het zwaargewicht boksen tussen Anthony Joshua (Gro…
Bronnen en referenties
  • http://www.klitschko.com/home/news/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=531&cHash=d2a18bbf9557240ba5082353e5220686
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tyson_Fury_vs._Wladimir_Klitschko_II
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Wladimir_Klitschko
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Tyson_Fury
  • http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/4238400/2016/02/04/Boksduel-Fury-Klitschko-op-jacht-vol-sjeiks-die-1-miljoen-betalen.dhtml
  • http://www.ad.nl/ad/nl/10444/Offside/article/detail/4300678/2016/05/13/Fury-zorgt-voor-opschudding-met-dubieuze-uitspraken.dhtml

Reageer op het artikel "Boksen 2020: Deontay Wilder-Tyson Fury live tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Kevin Kohler, 05-02-2020 18:26 #6
Hallo, is er al info ivm een Tyson Fury vs Deontay Wilder 2 uitzending of stream in België/Nederland? Reactie infoteur, 06-02-2020
Helaas is hierover momenteel nog niets bekend. Zodra er iets bekend wordt over een live tv-uitzending en/of officiële livestream voor Nederland of België, dan wordt het hier (in het artikel) gemeld.

Met vriendelijke groet,
Fjodor

Gus, 23-11-2018 00:05 #5
Is er al iets bekend hoe we in Nederland dat gevecht kunnen volgen. Het belangrijkste zwaargewicht gevecht van het jaar, De linealchamp vs de WBC Champ dit gevecht is vormt weer een voorspel op een mogelijke clash het volgend jaar. Wie wordt de undisputed champ van het zwaargewicht. Zowieso mag er meer boksen op tv.

Davy Bertels, 18-11-2018 22:09 #4
Hoi weet er hier al iemand waar ik fury vs wilder kan kijken? In België of Holland

Kevin Kohler, 18-11-2018 22:03 #3
Al updates waar het zou uitgezonden worden in België?
Mvg, Kevin

Justin, 18-11-2018 18:21 #2
Is er al iets bekend over de mogelijkheid om de wedstrijd in Nederland te bekijken?

Kevin Kohler, 30-10-2018 17:59 #1
Hallo, op welke zender kan ik Tyson Fury vs Deontay Wilder kijken? Zou dat gevecht heel graag willen zien. Ik had al contact opgenomen met Eleven sports maar zij zenden het niet uit.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 18-02-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 6
Schrijf mee!