InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestream

Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestream De Verenigde Staten is het land waar de meeste kickboksgala's van Glory Kickboxing worden georganiseerd. Op 10 augustus wordt er wederom een groot gala in Amerika gehouden: Glory 56 in Denver. Dit vindt plaats in het 1stBank Center. De hoofdwedstrijd op het programma is het wereldtitelgevecht in het halfzwaargewicht (Light Heavyweight) tussen Artem Vakhitov en Danyo Ilunga. Dit kickboksgala wordt live op tv uitgezonden. Ook is 'Glory 56 - Denver' op het internet te bekijken via een livestream.

Glory Kickboxing

De organisatie Glory Kickboxing bestaat sinds 2012. Glory is binnen enkele jaren uitgegroeid tot de toonaangevende bond binnen de wereld van het professionele kickboksen. Glory organiseert met name in de Verenigde Staten en Europa grote kickboksgala's. Het beroemdste evenement van Glory was 'Glory Collision 36', dat in december 2016 in de Duitse stad Oberhausen werd gehouden, met op het programma de wedstrijd Rico Verhoeven - Badr Hari. Een ander ophefmakend evenement was 'Glory Redemption', dat in december 2017 in Ahoy Rotterdam plaatsvond, met onder meer het titelgevecht Rico Verhoeven - Jamal Ben Saddik. Een volgend groot gala van Glory Kickboxing is het evenement 'Glory 59 Amsterdam - Johan Cruijff Arena' in september 2018, waarbij ook Rico Verhoeven weer actief is.

Locatie van Glory 56: Denver - 1stBank Center

Denver ligt aan de oostkant van de Rocky Mountains. De plaats was van oorsprong een stad van goudzoekers. Sinds 1876 is Denver de hoofdstad van de Amerikaanse staat Colorado. Anno 2018 telt Denver circa 680.000 inwoners. Het evenement Glory 56 wordt gehouden in het 1stBank Center. Dit is een indoor arena die doorgaans vooral voor muziekevenementen wordt gegbruiken. Tot de grote namen die hier concerten hebben gegeven, behoren onder meer Lady Gaga, Paul Simon, Mark Knopfler, Tom Petty, The Killers, Ke$ha, Korn, Katy Perry en Justin Bieber.

Glory Kickboxing in Denver

Glory 16
De organisatie Glory Kickboxing heeft een sterke band met de stad Denver. In deze plaats heeft Glory namelijk een kantoor van waaruit men de organisatie van met name de Amerikaanse evenementen regelt. (Verder heeft Glory ook kantoren in Amsterdam en Singapore). Het evenement 'Glory 56 - Denver' is het vierde grote evenement van Glory dat in deze Amerikaanse stad plaatsvindt.

In mei 2014 organiseerde Glory Kickboxing voor het eerst een gala in Denver (Glory 16). Bij dat evenement won de Belg Marc de Bonte de wereldtitel kickboksen in het weltergewicht. Tijdens dat gala won Errol Zimmerman het Heavyweight Contender Tournament.

Glory 24
In oktober 2015 vond in Denver het gala Glory 24 plaats. Bij dat evenement werd ook weer een Heavyweight Contender Tournament gehouden. Daarbij pakte Benjamin Adegbuyi de eindzege, door in de finale Jahfarr Wilnis te verslaan. De headliner (het hoofdgevecht) van dat gala ging tussen twee middengewichten: de Amerikaan Joe Schilling en de Nederlander Jason Wilnis. Dit werd door de Amerikaan gewonnen via een TKO (technische knock-out) in de tweede ronde.

Glory 34
In oktober 2016 organiseerde Glory Kickboxing voor de derde keer een groot evenement in Denver: Glory 34. Hierbij stonden twee wereldtitelgevechten op het programma. De Nederlander Robin van Roosmalen pakte bij dit gala de wereldtitel in het vedergewicht. Zijn landgenoot Nieky Holzken verdedigde bij dit evenement met succes zijn wereldtitel in het weltergewicht. Hij versloeg Murthel Groenhart op punten.

