Kickboksen: Glory 76 in Antwerpen, live tv en livestream

Kickboksen: Glory 76 in Antwerpen, live tv en livestream Glory Kickboxing is de toonaangevende bond in de wereld van het profkickboksen. Op zaterdag 26 maart 2020 organiseert deze bond het gala Glory 76 Antwerpen (België). Het vindt plaats in de AED Studios. Dit evenement wordt wereldwijd door diverse zenders live op tv uitgezonden. Ook kan men Glory 76 via een livestream online bekijken. De hoofdwedstrijd op het programma van het kickboksgala Glory 76 is een wereldtitelgevecht in het vedergewicht tussen Cedric Doumbé (Frankrijk) en Murthel Groenhart (Nederland).

Glory 76 afgelast wegens het coronavirus

Dit vechtsportgala in Antwerpen is afgelast vanwege het coronavirus. Ook het gala van Glory Kickboxing dat in mei 2020 in Miami zou plaatsvinden, is afgelast vanwege dit virus.

Voorgeschiedenis: K-1

In 1993 werd de organisatie K-1 opgericht in Japan. Zoals de F-1 (oftewel de Formule 1) de koningsklasse in de mondiale autosport is, zo moest de K-1 de koningsklasse worden van de mondiale vechtsport. De K in de afkorting K-1 staat voor drie vechtsporten die met de letter k beginnen: kickboksen, karate en kungfu. Bij de K-1 werden oorspronkelijk de regels van deze drie vechtsporten gemengd, maar op den duur had bij deze mengvorm het kickboksen duidelijk de overhand.

Glorietijd K-1

In de jaren negentig werd K-1 met name in Japan een buitengewoon groot succes. Vele tienduizenden toeschouwers kwamen naar de vechtsportgala's van K-1 en miljoenen mensen bekeken ze op tv. Een jaarlijks hoogtepunt was de K-1 World Grand Prix, wat beschouwd werd als het officieuze WK kickboksen voor profs.

Nederlandse successen

Nederlandse kickboksers waren buitengewoon succesvol bij de K-1. Ernesto Hoost en Sem Schilt zijn de recordhouders met vier eindzeges op de K-1 World Grand Prix. Remy Bonjasky en Peter Aerts wonnen dat toernooi drie keer. Alistair Overeem was in 2010 de laatste Nederlander die de K-1 World Grand Prix won. Ook de Nederlandse Marokkaan Badr Hari en de Nederlandse Surinamer Ismael Londt boekten grote successen bij de organisatie K-1, maar zij slaagden er nooit in om de finale van de World Grand Prix te winnen.

Crisis in K-1

Jarenlang had K-1 een grote glorietijd meegemaakt, in eerste instantie vooral in Japan, maar later ook in de rest van de wereld. Het was de onbetwiste leidende organisatie geworden binnen de profwereld van het kickboksen. Vanaf 2010 kwam er echter een einde aan die glorietijd; er kwamen toen steeds meer verhalen over financiële en organisatorische problemen bij K-1.

Nieuwe eigenaren

In 2011 waren er diverse kandidaten om het merk K-1 te kopen. Uiteindelijk werd het gekocht door een groep waartoe Gunil Kim en EMCOM Entertainment behoorden. Zij hebben de merknaam K-1 vervolgens nieuw leven ingeblazen, maar het is hun nog niet gelukt om K-1 werkelijk in z'n oude glorie te herstellen. Het is niet meer de mondiale leidende organisatie bij het profboksen

Glory kickboxing

Toen het merk K-1 in 2011 op de markt kwam waren er dus meerdere kapers op de kust. Daartoe behoorde ook een groep investeerders onder leiding van de Fransman Pierre Andurand. Zij slaagden er toen niet in om K-1 te kopen. Daarom besloten zij om een eigen nieuwe organisatie op te zetten, die op den duur de nieuwe leidende bond binnen het profkickboksen moest worden. Hiervoor kochten zij diverse andere kickboksorganisaties, waaronder It's Showtime, Golden Glory en United Glory. De gezamenlijke werknaam van de nieuwe organisatie werd Glory.

Gala's van Glory

In mei 2012 organiseerde Glory in de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn eerste grote kickboksgala. Bij dat evenement won de Nederlander Semmy Schilt als eerste de wereldtitel bij Glory in het zwaargewicht. In de daaropvolgende jaren volgden er nog tientallen andere grote gala's van Glory, met name in Amerika en Europa. Ook waren er vier grote gala's in Japan en één in Dubai.

