InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestream

Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestream

Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestream In 2018 staan de kickboksers Rico Verhoeven en de Badr Hari tegenover elkaar in de ring voor een tweede wedstrijd. De eerste wedstrijd tussen deze twee grootheden uit de vechtsportwereld vond plaats op 10 december 2016. Dat gevecht moest echter in de tweede ronde worden gestaakt vanwege een blessure van Badr Hari. Rico Verhoeven won deze eerste wedstrijd dus officieel via een technische knock-out. Meteen na die partij besloten de beide kickboksers dat er een rematch (herkansing) moet worden georganiseerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat die rematch in 2017 plaats zou vinden. Mede vanwege de gevangenisstraf die Badr Hari zijn de plannen echter veranderd. Volgens het geruchtencircuit wordt het gevecht mogelijk in september 2018 georganiseerd door Glory Kickboxing. Een mogelijke locatie voor dit gevecht is de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De rematch Rico Verhoeven - Badr Hari wordt live op tv uitgezonden. Daarnaast is 'Rico vs Badr' ook online per livestream te volgen.

Ricardo 'Rico' Verhoeven

Op 10 april 1989 werd Ricardo 'Rico' Verhoeven geboren in Bergen op Zoom (Noord-Brabant). In het najaar van 2004 debuteerde hij als professionele kickbokser op een vechtsportgala in Beverwijk. In de loop van de daaropvolgende jaren was hij als profkickbokser actief voor diverse bonden, waaronder K-1, It's Showtime, Superkombat en Glory. Zijn grootste glorie haalde hij zonder twijfel bij Glory. Bij die bond werd Rico Verhoeven op 10 november 2013 wereldkampioen kickboksen zwaargewicht in de categorie zwaargewicht.

De lengte van Rico Verhoeven is 196 centimeter. Zijn gewicht is circa 114 kilo. In de loop der jaren vocht hij 63 professionele kickbokwedstrijden, daarvan won hij er 52. Tien maal leed Rico Verhoeven een nederlaag. Eén keer eindigde een wedstrijd van hem in een 'draw' (gelijkspel); dat was zijn debuutwedstrijd in het najaar van 2004.

Badr Hari

Badr Hari werd op 8 december 1984 in Amsterdam geboren. Zijn beide ouders zijn afkomstig uit de stad Kenita, in het noordwesten van Marokko. Hari heeft een dubbele nationaliteit (Nederlands en Marokkaans). Badr Hari werd reeds op jonge leeftijd beschouwd als een enorm kickbokstalent. Sinds het jaar 2000 is hij actief in de professionele kickbokswereld. Tot en met juni 2005 kwam hij als kickbokser uit voor Nederland. Daarna heeft hij ervoor gekozen om uit te komen voor Marokko.

Statistieken
In totaal vocht hij in de loop der jaren 121 officiële profwedstrijden. Daarvan won hij er 107, waarvan 92 via knock-out. Badr Hari verloor 13 profwedstrijden. Eén keer eindigde een match van Badr Hari in een 'draw' (remise). Badr Hari was een grote ster tijdens de glorietijd van de kickboksbond K-1. Ook was Hari de wereldkampioen zwaargewicht bij de bond 'It's Showtime'. Badr Hari heeft een lengte van 197 centimeter en een gewicht van rond de 110 kilo.

K-1
K-1 was een bond uit Japan en was met name in die regio erg populair. Rond het jaar 2010 kwam de bond K-1 echter in zware financiële problemen. Er kwam een einde aan de leidende positie van deze bond binnen de kickbokswereld. In de daaropvolgende periode ging Badr Hari hardop filosoferen over zijn toekomstplannen; hij was serieus van plan om een einde aan zijn kickbokscarrière te maken en zich op het 'reguliere' boksen te richten. Voor deze bokscarrière zou hij mogelijk naar Amerika verhuizen. Uiteindelijk ging dit door allerlei omstandigheden niet door. Badr Hari werd in 2012 opgepakt door de politie omdat hij zakenman Koen Everink mishandeld zou hebben tijdens Sensation White. In 2015 werd hij hiervoor veroordeeld.

Einde?
In 2015 vocht Badr Hari nog één officiële kickbokswedstrijd. Tijdens de Akhmat Fight Show in Grozny versloeg hij Ismael Londt via een technische knock-out in de derde ronde. In die periode ging het verhaal dat Badr Hari voorlopig en misschien zelfs definitief een punt achter zijn vechtsportcarrière wilde zetten. Na een reeks juridische problemen, privéproblemen en ook problemen met betrekking tot zijn vechtsportcarrière, wilde Hari enige tijd rust om op zoek te gaan 'naar zichzelf'.

