InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv

Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv

Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv Op zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring. De wedstrijd vindt plaats in Oberhausen (Duitsland). Het gevecht wordt georganiseerd door de bond Glory. Rico Verhoeven is de regerende wereldkampioen in het zwaargewicht bij de organisatie Glory. De wedstrijd tussen Badr Hari en Rico Verhoeven is echter geen officieel wereldtitelgevecht. Het gevecht wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport.

Ricardo 'Rico' Verhoeven

Ricardo Verhoeven werd op 10 april 1989 geboren in de Brabantse plaats Bergen op Zoom. In 2004 werd hij een professionele kickbokser. Hij vocht onder meer voor de organisaties K-1, Superkombat, It's Showtime en Glory. Bij Glory behaalde hij op 10 november 2013 de wereldtitel in de categorie zwaargewicht. Ricardo Verhoeven bokst doorgaans onder zijn vechtersnaam (pseudoniem) Rico. Hij heeft een lengte van 196 centimeter en een gewicht van rond de 118 kilo.

Badr Hari

Op 8 december 1984 werd Badr Hari geboren in Amsterdam. Hari bezit zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit. Als kickbokser komt hij echter doorgaans uit voor Marokko. Sinds het jaar 2000 is hij actief als professionele kickbokser. Diverse malen pakte hij de wereldtitel in de categorie zwaargewichten. Badr Hari bokste met name veel voor de bond K-1. Badr Hari heeft een lengte van 197 centimeter en een gewicht van rond de 110 kilo.

Problemen

De bond K-1 was lange tijd zeer prominent in de wereld van de vechtsporten; K-1 kwam uit Japan en was met name daar extreem populair. Vanaf circa het jaar 2010 leek de glorietijd van K-1 echter voorbij te zijn; de organisatie kwam toen in financiële problemen.

Badr Hari is in die periode rond gaan kijken naar nieuwe carrièreperspectieven. Hij heeft toen onder meer met het idee gespeeld om over te stappen van het kickboksen naar het boksen. Uiteindelijk zijn die plannen voor een bokscarrière in Amerika niet doorgegaan. In 2012 werd Badr Hari opgepakt door de politie. Hij zou tijdens het dancefeest Sensation White de zakenman Koen Everink hebben mishandeld. Uiteindelijk werd hij hier in 2015 voor veroordeeld.

Afscheid?

In 2015 vocht Badr Hari op 22 augustus zijn laatste gevecht, tijdens de Akhmat Fight Show in Grozny (Rusland). Deze match werd mede georganiseerd door Ramzan Kadyrov. Badr Hari won deze wedstrijd tegen Ismael Londt. Badr Hari heeft daarna aangekondigd dat zijn kickbokscarrière ten einde zou zijn. Voor de wedstrijd tegen Rico Verhoeven maakt hij echter dus toch zijn comeback.

Uitdaging

In april 2016 daagde wereldkampioen Rico Verhoeven tijdens het tv-programma Peptalk (op Ziggo Sport) via de camera Badr Hari uit. Hij zei onder meer: 'als je nog een keer een afscheidspartijtje wil: let's go.' Badr Hari reageerde al snel via social media: 'Challenge accepted'.

Titelgevecht?

Het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven is geen officieel wereldtitelgevecht. Voor een titelgevecht gelden diverse regels waaraan dit gevecht niet voldoet. Zo moet een titelgevecht over vijf ronden gaan. Het gevecht tussen Badr en Rico gaat echter om slechts drie ronden. Er zijn overigens wel reeds plannen voor een mogelijke rematch (tweede gevecht) tussen deze twee kickboksers. Mocht er zo'n rematch komen, dan zou die mogelijk wel officieel om de wereldtitel gaan.

Er zijn overigens sowieso diverse geruchten over mogelijke andere gevechten van Badr Hari in de toekomst. Eén van zijn oude rivalen, Remy Bonjasky, die officieel al zijn vechtsportcarrière heeft beëindigd, heeft al aangegeven dat hij bereid is om de ring weer in te gaan voor een nieuwe wedstrijd tegen Badr Hari, indien Hari de wedstrijd tegen Verhoeven zou winnen. In het verleden vochten Hari en Bonjasky twee maal tegen elkaar en beide keren zegevierde Bonjasky. Begeleiders van Hari hebben overigens aangegeven dat ze geen interesse hebben in een nieuw gevecht van Badr tegen Bonjasky, maar dat er wel serieus wordt nagedacht over mogelijke andere toekomstige gevechten van Badr Hari. Deels zullen de toekomstplannen echter afhangen van het resultaat van het gevecht Badr Hari - Rico Verhoeven.

Locatie: Oberhausen

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat dit gevecht in Nederland plaats zou vinden. Uiteindelijk heeft men echter gekozen voor een locatie in Duitsland: de Konig Pilsener Arena in Oberhausen. Deze hal is onder meer bekend als locatie van de UFC 122 (mixed martial arts: Ultimate Fighting Championship). Daarnaast is deze locatie ook beroemd als concerthal. Hier traden grote acts op zoals Iron Maiden, R.E.M., Black Sabbath, AC/DC, Pink, Depeche Mode, Jennifer Lopez, Bob Dylan, The Cure en Nicki Minaj.

Programma Glory Collision

De wedstrijd Badr Hari-Rico Verhoeven is vanzelfsprekend het hoofdprogramma van het vechtsportgala Glory Collision, dat op 10 december in Oberhausen wordt gehouden. Er staan op die avond echter ook andere wedstrijden op het programma. Daaronder zijn de wedstrijden Holzken (Ned) - Doumbe (Fra) en Londt (Ned) - Ben Saddik (Mar).

