InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Conor 'The Notorious' McGregor: De Ierse MMA-vechter

Conor 'The Notorious' McGregor: De Ierse MMA-vechter

Conor 'The Notorious' McGregor: De Ierse MMA-vechter Conor McGregor ook wel 'The Notorious' of 'Mystic Mac' genoemd is een Ierse MMA-vechter die er voor het eerst in slaagde om twee UFC-titels te behalen. De eerste titel won hij op 12 december 2015 (vedergewichten) door José Aldo te verslaan na slechts dertien seconden. De tweede titel won hij op 13 november 2016 door Eddie Alvarez te verslaan (lichtgewichten). De keerzijde is wel dat McGregor na slechts twee weken zijn titel van de vedergewichten moest afstaan aan José Aldo. Ook de titel van de lichtgewichten raakte hij kwijt. Deze moest hij afstaan aan Khabib. Op 6 oktober 2018 vecht Mcgregor tegen Khabib om deze titel.

UFC-profiel Conor Mcgregor

 • geboortedatum: 14/07/1988
 • Lengte: 175 cm
 • Afkomstig van: Dublin (Ierland)
 • Bijnaam: The Notorious / Mystic Mac
 • Team: SBG Ierland

Voor zijn carrière

McGregor is geboren in Dublin en opgegroeid in de stad Tallaght. Eenmaal hij naar school begon te gaan, werd zijn interesse voor sport groter. Zo kwam McGregor bij een plaatselijke voetbalclub genaamd Lourdes Celtic Football Club terecht. Naarmate McGregor ouder werd begon zijn interesse in voetbal af te nemen. Toen hij de leeftijd van twaalf jaar had bereikt, begon hij te boksen bij een club.

In 2006 verhuisde McGregor met zijn familie naar Lucan. Het is hier dat McGregor zijn liefde voor MMA heeft ontwikkeld. Dit kwam doordat hij er de toekomstige UFC-vechter Tom Egan ontmoette. Na een korte kennismaking begonnen ze al snel samen te trainen. Tom leerde hem al de basisbeginselen (worstelen, kickboksen, ) van MMA aan.

Carrière start

McGregor startte zijn carrière op 3 maart 2008 bij de Cage Warriors. Dit is een organisatie die MMA-wedstrijden organiseert. McGregor zijn eerste wedstrijd was bij de vedergewichten tegen Gary Moris. Hij won de kamp door middel van een technische knock-out. Na zijn vierde gevecht begon McGregor te denken dat de MMA-carrière waar hij van droomde toch niet voor hem was weggelegd. De moeder van McGregor zag zich genoodzaakt om zijn coach (John Kavanagh) te contacteren. Hij overtuigde McGregor om verder te gaan met MMA.

In 2011 won McGregor maar liefst acht gevechten na elkaar. Dit leverde hem een titel op bij de veder- en lichtgewichten. Hij was de eerste Europese vechter die een titel bij de veder- en lichtgewichten had. Dit wekte de interesse van verschillende andere organisaties op. De organisatie die uiteindelijk aan het langste eind trok was de UFC.

UFC

Op 6 april 2013 vocht McGregor zijn eerste gevecht voor de UFC tegen Marcus Brimage. Dit gevecht won hij zonder enige moeite. Het was toen al duidelijk dat hij een groot talent was. De zes volgende gevechten won McGregor ook allemaal. Het laatste gevecht was op 12 december 2015 tegen de Braziliaanse titelhouder van de vedergewichten, José Aldo. Aldo was de grote favoriet, maar McGregor won het gevecht al na maar liefst dertien seconden. Zo nam hij de titel bij de vedergewichten over. Na zijn titel bij de vedergewichten besloot McGregor om Rafael Dos Anjos uit te dagen. Rafael was de titelhouder bij de lichtgewichten. Het gevecht met Rafael zou op 5 maart 2016 plaatsvinden, maar elf dagen voordat het begon brak Rafael zijn voet. De wedstrijd kon dus niet doorgaan. Hierdoor moest McGregor tegen Nate Diaz vechten. Deze wedstrijd verloor hij. Het was zijn eerste verlies in zeven wedstrijden bij de UFC. Op 20 augustus 2016 kreeg McGregor een herkansing. Hij vocht opnieuw tegen Diaz. Dit keer won hij wel. Na zijn overwinning kon hij zich terug focussen op de titel van de lichtgewichten. Op 13 november 2016 lukte het hem om deze titel te bemachtigen door middel van Eddie Alvarez te verslaan. McGregor is zo de eerste UFC-vechter die twee titels heeft behaald. De grote keerzijde van het verhaal is dat McGregor had beloofd aan zijn baas van de UFC (Dana White) om zijn titel van de vedergewichten op te geven aan José Aldo. Dit moest hij doen omdat Dana hem anders niet tegen Alvarez liet vechten.