Op 25 juni 2016 was er voor het eerst ook een groot gala van Glory in Nederland: 'Glory 31' vond plaats in de Amsterdam RAI. Het beroemdste gala van Glory was natuurlijk 'Glory Collision 36', dat op 10 december 2016 in Oberhausen werd gehouden. Daarbij maakte Badr Hari zijn comeback in een wedstrijd tegen wereldkampioen Rico Verhoeven. De wedstrijd was live op tv en per livestream te zien bij Ziggo Sport. Hoewel dit een zender is die een groot deel van Nederland niet eens in zijn tv-pakket heeft, keken er in totaal toch circa een miljoen mensen naar deze wedstrijd.

Landen met veel gala's van Glory: Amerika, Nederland en Frankrijk

Het land waar de meeste gala's van Glory plaatsvinden is de Verenigde Staten. Op de tweede plek staat Nederland. Daar werd bijvoorbeeld in december 2019 het grote gala 'Glory Gelredome' gehouden (met de rematch 'Rico vs Badr'). Op de derde plaats van landen met de meeste evenementen van deze organisatie staat Frankrijk.

Glory in Antwerpen (België): tickets

Er waren al heel wat geruchten dat Glory Kickboxing in 2020 weer een groot gala in België wilde houden. Dat heeft mede te maken met de groeiende populariteit die het Belgische kickboksfenomeen Jamal Ben Saddik heeft. Het is echter nog niet zeker of hij ook in actie komt op dit gala. Ticket voor het gala in Antwerpen zijn vanaf 13 februari 2020 te bestellen. Men kan de tickets vekrijgen via de website van Glory Kickboxing.

Programma Glory 76 in Antwerpen (26 maart 2020)

Hoe ziet het programma van het gala 'Glory 76 - Antwerpen' eruit qua structuur? Het bestaat uit drie delen. Hieronder vindt u een toelichting op deze drie delen: de Prelims, de Superfight Series en de Glory World Series.

Prelims

Voorafgaand aan het hoofdprogramma (de Glory World Series), wordt er ook een voorprogramma gehouden dat uit twee delen bestaat. Het eerste deel begint al in de namiddag. Dit zijn de zogenaamde 'Prelims' (Preliminary Bouts). Deze reeks wedstrijden is vooral bedoeld om jonge talenten een kans te geven. Deze 'Prelims' zijn overigens via een gratis livestream te volgen op het YouTube-channel van Glory. Dit deel van het programma begint doorgaans om circa 17u30.

Superfight Series

Het tweede deel van het voorprogramma bestaat uit de zogenaamde Superfight Series. Dit zijn vaak sterk bezette wedstrijden, waarin ook heel wat mondiale toppers en subtoppers in actie komen. De Superfight Series worden in de vooravond gehouden, voorafgaand aan het hoofdprogramma. De Superfight Series beginnen om circa 19u00.

Glory World Series

Het hoofdprogramma van dit evenement bestaat uit vier of vijf wedstrijden. Deze gevechten worden de 'Glory World Series' genoemd. Dit hoofdprogramma begint om circa 21u00.

Hoofdgevecht: Cédric Doumbé-Murthel Groenhart

De hoofdwedstrijd van het gala in Antwerpen is een titelgevecht in het weltergewicht. Dit gaat tussen Cedric Doumbé (Frankrijk), die de regerende wereldkampioen kickboksen is in die gewichtsklasse, en de Surinaamse Nederlander Murthel Groenhart, die de 'interim titel' heeft. Doumbé en Groenhart zouden oorspronkelijk in het najaar van 2019 al tegen elkaar vechten om de wereldtitel. Toen moest Doumbé echter afzeggen wegens blessureleed. Groenhart kreeg daarop een vervangende tegenstander (Troy Jones), waarvan hij won. Door die zege kreeg Groenhart de 'interim wereldtitel'. Ondertussen behield de geblesseerde Doumbé officieel zijn oude wereldtitel. In maart 2020 gaan deze twee titelhouders dus de ring in, om alsnog te bepalen wie de onbetwiste wereldkampioen in het weltergewicht is. Groenhart en Doumbé hebben al twee keer eerder een officieel gevecht tegen elkaar gehad. In 2016 won Doumbé. In 2017 won Groenhart. Dat gevecht in 2017 was een wereldtitelgevecht, waarbij Groenhart dus de wereldtitel overnam van Doumbé. In 2018 zou Groenhart de wereldtitel echter weer verliezen aan Harut Grigorian.