Voorbeschouwing

De wedstrijd tussen Badr Hari en Rico Verhoeven is vooraf zeer beladen. Door promotors en media wordt de wedstrijd duidelijk gepresenteerd van 'the bad' tegen 'the good'. Toen bij de persconferentie beide kickboksers oog in oog met elkaar zouden moeten gaan staan, om samen op de foto zouden te gaan, weigerde Badr Hari dit en verliet de zaal. In theorie lijkt Rico Verhoeven de favoriet te zijn voor de zege in deze wedstrijd. Hij is immers regerend wereldkampioen en heeft in de periode voorafgaand aan deze wedstrijd nog veel partijen op topniveau gevochten. Badr Hari daarentegen heeft om allerlei verschillende redenen (waaronder justitiële problemen) enige jaren nog maar weinig topwedstrijden gevochten en leek zelfs al definitief met zijn topsportcarrière te zijn gestopt. Badr Hari beschikt echter wel over enorm veel talent en een enorme fighting spirit, dus hoewel hij in theorie niet de favoriet is voor deze wedstrijd, moet hij toch zeker niet kansloos worden beschouwd voor de zege.

Live op tv: Ziggo Sport

De wedstrijd tussen Badr Hari en Rico Verhoeven wordt op zaterdag 10 december 2016 live op tv uitgezonden door de zender Ziggo Sport. Hoe laat begint deze uitzending? Het begin van de voorbeschouwing staat gepland om 21u45. Vervolgens gaat om 22u00 de live-uitzending van het vechtsportgala ' Glory Collision' van start, met dus als opzienbarendste wedstrijd op het programma de ontmoeting Badr-Rico. Het gevecht Badr-Rico staat gepland om rond 23u00 te beginnen. Ziggo Sport is ook de zender waarop Rico Verhoeven in het voorjaar van 2016, via het programma Peptalk, Badr Hari uitdaagde om dit gevecht aan te gaan.

Mogelijkheden: tv en livestream

Ziggo Sport is gratis te ontvangen door mensen met digitale tv bij Ziggo op kanaal 14. Wanneer men een abonnement op Ziggo Sport Totaal heeft, dan kan men deze wedstrijd ook bekijken op de zender Ziggo Sport Select. Voor mensen die geen abonnement bij Ziggo hebben, is het ook mogelijk om Glory Collision live te bekijken via pay per view, met een livestream op het internet, bijvoorbeeld via Ziggo Sport Totaal Go of bijvoorbeeld via het Amerikaanse UFC tv.

Titelgevecht boksen: Joshua-Molina

Op de avond van 10 december 2016 staat er overigens ook nog een ander groot evenement voor vechtsportliefhebbers op het programma: op die avond vindt in Manchester de IBF-titelstrijd in het zwaargewicht boksen plaats tussen Anthony Joshua en Eric Molina, wat door RTL7 vanaf circa 23u25 wordt uitgezonden. Nadat de vechtsportliefhebbers eerst op Ziggo Sport het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven hebben gezien, kunnen ze vervolgens dus eventueel doorschakelen naar RTL7 voor de wereldtitelstrijd Joshua-Molina.

Uitslag: resultaat Rico-Badr

In de tweede ronde van deze wedstrijd moest Badr Hari wegens een blessure opgeven. Hierdoor won Rico Verhoeven deze wedstrijd officieel via een Technical Knock-Out. Onderzoek wees later uit dat Badr Hari zijn arm had gebroken.

Rematch: tweede gevecht Rico-Badr in 2017

Meteen na afloop van het gevecht werd er al door zowel Rico Verhoeven als Glory aangegeven dat ze Badr Hari een rematch (herkansing) willen geven. Dit tweede gevecht tussen Rico en Badr zal in 2017 plaatsvinden.

Lees verder

© 2016 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvKickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tvDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Het eerste grot…
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Ismael Lazaar, live op tvIn Den Bosch wordt op zaterdag 20 mei 2017 het kickboksgala 'Glory 41' gehouden. Dit evenement vindt plaats in de Braban…
Glory 2018: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvGlory 2018: Rico Verhoeven - Remy Bonjasky, live op tvDe kickboksers Ricardo ('Rico') Verhoeven en Remy Bonjasky nemen het mogelijk tegen elkaar op in de boksring. Rico Verho…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
Bronnen en referenties
  • http://www.glorykickboxing.com/en/fighters/view/1110
  • http://www.nu.nl/sport-overig/4344599/badr-hari-loopt-weg-staredown-met-uitdager-verhoeven.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6nig_Pilsener_Arena
  • https://www.facebook.com/RicoVerhoeven/posts/517971735057910:0
  • http://www.parool.nl/amsterdam/badr-hari-loopt-weg-bij-persconferentie-voor-gevecht~a4406836/
  • http://www.parool.nl/sport/badr-hari-gaat-in-gevecht-met-wereldkampioen-rico-verhoeven~a4345385/

Reageer op het artikel "Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tv"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Kijkert, 10-12-2016 22:18 #3
Lullig dat het alleen maar op ziggo is.

Gijs, 01-12-2016 23:41 #2
Kan iemand me vertellen waar ik de wedstrijd van Rico en Badr online kan kijken?

Mo, 07-11-2016 00:05 #1
Beste
Op welke ziggo sportzender wordt glory op 10 december uitgezonden?

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 12-12-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 3
Schrijf mee!