InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tv

Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tv

Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tv De Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Het eerste grote evenement van Glory in het seizoen 2018 vindt daar ook plaats: Glory 50. Dit wordt gehouden op vrijdag 16 februari 2018 in Chicago. De hoofdwedstrijd op het programma is het wereldtitelgevecht in het weltergewicht tussen de Nederlander Murthel Groenhart en de Armeense Belg Harut Grigorian. Dit kickboksgala wordt in Nederland live op tv uitgezonden. Ook is 'Glory 50 - Chicago' op het internet te bekijken via een livestream.

Glory Kickboxing

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. Glory is binnen enkele jaren uitgegroeid tot de toonaangevende bond binnen de wereld van het professionele kickboksen. Glory organiseert met name in de Verenigde Staten en Europa grote kickboksgala's. Het beroemdste evenement van Glory was 'Glory Collision 36', dat in december 2016 in de Duitse stad Oberhausen werd gehouden, met op het programma de wedstrijd Rico Verhoeven - Badr Hari. Een ander ophefmakend evenement was 'Glory Redemption', dat in december 2017 in Ahoy Rotterdam plaatsvond, met onder meer het titelgevecht Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik.

Glory in 2018

Met het gala 'Glory 50 - Chicago' begint in februari het seizoen 2018 voor Glory Kickboxing. Een ander groot evenement van Glory dat in het voorjaar van 2018 plaatsvindt is 'Glory 51 - Badr Hari is Back'. Dat kickboksgala wordt in maart 2018 gehouden in Ahoy Rotterdam. De hoofdwedstrijd op het programma van Glory 51 is het gevecht Badr Hari - Hesdy Gerges. Dit is het eerste gevecht van Badr Hari nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten.

Glory 50 in Chicago op 16 februari 2018: titelgevecht Murthel Groenhart

Op vrijdag 16 februari 2018 vindt in Chicago het gala 'Glory 50' plaats. Het wordt gehouden op de campus van de University of Illinois, in het UIC Pavilion. Op het programma van dit gala staat het titelgevecht in het weltergewicht tussen de regerende wereldkampioen Murthel Groenhart en zijn uitdager Harut Grigorian. Het wereldtitelgevecht Groenhart-Grigorian is de hoofdwedstrijd van dit evenement.

Programma Superfight Series: titelgevecht voor Christian Baya

Voorafgaand aan het hoofdprogramma (de Glory World Series) worden in Chicago de Superfight Series gehouden. Ook op het programma van die reeks wedstrijden staat een wereldtitelgevecht dat zeer interessant is voor veel Nederlandse vechtsportliefhebbers. Hierin neemt Christian 'Bad News' Baya het op tegen de regerende wereldkampioen kickboksen in het lichtgewicht: Sitthichai 'Killer Kid' Sitsongpeenong uit Thailand. Christian Baya is een zeer getalenteerde 26-jarige kickbokser, die bezig is met een grote opmars binnen Glory Kickboxing. Baya woont in Nederland, maar komt als kickbokser uit voor Angola. Hieronder vindt u het voorlopige programma van de Superfight Series (het voorprogramma); dit wordt echter nog uitgebreid met één extra wedstrijd.

Voorprogramma: Superfight Series Glory 50
 • Weltergewicht: Daniel Morales - Omari Boyd
 • Weltergewicht: Omar Moreno - Casey Greene
 • Heavyweight Co-Headline: Cătălin Moroșanu - Giannis Stoforidis
 • Lichtgewicht wereldtitelgevecht: Sitthichai Sitsongpeenong - Christian Baya

Programma Glory 50 in Chicago (hoofdprogramma)

Het hoofdprogramma van Glory 50 is zeer interessant. De belangrijkste wedstrijd is natuurlijk zonder twijfel het wereldtitelgevecht Groenhart-Grigorian. Daarnaast wordt er echter ook een zeer interessant toernooi gehouden tussen vier toppers uit de Heavyweight Division. Er is een aanzienlijke kans dat de winnaar van dit toernooi het later in het jaar 2018 op mag nemen tegen Rico Verhoeven voor een wereldtitelgevecht in het zwaargewicht.