Welke overige wedstrijden? Welke vechters?

Welke overige wedstrijden staan er op het programma bij dit gala in Antwerpen? Op het programma staan ook diverse andere gevechten in het weltergewicht. In die gewichtsklasse neemt Vedat Hoduk (Turkije) het op tegen Cedric Do (Frankrijk), Troy Jones (USA) vecht tegen Cedric de Keirsmaecker (België), Ross Levine (USA) stapt in de ring tegen Ammari Diedrick (UK). In het lichtgewicht neemt Mohammed Jaraya (Marokko) het op tegen Luke Whelan (UK). Een wedstrijd die in theorie zeer interessant lijkt te worden gaat tussen twee spectaculaire weltergewicht: Mohamed 'Hamicha' Mezouari (Marokko) en Dmitrii Menshikov (Rusland).
Een ander interessant gevecht vindt plaats in het lichtgewicht: Massaro Glunder (Republiek Zuid-Molukken) tegen Jos van Belzen (Nederland). Op het programma staat ook een wedstrijd in het Super Bantamgewicht (dames) tussen Anaëlle Angerville en Sarah Moussaddak (beiden uit Frankijk).

Michael Duut: The Dreamcrusher

Bij dit evenement staat ook een wedstrijd op het programma van de spectaculaire Nederlandse 'knock-out artist' Michael Duut. Hij zorgt bijna altijd voor veel vuurwerk in zijn wedstrijden. Duut heeft echter qua prestaties een wat mindere periode achter de rug en hoopt in Antwerpen eindelijk weer een overwinning te pakken, na een reeks van drie verliespartijen. Duut vecht in de gewichtsklasse halfzwaargewicht ('lightheavyweight', tot 95 kilogram). Zijn tegenstander in Antwerpen is Stephane Susperregui.

Zouggary: afgezegd wegens blessure, partij verplaatst.

Op het programma stond oorspronkelijk ook een zeer interessant gevecht in het vedergewicht, waarin de Nederlandse Marokkaan Zakaria Zouggary het op zou nemen tegen Anvar Boynazarov (Oezbekistan). Wegens een blessure van Zouggary kan dit gevecht echter niet op het gala in Antwerpen plaatsvinden. De wedstrijd wordt daarom verzet naar een ander evenement dat Glory later in het jaar 2020 organiseert.

Zwaargewicht: geen Jamal Ben Saddik

Er werd alom verwacht dat de Belgische ster Jamal Ben Saddik ook op dit evenement zou vechten, maar hij ontbreekt op de voorlopige Fight Card die Glory Kickboxing voor dit gala heeft gepresenteerd. Wel staan er op het programma twee andere zwaargewicht partijen: Mozny tegen Pryimachov en Plazibat tegen Wrzosek.

Voorlopig programma: zie hieronder

Het programma wordt nog uitgebreid met diverse andere partijen; zodra die bekend zijn, wordt die informatie hier geplaatst.

17u00: PreLims (gratis livestream op YouTube)

 • Weltergewicht: Vedat Hoduk (TUR) - Cédric Do (FRA)
 • Dames Super-Bantamgewicht: Sarah Moussaddak (FRA) - Anaëlle Angerville (FRA)
 • Weltergewicht: Ross Levine (USA) - Ammari Diedrick (UK)
 • Lichtgewicht: Jos van Belzen (Ned) - Massaro Glunder (RZM)
 • Vedergewicht: Nafi Bilalovski (Bel) - Bailey Sugden (UK)

19u00: Programma Superfight Series (livestream op Kijk en UFC Tv)

 • Zwaargewicht: Junior Tafa (AUS) - Martin Pacas (SLW)
 • Zwaargewicht: Tomas Mozny (SLO) - Oleh Pryimachov (OEK)
 • Lichtgewicht: River Daz (AUS) - Julio Lobo (Thai)
 • Weltergewicht: Mohamed 'Hamicha' Mezouari (MAR) - Dmitrii Menshikov (RUS)

