Remy Bonjasky: biografie (wereldkampioen kickboksen)

Remy Bonjasky: biografie (wereldkampioen kickboksen) Remy Bonjasky ‘The Flying Gentleman' is een van de bekendste namen in de kickbokswereld. Hij is maar liefs drie keer wereldkampioen geweest, namelijk in 2003, 2004 en toen nog een keer in 2008. Remy runt anno 2019 zijn eigen kickboksschool in Almere en traint en begeleidt boksers die proberen de top te bereiken. In 2019 is hij analist bij Glory. Daarnaast was Remy ook nog model voor het lingeriemerk Sapph en heeft hij in 2008 een biografie geschreven: 'God in Japan'.

Inhoud


De jeugd van Remy

Remy Kenneth Bonjasky is op 10 januari 1976 in Paramaribo geboren. Remy heeft een oudere broer en zus en nog een jonger broertje. In 1981 emigreerde Remy met het gezin naar Nederland en woonde hij in Tilburg. Alleen was dit van korte duur want al snel verhuisde het gezin naar Zwijndrecht en daarna naar Lelystad. Toen Remy negen jaar oud was gingen zijn ouders scheiden en verhuisde hij met zijn moeder naar Amsterdam-Zuidoost. Toen Remy vijftien jaar oud was overleed zijn vader. Zijn moeder is in 2007 overleden aan de gevolgen van kanker.

Kickboksen

Begin

Remy was in zijn jeugd altijd aan het voetballen, voetballen was zijn grote passie en hij droomde van een voetbalcarrière. Maar helaas, op zijn zestiende brak hij zijn been en daarna heeft hij nooit meer serieus kunnen voetballen. Op zijn achttiende kwam hij in aanraking met kickboksen. Hij was meteen verliefd op de sport en wilde daar de beste in worden.

De titels

Hij heeft vele jaren bloed, zweet en tranen in het kickboksen gestopt en in 2003 werd dit beloond: Remy won zijn eerste K-1 World Grand Prix Final. De wedstrijd was in Tokio en bij deze wedstrijd waren er 70.000 toeschouwers aanwezig. Remy won met deze titel 400.000 dollar. In 2004 won Remy voor de tweede keer de wereldtitel en in 2008 won Remy voor de derde keer de K-1-wereldtitel nadat zijn tegenstander Badr Hari gediskwalificeerd werd, ook met deze titel won Remy 400.000 dollar.

Trainingen

Tot 2005 heeft Remy bij Mejiro Gym in Amsterdam getraind en daarna in de periode 2005-2010 heeft Remy bij Vos Gym in Amsterdam getraind. Zijn manager was toen Charley Heus en zijn trainer was Ivan Hippolyte.

Comeback

Na zijn derde wereldtitel in 2008 stopte Remy met zijn carrière als kickbokser. Echter kriebelde het gevoel van in de ring staan en daarom kwam Remy in 2012 met zijn comeback. Ditmaal is hij wedstrijden gaan vechten voor de nieuwe organisatie Glory.

Afscheid

In 2014 vond hij dat het genoeg geweest was en kondigde zijn afscheid aan. Het werd een afscheidswedstrijd die op 8 maart 2014 plaatsvond. Echter liep deze wedstrijd anders dan verwacht en was het geen volwaardig afscheid. De jury bepaalde dat hij de wedstrijd had gewonnen, alleen was het publiek het daar niet mee eens en begon het te schreeuwen en te schelden.

Bonjasky Academy

Op 6 september 2010 opende Remy zijn eigen kickboksschool in Almere. Het pand is maar liefst 900 m2 groot en daarmee één van de grootste kickboksscholen van Almere. Er worden onder andere kickbokslessen, bokslessen, groepslessen voor 35+'ers, lessen alleen voor vrouwen en kickboklessen voor de jeugd gegeven. Ook is er een circuit voor krachttraining en kan er gefitnest worden. De lessen worden gegeven door ervaren trainers en Remy is zelf hoofdtrainer. Ook is het mogelijk om privétraining van Remy te volgen.

Expeditie Robinson

In 2014 heeft Remy meegedaan aan het programma Expeditie Robinson. Helaas werd Remy er al snel uit gestemd door een complot omdat zijn tegenstanders hem te sterk vonden.

Alkind

Remy is ambassadeur van stichting Alkind. Alkind is een stichting die zich inzet voor de belangen van kinderen en jongeren met een beperking of sociale afstandbeperking. Remy probeert door verschillende sportevenementen te organiseren veel geld op te halen voor de stichting zodat noodzakelijke middelen gekocht kunnen worden zoals speel- of leermiddelen of leerzame excursies, omdat deze doelgroep duurzamer is dan het reguliere onderwijs. Ook gebruikt Remy de Bonjasky Academy om mensen met een beperking of een sociale afstand via het kickboksen zelfvertrouwen te geven.

Privéleven

Melissa

Remy is getrouwd geweest met Melissa. Samen met Melissa heeft hij een zoon, Cassius Bonjasky. Remy heeft zijn zoon Cassius vernoemd naar zijn grote inspiratiebron Cassius Clay die later zijn naam in Muhammad Ali veranderende.

Stephanie van der Schley

Met zijn ex-vriendin Stephanie van der Schley heeft Remy een zoon Dean Clay Bonjasky (vernoemd naar Muhammad Ali). Het stel ging vlak voor zijn deelname aan Expeditie Robinson uit elkaar.

Renate Goet

Remy is sinds 2015 samen met Renate Goet. Op 21 september 2016 zijn zij de trotse ouders geworden van dochter Skye Rose Bonjasky. Remy heeft Renate ten huwelijk gevraagd en zij heeft volmondig ja gezegd, het stel is in 2019 verloofd.
© 2016 - 2020 Modelb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
K-1, het grootste kickboks spektakel van de wereldK-1, het grootste kickboks spektakel van de wereldK-1 is op dit moment het meest populaire vechtsport evenement van de wereld. Een jaar lang vecht de crème de la crème va…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2020 vindt er waarschijnlijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze…
Kickboksen: Glory 73 Shenzhen (China), live tv en livestreamKickboksen: Glory 73 Shenzhen (China), live tv en livestreamOp zaterdag 7 december 2019 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit evenemen…
WFL: Boxing Influencers 2020WFL: Boxing Influencers 2020Op zaterdag 28 maart 2020 zou het evenement 'Boxing Influencers - The Gold Edition' plaatsvinden. Vanwege het coronaviru…

Braziliaans Jiujitsu: Focus op het grondgevechtBraziliaans Jiujitsu: Focus op het grondgevechtEr zijn vele vechtsporten op de wereld die al heel lang beoefend worden, zo heb je bijvoorbeeld taekwondo, karate, bokse…
De zes principes van tai chi – 'aanvallen' (Fa)De zes principes van tai chi – 'aanvallen' (Fa)Eerst neutraliseren, daarna pas aanvallen. Deze twee principes – Hua en Fa – zijn als yin en yang en horen onafscheideli…
Bronnen en referenties
  • http://www.expeditierobinson.net/index.php?p=er16-profiel-remy
  • http://www.bonjaskyacademy.com/over-ons/

Reageer op het artikel "Remy Bonjasky: biografie (wereldkampioen kickboksen)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Modelb
Laatste update: Mei 2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!