InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tv

Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tv

Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tv De Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Het eerste grote evenement van Glory in het seizoen 2018 vindt daar ook plaats: Glory 50. Dit wordt gehouden op vrijdag 16 februari 2018 in Chicago. De hoofdwedstrijd op het programma is het wereldtitelgevecht in het weltergewicht tussen de Nederlander Murthel Groenhart en de Armeense Belg Harut Grigorian. Dit kickboksgala wordt in Nederland live op tv uitgezonden. Ook is 'Glory 50 - Chicago' op het internet te bekijken via een livestream.

Glory Kickboxing

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. Glory is binnen enkele jaren uitgegroeid tot de toonaangevende bond binnen de wereld van het professionele kickboksen. Glory organiseert met name in de Verenigde Staten en Europa grote kickboksgala's. Het beroemdste evenement van Glory was 'Glory Collision 36', dat in december 2016 in de Duitse stad Oberhausen werd gehouden, met op het programma de wedstrijd Rico Verhoeven - Badr Hari. Een ander ophefmakend evenement was 'Glory Redemption', dat in december 2017 in Ahoy Rotterdam plaatsvond, met onder meer het titelgevecht Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik.

Glory in 2018

Met het gala 'Glory 50 - Chicago' begint in februari het seizoen 2018 voor Glory Kickboxing. Een ander groot evenement van Glory dat in het voorjaar van 2018 plaatsvindt is 'Glory 51 - Badr Hari is Back'. Dat kickboksgala wordt in maart 2018 gehouden in Ahoy Rotterdam. De hoofdwedstrijd op het programma van Glory 51 is het gevecht Badr Hari - Hesdy Gerges. Dit is het eerste gevecht van Badr Hari nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten.

Glory 50 in Chicago op 16 februari 2018: titelgevecht Murthel Groenhart

Op vrijdag 16 februari 2018 vindt in Chicago het gala 'Glory 50' plaats. Het wordt gehouden op de campus van de University of Illinois, in het UIC Pavilion. Op het programma van dit gala staat het titelgevecht in het weltergewicht tussen de regerende wereldkampioen Murthel Groenhart en zijn uitdager Harut Grigorian. Het wereldtitelgevecht Groenhart-Grigorian is de hoofdwedstrijd van dit evenement.

Programma Superfight Series: titelgevecht voor Christian Baya

Voorafgaand aan het hoofdprogramma (de Glory World Series) worden in Chicago de Superfight Series gehouden. Ook op het programma van die reeks wedstrijden staat een wereldtitelgevecht dat zeer interessant is voor veel Nederlandse vechtsportliefhebbers. Hierin neemt Christian 'Bad News' Baya het op tegen de regerende wereldkampioen kickboksen in het lichtgewicht: Sitthichai 'Killer Kid' Sitsongpeenong uit Thailand. Christian Baya is een zeer getalenteerde 26-jarige kickbokser, die bezig is met een grote opmars binnen Glory Kickboxing. Baya woont in Nederland, maar komt als kickbokser uit voor Angola. Hieronder vindt u het programma van de Superfight Series (het voorprogramma). Oorspronkelijk stond er ook een wedstrijd tussen de zwaargewichten Cătălin Moroșanu en Giannis Stoforidis op het programma. Wegens een blessure bij Morosanu is deze wedstrijd echter uitgesteld en komt die op het programma bij een ander evenement van Glory in het seizoen 2018.

Voorprogramma: Superfight Series Glory 50 (livestream bij UFC tv)
 • Catchweight: Bout: Diego Llamas - Justin Houghton
 • Weltergewicht: Daniel Morales - Omari Boyd
 • Weltergewicht: Omar Moreno - Casey Greene
 • Heavyweight Co-Headline: Haze Wilson - Anthony McDonald
 • Lichtgewicht wereldtitelgevecht: Sitthichai Sitsongpeenong - Christian Baya

Programma Glory 50 in Chicago (hoofdprogramma)

Het hoofdprogramma van Glory 50 is zeer interessant. De belangrijkste wedstrijd is natuurlijk zonder twijfel het wereldtitelgevecht Groenhart-Grigorian. Daarnaast wordt er echter ook een zeer interessant toernooi gehouden tussen vier toppers uit de Heavyweight Division. Er is een aanzienlijke kans dat de winnaar van dit toernooi het later in het jaar 2018 op mag nemen tegen Rico Verhoeven voor een wereldtitelgevecht in het zwaargewicht.

Hoofdprogramma Glory 50: Wedstrijden Glory World Series (live op tv bij Ziggo Sport)
 • Heavyweight toernooi, halve finale A: Benjamin Adegbuyi - D’Angelo Marshall
 • Heavyweight toernooi, halve finale B: Guto Inocente - Junior Tafa
 • Weltergewicht Co-Headline: Richard Abraham - Malik Watson-Smith
 • Finale Heavyweight toernooi: Adegbuy-Tafa
 • Weltergewicht wereldtitelgevecht: Murthel Groenhart - Harut Grigorian

Live op tv

In Amerika wordt het hoofdprogramma van Glory 50 live op tv uitgezonden door de zender ESPN. In Nederland wordt dit kickboksgala van Glory live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De live-uitzending van Glory 50 vindt voor de Nederlandse kijkers in de nacht van vrijdag 16 februari op zaterdag 17 februari 2018. De uitzending begint in de vroege ochtend van de zaterdag om 5u00 en vindt plaats op de zender Ziggo Sport (kanaal 14). Deze digitale zender is te ontvangen door iedereen die een abonnement voor digitale tv bij Ziggo heeft. Daarnaast wordt het kickboksgala Glory 50 gelijktijdig ook live uitgezonden op de tv-zender Ziggo Select (voor abonnees van Ziggo Sport Totaal). Helaas is het voorprogramma (de Superfight Series) niet bij Ziggo live op tv te zien. De Superfight Series zijn daarentegen wel per livestream bij UFC Tv te zien (meer info: zie verderop).