Hoofdprogramma Glory 50: Wedstrijden Glory World Series
 • Heavyweight toernooi, halve finale A: Guto Inocente - Junior Tafa
 • Heavyweight toernooi, halve finale B: Benjamin Adegbuyi - D’Angelo Marshall
 • Weltergewicht Co-Headline: Richard Abraham - Malik Watson-Smith
 • Finale Heavyweight toernooi (tussen de winnaars van de halve finales)
 • Weltergewicht wereldtitelgevecht: Murthel Groenhart - Harut Grigorian

Live op tv

In Amerika wordt het hoofdprogramma van Glory 50 live op tv uitgezonden door de zender ESPN. In Nederland wordt dit kickboksgala van Glory live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De live-uitzending van Glory 50 vindt voor de Nederlandse kijkers in de nacht van vrijdag 16 februari op zaterdag 17 februari 2018. Zodra er meer bekend is over de live tv-uitzendingen van dit evenement, dan wordt dat hier gemeld.

Livestream Glory 50 bij Ziggo

Het hoofdprogramma van Glory 50 is in Nederland ook live op het internet te zien zijn via een stream op de Ziggo Sport Totaal Go App. De livestream van Glory 50 is beschikbaar voor de abonnees. Daarnaast zijn de livestreams van Ziggo Sport Totaal ook via 'pay per view' te bekijken. Zodra bekend is hoe laat deze livestream beschikbaar is, wordt dat hier gemeld. Deze livestream van Ziggo betreft dus het hoofdprogramma (de World Series), maar waarschijnlijk niet het voorprogramma (Superfight Series).

Livestream Superfight Series

De wedstrijden in het voorprogramma (de Superfight Series) bij Glory 50 zijn daarentegen live op het internet te volgen via een livestream van de UFC. Deze livestream is beschikbaar voor abonnees met een UFC Fight Pass en daarnaast ook via ‘pay per view’. Op deze livestream is dus ook het titelgevecht van Christian Baya live te zien.

Glory 2018?
Welke grote evenementen komen er in 2018 verder nog op de kalender van Glory Kickboxing, naast het gala 'Glory 50 - Chicago' en het gala 'Glory 51 - Badr is Back - Ahoy Rotterdam'? Het meest ophefmakende gevecht dat Glory Kickboxing voorbereidt, is de rematch tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, die op z'n vroegst in het september 2018 plaats zal vinden. Er is in theorie ook nog een kans dat er alsnog een deal wordt gesloten om in 2018 de wedstrijd Rico Verhoeven vs Remy Bonjasky plaats te laten vinden, al is die kans wel duidelijk erg klein geworden.

Lees verder

© 2017 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory 49: Redempion Rotterdam met Rico Verhoeven, live op tvGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 9 december 2017 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt plaa…
Glory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvGlory 51 in Ahoy Rotterdam met Badr Hari, live op tvOp zaterdag 3 maart 2018 wordt het 51e kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit is de toonaangevende bond…
Kickboksen: Glory 47 in Lyon, live op tvKickboksen: Glory 47 in Lyon, live op tvOp zaterdag 28 oktober 2017 wordt in Lyon (Frankrijk) het kickboksgala 'Glory 47' gehouden. Dit evenement wordt georgani…
Glory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvGlory 2017: Jason Wilnis - Simon Marcus, live op tvDe Nederlander Jason Wilnis verdedigt op zaterdag 29 april 2017 in Kopenhagen (Denemarken) zijn wereldtitel kickboksen i…
Kickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvKickboksen: Glory 40 in Kopenhagen, live op tvOp zaterdag 29 april 2017 wordt in Kopenhagen (Denemarken) het kickboksgala 'Glory 40' gehouden. Dit evenement vindt pla…
Bronnen en referenties
 • http://www.ziggosporttotaal.nl/programmagids/24-02-2017.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Sears_Centre
 • https://www.ufc.tv/video/glory-38-superfight-series
 • https://www.glorykickboxing.com/en/events/view/397
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_in_Glory#Glory_38:_Chicago

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 50 (Chicago), live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 09-01-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!