Comeback
Rico Verhoeven, de regerende wereldkampioen bij de kickboksbond Glory, daagde echter in het voorjaar van 2016 Badr Hari uit. In het programma Peptalk op de zender Ziggo Sport nam Verhoeven de camera zei richting Badr Hari: 'Als je nog een keer een afscheidspartijtje wil: let's go.' Hari nam deze uitdaging aan.

Gevecht van de eeuw?

De aankondiging dat er een partij zou plaatsvinden tussen Rico Verhoeven en Badr Hari zorgde in de loop van 2016 voor een enorme hype binnen vechtsportminnend Nederland. Velen noemden deze partij bij voorbaat 'het gevecht van de eeuw'. Het zou de grote strijd worden tussen 'old school' en 'new school'. Badr Hari was immers één van de sterren uit de oude glorietijd van de boksbond K-1. Rico Verhoeven was de wereldkampioen van de bond Glory. Veel kickboksliefhebbers beweerden dat Glory echter niet het hoge niveau en de grote allure had die vroeger K-1 wel zou hebben gehad. Was dit werkelijk zo? Hoe zou de grote Glory-kampioen Rico Verhoeven in de ring presteren tegenover de oude K-1-ster Badr Hari?

Het eerste gevecht Rico-Badr, Glory Collision

Het eerste gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari vond op zaterdag 10 december 2016 plaats in de Duitse stad Oberhausen. In de eerste ronde leken de beide vechters aan elkaar gewaagd te zijn. In de tweede ronde liep deze wedstrijd echter op een grote ontgoocheling uit. Badr Hari liep een blessure op, waardoor de wedstrijd door de scheidsrechter beëindigd moest worden. Verhoeven won deze wedstrijd officieel dus via een technische knock-out. In de ring, meteen na die eerste wedstrijd, kwamen Rico Verhoeven en Badr Hari echter al met elkaar overeen dat ze nog een volgende wedstrijd zouden gaan vechten, een rematch (herkansing).

Comeback van Badr Hari bij Glory in 2018

In 2017 zat Badr Hari maandenlang in de gevangenis, om zijn straf uit te zitten voor de mishandeling van Koen Everink. Tijdens de laatste periode van z'n straf mocht hij overdag de gevangenis verlaten om in de sportschool van Mike Passenier te trainen en zich voor te bereiden op een comeback. Ondertussen werd er door zijn management onderhandeld met diverse vechtsportorganisaties voor een toekomst contract. Uiteindelijk heeft Badr Hari een contract getekend bij Glory Kickboxing.

3 Maart 2018: Badr Hari-Hesdy Gerges in Ahoy Rotterdam

Badr Hari maakte in het voorjaar van 2018 zijn comeback op het kickbokgala 'Glory 51 - Badr Hari is Back', in Ahoy Rotterdam. In zijn comebackwedstrijd nam Badr het op tegen zijn generatiegenoot Hesdy Gerges. Vanzelfsprekend was de match 'Badr Hari - Hesdy Gerges' de hoofdwedstrijd van dit evenement. Badr Hari won deze wedstrijd op punten (unanieme jurybeslissing).

Wedstrijdprogramma Badr Hari?

Badr Hari heeft een contract met Glory Kickboxing getekend, waarin bepaald is dat hij met ingang van 2018 meerdere wedstrijden bij deze organisatie gaat vechten. Het is in dat contract echter niet bepaald wie zijn tegenstanders zijn. Hierover wordt per wedstrijd onderhandeld. Behalve de comebackwedstrijd tegen Hesdy Gerges en de match tegen Rico Verhoeven, heeft Glory Kickboxing ook diverse andere plannen voor Badr Hari, waaronder een mogelijk gevecht Badr Hari - Jamal Ben Saddik.

Wedstrijdprogramma Rico Verhoeven

Rico Verhoeven heeft sowieso minstens één wedstrijd op zijn programma staan, nog voorafgaand aan de rematch tegen Badr Hari. Op 2 juni 2018 vecht hij de wedstrijd Rico Verhoeven-Mladen Brestovac. Dit gevecht vindt plaats op het kickboksgala 'Glory 54 in Birmingham (UK)'.

Datum Badr-Rico part II (de rematch)

Op welke datum wordt dat tweede gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven georganiseerd? Mike Passenier, de trainer van Badr Hari, wilde oorspronkelijk dat het gevecht al eind 2017 plaats zou vinden. Mede vanwege de gevangenisstraf van Badr Hari, was dat praktisch gezien echter uitgesloten. Volgens het geruchtencircuit vindt de wedstrijd waarschijnlijk in december 2018 plaats. Hierover worden echter nog onderhandelingen gevoerd tussen Glory Kickboxing en de twee vechters (en hun begeleiders).