Wijziging van het aanvangstijdstip
Oorspronkelijk stond het begin van de uitzending van Glory 50 in de programmagids van Ziggo geprogrammeerd om 4u00. Dit bleek echter niet te kloppen. In werkelijkheid begint de tv-uitzending op zaterdagochtend om 5u00. Inmiddels is dit ook reeds in de programmagids van Ziggo Sport gecorrigeerd.

Samenvatting op tv
Er is op zaterdagavond 17 februari een samenvatting van het evenement Glory 50 op tv te zien. Die samenvatting begint op die avond om 23u10 op de zender Ziggo Sport (kanaal 14). Op de abonneezender Ziggo Sport Select wordt die samenvatting overigens ook vanaf circa 23u10 uitgezonden.

Livestream Glory 50 (World Series) bij Ziggo

Het hoofdprogramma van Glory 50 is in Nederland ook live op het internet te zien zijn via een stream op de Ziggo Sport Totaal Go App. De livestream van Glory 50 is beschikbaar voor de abonnees van deze app. Daarnaast zijn de livestreams van Ziggo Sport Totaal ook via 'pay per view' te bekijken. Net als de tv-uitzending is ook de livestream in Nederland te bekijken vanaf 4u00 op de zaterdagochtend. Deze livestream van Ziggo betreft dus het hoofdprogramma (de World Series), maar niet het voorprogramma (Superfight Series).

Livestream Superfight Series: UFC Tv

De wedstrijden in het voorprogramma (de Superfight Series) bij Glory 50 zijn daarentegen live op het internet te volgen via een livestream van de UFC. Deze livestream is beschikbaar voor abonnees met een UFC Fight Pass. Op deze livestream van UFC Tv is dus ook het titelgevecht van Christian Baya live te zien. Bij die livestream van UFC Tv zijn echter niet de Glory World Series (met het titelgevecht van Groenhart) te zien.

Uitslagen en verslag Glory 50

Bij de Superfight Series (het voorprogramma) stond het wereldtitelgevecht in het Lightweight (lichtgewicht) op het programma. De regerende wereldkampioen Sitsongpeenong behield zijn titel. Hij versloeg Christian Baya op punten (unanieme jurybeslissing).

Hoe verliepen de partijen in het hoofdprogramma (de World Series)? In de eerste halve finale van het toernooi van de zwaargewichten won Adegbuyi zijn partij tegen D'Angelo Marshall reeds na 36 seconden via een knock-out. De andere halve finale werd op punten gewonnen door Guto Inocente. Aangezien hij echter van de dokter (wegens een wond boven z'n oog) niet in actie mocht komen in de finale, werd zijn plek in de eindstrijd ingenomen door de kickbokser die in de halve finale van Inocente had verloren: Junior Tafa. Adegbuyi won de finale met name door veel sterke lowkicks. In de tweede ronde van die partij zegevierde de Roemeen via een 'technische knock-out'.

Het Co-Headline-gevecht in het weltergewicht werd in Chicago gewonnen door Richard Abraham. Hij won op punten. Het evenement werd afgesloten met het wereldtitelgevecht Groenhart-Grigorian. Daarin ging wereldkampioen Groenhart al snel richting het canvas. Hij kon nog wel opstaan, maar reeds kort daarna besloot de scheidsrechter definitief in te grijpen en pakte Grigorian de wereldtitel.

Glory 2018?

Welke grote evenementen komen er in 2018 verder nog op de kalender van Glory Kickboxing, naast het gala 'Glory 50 - Chicago' en het gala 'Glory 51 - Badr is Back - Ahoy Rotterdam', met de wedstrijd Badr Hari-Hesdy Gerges? Eind maart wordt het gala 'Glory 52 - Los Angeles' gehouden, met als headliner het titelgevecht in het Featherweight tussen de Nederlander Robin van Roosmalen en de Amerikaan Kevin VanNostrand.

Het meest ophefmakende gevecht dat men bij Glory Kickboxing voorbereidt is de rematch tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, die op z'n vroegst in het september 2018 plaats zal vinden. Er bestaat ook de mogelijkheid dat die match pas in december 2018 of zelfs in 2019 wordt gehouden. Het management van Badr Hari wil hem namelijk een reeks andere wedstrijden eerst laten vechten (waaronder mogelijk Badr Hari-Jamal Ben Saddik) om dan uiteindelijk als hoogtepunt van die reeks Badr weer tegen Rico Verhoeven te laten vechten.

Er is in theorie ook nog een kans dat er alsnog een deal wordt gesloten om in 2018 de wedstrijd Rico Verhoeven vs Remy Bonjasky plaats te laten vinden, al is die kans wel duidelijk erg klein geworden.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Kickboksen: Glory 53 in Lille, live op tv en livestreamKickboksen: Glory 53 in Lille, live op tv en livestreamOp zaterdag 12 mei 2018 wordt in Lille (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 53' gehouden. Dit evenement wordt georganisee…
Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvKickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt pla…
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Bronnen en referenties
 • http://www.ziggosporttotaal.nl/programmagids/24-02-2017.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Sears_Centre
 • https://www.ufc.tv/video/glory-38-superfight-series
 • https://www.glorykickboxing.com/en/events/view/397
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory#Glory_38:_Chicago

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-02-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!