Programma Glory 56

Glory Kickboxing heeft bekend gemaakt dat het hoofdgevecht dit gala een titelgevecht is in het halfzwaargewicht (Light Heavyweight, onder de 95 kilo), tussen wereldkampioen Vakhitov en zijn uitdager, de Congolees Danyo Ilunga. Er staat ook een wereldtitel gevecht voor de dames op het programma, in het Super Bantam Weight. Hieronder vindt u het programma van Glory 56.

Superfight Series (voorprogramma, livestream UFC tv):

 • Halfzwaargewicht toernooi, halve finale: Chris Camozzi - John King
 • Halfzwaargewicht toernooi, halve finale Myron Dennis - Danny Mitchell
 • Zwaargewicht: Troy Sheridan - Justin Houghton
 • Zwaargewicht: D'Angelo Marshall - Antonio Dvorak
 • Middengewicht: Simon Marcus - Jason Wilnis
 • Finale halfzwaargewicht toernooi

Glory World Series (hoofdprogramma, live op tv bij o.a. SBS9 en ESPN):

 • Vedergewicht: Massaro Glunder - Quade Taranaki
 • Vedergewicht: Serhiy Adamchuk - Anvar Boynazarov
 • Dames Super Bantam, wereldtitelgevecht: Anissa Meksen - Jady Menezes
 • Halfzwaargewicht, wereldtitelgevecht: Artem Vakhitov - Danyo Ilunga

Biografie: Artem Vakhitov

Artem Olegovich Vakhitov werd op 4 april 1991 geboren in Rusland. Op elfjarige leeftijd begon hij met Muay Thai. Later maakte hij de overstap naar kickboksen. Naast zijn passie voor vechtsport is hij ook een gepassioneerde liefhebber en uitvoerder van klassieke muziek.

Als kickbokser heeft Vakhitov 24 officiële wedstrijden gevochten. Daarvan won hij er 19. In het voorjaar van 2016 won deze Rus de wereldtitel in de gewichtsklasse 'Light Heavyweight' (halfzwaargewicht) bij de bond Glory Kickboxing. Sindsdien heeft hij die titel drie keer met succes verdedigd.

Vakhitov heeft een lengte van 186 centimeter. Zijn wedstrijdgewicht ligt op circa 94 kilogram. De gewichtsklasse waarin hij zit (halfzwaargewicht) heeft een maximum van 95 kilogram; dit is de op één na hoogste gewichtsklasse bij Glory Kickboxing. Eén van de sportieve dromen van Vakhitov is een 'champion to champion'-gevecht, tussen hem en de kampioen in de zwaarste gewichtsklasse (zwaargewicht): Rico Verhoeven.

Uitslagen hoofdprogramma (Glory World Series)

In de eerste partij van het hoofdprogramma won Massaro Glunder overtuigend van zijn tegenstander Taranaki. Glunder won via een unanieme jurybeslissing. In de tweede partij won Adamchuk eveneens via een unanieme jurybeslissing; hij versloeg Boynazarov.

Bij die eerste twee partijen was er dus weinig discussie, maar dat was wel anders bij de twee titelgevechten die daarna volgden. Tot verrassing van velen won Menezes van wereldkampioen Meksem op punten (via een 'split decision' van de jury). Vervolgens won Vakhitov zijn titelgevecht via een unaniem jurybeslissing op punten van Ilunga. De jurybeslissingen in beide partijen zorgden voor aardig wat ongenoegen bij veel fans, journalisten en begeleiders. Het meest controversieel was de jurybeslissing in de partij van Meksem.

Glory 56 op tv

Live op tv in Nederland bij SBS9

In Nederland zijn de uitzendrechten van Glory Kickboxing sinds eind juni 2018 niet meer in handen van Ziggo Sport, maar van SBS Broadcasting. Zij zenden het hoofdprogramma van dit gala live uit op hun tv-zender SBS9 in de ochtend van zaterdag 11 augustus vanaf 6u00. (Eerdere berichten waarin gemeld werd dat SBS Broadcasting dit gala niet live op tv zou uitzenden, kloppen dus beslist niet.) Het gala wordt in Nederland ook via een gratis livestream online uitgezonden (info: zie verderop).