21u00: Programma Glory World Series (livestream op Kijk en UFC Tv)

 • Lichtgewicht: Mohammed Jaraya (MAR) - Luke Whelan (UK)
 • Zwaargewicht: Antonio Plazibat (KRO) - Arkadiusz Wrzosek (POL)
 • Weltergewicht: Troy Jones (USA) - Cedric De Keirsmaeker (BEL)
 • Wereldtitelgevecht weltergewicht: Cédric Doumbé (FRA) - Murthel Groenhart (NED)

Live op tv: Glory 76 - Antwerpen op 26 maart 2020

Welke zender in Nederland? Veronica Tv

In Nederland zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van Glory Kickboxing sinds de zomer van 2018 in handen van Veronica Tv. In tegenstelling tot Ziggo Sport Totaal (dat voorheen de uitzendrechten had) zendt Veronica niet elk evenement van Glory live op tv uit. Wel zenden ze altijd een grote samenvatting uit. Het evenement in Antwerpen zenden zij hoogstwaarschijnlijk wel live uit op tv. De tv-commentator bij de wedstrijden in Antwerpen is Sander Schrik. De co-commentator is Yousri Belgaroui.

Hoe laat?

Zodra bekend is hoe laat hun tv-uitzending van dit evenement in Antwerpen begint, wordt het hier gemeld.

Glory 76 live op tv in andere landen

Op welke zenders is dit kickboksgala in Antwerpen live op tv te zien? In Frankrijk en België is het waarschijnlijk live te zien bij RMC Sport 4. In diverse Latijns-Amerikaanse landen (waaronder Suriname) kan men het hoofdprogramma van dit kickboksgala live op tv via FOX Sports Latin America bekijken. Andere tv-zenders die het evenement live uitzenden zijn onder meer Combate, Fight Channel, Titan, Fight Sports, DAZN, Sky Sports New Zealand, Startimes, Boks Tv, Fight Network en DigiSport.

Livestream Glory 76 - Antwerpen, op 26 maart 2020

Gratis livestream van Veronica

Het evenement 'Glory 76 - Antwerpen' is op zaterdag 26 maart 2020 in Nederland te bekijken via een gratis livestream. Dit is een officiële livestream Talpa (SBS Broadcasting). Bij deze livestream van Talpa begint de live-uitzending van de Superfight Series (het voorprogramma) om 19u00. De livestream van het hoofdprogramma (Glory World Series) begint bij hen om 21u00. De livestream voor Nederland wordt geproduceerd door Kijk, het multimediaplatform van Talpa. Deze livestream is dus ook te vinden op die site van Kijk. Daarnaast zijn er ook links naar de livestream te vinden op andere sites van Talpa, waaronder de website van Veronica Tv. (De PreLims, het eerste deel van het voorprogramma in Antwerpen, is niet bij Talpa te zien maar is wel vanaf 17u30 via een andere gratis livestream te zien, die onder meer te vinden is via het YouTube-channel van Glory.)

Inloggen bij livestream van Kijk

Bij de sites van Kijk en Veronica dient men doorgaans in te loggen om daar een livestream te kunnen bekijken. Dit inloggen bij zo'n gratis livestream kan met een account van Kijk. Indien men echter geen account bij dat mediaplatform van Talpa heeft, dan kan men ook bij zo'n gratis livestream op de site van Veronica inloggen met een Facebook-account. Veronica Tv zendt via zo'n gratis livestream op hun site niet alleen de gala's van Glory uit. Ook veel evenementen van de UFC zijn via zo'n gratis livestream bij hen live te bekijken. Ook veel interlands van de Oranje Leeuwinnen zijn via een gratis livestream bij hen te zien. Heel wat wedstrijden in de Champions League zijn eveneens via een livestream bij hen te bekijken.

Livestream UFC Tv - Superfight Series Antwerpen

Die wedstrijden van de Superfight Series (het tweede deel van het voorprogramma in Antwerpen) zijn ook live te bekijken via een livestream van UFC Tv. Die livestream van de Superfight Series te Antwerpen is beschikbaar voor abonnees van de UFC Tv Fight Pass. Die livestream begint om 19u00. Voor abonnees van die Fight Pass is er om 21u00 ook een livestream beschikbaar van het hoofdprogramma.