Mcgregor vs Mayweather

Na de wedstrijd tegen Alvaraz wilde Mcgregor iets anders. Hij ging een nieuwe uitdaging aan door de ongeslagen Floyd Mayweather Junior uit te dagen. Op 26 augustus 2017 vond de wedstrijd plaats. Mcgregor hield het negen rondes vol. In ronde negen besloot de scheidsrechter de wedstrijd stop te zetten omdat Mcgregor zich onvoldoende verdedigde.

Terugkeer UFC

Op 7 april 2018 werd zijn wereldtitel lichtgewichten officieel afgenomen. De reden hiervoor is omdat Mcgregor deze voor 17 maanden niet meer verdedigd had. Deze titel werd doorgegeven aan de Rus Chabib Noermagomedov. Op zaterdag 6 oktober 2018 vecht Mcgregor tegen Khabib. De winnaar van deze wedstrijd krijgt of behoudt de wereldtitel lichtgewichten.

De UFC ontnam McGregor op 7 april 2018 zijn wereldtitel in het lichtgewicht, nadat hij hem zeventien maanden niet had verdedigd. Chabib Noermagomedov versloeg die dag Al Iaquinta en werd daarmee de nieuwe kampioen. De UFC kondigde in augustus 2018 een titelgevecht aan tussen McGregor en Noermagomedov, tijdens UFC 229 in oktober van dat jaar.

Prijzen

 • Internationale vechter van het jaar (2003)
 • Beste UFC nieuwkomer (2013)
 • Doorgebroken vechter van het jaar en beste doorgebroken vechter van het jaar (2014)

Vechtstijl

McGregor heeft de gewoonte om tijdens het gevecht zeer agressief te zijn en constant aan te vallen. Hierbij valt het op dat hij zijn handen altijd zeer laag houdt. Zo kunnen de tegenstanders de slagen minder goed zien komen. Ook psychisch speelt McGregor telkens een spelletje met de tegenstander. Naar aanloop van de wedstrijd daagt hij meestal de tegenstander uit. Zo probeert hij de tegenstander boos te maken zodat ze tijdens de wedstrijd handelen met hun woede in plaats van met hun verstand.

Training in IJsland

Vanaf 2016 trainde McGregor voornamelijk in IJsland (Reykjavik) met zijn coach John Kavanagh. Dat lijkt misschien vreemd, maar hij had hier een goede reden voor. De eerste reden had voornamelijk met zijn geboortestad (Dublin) te maken. In deze stad liepen er namelijk heel veel fans van hem rond. Om die reden was het voor hem zeer moeilijk om rust te vinden tussen de trainingen door. Die rust kon hij wel in IJsland vinden. McGregor vond dat het leven in IJsland veel rustiger was. Zo kon hij zich beter focussen op zijn trainingen.

Persoonlijk leven

McGregor heeft twee zussen (Erin en Aiofe) en is sinds 2008 samen met zijn vriendin Dee Devlin. Op 5 mei 2017 werd Mcgregor vader van een zoon. Het zoontje heet Conor Jack McGregor Junior.

Verder valt het op dat McGregor niet bijgelovig maar desondanks wel altijd een hoofddeksel van zijn overleden grootvader bij zich heeft tijdens elke wedstrijd. Hij ziet het als een soort eerbetoon aan zijn overleden grootvader.
© 2016 - 2018 Matsieboy, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Mcgregor (Fashion Group) en GaastraMcgregor (Fashion Group) en GaastraMcGregor en Gaastra behoren tot hetzelfde bedrijfsconcern. Beide modemerken hebben een lange geschiedenis. Zij zijn erg…
De X en Y theorie van McGregorMcGregor heeft twee theorieën beschreven. De zogenaamde X-en Y-theorie. De X-theorie gaat uit van het slechte van de men…
recensieRecensie: Ik was van hemDe titel van dit boek is nogal dramatisch en de inhoud is dat ook. Het is een 'waargebeurd' verhaal, maar wel over een b…
Leiderschap: Theorie X en theorie YDe manier waarop managers hun ondergeschikten zien verschilt van persoon tot persoon. Douglas McGregor deed hier onderzo…
He's Just Not That Into YouDe film He's Just Not That Into You is gebaseerd op het boek van Greg Behrendt en Liz Tuccillo uit 2005. Zij schreven oo…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Andrius Petrucenia, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
 • Conor_McGregor. (2016, December 3). Opgehaald van en.wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Conor_McGregor
 • Conor_McGregor. (2016, December 3). Opgehaald van nl.wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Conor_McGregor
 • Conor-anthony-mcgregor. (2016). Opgehaald van successstory: https://successstory.com/people/conor-anthony-mcgregor
 • Conor-McGregor. (2016). Opgehaald van ufc: http://www.ufc.com/fighter/Conor-McGregor?id=
 • Rogers, M. (2016, November 10). conor-mcgregor-ufc-205-new-york-madison-square-garden-iceland. Opgehaald van usatoday: http://www.usatoday.com/story/sports/ufc/2016/11/10/conor-mcgregor-ufc-205-new-york-madison-square-garden-iceland/93607102/

Reageer op het artikel "Conor 'The Notorious' McGregor: De Ierse MMA-vechter"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Matsieboy
Laatste update: 08-09-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!