Samenvatting bij Veronica op 11 augustus

Op de avond van zaterdag 11 augustus wordt er ook een uitgebreide samenvatting van dit kickboksgala uitgezonden op de zender Veronica Tv. Deze uitzending begint op die zaterdagavond omstreeks 23u05.

Live bij onder meer ESPN

In Amerika wordt het hoofdprogramma van Glory 56 live op tv uitgezonden door de zender ESPN. Andere internationale omroepen die dit evenement live op tv uitzenden zijn onder meer Fight Network, SFR Sport 5 - Fight Sports, Fight Channel, Fox Sports Latin America, Sky Sport New Zealand, Boks Tv (Rusland), DigiSports en DAZN.

Livestream Glory 56 (World Series) bij Veronica

Het hoofdprogramma van Glory 56 is in Nederland live op het internet te zien via een stream op de website van Veronica. Dit is een gratis livestream. Deze livestream van Veronica betreft net als de tv-uitzending alleen het hoofdprogramma (de World Series), maar niet het voorprogramma (Superfight Series). De livestream begint op zaterdagochtend 11 augustus om circa 6u00.

Livestream Superfight Series: UFC Tv

De wedstrijden in het voorprogramma (de Superfight Series) bij Glory 56 zijn daarentegen live op het internet te volgen via een livestream van de UFC. Deze livestream is beschikbaar voor abonnees met een UFC Fight Pass. Daarnaast kan men deze livestream via PPV (Pay Per View) bekijken. Bij die livestream van UFC Tv zijn echter niet de Glory World Series te zien.

Glory 2018?

Welke grote evenementen staan er in 2018 verder nog op de kalender van Glory Kickboxing? Het volgende gala van Glory Kickboxing is 'Glory 57 - Shenzhen (China)' op 25 augustus. Daarbij staat onder meer een wereldtitelgevecht in het lichtgewicht op het programma: Sitthichai Sitsongpeenong - Marat Grigorian. Het grootste gala van de zomer van 2018 wordt eind september in Nederland gehouden: 'Glory 59 in Amsterdam (Johan Cruijff Arena)'. Daarbij is onder meer Rico Verhoeven actief.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Glory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamGlory 2019: Alex Pereira-Jason Wilnis, live tv en livestreamDe Braziliaan Alex Pereira verdedigt op vrijdag 17 mei 2019 zijn wereldtitel kickboksen in het middengewicht ('middlewei…
Kickboksen 2019: Glory in Chicago, live op tv en livestreamKickboksen 2019: Glory in Chicago, live op tv en livestreamIn november 2019 organiseert Glory Kickboxing twee grote evenementen in Chicago (USA). Op vrijdag 22 november vindt daar…
Glory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Collision 2 (Gelredome Arnhem), live tv en livestreamGlory Kickboxing organiseert op zaterdag 21 december 2019 een groot vechtsportgala in Nederland. Dit evenement vindt pla…
Kickboksen: Glory 73 Shenzhen (China), live tv en livestreamKickboksen: Glory 73 Shenzhen (China), live tv en livestreamOp zaterdag 7 december 2019 wordt er in China een groot kickboksgala gehouden van de bond Glory Kickboxing. Dit evenemen…
Glory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamnieuws uitgelichtGlory: Badr Hari - Jamal Ben Saddik, live tv en livestreamIn 2020 vindt er waarschijnlijk een wedstrijd plaats tussen Badr Hari en Remy Jamal Ben Saddik. De organisatie van deze…
Bronnen en referenties
 • http://glorykickboxing.com/summerofglory2018
 • http://mmadna.nl/glory-komt-naar-de-johan-cruijff-arena-op-29-september/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/1stBank_Center
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Denver
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Glory_(kickboxing)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Artem_Vakhitov

Reageer op het artikel "Kickboksen: Glory 56 - Denver, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 12-08-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Kickboksen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!