Livestream Inplayer

Het evenement in Antwerpen is ook integraal via een livestream op de Glory Inplayer te bekijken. Men dient echter een abonnement te hebben om op die Inplayer een livestream te kunnen bekijken.

Gratis livestream Glory Prelims Antwerpen op YouTube

De Preliminary Bouts van het gala in Antwerpen zijn op 26 maart via een gratis livestream te bekijken op het YouTube-channel van Glory Kickboxing. Ook kan men deze livestream vinden via de Facebook-pagina van Glory Kickboxing. Deze livestream begint in de namiddag. Deze 'Preliminary Bouts' zijn een deel van het voorprogramma waarin men vooral jonge talenten een kans wil geven. Met deze 'Prelims' begint het evenement; zij worden voorafgaand aan de Superfight Series gehouden. Let op: via deze livestream op YouTube kan men dus alleen een paar van die 'Prelims' gratis bekijken. Voor de overige delen van het programma dient men dus een andere livestream op te zoeken. In Frankrijk worden die Prelim-gevechten overigens ook live uitgezonden op de zender Pluto Tv.

Livestream Go App?

Is het ook mogelijk om dit evenement via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken? Via die app kan men als klant van Ziggo op de avond van 26 maart per stream de tv-uitzending van Veronica bekijken. Aangezien die uitzending niet geheel live is, is dit echter niet een echte livestream. Het voordeel van deze stream is echter wel, dat hij in de hele EU bekeken kan worden.

Livestream iTV?

Is het mogelijk om dit kickboksgala via een livestream op de iTV-app te bekijken? Klanten van interactieve tv bij KPN kunnen dit gala via een stream op de iTV-app bekijken. Hierop kan men dus alleen de tv-uitzending van Veronica bekijken (die niet live is), dus het is strikt genomen niet een livestream. Net als de stream van de GO App heeft echter ook deze stream als voordeel dat hij (in tegenstelling tot de livestream van Veronica) in de gehele EU bekeken kan worden.

Livestream NLziet?

Is het ook mogelijk om dit evenement te bekijken via een livestream op de NLziet-app? Voor abonnees van die app is het mogelijk om de tv-uitzending van Veronica te bekijken via een stream op die app. Dat is echter geen live tv-uitzending, dus in theorie is dat niet een livestream.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamGlory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamDe Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middlewei…
Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Badr Hari - Benjamin Adegbuyi, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 20 juni 2020 zou Badr Hari (Marokko) het in de kickboksring opnemen tegen Benjamin Adegbuyi (Roemenië). Het…
Kickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestreamKickboksen: Glory 70 in Lyon, live tv en livestreamOp zaterdag 26 oktober 2019 wordt in Lyon (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 70' gehouden. Dit evenement wordt georgani…
Kickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamKickboksen: Enfusion Live in 2020 via een livestreamEnfusion is een organisatie die internationale vechtsportgala's houdt. Men focust zich daarbij doorgaans vooral op kickb…

Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestreamDe Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus…
Glory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamGlory 59: Rico Verhoeven-Guto Inocente live tv en livestreamDe kickboksers Rico Verhoeven (Nederland) en Guto Inocente (Brazilië) nemen het tegen elkaar op in een wereldtitelgevech…
Bronnen en referenties
 • http://mmadna.nl/glory-strijkt-vleugels-neer-in-birmingham-op-2-juni/
 • http://www.telegraph.co.uk/mma/2017/07/08/glory-kickboxing-invades-mainland-china-giant-sports-figure/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Yao_Ming
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_in_Glory
 • http://www.glorykickboxing.com/events/glory-54-birmingham:bd97632a-c20b-45be-b562-6bd7d9075fe5
 • www.glorykickboxing.com/events/glory-54-birmingham:bd97632a-c20b-45be-b562-6bd7d9075fe5/how-to-watch
 • http://vechtsport-online.nl/nieuws/glory-china-zal-een-zelfstandig-bedrijf-zijn/
 • https://www.glorykickboxing.com/en/news/view/1222
 • http://www.demorgen.be/tvmedia/eleven-sports-network-wil-ultieme-sportbestemming-worden-bd3471af/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://www.round1network.com/news/74472/glory-39-brussel.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Peter_Aerts
 • https://en.wikipedia.org/wiki/K-1

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 76 in Antwerpen, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 12-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 13
Schrijf mee!