Opvallend genoeg gaf Rico Verhoeven in een interview (maart 2018) aan dat hij graag in september 2018 de rematch tegen Badr Hari wil vechten. Mede vanwege de kalenderopbouw van Glory Kickboxing zijn hier echter wel wat praktische bezwaren bij (die waarschijnlijk echter niet totaal onoverkomelijk zijn).

Het kan in theorie echter ook nog zo zijn dat het management van Badr Hari en de organisatie Glory Kickboxing besluiten nog meerder andere wedstrijden in 2018 gaat vechten, om meer wedstrijdritme op te doen richting het gevecht tegen Rico Verhoeven. In dat theoretische geval is het mogelijk dat de titanenstrijd Badr Hari - Rico Verhoeven pas in 2019 plaatsvindt.

Locatie rematch Badr vs Rico?

In welke plaats zal de tweede partij van Badr vs Rico plaatsvinden? Volgens geruchtencircuit wordt deze rematch waarschijnlijk in Nederland gehouden, maar het is nog onbekend op welke locatie. Het management van Badr Hari heeft laten blijken dat men deze match graag in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam plaats wil laten vinden. Is deze tweede wedstrijd, in tegenstelling tot het eerste gevecht, wel een titelgevecht? Zodra daar meer informatie over bekend is, zal het hier worden gemeld. Ook zullen hier t.z.t. andere details van deze partij gemeld.

Live op tv: Rico vs Badr bij Ziggo Sport en Arryadia

Vanwege het enorme publicitaire succes van de eerste wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari zal Ziggo Sport Totaal ook de tweede wedstrijd tussen deze twee kickboksgrootheden live op tv uitzenden. Waarschijnlijk vindt de uitzending weer plaats op het open net Ziggo Sport (kanaal 14). Zodra definitief bekend is op welke zender de uitzending van de rematch van 'Badr vs Rico' plaatsvindt en hoe laat die begint, dan wordt die info hier geplaatst. Waarschijnlijk wordt de wedstrijd ook live uitgezonden op de Marokkaanse zender Arryadia. Verder is het afhankelijk van Glory Kickboxing of deze wedstrijd in de Verenigde Staten te zien zal zijn op de tv-zender ESPN of op de website UFC tv.

Livestream Rico vs Badr

De tweede wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari is ook weer live op het internet te zien zijn via een livestream. Ziggo Sport Totaal heeft behalve de tv-uitzendrechten ook de uitzendrechten voor de livestream in Nederland. Er is daardoor sowieso een livestream van deze rematch beschikbaar zijn op de Ziggo Sport Totaal App. Die livestream van Ziggo Sport is beschikbaar voor abonnees van die app en daarnaast is de stream van 'Badr vs Rico' ook via 'pay per view' beschikbaar. Het is mede afhankelijk van de organisatie Glory of deze wedstrijd ook via een livestream van UFC Tv (UFC Fight Pass) te zien zal zijn. Daarnaast zal Glory waarschijnlijk ook in diverse landen een eigen livestream aanbieden via hun 'Glory Inplayer'. Zodra er meer nieuws bekend is over de livestreams, dan wordt het hier geplaatst.

Lees verder

© 2016 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvGlory 2016: Rico Verhoeven - Badr Hari, live op tvOp zaterdag 10 december 2016 staan de kickboksers Ricardo 'Rico' Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar in de boksring.…
Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamGlory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamDe kickboksers Rico Verhoeven (Nederland) en Guto Inocente (Brazilië) nemen het tegen elkaar op in een wereldtitelgevech…
Kickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamKickboksen: Glory 59 Amsterdam (Arena) live tv en livestreamOp zaterdag 19 september 2018 organiseert Glory Kickboxing een groot vechtsportgala in Amsterdam. Dit evenement vindt pl…
Glory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvGlory 2017: Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik, live op tvOp zaterdag 9 december 2017 organiseert Glory Kickboxing een titelgevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. Jam…
Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Rico_Verhoeven
  • http://www.glorykickboxing.com/en/fighters/view/1110
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Badr_Hari
  • https://www.moroccoworldnews.com/2017/06/221445/badr-hari-re-fight-rico-verhoeven-march-2018/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Reageer op het artikel "Glory 2018: Rico Verhoeven - Badr Hari live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-04-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!